Şimdi Ara

Yazılım mühendisi olabilmek için lisede hangi bölüme gitmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazılım mühendisi olabilmek için ,Dil bölümüne mı sayısal bölümüne mı gitsem bilemiyorum iki bolumdede iyiyim.bana matematik mı yoksa ingilizce mi daha çok gerekir
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nozzbarth -- 18 Ocak 2020; 15:6:12 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yazılım Mühendisi Olmak İçin Lisede Hangi Bölümü Seçmelisiniz?

Yazılım mühendisi olmak için lisede temeli sağlam bir bölüm seçmeniz gerekir. Yazılım mühendisliği, bilgisayar bilimi alanında yer alan ve yazılım sistemleri tasarlama, geliştirme ve bakımını içeren bir meslektir. Lisede hangi bölümü seçerseniz seçin, yazılım mühendisliği için temel olan matematik, fen ve bilgisayar bilimleri derslerine odaklanmalısınız.

Lisede yazılım mühendisliği için en uygun bölüm Fen Bilimleri bölümüdür. Bu bölüm, yazılım mühendisliği için gerekli olan matematik, fizik ve kimya gibi temel bilim derslerini içerir. Ayrıca, Fen Bilimleri bölümü öğrencilere problem çözme, eleştirel düşünme ve analitik düşünme becerilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunar.

Matematik ve Fen Bilimleri bölümü de yazılım mühendisliği için iyi bir seçenektir. Bu bölüm, yazılım mühendisliği için gerekli olan matematik ve fizik derslerini yanı sıra kimya ve biyoloji gibi fen derslerini de içerir. Matematik ve Fen Bilimleri bölümü öğrencilere yazılım mühendisliğinde kullanılan matematiksel ve bilimsel kavramları anlamaları için sağlam bir temel sağlar.

Bilgisayar Bilimleri bölümü de yazılım mühendisliği için uygun bir seçenek olabilir. Bu bölüm, yazılım mühendisliği için gerekli olan bilgisayar bilimleri derslerini yanı sıra matematik ve fen derslerini de içerir. Bilgisayar Bilimleri bölümü öğrencilere yazılım geliştirme, veri yapıları ve algoritmalar gibi yazılım mühendisliği için gerekli olan temel kavramları öğretir.

Hangi bölümü seçerseniz seçin, yazılım mühendisliği için gerekli olan temel derslere odaklanmanız önemlidir. Bu dersler şunları içerir:

• Cebir
    • Analiz
    • Fizik
    • Kimya
    • Bilgisayar Bilimleri
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sayısal kesinlikle. Dil okuman bir işe yaramaz. Yazılım mühendisliği sayısal puan ile alıyor, dil değil.
  • Ayssu kullanıcısına yanıt
    İngilizce bana laz olmayacak yani ?
  • İngilizce tabii ki lazım. Kesinlikle olması, bilmen gereken bir dil ama lise eğitimi olarak sayısal önemli olan.
  • Adama sayısaldan alıyor diyor, dil lazım olmayacak yani diyor
  • lisede kimse sana dil falan öğretemez.sayısal oku dili kendin öğreneceksin ilerde
  • Eskiden Anadolu liselerinde sayısalı İngilizce öğretirlerdi. Şimdi bu tip liseler var mı bilmiyorum, varsa MF'yi İng. okuyun yoksa Türkçe MF okuyun hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.