Şimdi Ara

Yazılım geliştirmek için Laptop önerisi verir misiniz ACİLL (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
4
Favori
12.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok teşekkür ederim hocam. Kolay bir şey yok elbet emek ve sevgi olmadan işiniz rast gitmiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kanadaya nasıl gittiniz hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: seyidkutub

Kanadaya nasıl gittiniz hocam ?
    Ankara'dan bir danışmanlık şirketiyle birlikte çalışarak geldim hocam. Kanada isterseniz bir çok danışmanlık şirtketi ücretsiz yardım ediyor. Dil kursunda eğitim görüyorum şu anda. Belgeleri hazırladık, vizeye 1 haftadan kısa içerisinde onay verdiler zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk olarak ekran boyutu ne istiyorsunuz 17 mi 15 mi? ekran kartı mı işlemci mi daha önemli sizin iş için?

işlemci 8750 olsun bence 6 çekirdek ve çok hızlı ekran kartı olarakda 1650 demişler ama GTX 1650 hala RTX değil mimari olarak ve 1060dan ciddi oranda daha yavaş 1050 ti yerine alınabilir ancak 5 bine de mümkün değil 8750 almak da 1060 almak da 1650 alacaksınız vede işlemci olarak belki 7700hq falan alınır
  • Öğrenci vizesi mi hocam yoksa green card tarzı bişey mi ?

• berk70 kullanıcısına yanıt
    Hocam 17 çok istiyorum ama taşıma sorunu ile ilgili çok olumsuz tecrübe var. O yüzden 15.6 daha iyi gibi. İşlemciyle ekran kartına eşit önem veriyorum.

• seyidkutub kullanıcısına yanıt
    Öğrenci vizesi hocam. Gelirken burada lise sonrası eğitime devam etme durumum vardı, okuldan ve dil kursundan gelen mektupları da ekledim arasına dosyaların arasına. Bu sene aralığa kadar study permit ve öğrenci vizesi verdiler

• Rtx 2060 önerenler olmus adamın bütçesi 3.5k. Önerdiği kartın masaüstü versiyonu 3k iken rtx 2060 lı bir laptop 10k dan asağı bulamazsınız.

Yazılım için öyle aman aman bir laptop almana gerek yok. Orta seviye bir işlemci ve giriş seviyesi harici ekran kartı olan bir model o bütçeyle gayette işini görecektir.

Önceliğin ssd olsun. Alacağın laptopta ssd olmayabilir o bütçeyle, boş slotu olsun yeterli harici alıp takarsan daha ucuza gelir ve emin ol RTX 2060 tan daha çok işini görür.

Bilgisayar alırken kullanım amacına göre alınmalı, yazılımla uğraşan, kod yazan adama 3.5k bütçe ile gtx 1660 veya RTX önermek talihsizlik olmus biraz :)

Edit: Boyut konusunda eğer çok taşımayacaksanız bilgisayarı kesinlikle 17” IPS bulabilirseniz pişman olmazsınız. Üniversite zamanımda kendimde 17” varken arkadaslarımda 15” vardı ve cidden 17” alışınca diğerlerinin yüzğne bakasınız gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endoplazmik bir kulum -- 5 Haziran 2019; 19:49:7 >

• Peki referans nerden ediniriz ?

• endoplazmik bir kulum kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşlar sanırım 5k ya göre kumaş biçti de bir çoğu dediğiniz gibi 10 tl civarındaydı. O yüzden dediklerinize de bakarak Lenovoya yönelebilirim, Toshiba da olabilir. Toshiba ile ilgili bir öneriniz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: seyidkutub

Hocam henüz yazılımla ilgili ultra bir bilgim yok ama her zaman yazılımı ve mühendisliği sevmişimdir bu yüzden gitmek istiyorum ne tür yazılımlar olacağını orda düşünürüz.
    O zaman mac al. Neden. Bir uzun ömürlü. Yani 2012 mac ile hala iş görüyor. 2 ikinci el piyasası çok iyi. Herhangi bir PC 2 yıl sonra tost makinesi oluyor. Mac os developer friendly bir makine ve osx unix based. Windows terminali kötü. Linux da mesekgatli. Pil ömrü çok iyi. Hafif ve taşınabilir. Monster makine kütük gibi. Alternatif ultra book misal Dell xps serisi ama o da adama o kadar para verdik mac alaydik dedirtiyor ama .net (core olmayan) yazacaksan dell daha iyi bir tercih. Bootcamp ile Windows hddden çok her yiyor. O yüzden dedim. Tr de mac pahalı ama dışarıda sıradan makineler ile arasında çok fark yok

• mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Yurt dışından getirmek için ne yapmak lazım

Ben herhangi bir referans edinme olayina girmedim hocam. Fikrim yok o konuda maalesef

Bilgisayar mühendisliğinden mezun oldum. Stajımı Toshiba notebook servisinde yaptım. Açıkçası markaya çok takılmayın derim. Zaten 7-8k fiyatları geçmedikten sonra birbirlerinden ayrılan belirgin farklı özellikleri olmuyor cihazların.

Üni hayatım boyunca acer vn7 nitro modelini kullandım. Düzenli olarak macun yenileme ve temizliğini de yaparak 5 sene boyunca sıkıntı çıkarmadı.

Markadan ziyade bileşenlerine dikkat ederek seçiminizi yapmanız daha iyi olacaktır. Lenovo/Acer/Toshiba hiçbiri kötü markalar değil. Çift fanlı modeller varsa (pek bakmıyorum artık laptoplara eskisi gibi) soğutma açısından faydanıza olacaktır.

• Acer helios 300 tavsiye ederim , alali 3 ay oldu ultra ayarlarda oyununu da oynarsin her turlu yazilim isinin de altindan kalkarsin , ekran kalitesi de cok iyidir 144 hz ips panel...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TonyStank -- 5 Haziran 2019; 22:22:32 >

• Yardımcı olabilecek bir üyeyi çağırıyorum eğer henüz cevap yazmadıysa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TonyStank

Acer helios 300 tavsiye ederim , alali 3 ay oldu ultra ayarlarda oyununu da oynarsin her turlu yazilim isinin de altindan kalkarsin , ekran kalitesi de cok iyidir 144 hz ips panel...

https://www.amazon.com/Acer-Predator-Overclockable-Aeroblade-PH315-51-78NP/dp/B07CTHLX8C/ref=mp_s_a_1_1?ie=UTF8&qid=1542966300&sr=8-1-spons&pi=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65&keywords=acer+helios+300&psc=1
    1000 dolar altı tam bir F/P ürünü ama i7 8750H rahatlıkla 90-100 dereceyi görüyor eğer undervolt yapmazsanız. Emulator veya simülasyon işlerinde soba gibi yanacağı kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

O biraz android stüdyonun hayvanlıgi. Macbook pro ve lenovo E470 i5 7 nesil 16gb + SSD var. Lenovo bayılıyor. Macbook da fani çalıştırıyor. (normalde fan hiç çalışmaz) xcode yormuyor ama Android studo resmen tüm kaynağı sömürüyor

Alıntıları Göster
    Bunun gibi niceleri var :)

Yazılım geliştirmek için Laptop önerisi verir misiniz ACİLL

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

1000 dolar altı tam bir F/P ürünü ama i7 8750H rahatlıkla 90-100 dereceyi görüyor eğer undervolt yapmazsanız. Emulator veya simülasyon işlerinde soba gibi yanacağı kesin.

Alıntıları Göster
    Max 93 gordum ama laptoplarda bu ısılar normal diyebiliriz , arkadaslarda msi ve monster laptoplar var islemciye yuk bindiren durumlarda benimle ayni degerleri aliyorlar ama dediginiz gibi undervolt yapilirsa rahat 10 derece fark ettiriyor.

• daha belli değilse neye yöneleceğin al ikinci el bi pc linux kur işini görür. Onun dışında ben modelleme, çizim, 3d uygulamalarla uğraşacam, c++ ile mc yapacam gpu kullanacam dersen güçlü gpuları bulunan ya amd ekran kartlı alacaksın bu da linux da kullanabileceğin anlamına geliyor ya da nvidia alacan windows kullanacan. Onun dışında ultrabook al işini görür. 14" model seçmeni öneririm.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.