Şimdi Ara

Yazılımcı olmak hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yazılım dili öğrenip programcı olmak istediğime karar verdim daha doğrusu coder çünkü bu işi üniversite de okumadan öğrenip yapanlara coder deniyormuş sanırım ve ilk ilgimi çeken ruby dili oldu youtube'dan ücretsiz dersler veren birinden temelini kavradım basit bir program bile yazdım tabi bir kaç tane soru cevap kodunu birleştirerek falan ama yeterli kaynak bulamadım ruby de ilerleyip tam anlamıyla ruby ye hakim olabilmek için. Bu yüzden python'a yönelmeye karar verdim ve udemy den şuan python3 kurs'u alıyorum. Kurs bittiğinde ne yapmamı önerirsiniz? sonra ki adımım ne olmalı? tabii ki öğrendiklerimle google da karşıma çıkacak tüm kaynakları harmanlayıp python da sınırları zorlamaya çalışacağım falan ama bu işi ciddiye alıyorum iyi bir yazılımcı olmak istiyorum. Bundan sonrası için ne yapmalıyım? bu işte bilgi sahibi olan insanların fikirlerinden tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. vereceğiniz her türlü bilgi için çok teşekkür ederim.

• Merhaba , öncelikle bu yolda pes etmeden devamlılık göstermeni dilerim. Udemy tarzı siteler ciddi anlamda iyi bir yardımcı. Size tavsiyem aldığınız kursta öğrendiğiniz yeni konuyu uygulamaya dökmek. Şöyle diyelim 4 ya da 5 konu bitirdiniz kursu durdurun ve o bildiğiniz konular ile aklınızdan bir proje geçirin ve onu yapın. Çok iyi ya da çok kötü fark etmez. Önemli olan uygulamaktır. Ayrıca blogumu da takip edebilirsin ve bana soru da sorabilirsin seve seve yardımcı olmaya çalışırım.

• Şuan 31. dersteyim. Derslerde öğrendiklerimi console da deneyerek devam ediyorum derslere. Henüz proje oluşturacak kadar çok şey öğrenmedim tabi bir sürü şey öğrendim fakat ben biraz daha exe'ye çevirip açtığımda heyecan verecek bir duruma gelsin istiyorum yaptığım şey.Çok teşekkür ederim.Eğitim hayatınızda ve kariyerinizde başarılar dilerim.
  • okeykirmizialti kullanıcısına yanıt
    console projesi bile yapmadan exeye çevirme hayali kurma. şey gibi bu bir bebek emeklemiyor ama koşmak istiyor ayrıca 31. derse kadar listeleri ve if else durumlarını öğrendiğini düşünüyorum bununla rasgele bir otomasyon sistemi yapabilirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kümelerin metotlarındayım şuan dostum. if else ye daha gelmedik en merak ettiğim yer orası zaten.
  • Reklamcı tayfası mahvetti gençliği. Executable yapıp heyecan yapacakmış.

Güzel kardeşim, nerelere takılıyorsun bilmiyorum, seni kandırıyorlar. Yani heyecanı meyecanı yok.

Öğrenmek istiyorsan, Ingilizce öğren, Matematik öğren. Bunlar varsa, dünyada istediğin her şeyi öğrenirsin. Aı işer de moda oldu onun içinde Istatistik öğren. Bunlar gerçek bilgi.

Udemy falan bunlar yalan işler. Ekrana çıkıp, satış yapan televizyon kanalındaki pazarlamacı tavırları ile, yazılım öğretiyorlar sözüm ona.

Sende kendini bir şey öğreniyorum sanıyorsun.
  • Yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Şuan da boş durmak yerine ulaşabildiğim tüm bilgiyi edinmek niyetindeyim. İngilizce de öğreniyorum yani şimdilik kurs falan almadım ingilizceyle ilgili ama duolingo'ya 1 saat falan ayırıyorum. İngilizceden sonra ki hedefim de matematik öğrenmek. Aı nedir google dan araştırmak yerine direk ustasına sormak istedim? Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Dünyanın pembe bir yer olmadığını biliyorum. Dünya = {"Bulutlar":"Beyaz","Gökyüzü":"Mavi","Hayat":"Zor"} ama inanıyorum inşAllah başarıcam reis.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaş online dersinizi baya gömmüş :) Ama bence teknik bilgi edinme açısından oldukça faydalıdır bu kurslar. Zaten matematik , istatistik öğrenmeden veri bilimi projesi çıkarıcam demiyorsunuz zannımca. Görmek istediğiniz sadece kendi idealinizdeki küçük bir hedef .exe açmak. Bilmiyorum ben mi fazla toz pembe baktım olaya :D
  • C.Acar kullanıcısına yanıt
    Bazı arkadaşlar, çok sert, acımasız, alaycı, gömücü falan olduğumdan bahsediyor, doğrudur, biz bu reklamcı ağzıyla konuşan tiplerden öğrenmedik hayatı. Satış ağzıya konuşuldumu kaypaklık, ticaret gibi geliyor. Eğitimin ticareti olmaz. Olunca da eğitim olmaz.

30 (yazı ile otuz) senedir bu işin içindeyim, çoğunuzun bildiğini ben unuttum.

O eğitimlere zaman zaman bende denk geliyorum. Çoğunluğu laf kalabalığı. Bir çok eğitim 1/10 seviyesinde küçültülebilir ve içeriğinden bir şey kaybetmez. Dahası içerikleri internette şurada burada rahatlıkla bulunabilir.

Asıl problem, siz daha neye lazım olacağını bilmediğiniz çözümleri öğreniyorsunuz (öğrendiğinizi sanıyorsunuz). Bir projeniz, bir hayaliniz yok. Dolayısı ile eğitimlerin bir kalıcılığı yok.

Görüyoruz, okuyoruz, falanyumları öğrendim, filanyumları öğrendim. Eee nerede kullandın ?.

Son 6 aydır Ureal öğrenmeye çalışıyorum. Oyun içinde 3d animasyon yapabilmek için bir plugin var, bu plugini belli bir 3d karakter oluşturma programı ile kullanmak için eğitim şart. Sebep ? Çünkü 3d karakter programının iskeletinde değişiklik yapmak gerekiyor. Peki plugin yazarı bunu neden dökümantasyon içine koymamış. Duygusal meseleler bunlar. 400 tl ye satılan eğitim içinden sadece 5 dakikalık bölüm oda, mevzuya spesifik olduğu için.

Bu çok canlı bir örnek olduğu için size anlattım. O gördüğünüz programcılık eğitimleri falanlar filanlar. Çoğunlukla boş.

Belki bilgisayarın tuşuna basmaktan başka bir şey biliyorsan, ilk kurulum için bir anlam ifade edebilir. Ki bunlarla ilgili videolar, you tube da kıyamet gibi var.

Tabii ingilizce biliyorsan. Youtube da Unreal konusunda geveleyen bazı Türk arkadaşlarda var tabi. İnsanı kanser eder.

Para harcayacaksanız, gidin adam gibi ingilizce öğreten, ciddi disiplinli bir yerde harcayın. Ve kendinizi odaklayın, yarın programcılık sizi sarmasa bile, o ingilizce ile yine ekmek yersiniz.

not:
    Exe yapacaksan kolay. Git QT indir (c++). İçinde hazır oynayıp executable ye çevireceğin kıyamet gibi hazır plugin var. Unity indir. bir çok hazır paket var onuda complile edip oynatırsın.

Python la exe mi yapacaksın ?
    Google dayıya yazıyorsun
    python make windows executable
    Stack Overflow
    How to make a Python script standalone executable to run without ANY dependency?
    https://stackoverflow.com/questions/5458048/how-to-make-a-python-script-standalone-executable-to-run-without-any-dependency

aha buda cevabı.

30 sn.

Ama ingilizce varsa :)

• Kodlama ögrenip günlük hayatta yada is hayatinda sana yardimci olacak programlar mi gelistirmek istiyorsun? Yoksa bu isi meslek olarak yapip, para kazanmak mi amacin?

Eger yazilimci olarak calismak istiyorsan, bunun icin düzgün bir planla baslaman lazim. Ruby gibi artik yok olmaya baslayan bir dille bu ise girismek bence cok büyük hata zaten.

Iyi bir yazilimci olmak icin en azindan, bilgisayar bilimlerinin temellerine hakim olman, algoritma kurabilme yeteneginin olmasi, veri yapilarini, design patternlarini ögrenmen, veritabanlari, network vb. bircok konuda okuman, kendini gelistirmen lazim. Ayrica bunlarin yaninda programlarini gelistirmek icin kullanacagin dilleri, frameworkleri, mimarilari ögrenmen gerekecek.

Yazilim meslek olarak yapilacaksa cok ama cok emek gerektiren bir is. Cok kolay diyenlere kesinlikle inanma derim.
  • Delifisek.Tux 'un dediği gibi bu iş eğitim serileriyle öğrenilmez. 4 yıllık üniversitenin dahi bu işi ne kadar öğrettiği tartışılır. Üni sistematik düşünmeyi öğretebilir başka bazı iyi yanları vardır o ayrı.

son 10 yıldır çok yaygınlaşan videolu eğitim serilerinin tamamına yakını etkisiz. YT'daki amatör yaklaşımla hazırlanmış cafcaflı prodüksiyon olmayan, screencast formatındaki videoların bir kısmı iyi.

Ruby öğrenmeye başladım bıraktım dedin. Uğur Yılmazel'in Ruby 101 ebook'una hiç baktın mı:
    yadi.sk
    ruby-101-ugur-yılmazel.epub — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/i/otp1aH1uLz7_KQ

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    hocam mesaj attım bakarsanız sevinirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaş bazı kelimeleri yanlış anlamış zannımca. 30 yıldır bu işin içindeyseniz yaşınıza hürmeten bir şey sormak yine yaşınıza hürmeten bir şey öğrenmek isterim. Bu işe yeni girişmiş bir arkadaş belli ki yazdıklarından da bu çok bariz bir şekilde belli oluyor takdir edersiniz. Yeni başlayan bir insan için kurslar çok derli toplu ve anlaşılır olabiliyor. İngilizce ile çözülemeyecek sorun yok elbette haklısınız ancak ya sormayı bilmiyorsa ? Adam neyi öğreneceğini bilmiyor bırakın da kursta belli bir başlık altında 3-5 şey öğrensin adam array öğreniyor daha diyorsunuz ki nerede kullanacağını bilmiyorlar. Proje yapamıyorum henüz bilgim yok diyor QT'den bahsediyorsunuz. Kusura bakmayın ama fazla acımazsınız bu işe ilk girdiğinizde "30" yıllık tecrübe ile başlamıyor kimse.

* Bu arada illa kurstan öğrenin falan da demiyorum kurs falan da vermiyorum reklam yapıyormuşum gibi bir izlenim oluşmasın.

• Dilden dile geçerek biraz zor öğrenilir. Ama Python için kaynak bol. Orası büyük bir avantaj. Kendini belli bir kaynak ile sınırlandırma.

Başarılı olmanın üç sırrı var.
    1. Çok çalışmak.
    2. Çok çalışmak.
    3. Çok çalışmak.
    Çok çalışanlar her zaman başarılı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.