Şimdi Ara

yazılım müh. mi bilgisayar müh. mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene üniversite sınavlarına hazırlanıyorum.Yazılım yada bilgisayar mühendisliğini seçeceğim ama ikisinin arasında kalıyorum. Benim isteğim tam olarak kod yazıp problemlere çözümler üretmek. Bunun hanında networke de biraz da olsa ilgim var. Donanıma yok. Bilgisayar bölümünde de yazılım ağırlıklı derslerin verildiği doğru mu. Yani bil.müh. seçersem yazılı alanında kendimi geliştirebilir miyim. Ve siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz. (Ankarada oturuyorum ve yazılımda vakıf tercih etmeyeceğim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limitsizadam -- 20 Aralık 2015; 19:10:28 >

• Bende meslek lisesi mezunuyum.Bende yazılım istiyorum ama Ankara Gaziye puanım yeterse orayı tercih ederim.Ne olsa iyi bir üniversite.Olmazsa inşallah KTÜ puanım yeterde oraya giderim.
  • limitsizadam L kullanıcısına yanıt
    Network sektörü, web sitesi tasarlayan bir sektör değil. Network, yazılım sektöründe tasarlanan web programlarının, internet ağı aracılığıyla insanlara ulaştırılmasını sağlayan bir daldır. Network denildiği zaman akla sunucu bilgisayarlar, switchler, güvenlik duvarları, yönlendiriciler, patch paneller, binlerce adet ve onlarca km uzunlukta ağ kabloları akla gelir. Dikkat edersen bunların hepsi donanım alanına girer. Bu açıdan bakıldığında aslında donanıma ilgin var diyebiliriz.

Bilgisayar mühendisliği yazılım ağırlıklıdır, buna emin olabilirsin. Ancak bilgisayar endüstrisinde bilmen gerektiği kadar donanım eğitimi de verilir. Bilgisayar mühendisliğini, elektrik ve elektronik mühendisliği ile bir tutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 21 Aralık 2015; 16:52:23 >
  • Türkiye'de yazılım mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği arasında bir fark yok. Verilen eğitimler programlama konusunda aynı. Genelde iki bölümde de ilk mesela C ve c++ programlama dili ile başlarlar.

İlla ki yazılım mühendisliği olsun ismiyle alakalı olsun dersen git ama benim sana önerim tercih dönemin de biraz c programlamaya bak bi kafan kaldırabilecek mi ? Çünkü bilgisayara aşırı ilgisi olan kişiler iş programlamaya mantık yürütmeye,algoritma kurmaya gelince tökezliyor..
  • .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.