Şimdi Ara

Yedek Subaylık İle İlgili Tecrübelerim (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
683
Cevap
39
Favori
402.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnşaat mühendisiyim+kendi bölümümde tezli yüksek lisans yapıyorum. Bana çıkar değil mi? Şansım nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşaat mühendisliği çok alım olan bir meslek..
    Şansın yüksek bence ama kesin cıkar diye bir olayda yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lethele kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle merhaba ✋ şimdi ben yukarıda son 1 hafta içinde işlemlerimin hepsini nasıl yaptığımı anlattım okuduysan..
    Ama sen istanbuldasın ben ise egede istanbula nazaran küçücük bir ilçede yaptım yoğunluk vs olmadığı halde son gün hallettim.. Senin istanbulda olduğu varsayarsak 4 günde imkansız gibi birşey..
    Ama şöyle güzel birşey söyleyeyim sen illa gidecem askere diyosan tecilini boz e devletten gerekli yerleri doldur oradan hastaneye git muayeneni ol sonra sınavına girip sonucunu beklemeye başla sonucunun gelmesini.. son 2 3 gün kala git şubeye artık kısmet sonucun geldiyse verirsin gelmediyse... buraya ileride açıklıyacam..
    geldi veya gelmedi yedek subay olmak istiyorum diye formu doldur..
    Çoğu insanın maddiyatı kötü ülke ekonomisi vs vs.. Şunu söylim yds belgeni versen bile 6 aylık kısa dönem çıkma ihtimali var bunu atlama Yds verince %100 olacak diye birşey yok..
    ama şunu söylim yds sonucu askere gitmem diye bir şık varmı?
    Aslında zaman alan süreç '' hastane muayenesinden sonra muayene sonucunun askerlik şubesi sistemine düşme zamanı.. son 1 hafta kala bütün işlemleri yapayım dersen iş zora girer bence e devletten tecili boz hastane işini hallet şubeyi en sona bırak derim yinede sen bilirsin burda akıl veriyoruz ama hani şubeye git bir fikir al danış sor şubedeki insanlar yardımcı oluyor :)
    gelelim yds sonucun gelmedi.. Yedek subaylık çıktı şansına gittin acemi birliğine acemi birliğinde ise şöyle bir durum oluyor dış görev yada vb.. adam msü yada msb na adam alacak veya yabancı ülkeye gönderip eğitim aldıracak seni aradığı vasıf 377. dönemden makina müh yds si olanları sıralayın bana isim yollayın diyor orda yds belgeni devreye sokup iyi bir ile tayin alabilirsin kuraya girmezsin belki askerliğinde yurtdışına çıkıp gezebilirsin vs vs umarım yardımcı olabilmişimdir ..

• Maaşı nasıl alıyoruz gitmeden önce ziraat veya ptt kart çıkartmaya gerek var mı ?
  • hknx40 H kullanıcısına yanıt
    Hepsi acemi ve usta birliğinde hallolacak. Olmasa bile hesap açtıracaklar. Kafanıza takmayınız.

• Hocam bilgiler için çok teşekkürler size birkaç sorum olacak :)

Ege Deniz Bölge Komutanlığı İzmir Deniz Er Eğitim Merkezinde meslekçi yedek subay olarak gidiyorum.

1 ) Sevk başvurusu yaparken komando muvazzaf subay olmak istiyorum diye bir seçenek vardı. Bunu işaretlemeden geçtim, sanırım daha sonra da istek yapabiliyormuşum. Benim merak ettiğim meslekçi bir yedek subayın teğmen olarak orduda kalabilmesi için o zorlu komando subay eğitimlerinden mi geçmesi gerekiyor? Yoksa meslekçi yedek subayların geçisinde daha farklı seçim kriterleri mi var ?

Mesela benim gözlerim bozuk bu normal şartlarda bir sorun ama meslekçi olduğum için bir esneklik gösteriliyor mu ?

2 ) Diğer subay & astsubayların sizlere karşı tavırları nasıldı? Kursiyerlikten çıktıktan hemen sonra sizce nasıl hareket etmeliyiz, nelere dikkat etmeliyiz ?

3 ) Kursiyerlik bittikten sonra havacı veya karacı birliklerine atma ihtimali var mı yoksa hep denizci mi kalacağım ?

4 ) İstatistik mezunuyum askeriyede bu bölüm için kesin çalışma yerleri var mı yoksa ihtiyaca göre mi görevlendirilirim ?

Sorumlarımı cevaplarsanız çok sevinirim :)
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • Hocam selamun aleyküm bana takım komutanı yedek subaylık çıkti..Sizin eğitim nereniz neresiydi?

• Osmozz kullanıcısına yanıt
    1) Dış kaynak alım nasılsa o aşamalardan geçeceksiniz. Şuan alacağınız gibi 1 ay acemi eğitimi alacaksınız, daha sonra sınıf eğitimi için deniz eğitim komutanlığında 5 ay (mesleğinize uygun kadro tercih ederseniz 3 ay) geçirip teğmen rütbesi ile muvazzaf olarak başlıyorsunuz. Ama eğitimler önümüzdeki 1 ay (meslekçi yedek subay) göreceğiniz eğitimlerden daha ağır ve zorlu olacak (fiziksel + psikolojik). Komando sınıfı seçerseniz elbette eğitim daha da ağır olur.
    Muvazzaflıkta sağlık kontrollerinde daha dikkatli oluyorlar. Yükümlü askerlik ile muvazzaflık arası fark var. Birinde 1 sene sonra gideceksin ama diğerinde 25-30 sene orduya hizmet vereceksin.
    2) Gideceğiniz yere göre değişir. Net bir şey söylemek zor. 1-2 gün birlik içindeki davranışları gözlemleyin duruma göre bakarsınız. Acemilikte öğrendiğiniz askeri nezaketi elden bırakmayın tabiki.
    3) Böyle devam edersiniz.
    4) Net bilgim olmamakla beraber gideceğiniz yerdeki ihtiyaca göre değişebilir.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler bilgilendirmeler için, hayırlısı neyse o olsun :)
  • Öncelikle bu başlığa girdi yapmış olan herkese katkılarından dolayı çok teşekkür ederim. Yedek Subaylık seçeneğinin yanında Komandoluğu da seçme konusu hakkında pek yazan olmamış okuduğum kadarıyla. Komando seçeneğini işaretleyip yedek subaylığa seçilmiş olan var mı aramızda, herhangi bir fark gördüler mi eğitim veya lokasyon açısından, bu konu hakkında biraz daha aydınlatma yapabilecek olan varsa çok makbule geçer

• Biçare Çocuk B kullanıcısına yanıt
    Dostum ben ve üniden en yakin arkadasim ev arkadasim yedek subaylik istedik. Ben komando ya hayir dedim arkadasim evet dedi. Bana meslekci arkadasima jandarma komando yedek subay cikti. Ben spor yapmazken onlar dag yuruyusu vs yapiyolardi onlarinkinde spor var ama zor mu? Degil bence neden sen astek sin diyip zorlamiyolar bence birkac arkadasim komando gitti zora gelemeyecek adamlar rahat guzel vs diyolardi anlattiklari kadariyla zor degil yapilir. Şimdiki aklım olsa komando ya evet derdim. Mesela ben polatliya tuslu tel goturdum aksamdan aksama teli acar ailemle konusurdum komando arkadasim akilli tel goturdu bir yigin acemilik fotosu var benim ise 1 elin parmagini gecmez :) Allahtan Oğuz astegmen bir iki fotomuzu cekti de hatira kaldi . eğer 170 boy 120 kilo degilsen ve azcik komando dusunuyorsan evet de :) (+Maas farkı var ) komando zor degil

• GMBaris G kullanıcısına yanıt
    merhaba komando yedek subay olmak için hangi meslekten olmamiz gerekiyor ve arkadaşinizdan bilgi alirsaniz hangi mesleklerden alim olmuş rica etsem öğrenebilir misiniz

• arkadaşlar merhaba . ben işletme bölümünden agustos 31 günü mezun gözükcem (yaz okulundan dolayi) yedek subay olarak yapmam seçilmem cok zor gibi duruyor . peki 6 ay er olarak yaptiktan sonra diğer 6 ay kalip ondan sonra askerliği meslek olarak devam ettirme şansım nedir ? ve hangi rütbede devam ederim

• Merhabalar bugün yedek subaylık başvurumu yaptım ancak şubedekiler artik yds ibraz etme olayi kalktı dediler. Bir de buraya sorayim dedim var mı askerlik subesinde yds puani ibraz eden?

• Arkadaşlar anlık bildiriyorum yedek asb. Rütbesi belli oldu söylemicem ama yedek asb. Ligin rütbesi itibari ile sunu soyleyebilirim ki.. Yedek subay rütbesine herkez alismis saygi duyuluyor ama yedek astsubay rutbesi biraz sanki dusuk tutulmuş. Tercih sizin tabi ama nacizane tavsiyem 4 yillik muhendislik avukatlik vb gibi bolum mezunu arkadaslar yedek asb. Yı isaretlemeyin :)

• fightclub8106 kullanıcısına yanıt
    Dostum yedek sb olma ihtimalin dusuk ve er yapacagina yedek astsubaylik başvur. En azindan 12 ay yapip ortami gorur ve maas alirsin.. 6 aylik er olursan +6 ay daha uzatip er olarak devam eden tabi onbasi cavus vs olabilirsin.. Sonrasinda ise uzman yada sozlesmeli er olarak sinavlarina girebilirsin..

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.