Şimdi Ara

Yedeksubay JANDARMA KOMANDO OKUL K.LIĞI FOÇA / İZMİR Nasıldır ki ne ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar İzmir Foça hakkında bilgisi olan var mı jandarma komando asteğmen olarak çıkmış bana...

Sizce telefon götüriyim mi ilk giderken yoksa yemin törenine mi getirsinler ?

Bizim eğitimimiz ne kadar sürecek, ne zaman dağıtılıcaz ?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaykay84 -- 14 Kasım 2017; 8:21:14 >

• welcome to hell..
  • Arkadaşım an lanet yerlerdem birine düşmüşsün desem bana inanırmısın?
    Egede 40 Ağaç ve Foça demek önceki arkadaşın söylediği gibi CEHENNEME HOŞGELDİN

• geçmiş olsun korkma en fazla dağda üç beş gün yatarsın dağdan inersin bıkana kadar yürürsün ne oclak canım bi şey yok

şaka bi yana allah sabır versin.
  • eğirdir da komando en zor yerdir foca falan solda sıfır kalır
  • umarım sağlam bir fiziğin vardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: bruteforce

eğirdir da komando en zor yerdir foca falan solda sıfır kalır

gitmeden bilemezsin . Ben askerlik yapmadım (yaş 24 okuyom )

ama hem foçayı hemde kırkağacı iyi bilirim , ordaki ETİ bisküilerini bizden yiceksiniz ,

konumuza gelelim , foça şehir olarak çok güzel bir yer , ama askeriye için aynı şeyi diyemicem...

Türkiye'nin uzmanlıkta en az fire veren komando eğitim tugayları dır kendileri

Allah kolaylık versin hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FOÇA cidden çok zor bir yer dostum bence zorlanacaksın ama bunun kaçısışı yok.Telefon götürmeni önermem.Girişte aramöalar sağlam olur bu tip yerlerde başına iş açma eğitimini tamamla zatan astek olarak rahat yapacaksın.Şimdiden hayırlı teskereler
  • quote:

Orjinalden alıntı: grotesque

umarım sağlam bir fiziğin vardır
    +31

Şaka bi yana ALLAH sabır versin arkadaşım
  • bu ilk gidene saat filan armagan ediyorlarmış varmı öyle birşeyler veya ilk gidene herkes uyuz olurmuş orda var mı bunlar ??

Ben 84/4 s-1 yazıcısı osmaniye

arkadaşım anlattı ondan yazdım.
  • foça, askerliğin ODTÜ'südür..
  • FOÇAda amcam şehit olmuştu... Sana sabır dilerim arkadaş...
  • İyi eğitimin hayatta kalma olasılığını artırdığını düşün. Saçmalıklar dahil herşeyi eğitimin parçası olarak gör gerçi sen asteğmen adayı olarak çok saçmalık yaşamayacaksın. Örneğin çökerek bir saat kahvaltıyı beklemek veya çöp olmayan yerlerde mıntıka temizliği gibi. (sinirsel eğitim) Uykusuzluğa alıştırmak için yapılan uyandırmalar, sürünmeler, acayip yürüyüş teknikleri, şınavlar, ölümüne koşular... Eğitim tamamlandığında en azından çelik gibi bir vücudun olacak ve göreve gittiğinde düşmanına korku vereceksin.
  • Çok polyannacısın hocam..

Gittiği yerlerde 313 kd leri görüp kıl olacak,,imrenecek, gıpta ile bakacak..Hatta 315 leri de gönderecek,,ama o hala orda..
    Büyük ihtimal doğuya düşecek-Kars civarı-mayın temizleme vs..-

Ya herşeyi geçtim,asteğmen çok arada kalmış bi rütbe,, ne de olsa bitecek diye askeri sıkmaz,, fakat üstleri baskı yapar askeri sık diye,, ,, sonra başçavuşlar bunları tınlamaz.. hatta yerine göre astsubay çavuşlar vs..

Askerliğin kısa olanı makbuldur..

307 kd..

quote:

Orjinalden alıntı: sinanoglu.net

İyi eğitimin hayatta kalma olasılığını artırdığını düşün. Saçmalıklar dahil herşeyi eğitimin parçası olarak gör gerçi sen asteğmen adayı olarak çok saçmalık yaşamayacaksın. Örneğin çökerek bir saat kahvaltıyı beklemek veya çöp olmayan yerlerde mıntıka temizliği gibi. (sinirsel eğitim) Uykusuzluğa alıştırmak için yapılan uyandırmalar, sürünmeler, acayip yürüyüş teknikleri, şınavlar, ölümüne koşular... Eğitim tamamlandığında en azından çelik gibi bir vücudun olacak ve göreve gittiğinde düşmanına korku vereceksin.

• Söylediklerim gerçek, yalan yok. İnsan hangi açıdan bakmak isterse öyle görür. Uzun dönem yapacak subay maaşı alacak, tim komutanı da olabilir, Kars'ta mayın temizleyeceği nereden belli! Ben acemi birliğinde Üstçavuşu hoplatan Asteğmen de gördüm, sesi soluğu çıkmayan da gördüm. Eğer kısa dönemlerin moralini bozacaksak büyük ihtimal askerlikleri boyunca nöbet tutacaklarını söyleyebiliriz. Askere elden geldiğince moral verilir, gelenek budur.

Kötü şans hariç pek çok şey sadece senin elinde, umarım iyi geçer arkadaş.
  • Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler, ben de biliyorum artık güzel biryere düştüğümü korkunun ecele faydası yok, herkesi de bizim oraya vermiyorlar zaten, bu arada ilk muayene de kilonuz veya boyunuzla oynarlarsa anlayın ki komando oldunuz

Benim boy 1.78 kilo 76 çıkmıştı doktorlar bana bakıp çakı gibi bu çocuk deyip kilomu 73 e düşürdüler, ben orda anlamıştım başıma geleceği

Ama eğitimi bitirince çok hava atacağım kesin

Döndüğümde ya da eve çıktığımda yeni bir konu açarak eğitim hakkında sizleri bilgilendireceğim.....

Allah herkese hakkında hayırlısını verir inşallah...

• quote:

Orjinalden alıntı: kaykay84

Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler, ben de biliyorum artık güzel biryere düştüğümü korkunun ecele faydası yok, herkesi de bizim oraya vermiyorlar zaten, bu arada ilk muayene de kilonuz veya boyunuzla oynarlarsa anlayın ki komando oldunuz

Benim boy 1.78 kilo 76 çıkmıştı doktorlar bana bakıp çakı gibi bu çocuk deyip kilomu 73 e düşürdüler, ben orda anlamıştım başıma geleceği

Ama eğitimi bitirince çok hava atacağım kesin

Döndüğümde ya da eve çıktığımda yeni bir konu açarak eğitim hakkında sizleri bilgilendireceğim.....

Allah herkese hakkında hayırlısını verir inşallah...

Hocam dert etme bakma sen bu boş boğazlara gidecen aslan gibi askerliğini yapacan foça deniz kenarı yer anasını satayım tek kötülüğü eğitim ağır bide kışı sert geçer hafta sonu çıkabilirsen (bu senin rütbelilerle olan ilişkinede bağlı) gider rakı balığınıda yaparsın mambo veya 88 in beach clubında kimse olmasada burnundaki sümükleri ziyan etmeksizin biranıda içersin ama eğitimi tamamlayınca hava atamazsın

Sanada hayırlı teskereler

• iki yer hakkinda da cok sey duydum ve hepsi senin siylediginin tam tersi, evet egirdir de baya zor bi yer ama foca cok daha zor yani
    quote:

• slm arkadaşlar.daha demin trt1 de bu gideceğiniz yeri tanıtan bi film vardı.izledim hepsini.

eğitimlerde gördüklerim:

bi kere yuzunu çoğu kez boyalı olacak galiba.
    uzun uzun koşular yuruyuşler.
    silahla eğitim yuruyuşu.alengirli hareketler yapacaksınız silahla
    hareket halindeki kamyondan normal inme,atlama
    kamyondan atladıktan sonra sürünerek siper alma
    kamyona küçük bi patlayıcı koymuşlar heralde.patlamadan kamyonu terk etme
    hareket halindeki kamyonun altından (tam olarak bilmiyorum ama dingil kısmından ) tutunarak belli bir süre gitmek ve sonra kendinizi bırakmak.
    hareket halindeki kamyona koşarak binme
    dalgıç kıyafeti ile botla denize açılma
    su altında çeşitli eğitimler.
    dağa çıkma.tepe değil.bildiğiniz dağ :)
    dağdan iple inme.
    mağaralara girme.
    yön bulma.
    ip köprü kurma
    birlikte hazırlanmış çeşitli engelleri tırmanma aşma....
    köy gibi bi ortam hazırlanmış ve orda askerlerden köylü oluşturulmuş.orda bi olay oluyo ve siz müdahale ediyorsunuz.tiyatro oyunu gibi oluyo yani.
    dağlık arazide bir yer belirleniyor.herkes kendi pusulası ile filan o belirlenen yeri bulmaya çalışıyor.o yeri bulduğunuzda orda bi alet var.oraya kendi kartınızı okutduğunuzda ana üsse sinyal geliyor.ve herkesin ne kadar sürede bulduğu hesaplanıyor.
    mg42 atışı yapılıyor.
    gece zifiri karanlıkta tatbikatlar yapılıyor.bomba filan patlatıyolar.
    pusu kurma öğretiliyor.
    tiyatrodan pkk saldırıyo sizde olaya müdahale ediyorsunuz.
    sal yapma,köprü yapma yı öğrenecekmişiniz.
    aklıma daha gelmeyenler var.dahası var yani...
    toplam eğitim sonunda 460km koşu ve 370km yuruyuş yapmış olunuyo.sayılar yanlış olabilir ama bu sayılara yakın bişey.

yapılan butun bu eğitimler "burası geçilmez burası aşılamaz gibi" düşünceleri ortadan kaldırmak içinmiş.keşke ben değilde buraya gidecek olanlar izleseydi.bende size anlatayım dedim.olmazsa trt tel açın istek yapın akşama filan yayına versinler.belki yaparlar.çok sürmüyodu zaten.15dk filan.

buraya düşen arkadaşları resmen savaş makinesi yapıyolar.dediklerimi hayal etmeye çalışın.oraya gidince süpriz gelmesin size.önceden hazırlıklı olun.başarılar diliyorum herkese ve kendime tabi:) gerçi bana osmaniye kısa dönem istihkam çıktı.bizimki sizinki gibi olmayabilir.size extradan şans diliyorum.herkese hayırlı teskereler.hepimiz sağ sağlim döneriz inş.

• quote:

Orjinalden alıntı: bahadir_bado

quote:

gitmeden bilemezsin . Ben askerlik yapmadım (yaş 24 okuyom )

ama hem foçayı hemde kırkağacı iyi bilirim , ordaki ETİ bisküilerini bizden yiceksiniz ,

konumuza gelelim , foça şehir olarak çok güzel bir yer , ama askeriye için aynı şeyi diyemicem...

Türkiye'nin uzmanlıkta en az fire veren komando eğitim tugayları dır kendileri

Allah kolaylık versin hocam

hocam giitm i bukadar net konuşuyorum yaş 29 anıyla şanıyla komandoydum ve aklınıza gelebiecek hertürlü eğitimi aldım bubi tuzagı, pusu , bomba eğitimi . taktik akın , zor koşullar altında hayati idame ve daha buna benzer bisürü sey

edit : ayrıca şunu belirtmek isterim askerliğin kısa olanı makbuldür diyen arkaaşa cevaben ben birlik komutanıydım ve senin o tınlamaz dediğin başçavuşlar hersabah bana birlik ekmili veriridi esas duruşta ayrıca disiplinsizlikten 3 gün tugay disiplin ceza evinde cezalandırdım tınlanıp yada tınlanmamk senin kişiliğin ve sözünü dinletebilmenle alakalı askerlikte yaş yoktur rütbe vardır kullanmasını bileceksin o kadar !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bruteforce -- 10 Aralık 2006; 16:13:58 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.