Şimdi Ara

Yeni 2024 Countryman (U25) Benzinli / Elektirikli (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: fenerlee1907
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.267
Cevap
70
Favori
70.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Normal prizden sarj icin alttaki iki urunu kullaniyorum.

www.endustrimagaza.com
    10mt 16A Monofaze-Trifaze Çevirici Kablo
    https://www.endustrimagaza.com/urun/10mt-16a-monofaze-trifaze-cevirici-kablo-171

https://eversarj.com
    GO-E Charger Gemini Flex 22 kW Elektrikli Araç Hızlı Şarj Cihazı (Mobil I Sabit)
    https://eversarj.com/go-e-charger-gemini-flex-22-kw-elektrikli-arac-hizli-sarj-cihazi-mobil-i-sabit

Kesinlikle cok memnunum. Ozellikle go-e yi baya arastirip aldim. Tasarlayan , ureten firma, uygulamanin kolayligi cidden basarili. Tavsiye ederim.

• illiustr kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim,

Şimdi paylaştığınız gönderidekl sadece 10mt 16a monofaze trifaze çevirici kabloyu satın alsam ev prizine taksam countryman i ne hızla şarj edebilir, biraz araştırma yaptığımda yanlış kablo yüzünden yangın riski olabiliyormuş tasarruf edelim derken yanlış birşey yapmayalım.

Anladığım kadarıyla gönderide bir altta paylaştığınız hızlı şarj cihazı sürekli evden şarj edenler için güvenli bir yol ama benim zamanla derdim yok dediğim gibi memlekete gittiğimde şarja takıp aracı saarlerce bırakabilirim yeterki güvenli şarj olsun :)

• teksaz16 T kullanıcısına yanıt
    Ev prizi ile 3kwh hizla sarj oluyor ama guvenlik ve kacak akim korumasi icin alttaki aleti de kesinlikle almaniz gerekir.

Yani sadece priz donusturucusu kablo tavsiye edilmez. Hatta sarj bile alamayabilirsiniz .

O alet kullanarak gene de 3kwh ile sarj ediyorum
  • Merhaba,

Borusan'ın sitesinde Flexible Charger'dan da bahsediliyor. Verdikleri maliyet KDV dahil 980 Euro civarı. Belki bu ürün de tercih edilebilir.

• EmrahBoz77 E kullanıcısına yanıt

Bu sanırım normal duvar prizini wallbox'a dönüştürüyor. Harika bir şey ama her prizde kullanabilir miyiz yoksa prizlerin özelleştirilmesi mi gerekiyor? Kullanan olduysa açıklarsa sevinirim

• Arkadaşlar merak ediyorum, tesla model y sr ile mini %100 şarjla yola çıksa menzil anlamında aralarında nasıl bir fark olur?
    Takip edebildiğim kadarıyla teslanın sürtünme katsayısı daha düşük ve söylenenlere göre daha verimli ancak batarya kapasitesinin bu yeni versiyonda tartışmalı oldugunu düşünenler var. Menzil olarakta şuanda paylaşılan videolarda beklenenden daha kısa mesafe gidiyor.
    Keşke bu 2 aracın karşılaştırıldığı bir video yayınlasa birileri

İkisi arasında teknik olarak farklar olsa da asıl ayırt edici kısım bence dizaynı. Ben Tesla almaktan, Tesla'nın görüntüsü yüzünden vazgeçtim çünkü tam olarak SUV da değil sedan da değil. Tabii bu zevk meselesi. Teknik olarak bakacak olursak da birinde NMC batarya var birinde LFP var. LFP batarya uzun ömürlüdür. Teknik kısımlardan yola çıkacak olursak Tesla daha avantajlı. Aralarında menzil olarak uçurum yoktur. En fazla 10-20 KM oynar.

• Merhaba, hiç uzun yol yaptınız mı? menzil olarak gerçek verileri paylaşabilir misiniz. İstanbul' dan Bodrum yada benzer bölgelere evde şarj + yolda 2 tam şarj mı gerekir, hız ve hava şartları optimum olduğunda?

• EmrahBoz77 E kullanıcısına yanıt

Ben aracı İstanbul'dan teslim aldım Ayvalık'ta yaşıyorum. İstanbul'da trafikteyken menzil azalmadı aksine arttı ama green modda kullandım. Otobana çıktıktan sonra da bir kere şarj ettim. Eve vardığımda tüketim 14.6'ydı ama klima falan kapalıyken.

Hocam 16 Mayista Mini countrman, haziran sonunda da tesla sr teslim aldim. Iki aracla da hem sehir ici hem de uzun yol surus deneyimim oldu. Tam dediginiz gibi bir detayli karsilastirma videosu cekecegim ancak iki araci da gene olsa gene alirim.

Mini: kesinlikle daha fazla zevk veren taraf. Istedikleri yerlerde de bmw grup kalitesini konusturmuslar. Mini cizgisi ve marka imaji var.

Tesla: yazilim olarak fersah fersah otede. Iki aracinda mobil baglantisi, uzaktan kontrolu var. Ancak teslada otonom, etraf sezgisel surus, kamera ustun.

Tesla daha hantal daha bir ust yas arabasi gibi diyebilirim ancak mini daha pratik ve sehir ici icin cok daha uygun. Olayin daha genc tarafinda.

Koltuk derilerinden, ekranlarina kadar arti ya da eksiler cift tarafli. Ozel sorulariniz varsa buyrun cevaplamaya calisayim

Yanıtladığınız için teşekkür ederim. Şuan araca kavuşmayı bekliyoruz, aracı teslim alalım yine burada bilgi alışverişinde bulunuruz. Araçlarınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmak dileğiyle

• Herkese merhabalar, ben de bir süredir çelişkideydim ama bugün itibariyle rezervasyonu yaptırdım ve potansiyel olarak aranıza katıldım.
    Gün içinde daha önceden araçla test sürüşüne çıkmış olmama rağmen bir kez daha emin olmak için sürüşe çıktım. Açıkçası hali hazırda sahip olduğum Hyundai Kona aracımda bulunan bazı özelliklerden feragat edeceğim için soru işaretlerim vardı ama Countryman cidden o kadar sempatik bir araç ki daha kemeri taktıktan sonra koltuğu hafızadaki konuma getirerek size özel hissettiriyor kendinizi.

Head-Up Display için demode bir teknoloji demiş duayen oto inceleyicilerimiz ama bence o da konumlandırıldığı yer ile gayet vermesi gereken bilgileri başarılı bir şekilde veriyor.

İçten yanmalı araç kullanımı sonrası rejeneratif sürüş moduna alışıp verimlilik için bu şekilde kullanmak lazım ama tabi ayağı gazdan çekince oluşan fren etkisine birazcık zihnin alışması gerekiyor. Özellikle test sürüşü sırasında bu mod ile sürmeyi denedim ve yaklaşık 5-6 km menzil düşmesi gerekirken 2-3 km civarı bir düşüş gösterdi.

Ses sistemi biraz kulağıma garip geliyordu ama kurcaladım ve ayarları bulduğumda daha önceden birinin tizleri sona dayadığını gördüm, şöyle makul bir ayar yapınca gayet güzel bir ses deneyimi almayı başardım, mutlu oldum.

Sürüş sırasında öndeki araca fazla yaklaşınca verdiği uyarılar da gayet hoşuma gitti çünkü Kona’da -ki kendisi baya paranoyak bir arabadır her şeye bıt bıt bıt öter durur- bu konuda hassas bir arabadır.

Park asistanını deneme fırsatım oldu. Yanlış anlamadıysam park etmeden önceki son 35 metrelik hareketlerinizi hafızaya alıp kendi kendine manevra yaparak geri geri çıkması çok hoşuma gitti. Ve dahası da olduğu söylendi. Keşfetmek için sabırsızlanıyorum.

Carplay’i 12’’ lik dikdörtgen ekranda kullandıktan sonra burdaki yuvarlak ekranda ortada kare şekilde açılarak kullanmak biraz garip geldi ama mevcut araç arayüzünün menüsünde carplay uygulamalarını görmek ve kullanabilmek de güzel bir entegrasyon olmuş. Zaten işletim sistemi başlı başına bir dünya baya baya kurcalamak lazım.

Heyecanla bekliyorum şimdi bayiyi darlarım geldi mi geldi mi diye :D

• yeni gelecek araçlara ambiyans aydınlatmayla beraber 20 bin tl ilk zam gelmiş ve de şuanda araç alınca verilen hızlı şarj kablosu artık verilmeyecekmiş, bence farkı ödemeye değer ama ben muhtemelen 1-2 ay daha bekleyemeyeceğimden halihazırda bana sunulan aracı önümüzdeki hafta alacağım gibi duruyor. şu özellik tüm avrupada standart olarak sunuluyor olmasa pek üzülmeyeceğim ama şu haliyle bence biraz saçma bir politika izlemişler gibi duruyor. ambiyans olayını ailem direkt sevmiyor ve de fiyat neredeyse kesinleşmişken ertelememi istemiyorlar zaten ama ben seviyorum, keşke baştan ayarlasalardı bunu.

edit:ayrıca ambiyans her ne kadar olmasa da kırpılan diğer modlar için bmw yetkililerine baskı yapmalıyız. bu modları getirmek tamamen yazılım işi ve bunların bizim araçlarda sunulmamasının hiçbir nedeni yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgeksa1 -- 18 Temmuz 2024; 11:22:34 >
  • Yakıt sarfiyatını merak edenler için paylaşıyorum. Yolculuklarımın büyük çoğunluğu otobanda gerçekleşti.

Yeni 2024 Countryman (U25) Benzinli / Elektirikli
  • Hocam sabit hızla 110-120 gittiğinizde uzun yolda takribi nedir menzil? Bu paylaştığınız resme göre yanlış anlamıyorsam çok çok iyi durum haksızsam düzeltin lütfen
  • arda_yaman kullanıcısına yanıt

Bununla ilgili ne söylesem tam isabetli olmaz ama tahminen 360-380 olur diye düşünüyorum. Geçenlerde İstanbul'a gidip geldim. Tek şarj dolumuyla vardım, yol boyunca da klima açıktı.

• thief27 kullanıcısına yanıt
    Yani tabi ki benim sorum da çok ucu açık oldu her şey etkiliyor bu durumu ama gayet yeterli ya menzili . Koşullar çok etkili tabi dağ tırman in rüzgar al vs vs
  • thief27 kullanıcısına yanıt

Merhaba, görselde ortalama tüketimi göremediğim için merak ettim ortalama tüketim ekranda kaç görünüyordu? Birde %80 - %20 olarak kullansak şehirlerarası en çok kaç km yol alabiliriz merak ettim

İki araç arasında kalıp, sadece batarya tiplerinden dolayı Tesla tercih ettim. Umarım pişman olmam, çünkü Countryman çok hoşuma gitmişti fakat %20-%80 olayı ve batarya performans ömrünün lfp'e göre kısa olması hoşuma gitmedi. Yakında Bmw'de LFP bataryaya geçecektir., o zaman almış olduğun araçtan soğuyacağımı düşündüm..

İç-dış tasarımda kesinlikle Countryman kesinlikle daha güzel, güle güle kullanın..

• wNchstR W kullanıcısına yanıt
    Hocam iki arabadan da memnunum ancak mini her bindigimde biraz daha fazla keyif veriyor eglenceli geliyor cok.

Hayirli olsun gule gule kullanin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.