Şimdi Ara

Yedek Subaylık İle İlgili Tecrübelerim (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
683
Cevap
39
Favori
402.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhabalar.belki milyon defa sorulmuş olabilir.Bir sorum var.açığa kavuşturamadım bir türlü.elektrik-elektronik mühendisliği mezunuyum.yedek subay olmak istiyorum fakat yeni sisteme göre yedek subaylığın maaş şartlarında bir düşme var mı öğrenmem lazım.yani şöyle mi yedek subaylık çıksa bile:
    ilk 6 ay maaş falan vermiyorlar sonraki 6 ay yedek subay maaşı alıyorsun.Maaş mevzu benim kariyerimi belirleyecek.kyk borcum var da onu ödemem lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sulu Çor Kağan

var mı bilen? Sırf bunun için bir sonraki celp dönemini bekliyorum. eylülde ydsye gireceğim.

Alıntıları Göster
    Kalkmış hocam yds ibrazı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raz3rs

Kalkmış hocam yds ibrazı.

Alıntıları Göster
    Evet dostum. Ben de şimdi eve girdim. Bağlı olduğum şubenin üsteğmeniyle konuştum. Gerek yok o kalktı dedi. Sağlık olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sulu Çor Kağan

Evet dostum. Ben de şimdi eve girdim. Bağlı olduğum şubenin üsteğmeniyle konuştum. Gerek yok o kalktı dedi. Sağlık olsun.

Alıntıları Göster
    Hocam bazı yerlerde görev yeri belli olurken kuradan önce sorulabilir tarzi şeyler okumuştumm yani dil gerekli yerde bi açık varsa o zalan yds puani sorulabilir. Bu dediğim kesin değil bilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: Raz3rs

Hocam bazı yerlerde görev yeri belli olurken kuradan önce sorulabilir tarzi şeyler okumuştumm yani dil gerekli yerde bi açık varsa o zalan yds puani sorulabilir. Bu dediğim kesin değil bilginize.

Alıntıları Göster
    Evet bunu ben de biliyorum. Bu yüzden ydsye gireceğim. Zaten İngiliz dili ve edebiyatı mezunuyum ama bu pek bir anlam ifade etmiyormuş. Benim merak ettiğim eylülde gireceğim yds'nin sonucunu görev yerine kadar yetiştirip teslim edebilir miyim.. O biraz kafamı kurcalıyor.
  • Sulu Çor Kağan kullanıcısına yanıt
    Bence yetişir sonuçlar, sonuçta egitimin sonunda isterler belgeyi.

• Raz3rs kullanıcısına yanıt
    Bakalım kardeşim kısmet. Hayırlısı olsun.
  • 20 Ağustos tan sonra yedek subaylığa başvurabiliyor muyuz? Haberde son başvuru 20 Ağustos yazmış.

• -benjamin- kullanıcısına yanıt
    Bu Kasım ayında gitmek isteyip de daha önce yoklaması olmayanlar için son tarih. Eğer yoklaması varsa son tarih 31 ağustos.
    Bu tarihten sonraki başvurular ocak ayına kalacak.

• Yoklamadan kastınız ney? mezuniyet belgesi işlemediği daha hiç başvuru yapmadım. Mezuniyet belgemi alsamda 20 Ağustos'tan sonra başvuracağım için kabul edilmiyecek sanırım. Şimdi diploma olmadan yoklamaya giremiyoruz sanırım.

• -benjamin- kullanıcısına yanıt
    Diplomaya gerek yok yoklama yapman için.Eger mezuniyetin e devlete işlendiyse yoklamanı yapabilirsin

• Bu akşam E devletten başvuru yapsam,ptesi günü de aile hekimine muayene olsam salı günü sisteme düşer mi? Eğer yedek ya da astsubaylık çıkmazsa erteletebiliyorum anladığım kadarıyla.
  • emRe15422 kullanıcısına yanıt
    Ertelersin ama sınıflandırma sonucun değişmez.

• Arkadaşlar merhaba. Ben daha ASAL Yoklama falan yapmadım, Şubat 2020'de yedek subay olarak askerliğimi yapmak istiyorum. Bu 20 Ağustos mevzusu beni ilgilendirmiyor sanırım. Yani 20 Ağustos ile 31 Ağustos arasında başvurumu tercihimi falan yapıp Şubat 2020'de yedek subaylığı bekleyebilirim diye tahmin ediyorum. 20 Ağustos'tan sonra başvuru yaparsam Şubat 2020 için tercih yapmamda bir sıkıntı olur mu diye sormak istiyorum. Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.

• Şubat 2020 celbinde gidebilmek için son başvuru tarihi 30 Kasım 2019 şeklinde gördüm internette. Teyit edebilecek birisi var mıdır acaba?

• Hukuk fakültesi mezunuyum. Avukatlık düşünmüyorum. Amacım kamuda çalışmak (yargıçlık veya akademisyenlik). Tecilimin bitmesine daha bir yıl var ama ben bu mesleği çok istiyorum.
    Bunların asteğmen seçilmemde etkisi olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Machine -- 5 Ağustos 2020; 18:19:8 >
  • Biçare Çocuk B kullanıcısına yanıt
    Yedek subaylık için daha erken oluyor genelde büyük ihtimalle 10 Kasım'a kadar yedek subay, 30 Kasim'a da normal askerleri alırlar(Şubat celbi için). Ağustos'ta bayram araya girdiği için 20 Ağustos yaptılar mesela. Tarih değişebilir.

• @Biçare Çocuk
    Seneye her ay celp olacak, asal duyuruları takip ediniz.

@Dream Machine
    Mesleğinizi hangi alanda icra etmek istemeniz size kalmış, TSK sadece lisans mezuniyete bakar. Ayrıca TSK'nın ihtiyaçları doğrultusunda disiplin subayı da olabilirsiniz, depo saymanlığı da veya ordu evi sorumlusu da yapabilirsiniz.

• arkadaşlar psikoloji bölümü mezunuyum daha önce yedek subaylık yapan arkadaşlarım bir ay temel egitim almışlar yeni sisteme temel egitim göre iki ay mı? Ayrıca yedek subay çıkma ihtimali yüksek mi

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.