Şimdi Ara

Yedek Subaylık çıkmazsa tecili devam ettirebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
7.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun bir süredir iş arayışındayım, herhangi bir olumlu sonuca ulaşamadığım için yedek subaylığa başvurmayı düşünüyorum. Fakat çıkmazsa 6 ay gitmek istemiyorum çünkü hem cebime bir para girişi olmuyor hem de mesleki bilgimin körelmesinden endişeleniyorum.

Şu anda Mart 2025'e kadar tecilliyim; yedek subaylık çıkmaz ise tekrardan bu tarihe kadar tecil ettirebilir miyim ve o tarih öncesi bedelli askerliğe başvurma hakkım olur mu?

• Tekrar tecil ettirebilirsiniz, sorun olmaz. Sonra bedelliye çevirebilirsiniz.
    6 ay, meslekte körelecek kadar uzun süre değil. Arkadaşım, hosting firmasında developer olarak çalışıyor. 2015 kasımda askere kısa dönem gitti, döndü tekrar aynı firmada (hala) devam ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende aynı durumdayım ne yaptınız acaba

• Up

• arkadaşlar sağlık kontrolünden sonra elverişlidir sağlık kurulu raporu akabinde tekrar tecil ettirme şansımız oluyor mu ?

• sosyaliçici kullanıcısına yanıt

Tecil hakkınız varsa kullanabilirsiniz. Yalnız muayene işlemleri tamamlandıktan sonra sizi sınıflandırma kaynağına alırlar. İlerideki bir celpte bir bakmışsınız gideceğiniz birlik belli olmuştur.

Tecil bitimi akabinde birkaç ay içinde askere gitme durumunuz olabilir. Bunları takip ediniz.

• Arkadaşlar merhaba. Ben önlisans mezunuyum. Sonrasında tekrar sınav ile örgün eğitim lisansa kayıt oldum. Öğrenciliğim devam etmekte. Ağustos 2024 celbi için mayısta tecil bozup muayene oldum askere gitmek için. Sınıflandırma sonuçları açıklandı gideceğim yer belli oldu. Yedek astsubaylık istiyordum fakat çıkmadı. Tekrardan askerlik şubesine gittim, öğrenciliğim sebebiyle askerliğimi aralık 2027 ye kadar tekrar tecil ettim. Şimdi önümüzdeki kasım veya şubat celbi için tekrar yedek astsubaylık şansımı deneyebilir miyim böyle bir hakkkım var mı, tekrardan muayene mi olcam. Yoksa tecilimi bozduğumda daha önce sınıflandırmada açıklanan yere normal er olarak mi giderim. Yedek astsubaylık için ne yapabilirim. Konu hakkındaki bilgilerinizi yazar mısınız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bnyislek B kullanıcısına yanıt

Sınıflandırma açıklandığı için önlisans mezuniyeti ile tekrar başvurma durumunuz yok.

Mevcut lisans bölümünü bitirip askerlik statüsü değiştiği için (yedek astsubay aday adayından yedek subay aday adaylığına geçtiğiniz için) mevcut sınıflandırmayı iptal edip tekrar sınıflandırma yapabilirler. Eskiden statü değişikliği konusu vardı, ama yeni yasada göremedim. Artık şansınızı denersiniz.

O zaman da yedek subaylık çıkacağının garantisi yok. Şimdiden paranızı toparlamaya başlayın, askerliğin kısası makbuldür deyip bedelli yaparsınız. Yılda 10 bin kadar yedek subay alınıyor. Şans zaten düşük. 1 yıl yapıp döneceksiniz, kimse size kal diye yalvarmayacak.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

merhabalar benim 10 ay daha tecil hakkım var şimdi tecili bozup yedek subaylığa başvurmak istiyorum ama çıkmazsa daha erteleyip daha sonra gitme hakkım var mı, en azından 5 6 ay erteleme hakkım falan olsa sıkıntı değil de hemen gitmeye durumum müsait değil

• enesjk E kullanıcısına yanıt

Ne çıkarsa çıksın tecil hakkınızı kullanabilirsiniz. Ama tecil dönüşü / bitimi ne çıktıysa oraya gidersiniz. Ya da bastırır parayı bedelliye çevirirsiniz.

Bakaya kalmadan yüksek lisansa kaydolup tekrar uzatma hakkınız da var. Mesela ocak - şubat gibi yüksek lisansa kaydolup uzatabilirsiniz.

Ekleme yapayım, şimdi kasım celbi diye başvurursunuz ama MSB ihtiyacına göre alım yapıyor, sizi şubat celbine de kaydırabilir. Haberiniz olsun.

Eylül ayının ilk haftası askerlik durum belgenizdeki tarih xx şubat 2025e atar ve orada sabit kalırsa (arada git-gel'ler olabilir) o zaman planınız suya düşebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 12 Ağustos 2024; 21:44:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.