Bildirim
YEDEK ANAHTAR
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: paradoxx21
ya arkadaşlar ben merve yeni üye oldum... benim 2005 model gets arabam far.. fakat yedek anahtarı yok.. dedilerki yedek anahtarı fabrikadan istetecen... yoksa norma anahtarcıdan çıkarsan araba çalışmazmışş.. bu konuda beni aydınlatırmısınızzz... noolurrr??
Arkadaşım Araban İmmobilizerli ise Anahtarcıda, anahtar yaptırısan çalışmaz sadece kapıları açar. Ama Yetkili servisler yedek anahtar yapıyor sanırsam fiatıda 100-150 Ytl arasında . Sen şimdi İmmobilizer ne dersen oda Anahtarın içinde çip var karşığında yani kontakta bunu algılayan cihaz yani bir çeşit güvenlik önlemi. Kontak anahtarını çevirdiğnde göstergelerin üzerinde anahtar resmi çıkar. Servisten başka yerde yapılmıyor.
-
aynen öyle, anahtarın içindeki chipi söküp yani yaptırdığınız anahtara monte edersenizde sorun çözülür.quote:
Orijinalden alıntı: Mevlüt Aksoyquote:
Orjinalden alıntı: paradoxx21
ya arkadaşlar ben merve yeni üye oldum... benim 2005 model gets arabam far.. fakat yedek anahtarı yok.. dedilerki yedek anahtarı fabrikadan istetecen... yoksa norma anahtarcıdan çıkarsan araba çalışmazmışş.. bu konuda beni aydınlatırmısınızzz... noolurrr??
Arkadaşım Araban İmmobilizerli ise Anahtarcıda, anahtar yaptırısan çalışmaz sadece kapıları açar. Ama Yetkili servisler yedek anahtar yapıyor sanırsam fiatıda 100-150 Ytl arasında . Sen şimdi İmmobilizer ne dersen oda Anahtarın içinde çip var karşığında yani kontakta bunu algılayan cihaz yani bir çeşit güvenlik önlemi. Kontak anahtarını çevirdiğnde göstergelerin üzerinde anahtar resmi çıkar. Servisten başka yerde yapılmıyor.
başka bir yöntem daha işe yararmı bilemem denemedim. eğer chip aracın anahtar takılan yerine bir sinyal gönderiyorsa ki muhtemelen öyledir. o zaman yeni anahtarla aracı çalıştırınca eski anahtarıda yeni anahtarın yanında tutarsanız işe yarayabilir.
bilmem anlatabildim mi.?? merve hanım..
-
bu anahtarlar bu kadar pahalımıydıquote:
Orijinalden alıntı: cevizkabugu
aynen öyle, anahtarın içindeki chipi söküp yani yaptırdığınız anahtara monte edersenizde sorun çözülür.
başka bir yöntem daha işe yararmı bilemem denemedim. eğer chip aracın anahtar takılan yerine bir sinyal gönderiyorsa ki muhtemelen öyledir. o zaman yeni anahtarla aracı çalıştırınca eski anahtarıda yeni anahtarın yanında tutarsanız işe yarayabilir.
bilmem anlatabildim mi.?? merve hanım..
Alıntıları Göster
artık cebime bile koyarken dikkat ederim
-
ben anahtarcıda yedegini yaptırdım immobilizer anahtarlar çogaltılır yazıyordu girdim 15 ytl ye 3. bi anahtarım oldu gayette güzel çalışıyorquote:
Orijinalden alıntı: yuci
bu anahtarlar bu kadar pahalımıydı
artık cebime bile koyarken dikkat ederim
Alıntıları Göster
adres: eskişehir için atatürk ccaddesinin odun pazarına bakan başında sagda-askerlik şubesinin altı -
quote:
Orijinalden alıntı: murat_sönmez
ben anahtarcıda yedegini yaptırdım immobilizer anahtarlar çogaltılır yazıyordu girdim 15 ytl ye 3. bi anahtarım oldu gayette güzel çalışıyor
adres: eskişehir için atatürk ccaddesinin odun pazarına bakan başında sagda-askerlik şubesinin altı
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: murat_sönmez
ben anahtarcıda yedegini yaptırdım immobilizer anahtarlar çogaltılır yazıyordu girdim 15 ytl ye 3. bi anahtarım oldu gayette güzel çalışıyor
adres: eskişehir için atatürk ccaddesinin odun pazarına bakan başında sagda-askerlik şubesinin altı
dediği dogru arkadaşın..imbo..kopyası oluyo..ben de yenı ögrendım memlekette
-
arkadaşlar doğru diyor , iyi bir oto kilit yada anahtarcısı kopyalayabilir.quote:
Orijinalden alıntı: wf1xquote:
Orjinalden alıntı: murat_sönmez
dediği dogru arkadaşın..imbo..kopyası oluyo..ben de yenı ögrendım memlekette
Alıntıları Göster
Ancak bir sorun olursa servise dışarda yaptırdığınız anahtarı söylemeyin göstermeyin
garanti dışı sözünü söylemekten çekinmezler
20-30ytl ye çözülür işiniz.
-
Eğer elinizdeki anahtar aracınızın orjinal ve ana anahtarı ise arkadaşların dediği gibi oto anahtarı işi ile uğraşan yerlerde yedeği 20-30 ytl karşılığı yapılır.Fakat elinizdeki aracın ana değil de yedek anahtarı ise yedeğin kopyası yine yapılır fakat ana anahtar içerisinde olan cip bilgileri gerekir.Burada sorun olabilir.Komple anahtar çip anten ünitesinin değişmesi gerekir buda az bi maliyet değildir.quote:
Orijinalden alıntı: alpercan
arkadaşlar doğru diyor , iyi bir oto kilit yada anahtarcısı kopyalayabilir.
Ancak bir sorun olursa servise dışarda yaptırdığınız anahtarı söylemeyin göstermeyin
garanti dışı sözünü söylemekten çekinmezler
20-30ytl ye çözülür işiniz.
Alıntıları Göster
-
Diğer anahtar nerede? Diğer anahtar sahibinin bunu bulup kullanabilme ihtimalini hiç düşünmüyor musunuz? Bence dikkatli olun...quote:
Orijinalden alıntı: ADİKHE
Eğer elinizdeki anahtar aracınızın orjinal ve ana anahtarı ise arkadaşların dediği gibi oto anahtarı işi ile uğraşan yerlerde yedeği 20-30 ytl karşılığı yapılır.Fakat elinizdeki aracın ana değil de yedek anahtarı ise yedeğin kopyası yine yapılır fakat ana anahtar içerisinde olan cip bilgileri gerekir.Burada sorun olabilir.Komple anahtar çip anten ünitesinin değişmesi gerekir buda az bi maliyet değildir.
Alıntıları Göster
-
öncelikle yedek anahtarın vardıdamı kaybettin yoksa bayimi sana vermediquote:
Orijinalden alıntı: _crash_
Diğer anahtar nerede? Diğer anahtar sahibinin bunu bulup kullanabilme ihtimalini hiç düşünmüyor musunuz? Bence dikkatli olun...
Alıntıları Göster
1. bayi verdi de sen kaybettiyesen ve araban kaskolu ise kaskoya bildir nedeni istersen kaskonda varsa kayıp anahtar bildiriminden ya yenisini yaptırırsın yada dışardan kendi yaptıracağın bir anahtardan numarasını belirtmek zorundasın yoksa araban allah göstermesin çalınırsa hak idda edemezsin anahtarı tekrar kopyalatsan bile kayıtlı olan anahtar geçerlidir.
2. eger sen kaybettiyesen bence kopyalatma servisten sistemi tamamen yenilet derim çünki arabayı kullanabilecek senden başka biri daha var demektir. kopyalatmak güvenligin açısından biraz tehlikeli gibi
3. bayi sana yedek anahtar vermek zorunda eger vermediyse zorla iste
benden bukadar
-
bu arada 15-20 ytl ye anahtar kopyalıyorlar ama sizin chipin bilgileride onlarda kalıyor. bu da sizin aracınızın anahtarı bir başka(anahtarcıda) kişide olması ihtimalini unutmayın.quote:
Orijinalden alıntı: westbam
öncelikle yedek anahtarın vardıdamı kaybettin yoksa bayimi sana vermedi
1. bayi verdi de sen kaybettiyesen ve araban kaskolu ise kaskoya bildir nedeni istersen kaskonda varsa kayıp anahtar bildiriminden ya yenisini yaptırırsın yada dışardan kendi yaptıracağın bir anahtardan numarasını belirtmek zorundasın yoksa araban allah göstermesin çalınırsa hak idda edemezsin anahtarı tekrar kopyalatsan bile kayıtlı olan anahtar geçerlidir.
2. eger sen kaybettiyesen bence kopyalatma servisten sistemi tamamen yenilet derim çünki arabayı kullanabilecek senden başka biri daha var demektir. kopyalatmak güvenligin açısından biraz tehlikeli gibi
3. bayi sana yedek anahtar vermek zorunda eger vermediyse zorla iste
benden bukadar
Alıntıları Göster
tehlikeli durumla (hırsızlık) karşı karşıya olma ihtimaliniz olabilir.
her aracın satın alınırken yedek anahtarı verilir. araç+2 adet anahtar verilmiyorsa bayiiden mutlaka yedeğini isteyin.
2. anahtarı vermeyen bayilerin 2. anahtarı vermemelerinin nedeni hakkında pek iyi düşünmemi beklemezsiniz heralde..
-
Arkadaşlar dışarda biliyorum çipli anahtar yapıyorlar fakat siz siz olun onlara güvenmeyin. Bir Ata sözü vardır Bulgura giderken evdeki piriçten olmayın diye.quote:
bu arada 15-20 ytl ye anahtar kopyalıyorlar ama sizin chipin bilgileride onlarda kalıyor. bu da sizin aracınızın anahtarı bir başka(anahtarcıda) kişide olması ihtimalini unutmayın.
tehlikeli durumla (hırsızlık) karşı karşıya olma ihtimaliniz olabilir.
her aracın satın alınırken yedek anahtarı verilir. araç+2 adet anahtar verilmiyorsa bayiiden mutlaka yedeğini isteyin.
2. anahtarı vermeyen bayilerin 2. anahtarı vermemelerinin nedeni hakkında pek iyi düşünmemi beklemezsiniz heralde..
Alıntıları Göster
-
Arkadaşlar doğru demişler, bence servisi arayıp fiyatlarını alın. Benimki için yazın servisten almıştım. İmmobilizer çipli yedek anahtar 80 ytl, eğer uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemlisini isterseniz 380 ytl.quote:
Orijinalden alıntı: Mevlüt Aksoy
Arkadaşlar dışarda biliyorum çipli anahtar yapıyorlar fakat siz siz olun onlara güvenmeyin. Bir Ata sözü vardır Bulgura giderken evdeki piriçten olmayın diye.
Alıntıları Göster
Servisten aracın beyninden eski bütün anahtarları silebilir, sadece elinizdeki anahtarları tanımlayabilirsiniz. Eğer bunu yapmazsanız "aracınızın eski anahtarı ile çalınması" ihtimaline hazır olur. Ayrıca mahalle arasında anahtarı kopyalatmakda neymiş?!?! Arkadaşlar ateşle oynuyorsunuz, aracın en önemli güvenlik bilgilerini tanımadığınız adamlara nasıl güvenirsiniz?!
Tanıdığınız kişi olur, veya yazılımdan çok iyi anlarsınız, başında durup kontrol ederseniz belki bi ihtimal hoş karşılanır.
Bu arada laf açılmışken, ben aracın anahtarını böyle durumlara engel olmak için hiçbir şekilde otoparklara bile vermiyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: birtasarimci
Arkadaşlar doğru demişler, bence servisi arayıp fiyatlarını alın. Benimki için yazın servisten almıştım. İmmobilizer çipli yedek anahtar 80 ytl, eğer uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemlisini isterseniz 380 ytl.
Servisten aracın beyninden eski bütün anahtarları silebilir, sadece elinizdeki anahtarları tanımlayabilirsiniz. Eğer bunu yapmazsanız "aracınızın eski anahtarı ile çalınması" ihtimaline hazır olur. Ayrıca mahalle arasında anahtarı kopyalatmakda neymiş?!?! Arkadaşlar ateşle oynuyorsunuz, aracın en önemli güvenlik bilgilerini tanımadığınız adamlara nasıl güvenirsiniz?!
Tanıdığınız kişi olur, veya yazılımdan çok iyi anlarsınız, başında durup kontrol ederseniz belki bi ihtimal hoş karşılanır.
Bu arada laf açılmışken, ben aracın anahtarını böyle durumlara engel olmak için hiçbir şekilde otoparklara bile vermiyorum.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: birtasarimci
Arkadaşlar doğru demişler, bence servisi arayıp fiyatlarını alın. Benimki için yazın servisten almıştım. İmmobilizer çipli yedek anahtar 80 ytl, eğer uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemlisini isterseniz 380 ytl.
+10 aynen katılıyorum
-
quote:
Alıntıları Gösterquote:
geçenlerde kadıköye gittim malum iskele taraflarında ara sokaklarda bi sürü otopark var. aracımı daha önce anahtar vermediğim bir parka çektim kapıları kitledim otoparkçı anahtarı vermemi istedi.
daha öncede buaraya park ettiğimi, anahtar vermediğim için otoparklarını tercih ettiğimi söyledim. adam diretince aracıma bindim gidip başka bir yer buldum. ama kesinlikle anahtarımı bırakmadım ve bırakmamda.
immobilizer eletronik şifreli motor kilidi olduğuna göre anahtarı arka sokaktaki anahtarcıya yaptırırsanız kopyalarken anahtardaki chipi okuyacağı için, aracın eski doğan-sahinlerdeki anahtar sisteminden bir farkı kalmaz diye düşünüyorum.
-
Aslında olayın biraz daha teknik kısmına bakacak olursak şöyle;quote:
Orijinalden alıntı: cevizkabuguquote:
geçenlerde kadıköye gittim malum iskele taraflarında ara sokaklarda bi sürü otopark var. aracımı daha önce anahtar vermediğim bir parka çektim kapıları kitledim otoparkçı anahtarı vermemi istedi.
daha öncede buaraya park ettiğimi, anahtar vermediğim için otoparklarını tercih ettiğimi söyledim. adam diretince aracıma bindim gidip başka bir yer buldum. ama kesinlikle anahtarımı bırakmadım ve bırakmamda.
immobilizer eletronik şifreli motor kilidi olduğuna göre anahtarı arka sokaktaki anahtarcıya yaptırırsanız kopyalarken anahtardaki chipi okuyacağı için, aracın eski doğan-sahinlerdeki anahtar sisteminden bir farkı kalmaz diye düşünüyorum.
Alıntıları Göster
Anahtar üzerinde bir mikroçip var, bu çipin bir kodu var. Örneğin 290SA298SDF2H2434CSDSF2352232525 gibi bir kod. Aracın ECU sünde, yani beyninde arabayı çalıştırmaya yetkili kodlar kayıtlı. Siz anahtarı araca yerleştirdiğinizde araç bir sinyal ile kimlik bilgisi istiyor, anahtarda bu yukarıdaki kodu yolluyor. Eğer kod aracın beynindeki ile uyuşuyorsa aracı MOBILIZE ediyor. Yani fren-debriyaj pedallarından motorun çalışmasına kadar bir sıra izni veriyor. Aslında bu anahtarcıların anahtarı kopyalayamaması gerekir. Yalnız teknoloji hergün kendini yeniliyor, muhtemelen anahtarın içerisindeki yukarıda verilen kimliği taklit edebilmesini sağlıyorlar. Tabi bunun için yukarıdaki kodu kopyalayıp, yeni anahtara taşıması gerekir. Siz dışarı çıktıktan sonra sizi takip ettirerek aracın plakasını alması ve başka bir anahtar daha çoğaltması birkaç dakikasını alacaktır. Anlaşmalı olduğu hırsızlık firması (!) bu anahtarları iyi fiyatla satın alacaktır.
İmmobilezer olan araçların anahtar (veya anahtar bilgileri) olmadan çalınması neredeyse imkansız, ancak çekici ile çalabilirler sanırım.
Aracınızı serviste bilgisayara bağladıklarında eski anahtarlarını da sildirebilirsiniz. Kendi aracımdaki tanımlama işleminde bunu talep ettim, usta da bunun mümkün olmadığını söyledi. Ben de ısrar ettim, bu tür yazılımlara alakamdan bahsedince ustabaşı kendim bakabileceğimi söyledi. Sonuçta yetkili serviste kendim yaptım. Size bir master bir yedek anahtar vermişlerdir, ancak master, yani ana anahtar ile çoğaltma ve silme işlemlerini yapabilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: cevizkabugu
quote:
-
Arkadaşlarında dediği gibi senin aracında immoblizer var.Yani anahtar chipli.Bazı anahtarcılar bu kopyalam işini yapıyorlar ama dedikleri gibi ya aynıu kodla bir anahtarda kendine yaparsa???? Onun için doğru yetkili servise gideceksin onlar sana yeni bir anahtar yaparlar ve elindeki anahtarları immoblizer hafızasına kaydedip eski anahtarları hafızadan çıkarırlar.Böylece sorunsuz ağrısız sızısız bir anahtarın olmuş olur.quote:
Aslında olayın biraz daha teknik kısmına bakacak olursak şöyle;
Anahtar üzerinde bir mikroçip var, bu çipin bir kodu var. Örneğin 290SA298SDF2H2434CSDSF2352232525 gibi bir kod. Aracın ECU sünde, yani beyninde arabayı çalıştırmaya yetkili kodlar kayıtlı. Siz anahtarı araca yerleştirdiğinizde araç bir sinyal ile kimlik bilgisi istiyor, anahtarda bu yukarıdaki kodu yolluyor. Eğer kod aracın beynindeki ile uyuşuyorsa aracı MOBILIZE ediyor. Yani fren-debriyaj pedallarından motorun çalışmasına kadar bir sıra izni veriyor. Aslında bu anahtarcıların anahtarı kopyalayamaması gerekir. Yalnız teknoloji hergün kendini yeniliyor, muhtemelen anahtarın içerisindeki yukarıda verilen kimliği taklit edebilmesini sağlıyorlar. Tabi bunun için yukarıdaki kodu kopyalayıp, yeni anahtara taşıması gerekir. Siz dışarı çıktıktan sonra sizi takip ettirerek aracın plakasını alması ve başka bir anahtar daha çoğaltması birkaç dakikasını alacaktır. Anlaşmalı olduğu hırsızlık firması (!) bu anahtarları iyi fiyatla satın alacaktır.
İmmobilezer olan araçların anahtar (veya anahtar bilgileri) olmadan çalınması neredeyse imkansız, ancak çekici ile çalabilirler sanırım.
Aracınızı serviste bilgisayara bağladıklarında eski anahtarlarını da sildirebilirsiniz. Kendi aracımdaki tanımlama işleminde bunu talep ettim, usta da bunun mümkün olmadığını söyledi. Ben de ısrar ettim, bu tür yazılımlara alakamdan bahsedince ustabaşı kendim bakabileceğimi söyledi. Sonuçta yetkili serviste kendim yaptım. Size bir master bir yedek anahtar vermişlerdir, ancak master, yani ana anahtar ile çoğaltma ve silme işlemlerini yapabilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: cevizkabugu
quote:
Alıntıları Göster
-
valla fabrikadan isteticen olayı yalan. servisler anahtarı kopyalıyo ama fahiş fiyatlara kopyalıyo eğer orijinal anahtarda alarm yoksa 120 ytl ye yapıolar sanırsam eğer kumandalıysa 280 gibi bi fiyat vermişlerdi.dışarda ne kadara kopyalatırsınız bilemicemquote:
Orijinalden alıntı: br251
Arkadaşlarında dediği gibi senin aracında immoblizer var.Yani anahtar chipli.Bazı anahtarcılar bu kopyalam işini yapıyorlar ama dedikleri gibi ya aynıu kodla bir anahtarda kendine yaparsa???? Onun için doğru yetkili servise gideceksin onlar sana yeni bir anahtar yaparlar ve elindeki anahtarları immoblizer hafızasına kaydedip eski anahtarları hafızadan çıkarırlar.Böylece sorunsuz ağrısız sızısız bir anahtarın olmuş olur.
Alıntıları Göster
-
anahtar üzerinde cep telefonları ya da kredi kartlarındaki gibi bir chip mevcut. bu tür chipler basit bir programmer ve bilgisayar yardımı ile uygun programla kolayca okunup yazılabilir, kopyalanabilir..quote:
Orijinalden alıntı: _By_BoSs_
valla fabrikadan isteticen olayı yalan. servisler anahtarı kopyalıyo ama fahiş fiyatlara kopyalıyo eğer orijinal anahtarda alarm yoksa 120 ytl ye yapıolar sanırsam eğer kumandalıysa 280 gibi bi fiyat vermişlerdi.dışarda ne kadara kopyalatırsınız bilemicem
Alıntıları Göster
şahsen bazı eproomları kendim bile yazabiliyorum. en fazla 1 dakikada işlem tamam oluyor..
tecrübe ile sabittir..
-
bence yok çalarlar yok bilmem naparlar diye servise dünyanın parasını vermeye gerek yokquote:
anahtar üzerinde cep telefonları ya da kredi kartlarındaki gibi bir chip mevcut. bu tür chipler basit bir programmer ve bilgisayar yardımı ile uygun programla kolayca okunup yazılabilir, kopyalanabilir..
şahsen bazı eproomları kendim bile yazabiliyorum. en fazla 1 dakikada işlem tamam oluyor..
tecrübe ile sabittir..
Alıntıları Göster
hırsız sizin aracı kafaya koyduysa ve işinin ehliyse o araba giderzorlamayın
geçen haberlerde dinledim adamlar yurtdışından bir sistem getirmişler siz uzaktan kumanda ile aracı kitlerken hırsız elindekiXXX bi cihazla sizin uzaktan kumandanın sinyalini azaltıyor aracın ışıkları yanıyor hatta ötüyor ama araç kilitlenmiyor tabi sesi duyan araç sahibi kitlendi diye evinin yolunu tutuyor gerisi malum
Benzer içerikler
- ankara hyundai usta tavsiyesi
- bayon kullanıcı yorumları
- hyundai elantra alınır mı
- h100 yakıt tüketimi
- hyundai otomatik şanzıman nasıl
- bayiden sıfır araba fiyatları
- hyundai tucson 2019
- hyundai tucson hibrit yorum
- hyundai verna
- ioniq 5 n fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X