Yazılım ile ilgili hiç bir bilgisi olmayan birisi olarak en baştan 'bilgisayar nedir' den başlayarak yazılım yapmayı verimli olarak nasıl öğrenebilirim? Udemy mi? Kitaplar mı? Yoksa üniversite dışındaki yollar ile başarı oranı çok çok mu düşükdür, diğer yollar ile yazılımcı olabileceğini düşünmek boş bir hayalmidir? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yazılım öğrenmeye nereden başlanmalı?
-
-
Benim zamanimda yani 2000 lerin basinda bilgiye ulasmanin yolu universite idi. Yani bilgi ordaydi ve almak icin oraya gitmeliydiniz. Simdi bilgi internette. Bu yuzden universiteye gerek yok. Udemy vs egitimler yeterli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boş hayaldir. Senin gibi biri CV bırakmak için benim çalıştığım yerin kapısından bile giremez.
Ama şimdi birisi çıkar der ki, ben 28 yaşında sıfırdan başladım, ingilizcem bile yoktu, şimdi yurtdışına çok uluslu projelerde çalışıyorum, zaten internette herşeyin cevabı var, stackoverflow altın madeni der...
Yani bu işte bir denetim yok, regülasyon yok. Tutturan tutturabildiğine... ne desek boş. her kafadan bir ses çıkıyor.
Üniversitenin verip alaylı yazılımcı olmanın veremediği şeyleri söyleyebilirmisiniz daha açıklayıcı ve anlaşılır olur
ingilizce varsa, freeCodeCamp.org verilen sıra ile ilerlersen çok büyük etkisi olacağına inanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawlieth -- 15 Aralık 2022; 21:36:24 > -
Önemli olan kod yazmak değil temiz kod yazmak hocam. Üniversitede temeli öğreniyorsunuz ancak deneyim olmadığı için temiz kod yazamıyorsunuz. Tabii en iyisi hem deneyim kazanmak hemde üniversitede temel konuları öğrenmek
-
Kodlama , yalın kod yazma konularıyla ilgilenenler için Reddit Programcılık Soruları adlı PDF belgesi düzenledim.
Şuradan inceleyebilir, PDF 'yi indirebilirsiniz:
https://forum.donanimhaber.com/reddit-programcilik-sorulari-forumdaki-gonderiden-pdf-belgesi-duzenledim--154690548
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X