Şimdi Ara

Yazılım geliştirmek için Laptop önerisi verir misiniz ACİLL (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
4
Favori
12.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kesinlikle. Bu durumu ilk elden tecrübe ettiğim için de bu kadar net konuşuyorum. Ben şahsen bilgisayarda oyun oynamadığım için Huawei Matebook 13 almayı düşünüyorum bu yaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • validatedev kullanıcısına yanıt
    Umarım alırsınız hocam bilgiler için çok teşekkür ederim 😊

• Ben de bilgisayar muhendisligi okudum. Hic de oyle abartilacak seviyedeki bilgisayarlara ihtiyac olmuyor. Harita veya 3D uygulamalar ile calisacaksan ekran kartina dikkat edebilirsin ama onun disinda benim tavsiyem alacagin bilgisayarda SSD olsun yeter.
  • Cok ilginc yorumlar var acaba bu mesaj sahiplerinin hepsi bilgisayar muhendisligi ogrencileri mi ? Ogrenci icin hafif sarj adaptoru kucuk klavyesi duzgun laptop yeterli yok gtx bilmem neler falan siralanmis arkadas grafik tasarimci olacaksa yanlisimi duzeltin ben konuda cs okudum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deploy sırasında daha çok işlemci ihtiyacı olur o da zırt pırt yapılan bir şey değil, kodlama esnasında işlemci ihtiyacını daha çok ide belirler. Yoksa program kodları çok fazla sistem kaynağı tüketmezler.
    Gerçeklere gelirsek malesef gözde olan ideler, özellikle jetbrains tarafından yapılanlar(android studio, intellij, phpstorm vs.) bunlar bayağı sistem kaynağı tüketiyorlar. Eclipse boş haliyle çok hafif ama eklenti kurdukça bu da tüketmeye başlıyor.
    Neticede i9 işlemci hiçbir zaman gerekmez ama i3 de uzun vadede benim ihtiyacımı görmez. U serisi işlemcilerden elimden geldiğince kaçmaya çalışırım, onun haricinde i5 işlemci yıllarca iş görür.
    SSD mutlaka tavsiye ederim.
    RAM olarak 8 yeterli, 4 çok az olur.
    Ben vmware üzerinden sanal sunucuyla çalıştığım halde 12GB ram çoğusu boşta kalıyor. Yıllar yıllar önce aldığım bir i5 işlemci var hala daha bana yeterli geliyor. Ekran kartı var ama bugüne kadar hiç ihtiyacım olmadı, Unity falan kullanmayacaksan hiç boşuna bütçe ayırma ona.

Hocam yapmayın etmeyin bilgilerinizi çan çin çon lara emanet etmeyin.

• HeavenLife H kullanıcısına yanıt
    Hocam boşverin liselileri. Herkes 3-4KG laptopla gezmek kolay sanıyor. Şahsen ben nereye gidersem gideyim çantamı alır macbook air(2012 11inch) atar çantaya çıkarım. Nerde lazım olcağı belli olmuyor. Çantanın içinde yok gibi zaten.

• Ne geliştireceğine bağlı olarak, 8 gb ramli, hafif ve batarya hücresi fazla olan bir şey
  • Hocam diğer arkdaşlarda söylemiş bende söyleyeyim:Programlar için ekran kartına çok ihtiyacın yok ramin iyi, cpu iyi, ssd olsa yeter, windows kullanma hocam linux a geç, zaten işin sistemle olmayacak kod yazmak için visual studio olabilir, dil ise pyhton internet siteleriyle uğraşçaksan ruby derim

• seyidkutub kullanıcısına yanıt
    Önemli değil hocam harici nvidia olsun ama öyle iyi bisey alicam diye boşuna harcama paranı bak aşağıya tekrar önemli olan şeyleri yazıyorum.

1) 16 gb ram (8 alıp kendin yukseltirsen daha az maliyetli olur)
    2) 500 gb üzeri ssd (ssd'siz alıp kendin takarsan daha az maliyetli olur) (m2 nvme portu olmasına dikkat et) (evo plus ssd tavsiye ederim)
    3) full hd ekran
    4) harici düşük seviye nvidia ekran kartı
    5) uzun pil ömrü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soralalp -- 5 Haziran 2019; 12:5:31 >
  • mikhail kullanıcısına yanıt
    Zaten halihazırda ubuntu kullanıyorum ki bunda da öyle yapacağım, ne gibi bir veri alabilirler ki benden?

• SHADOW kullanıcısına yanıt
    Merhabalar amacım sizi kınamak değil fakat aldığınız şey patates, soğan değil; eğitim. Kaliteli eğitim de maalesef bedava olmuyor.

Ne veriniz varsa hepsini alabilirler. Basit bir bios modifiyesi bile halleder bunu. Önerim 1400$ için Razer Blade stealth 13, daha altı için Thinkpad

• mikhail kullanıcısına yanıt
    Aynı tip ağırlıkta benzer özelliklere sahip bir laptop bulamıyorum maalesef, tabi 5000 tlye.

• Kesinlikle alacağın işlemci HQ serisi olsun. Bende ki iş yerinin laptop ı U serisi bilemeden almışlar. 1milyon satırlık excel dosyasını 2 saatten önce tek bir hamle ile ayıklayamıyorum ve çok ısınıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • skyrime2828 kullanıcısına yanıt
    HQ alsa şarj dayanmayacak

• skyrime2828 kullanıcısına yanıt
    Sendeki işlemci 15w ve ısınıyor hq lar 45w yorum senin

• SHADOW kullanıcısına yanıt
    Xcode ile apple isletim sistemlerine gelistirme yapabiliyorsun. Kabaca android studio ile benzer, evet.

• Orta duzey ssdli bir laptop alip ubuntu kurabilirsiniz. Veya direkt ultrabook. Ozellikle android dusunen varsa linuxdan sasmasin. Dedigin fiyata uygun cihazlar mevcut.

• görüyorum millet oyun bilgisayarları önermiş sürüsüyle, geri kalanlar da linux önermiş
    ikisini de alma. linux bilgisayar sakın alma. linuxa ihtiyacın olabilir de olmayabilir de ama her halükarda windows bir makine lazım olacak, okuyanların %99 u windows makineye sahip mal gibi kalırsın mac veya linux makine alırsan. örneğin ders için lazım olan quartus programımız vardı, sadece windows da çalışıyordu, mac sahibi olan arkadaşlar ortalıkta kaldı.
    hypervisor özelliği olan i7 ve 16gb ram ile beraber en az 256gb ssd olan bir windows tabanlı bir laptop bul. lazım olursa zaten dual boot yaparsın veya virtual machine kurarsın. ekran kartı oyun hariç hiçbir şeye yaramayacak, grafik dizayn yapacağın dersler en önce 3. sınıfta gelecek zaten, ilk iki sene öyle dersler yok. çok istiyorsan harici ekran kartı olan bir şey al ama önemli değil.
    hafif olması çok iyi olur ama paran yetmeyecek ise önemseme.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.