Şimdi Ara

YBS ve Gelecek Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, gelecekte ne yapmak istediğime dair bir türlü karar veremiyorum. Belki yaşıtlarımın tavsiyeleri yararlı olur diye konu açmak istedim. Biraz uzun olacak, sıkılmadan okuyup cevaplarsanız çok sevinirim.

Öncelikle 20 yaşıma gireceğim, az kaldı. Mezuna kaldım, bu sene 2. kez sınava gireceğim(1 sene sağlık problemlerimden dolayı sınıfta kaldım). Eşit Ağırlık öğrencisiyim, netlerden vs. bahsetmek istemiyorum, düzenli çalışıyorum ve EA'dan istediğim yerlere girebilecek düzeydeyim şu anda ama hep içimde başka hedefler, başka hayaller var.

Kendim boş zamanlarımda amatör de olsa yazılım vb. konularla uğraşıyorum, özellikle web alanında. Basit de olsa kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum, açıkçası tamamen hoşuma gittiği için. Gelecekte bu alanda çalışmak istediğimi düşünüyorum çünkü gerçekten hoşuma gidiyor ve bundan dolayı hep içimde Bilgisayar Mühendisliği okuyamamanın verdiği bir hayal kırıklığı olacak diye düşünüyorum. EA'da buna en yakın bölüm olan YBS'yi tercih etmeyi düşünüyorum ama hepinizin bildiği üzere bu bölüm öğrencileri teknik elemanlar ve işletmeciler arasında bir köprü görevi görmek için yetiştiriyor. Ben kendimi bu role uygun birisi olarak görmüyorum, daha teknik alanlar ilgimi çekiyor. Sınava sayısaldan girip tekrar hazırlansam mı diye düşündüm ama AYT'de Fizik, Kimya, Biyoloji yapabileceğimi düşünmüyorum.

Sanırım benim için tek seçenek YBS gibi duruyor, bu bölüme gidip kendimi daha teknik alanlarda çalışacak şekilde yetiştiremez miyim? Asla ve asla bir bilgisayar mühendisi kadar iyi bir yazılımcı olamaz mıyım? Çünkü bu bölümde göreceğim bilişim derslerinin çoğu yüzeysel, bunu çok iyi biliyorum çünkü okulların ders programlarını en ince ayrıntısına kadar inceledim. Çoğu okulda bilgisayar mühendisliğinin temel derslerinden olan 'Bilgisayar Ağları, İşletim Sistemleri, Bilgisayar Organizasyonu' vb. dersler yok bile, yine Bilgisayar Mühendisliğinin belki de en önemli dersi olan 'Veri Yapıları' dersi YBS bölümlerinin çoğunda olsa da çok yüzeysel.

Sizce ne yapmalıyım dostlar?

Okuyanlara ve cevaplayacak olanlara şimdiden teşekkürler..

• +

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.