Şimdi Ara

Yedek Subaylık İle İlgili Tecrübelerim (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
683
Cevap
39
Favori
402.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam Ağustos celbinde takı tasarımı mezunu arkadaş bile ys seçilebilmişken hangi argümana dayanarak bu kanıya vardınız ? Evet hukuk,tıp ve muhendisliklerin şansı yüksek fakat bu diğer bölümlerin şansının olmadığı anlamına gelmiyor.Zira agustos celbine bakarsanız belkide iibf nin en fazla alındığı celb dönemiydi.Lutfen kaynağı kesin olmayan bilgiler vermeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GMBaris G kullanıcısına yanıt
    Aslında 7179 sayılı askerlik kanununun değiştirilen hükümlerinde(madde 62) yazıyor.
    Ekleme: Diğer dediğinize katılıyorum. Yedek Astsubaylık seçen mühendislik(İnşaat, Makine, Elektrik) mezunlarını tesisat atölyelerine verirler. Birebir işleri sahada olur, kablo, boru, sıva çekme yaparlar. (bu işleri küçümsemiyorum ama mesleki açıdan tatminsizlik olacaktır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 3 Ağustos 2019; 12:12:45 >
  • Dis3c kullanıcısına yanıt
    Mazeret 14 gün normal kanuni izin 28 gün.
    Meyil iznini kullanamama gibi bir durum mevcut.
    Acemilik bitti usulen amiri arayip bi emriniz varmi diye sormak gerekiyor. Aradiginizda gideceginiz yerde amirin size ihtiyaci varsa meyil iznini kullanma erken gel sonra izin vericem sana diyebilir.. Ama vermez :) yada 1 hafta kullan sonra gel diyebilir. Peki aramazsak ne olur.. Aramazsan 15 gunluk meyil izni sonunda amirin gıcık biriyse niye aramadin vs vs diyip zehir edebilir veya birsey yapmaz.. Ama arasam kesin cagiracaklar diye bisi yok ben aradim meyil iznini doya doya kullan dediler hersey amirde biter :)

• Dostum şansın dusuk dedim.. Kendi yorumum.. Kendi gördüğüm kendi yaşadıklarim ve tecrubelerimi aktariyorum.. Şansın yok kesin olamazsin demedim dusuk dedim. Her dedigim bir yorum.. Bireysel tecrübelerimin hepsini kesin kaynaga bağlayamamki :) simdi biz 500 kisiydik 96 avukat 66 kadar elektrik muh. 66 kadar mak. Muh. 35 kadar gida muh. Vardi 1 tane turkce ogretmeni 2 tane fransizca tercuman 5 10 tane bilgisayar muh. Bu 3 4 bolum disindakiler max 5 6 kisiydi. Bu benim tecrübem. Benim yazdiklarim kesin bilgiler degildir :)

Nokta atış yeriniz yoksa (ki amirinizi de bilmediğiniz için) amiri aramanıza gerek yok. Mesela benim kura 1. Ana Jet üs komutanlığı diye geçiyordu, nokta atış bir yerim yoktu. Ama mesela Eskişehir inşaat emlak bölge başkanlığı veya 1. İnşaat istihkam tabur komutanlığı gibi nokta atış yerler var. Buralarda amir bellidir.
    Diğer taraftan yerine geleceğiniz asteğmenden 2 veya 3 dönem sonra geldiğiniz için personel zafiyeti çok olmuyor. 1-2 hafta oryantasyondan sonra işleri devralıyorsunuz.
    Yıllık izninizi sonuna kadar kullanırsınız, buna amiriniz dahi bir şey diyemez. Ama mazeret izni amirinizin insiyatifine bağlı. Kuvvetten kuvvete, birlikten birliğe değişir. Genelde mazereti komple vermeleri sıkıntı olabiliyor. Kuvvete ve amire bağlı.

Birkaç kisi gördüm böyle yapan..
    Yapabilmek için amirin çok kafa adam olacak yoksa o iş yaş..
    +olarak yasal olarak mazereti mazeretin oldugu durumlarda kullanmak zorundasin. Mazereti amaci disinda kullanilmasi yasak.
    Ki %95 mazereti erken terhise baglayamayacaksın..

• Yedek subaylık (asteğmen) Sağlık şartları nelerdir tecili bozdurup başvuru yaptık diyelim yedek subaylık çıktı sağlık kontrolünde neye bakıyorlar ?

Benim sol kulağımda ileri derecede işitme kaybı var sağ kulak sağlam ve skolyoz ameliyatı geçirdim ama spor yapabiliyorum sadece belime direk vuracak yüklerde temkinli davranıyorum cevaplarsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: LikeNo0ther

Yedek subaylık (asteğmen) Sağlık şartları nelerdir tecili bozdurup başvuru yaptık diyelim yedek subaylık çıktı sağlık kontrolünde neye bakıyorlar ?

Benim sol kulağımda ileri derecede işitme kaybı var sağ kulak sağlam ve skolyoz ameliyatı geçirdim ama spor yapabiliyorum sadece belime direk vuracak yüklerde temkinli davranıyorum cevaplarsanız sevinirim
    Gideceğin doktora bağlı. Benim kontrolde ne yaptığını bile hatırlamıyorum. Kontrol bile değildi. Ciddi bir sıkıntın var mı demişti galiba. Sonra kağıdı imzalayıp gönderdi.
  • Mekatronik mühendisliğine yedek subaylık çıkma şansı yüksekmi? Diyelimki çıktı , genelde t.k cımı oluyor meslekçimi

• Makine Mühendisi kadar şansı yok. Bizim dönemde 98 kişide 2 kişi vardı, biri de koğuştan arkadaşımdı. Şuan MSÜ'de evrak işleri ile ilgileniyor.

• Arkadaşlar ben askerlik şubesine gittim ancak ben 6 aylık yapmak istiyorum dedim memur ise yedek subay çıkma ihtimali de var dedi. Ama tercih sırasında düzenleme yapıp bire er ikiye yedek subay üçe yedek astregmen miydi neydi onu yapti. Şimdi ben subay olmak istemem dedim ancak yine de çıkarsa yapacaksın dedi. Böyle bir şey var mı yani ben oraya istemediğimi isaretlettigim halde yedek subay çıkabilir çıkarsa sırf maaşı için yaparım ama ben hayır dedim diye pek çıkacağını sanmıyorum. Meslek gıda mühendisliği

• quote:

Orijinalden alıntı: lawness

Arkadaşlar ben askerlik şubesine gittim ancak ben 6 aylık yapmak istiyorum dedim memur ise yedek subay çıkma ihtimali de var dedi. Ama tercih sırasında düzenleme yapıp bire er ikiye yedek subay üçe yedek astregmen miydi neydi onu yapti. Şimdi ben subay olmak istemem dedim ancak yine de çıkarsa yapacaksın dedi. Böyle bir şey var mı yani ben oraya istemediğimi isaretlettigim halde yedek subay çıkabilir çıkarsa sırf maaşı için yaparım ama ben hayır dedim diye pek çıkacağını sanmıyorum. Meslek gıda mühendisliği
    Her şey şans. Kısa dönem yapmak isteyip yedek subay olan da var, yedek subaylık istediği hâlde kısa dönem çıkan da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawness

Arkadaşlar ben askerlik şubesine gittim ancak ben 6 aylık yapmak istiyorum dedim memur ise yedek subay çıkma ihtimali de var dedi. Ama tercih sırasında düzenleme yapıp bire er ikiye yedek subay üçe yedek astregmen miydi neydi onu yapti. Şimdi ben subay olmak istemem dedim ancak yine de çıkarsa yapacaksın dedi. Böyle bir şey var mı yani ben oraya istemediğimi isaretlettigim halde yedek subay çıkabilir çıkarsa sırf maaşı için yaparım ama ben hayır dedim diye pek çıkacağını sanmıyorum. Meslek gıda mühendisliği
    İstemediysen yedek subaylık %99,9999 çıkmaz. Tıp ve hukuk gibi bölümlere zorunlu çıkıyor.
  • lawness kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yedek subaylık için başvurmamama rağmen şu an yedek subayım. Eğer ordunun gıda mühendisi ihtiyacı varsa ve yedek subaylığa başvuran gıdacılardan sayıyı tamamlayamazsa seni de subay olarak alır. Düşük bir ihtimal bu ama gerçekleşebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Raz3rs

Merhabalar bugün yedek subaylık başvurumu yaptım ancak şubedekiler artik yds ibraz etme olayi kalktı dediler. Bir de buraya sorayim dedim var mı askerlik subesinde yds puani ibraz eden?
    var mı bilen? Sırf bunun için bir sonraki celp dönemini bekliyorum. eylülde ydsye gireceğim.
  • üçgenpeynir kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam mesajınız için. Bakalım artık hayırlısı

Diğer cevap veren arkadaşlara da teşekkürler içimden bi ses temizce 6 ay yap gel diyor bakalım

• lawness kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

• Diplomam (mezuniyet belgesi) daha çıkmadı 2 hafta içinde ancak çıkarmış. Diploma çıkmadan e-devlet'ten yoklama kaydı yapıp sağlık raporu alsam. Mezuniyet belgesi çıkınca hepsini götürsem birlikte kabul ederler mi? Uzun döneme başvurmayı düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.