Şimdi Ara

Yazılım geliştirmek için Laptop önerisi verir misiniz ACİLL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
4
Favori
12.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben machine learning, deep learning konularında çalışıyorum ve ultrabook almayı planlıyorum. Suanki bilgisayarımı alalı 5 yıl oldu ve eğitim vs. yaparken sorun olmuyor bir tek batch size verirken kısıtlama yapmak zorunda kalıyorum ama sonuç alabiliyorum. Ultrabook almayi planliyorum cunku suanki bilgisayarim cok agir ve sarji az gidiyor artık hem şarjı uzun giden hem biraz daha hafif bir bilgisayar almayı düşünüyorum çünkü bunlardan çok çektim bir bilgisayar gözüme kestirdim 4 bin lira civarında suanki bilgisayarımdaki donanımla karşılaştırınca daha iyi puanlara sahip fakat bazı arkadaşlar ultrabook almayın yazmış şuan kafamda bir şüphe oluştu sonuçta 4 bin lira az değil böyle bir bilgisayar alsam sorun yaşar miyim eğitim süresi filan önemli ama benim için asıl önemli olan sonuç vermesi yetersiz donanımdan dolayı hata filan verir mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece kod yazıcaksan i7 9000 serisi olan hq işlemcili bir laptop alabilirsin. içinde ssd de olsun rami en az 8 veya üzeri olsun gerisi önemsiz. 1080p panel de işini kolaylaştırır.
  • Hacım tecrübeyle sabit ki para kısıtlı olunca dengeler değişiyor. Eğer harici ekran kartı olsun istiyorsan işlemci ram ve hafızadan kısmak zorunda kalıyorsun bu da ilerde insanı ağlatıyor. Isınan makina, bitmeyen build ve debuglar. Toollar ve IDE'lerden şişen ram ve hard diskin saniyede 15 -20 MB yazabilmesi tokat gibi iniyor suratına. Hele bir de upgrade ederken slotların sadece 1 tane olduğunu görünce çılgına dönüyorsun. Tecrübeli biri olarak sana şunları diyebilirim:
    1- İşlemciye rame ve ssdye dikkat et. Hdd zaten mümkünse alma zira makinalarda ilk dar boğaz hdd olur.
    2- Ram slotlarının 2 tane olması her zaman tercih sebebi olsun zira bende 1 tane slot var idareten de olsa bi 4 daha alıp 4+4 yapmıyorsun direkt 8 almalısın o da aşırı pahalı. 8 varsa 8+4 yapabilirsin vs.
    3- İşlemcilerde her zaman yeni olan iyi değildir şu linkten filtreyi sadece mobil yap sıralamayı karşılaştır f/p bir ürün bak (https://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.2436.0.html)

Tabi bütün bunlar grafik gerektiren işlere yönelmeyeceksen. Eğer oyun programlar, birşeyler render ederim dersen onu da o konuda tecrübeli arkadaşlar önermeli..

• hocam önce mevcut bilgisayara bir ssd yükseltmesi ve eğer gerekliyse ram takviyesi önerebilirim. en azından çevrenizde bu donanımlara sahip birileri varsa geçici olarak deneyip ona göre kararınızı verebilirsiniz. ayrıca şu anki bilgisayarınızdan kalite olarak memnun musunuz ve modelini öğrenmem mümkün müdür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

O biraz android stüdyonun hayvanlıgi. Macbook pro ve lenovo E470 i5 7 nesil 16gb + SSD var. Lenovo bayılıyor. Macbook da fani çalıştırıyor. (normalde fan hiç çalışmaz) xcode yormuyor ama Android studo resmen tüm kaynağı sömürüyor

Alıntıları Göster
    xcode nedir hocam
    android stduio gibi bi sey mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E94B9CA23

Android Stüdio'nun çöplüğü o biraz. Sanal makineden düşük ramle çalışan xcode bile daha çok hızlı

Alıntıları Göster
    bu pc ile ben android studio kullanamayacagim gibi geliyor o zaman baska cozumler bakayim ya da android calisma plani iptal edecem artik imkanlar le vermiyore

• işlemciyi orta seviye al.
    ssd ve ram'e yüklen.
    taşıyabilirsen 17" 1080p al.
    15.6" 1080p göz yoruyor.
    oyun oynamayı bırak.
    return 0;

• mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Hocam henüz yazılımla ilgili ultra bir bilgim yok ama her zaman yazılımı ve mühendisliği sevmişimdir bu yüzden gitmek istiyorum ne tür yazılımlar olacağını orda düşünürüz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BauschLomb B kullanıcısına yanıt
    Hocam işte beni sınırda bırakıyor çünkü mevcut parama 1.5k vs eklemek zor olacak

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ünide gördüğüm derslere bağlı kalmak istemiyorum bu işi seviyorum ve ilerletmek için uğraşacağım.

• asertyu kullanıcısına yanıt
    Hala satışta olanları var mı onların?

• AirSupport kullanıcısına yanıt
    Haklısınız da hocam ben ders alırken ünide ne hangi alan olursa olsun ders verecekler ben zaten belirttim beni herhangi bir projede yarı yolda bırakmasın istiyorum yorumunuz için teşekkür ederim

• ALooNeBoy87 kullanıcısına yanıt
    Hocam grafik işlerini severim o yüzden dediğiniz yoruma çok dikkat edeceğim Teşekkür ederim

• soralalp S kullanıcısına yanıt
    Ekran kartıyla ilgili bi kaç ikaz geldi de hocam yukarıda sizin dediğiniz niteliklerde ekran kartı kalitesi göz ardı edilince bir kaç güzel fiyatlı cihaz buldum lakin ekran kartı da önemli değil mi ?

• Hocam henüz dil alanında bir karar verebilecek durumda değilim. Dediğim gibi bu işi sevdiğim için kendimi bu yönde getireceğim ve bu yolda en az 2 3 yıl hiç bir şekilde engel olmayacak bir cihaz istiyorum fiyat aralığımı da belirttiim üstte zaten. Teşekkür ederim yorumunuz için

• Woamad kullanıcısına yanıt
    İ7 dedin mi 5k en az zaten hocam. Sizin dediğiniz özelliklede bir marka vs var mı önereceğiniz?

• Çok sağolun hocam teşekkür ederim. Dikkate alacağım.

• ERIKCI kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan bir bilgisayarım yok ama
    HP PAVILION 15-CS2017NT CORE İ5 8265U 1.6GHZ-8GB-512GB SSD-15.6"-MX250 2GB-W10

Şunı çok kullanıyorum dayımın kendisi ve gayet güzel bir cihaz tek sıkıntım genelde tuşlarının dizilimi boyutu vs oluyor yani bir de arada oyun atmak için çok iyi değil.

• FuaTT kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam teşekkür ederim

• Çok da üst düzey bi seye bakmana gerek yok sıradan bi günümüz laptopu yeterli. Günümüz laptopu derken 8 gb rami olan 2 3 yıl öncesinin iyi bir işlemcisini içeren ve de 250gb ssdye sahip herhangi bir laptop her türlü işini görecek. Daha iyi olsa tabiki çok daha güzel olur ama üniversitede yapacağın şeyler üst düzey işler olmayacak. Bende i7 2. nesil işlemcili laptop var herhalde bi 8 yıllık makine ama programlama konusunda eksik bi yanını görmedim. Büyük bi projeyle uğraşacak olursan eğer hangi bilgisayarı alırsan al uzun bekleme süreleri yine olacak. Benim sana tavsiyem laptopun yanına bi monitör alıp 2 ekran kullanarak ilerlemek olur. İşini inanılmaz rahatlatıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.