Şimdi Ara

Yemekten sonra parmakların yalanacağını bilen varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorularla İslamiyet
    Yemekten sonra parmakları yalamak sünnet midir? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/yemekten-sonra-parmaklari-yalamak-sunnet-midir-0

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi bu yararlı konuyu utanmadan şikayet edip sildirirler

Kaynağını bile verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 28 Mart 2020; 0:57:52 >
  • Mental hatası var.

Namaz mesela. Sabah namazı 2 farz 2 sünnet. Ben sırf 2 farz kılıyorum diyelim. Hata var mı?

Varsa neye göre?

Soruyu ilerleteyim bu tavır aslında daha doğru olabilir mi? Öyleyse sünnetten kastın sazan avi olması mümkün mü?

Yani ilahtan başka ilah seçmece olan isa gibi Muhammed yapmak isteyenleri yemleme durumu söz konusu olabilir mi?

Çok ilginç sonuçlara varabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 28 Mart 2020; 1:23:35 >
  • İkinci konu.

Sünnet farzınkuvvetlenmiş tekrarıdır. Parmak yalamanın kitaptaki delili nedir?

Deve sindiği içmenin kitaptaki delili nedir? ( var bu arada da kime var)

Yani ilahın emri olmayan Bi şeyin sünnet değeri ne olabilir?

• Diğer kısmı da çok iyiymiş. Yemeğin içine düşen sineği tamamen batırmak meselesiyle yarışır hijyen konusunda.

"Sizden birinizin lokması düştüğünde hemen onu alsın ve üzerine yapışanları temizleyip yesin, onu şeytana bırakmasın."
  • Hangisinden başlıcaz? yanlış yapıp çarpılmayalım sora
  • 600 senesindeki çöl Arabının sizi kudurtması öyle hoşuma gidiyor ki anlatamam

Aklınız olsa kaale almazsınız gidip saçma sapan siteyi takip edip konu açıyorsun, ne işsiz güçsüz adamsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dinime küfrediliyeah peygamberime hakaret ediliyeah..

kafirler yahudi dölleri ermeni tohumları

bu arada islamiyet hoş görülü değil hoş görürün kendisidir..

aksini iddia edenin kellesi vurulur..ona göre..
  • quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

600 senesindeki çöl Arabının sizi kudurtması öyle hoşuma gidiyor ki anlatamam

Aklınız olsa kaale almazsınız gidip saçma sapan siteyi takip edip konu açıyorsun, ne işsiz güçsüz adamsın
    Yok be olm can sıkıntısı,bide 100 şehit sevabı

Kimki unutulmuş bir sünneti hatırlatırsa bin şehit sevabı vardır.

Bana 100 yeter

• Olum 1400 sene önce yaşamış adamın coğrafyası gereği mecburen yaptığı şeylere niye sevap yüklenir? Adam ayakkabısını giymeden önce ters çevirirmiş ki içinde örümcek, akrep, haşere falan varsa düşsün. Ulan Anadolulu, sen niye bunu yapıyorsun? Sen ömründe akrep gördün mü? Örümcek bile çok görmüyorsun. Kendine gel Anadolulu. Hele apartmanda yaşayıp bunlari yapıyorsan müzeliksin.
    Böyle konuları gördükçe seviniyorum, zira zaman zaman İslam'ı niye terk ettiğimi unutuyorum cidden. Sünnet anlayışı çok garip. Fakat bu parmak yalama sünnetini ilk defa duydum.

Edit: Gerçi sünnet dinde farklı kullanılıyor. Kuran'da peygamberin yaptıklarını yapmanın sevap olduğunu belirten bir ayet yok galiba. Neyse, dinden çıkmamın sebebi Kuran'daki ayetler. Peygambere dayalı sünnet anlayışı yüzünden dinden çıkmak saçma olur. Direkt Kuran'ı okuyunca dinden çıkmak mantıklı. Başka kimselerin din uğruna yaptıklarından, anlayışından dolayı dinden çıkmak çıkmak garip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 29 Mart 2020; 3:26:53 >

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Çok çapsızsın bak adam can sıkıntısından neler yapmış, gör de örnek al
    ekşi sözlük
    nankatsu'nun lig şampiyonluğunun şaibeli olması
    https://eksisozluk.com/nankatsunun-lig-sampiyonlugunun-saibeli-olmasi--6440289

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Bana 100 yeter

Alıntıları Göster
    cumayı kaçırmışım..50 sini özelden atıverirmisin..burdan başkası salça olabilir..

• Eğer dünya hayatını talep ediyorsanız(aile kurma çoğalma-türleşme) gelin size ayrılık akçenizi verip boşayayım.

Bu da sünnet hem de ayetle tasdikli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 29 Mart 2020; 16:21:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Bana 100 yeter

Alıntıları Göster
    Kalan 900'u ben alayım o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

dinime küfrediliyeah peygamberime hakaret ediliyeah..

kafirler yahudi dölleri ermeni tohumları

bu arada islamiyet hoş görülü değil hoş görürün kendisidir..

aksini iddia edenin kellesi vurulur..ona göre..
    Çok cıvıdın gene,sana müslüman höşmerisi tarifesi uygulamak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: İrfan Galip Bey

Diğer kısmı da çok iyiymiş. Yemeğin içine düşen sineği tamamen batırmak meselesiyle yarışır hijyen konusunda.

"Sizden birinizin lokması düştüğünde hemen onu alsın ve üzerine yapışanları temizleyip yesin, onu şeytana bırakmasın."
    5 saniye kuralı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

5 saniye kuralı

Alıntıları Göster
    O da zırvalık
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Manda sutunden olmazsa ortaligi hafise bogarim..

• Rivayetlerden gidelim. Mesela dihye-i kelbi diye Bi kişiden bahsedilir. Hatta rasullerin rasulu olup gerçek sünnetin sahibi olan hz. Cebrailin bazen bu kimseye benzeterek geldiği nuzul ettiği söylenir.

Reel Rasulun bu melek olması apayrı bir sünnet anlayışını gerektirirdiği gibi mesela bu kişi (dıhye) gerçekten de vahyin meleği ise o zaman rasullulaha (Muhammed) bağlı seyitlikte aslında gözüktüğü gibi olmadığı düşünülür.

Zaten kitabın rasulu Cebrail(örnekte dıhye) yersel rasulu Muhammed seçmiş gibi bi intibada var.

Rasulullahın vahyi hz. Hatice in arabasından aldığı iddia edilir ve çokça dillendirilir ancak sorun bence biraz daha farklı.

........

Her daim gerçek rasul bi melek olmak zorunda ve bu durum hadisi risaleti seyitliği siyeri vs. Oldukça farklı kişilerle anma zorunluluğu getiriyor.

Bu düşünüş şeklinde Teorik olarak ilah Rasulunu ve soyunu gerçekten temiz bırakmış diyebiliyoruz.

Bence dıhye olayı çok iyi tahlil edilmeli. Çok çok farklı bi yolda ilerleyip çok yanlış sonuçlara varmış olabiliriz.

Bu teori doğruysa yıllardır yapılan binlerce milyonlarca yorum tez vs. Oldukça sıkıntılı olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.