Şimdi Ara

Yazılıma nereden başlamalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu başlığı tecrübesi olanlardan ööneri alabilmek için açtım. Yazılım hakkında bilgim yok denecek kadar az.Sadece biraz C dilini biliyorum. Sizce kendime ben yazılımcıyım diyebilmem için temelde neleri bilmem gerekiyor? Yanlış anlaşılmasın basite kaçmak istemiyorum. Sadece önerilerinizi bekliyorum.

• 1> c++
    2> kotlin
    3> unity
    ama tecrübeli değilim araştırmalarım bu doğrultuda. Abim programcı ben de programcılık için uğraşmaya başladım..
    kendi geçimim için web ile ugrasıyorum şimdi. ilerde c++ ve kotline e girişicem..
    c++ zaten bir derya kotline ağırlik verip küçük bir app yazıcam falan.. gelsin de bi zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warlockk -- 17 Kasım 2019; 14:54:43 >
  • 580 tane aynı açılmış konu var . internete yazı var video var. Bu kadar hazırcı olmayın yeter artık. Google icad oldu. Yaz ona syler sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 17 Kasım 2019; 16:45:48 >
  • Konu Dışı bölümde 'C++ Uzmanıyım. Soruları Alabilirim' başlıklı bir konu açtım. O konuda C++ ile sistem programlama ya ek olarak genel programcıllık konuları, örnek kodlar, durumlar bircok bilgi de vardı. Herkesin soruları ile ilgilenip net ve özet şekilde yanıtladığım güzel bir konu oldu. PM kutuma 10+ mesaj geldi, PM sorular soruldu onlara da yardımcı oldum. Konu 10 sayfayı geçerek popüler oldu fakat Konu Dışı'na takılan bir grup Trol önce konumu Trolledi o yetmedi konumu şikayet ettiler ve tahminen forum yönetiminde de Trol eğilimli veya Trol sever kişiler olduğundan, 100% legal konum silindi. Silinmeseydi, o konunun linkini verebilirdim. İşe yarar bircok bilgi vardı. Veremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 17 Kasım 2019; 17:45:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım.
  • Dil öğrenmek dışında performans da önemli.
    Hadi ben kod yazdım çalıştı yazılımcı oldum diyemiyorsun.
    Mümkünse okulda görmek önemli.

Etrafımdan örnek verirsem mühendislik okuyan kişi ile dışarıdan gelmiş kişi arasında uçurum olabiliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jervis

Dil öğrenmek dışında performans da önemli.
    Hadi ben kod yazdım çalıştı yazılımcı oldum diyemiyorsun.
    Mümkünse okulda görmek önemli.

Etrafımdan örnek verirsem mühendislik okuyan kişi ile dışarıdan gelmiş kişi arasında uçurum olabiliyor.
    İşin sonunda %80 geliştiricinin işi crud. Performans projesine göre önemli. Trendyol için 1 sn de 1 milyon request karşılamak önemlidir. Bu yüzden örneğin X dilinden go diline geçilebilip harika optimizasyonlarla mühendisliğin digibine vurup performansı artırmak anlamlı olabilir ancak günde 1000 kişinin geldiği X bilgi sistemi için performans kastırmak sadece kaynak ısrafıdır. Yerine göre optimizasyon cünkü makine maliyeti geliştirme maliyetinden ucuz olduğu anlarda çokça vardır. Sen iyi mühendislik üretmek isteyebilirsin ancak patronun kamudan iş almıştır X ayda bitirse kar edecektir x+1 kardan zarar demektir. Hatta bazen reel zarar demektir.

Ayrıca ucurum var diyelim. Gidip üniversite hazırlanıp, 5 yıl okuyup iyi bir şekilde mezun olmak mı lazım? Bilgi ulaşmak isteyen herkese açıktır. Yeter ki tutkun olsun. Her programlama yapmak isteyeni de üniversiteye yazdıramayız. Herkesin buna zamanı ve kaynağı yok. Hepiniz görmüşsünüzdür mezun olup "html nedir?" sorusuna boş gözlerle bakan okul arkadaşlarınız olmadı mı?

Kek yapmak istiyorum diyen herkesi aşçılık okumaya ikna etmek ne kadar doğrudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 20 Kasım 2019; 9:19:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer Mobil Yazılım İstiyorsan Java İle Başla Windows c#
    sana önerim c# ile öğrenmeye başla ben c# alanında uzmanım.
    diller birbirine benziyor elbette
    otomasyon yapmak için iyi bir dil
    bi sorunla karşılaştığında c# ile ilgili milyonlarca yardım olacak konular var :)
  • Bir sürü dil var ve hepsinin farklı özellikleri var ne yapacağına bağlı hedeflerini belirtirsen daha yardımcı olabilirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.