Şimdi Ara

Yedek Subay bir kişi Askeri Lojmanlar'dan faydalanabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
13.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar doktor bir yakınım yakında yedek subay sınavlarına girecek. Büyük ihtimalle yedek subay olur. Kendisi evli. O, askeriyenin lojmanlarından faydalanabilir mi? Bunun için ne yapması gerek?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yedek Subaylar Askeri Lojmanlardan Faydalanabilir mi?

Yedek subay olarak görev yapan kişiler, aktif görevdeki meslektaşlarının aksine askeri lojmanlarda ikamet etme hakkına sahip değildirler. Yedek subaylar, görev yaptıkları süre boyunca geçici görev emriyle sevk edildikleri şehirlerde, kendileri konaklama temin etmekle yükümlüdürler.

Yedek subay maaşı, görev yaptıkları süreye ve rütbelerine göre belirlenir; ancak bu maaş içinde lojman parası yer almamaktadır. Bu nedenle, yedek subaylar kendi konaklamalarını karşılamak zorundadırlar.

Yedek astsubaylar da yedek subaylar gibi askeri lojmanlarda kalamazlar. Yedek astsubaylar da görev yaptıkları süre boyunca geçici görev emriyle sevk edildikleri şehirlerde konaklama temin etmekle yükümlüdürler.

Asteğmenler, yedek subay statüsünde görev yapan kişilerdir. Dolayısıyla, asteğmenler de askeri lojmanlarda kalamazlar ve konaklamalarını kendileri sağlamak zorundadırlar.

Özetle, yedek subaylar, yedek astsubaylar ve asteğmenler, aktif görevde olmadıkları sürece askeri lojmanlardan faydalanamazlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yararlanamaz. Lojmanlar muvazzaflar içindir.
  • Cevap için teşekkür ederim. Ben de öyle biliyordum. Arkadaşa bir ev ayarlıcaz artık, anlaşıldı.
  • görev yapacağı yere göre değişir. ama tavsiye etmem...
  • benim askerlik mayısta bitti. misafirhane sorumlusu idim. bizde kalanlar sadece misafirhaneden faydalanabiliyorlardı ayda 40milyon veriyorlardı hatta.
  • Cevaplar yanlış verilmiş.
    Askeri mevzuatta, asteğmenlere lojman verilmesine engel yoktur.
    Ancak fiili engeller var, 1 yıl sonra çekip gidecek adama vermekte nazlanıyorlar.
    Dava açanlar olmuş kazanmışlar ama karar çıkmadan terhis olmuşlar :)
    Askerlik şubesi başkanı iseniz zaten şube üstünde lojman veriyorlar.
    Aksi halde
    Bu yüzden uygulamada yaşamayan ölü bir hak bu.
    Başınızın çaresine bakın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: was

Cevaplar yanlış verilmiş.
    Askeri mevzuatta, asteğmenlere lojman verilmesine engel yoktur.
    Ancak fiili engeller var, 1 yıl sonra çekip gidecek adama vermekte nazlanıyorlar.
    Dava açanlar olmuş kazanmışlar ama karar çıkmadan terhis olmuşlar :)
    Askerlik şubesi başkanı iseniz zaten şube üstünde lojman veriyorlar.
    Aksi halde
    Bu yüzden uygulamada yaşamayan ölü bir hak bu.
    Başınızın çaresine bakın.

Evet.Zaten normal subayların hepsine lojman verilemiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lojman evli olanlara veriliyor diye biliyodum??!!!
  • eski bi konu ama tekrar konu acmamak icin buraya yazayım dedim ben istanbul 3. kolorduya gidiyorum astegmen olarak lojmanları da var baktım evliyim de ama esim baska sehirde calsııyor yanıma gelme imkanı yok bu sartlarda lojman verilir mi bana?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.