hocam dediğiniz gibi bir metin hazırlanıp atılabilir çünkü bu modlar tamamen kısılmış vaziyette haksız yere. arabayı kullanan 2 youtuberla da iletişime geçtim, bu 2 arkadaş da bu konularda borusana baskı yapıyor, biz de ilerleyen günlerde topluca bir almanca mail atabiliriz mininin ana ofisine. |
Yeni 2024 Countryman (U25) Benzinli / Elektirikli (5. sayfa)
-
-
Ben de aynı şekilde youtuber bir arkadaşa ilettim. Somut bir adım atılması şart yoksa dikkate almazlar. Hangi mail adreslerine gönderilmeli öncelikle bunu kararlaştırmak gerekir. Sadece Borusan değil Almanya'daki mini merkezine de iletilmeli diye düşünüyorum. Sonrasında ortak bir metin oluştururuz.
-
-
Bence bu yeni ekran şimdiye kadar araba için yapılmış en kaliteli ekran ve en başarılı UI’ya sahip. Umarım BMW bu UI’yı yapan kişiyi BMW araçları için çalışmak için transfer etmez de Mini’ye özel kalır. -
Cunku oled hocam. Tamamen farkini belli ediyor. Ve evet UI cok cok guzel ve keyifli. -
Arkadaşlar merhaba,
Aracı sabırsızlıkla beklerken, elektirikli araçların güvenli olmadığı konusunda, lityum pillerin şarj esnasında yada kaza esnasında tutuşma ihtimali ile ilgili çok fazla bilgi kirliliği var bunların bir kısmı doğru bir kısmı yanlış farkındayım ama yinede insan emin olmak istiyor.
Kendi yorumum mini-bmw grubunda şarjda bataryaların ısınmasına bağlı yangın ihtimali çok yok araçlar zaten ısı pompasıyla üretiliyor ve yazılım olarak güveniyorum markaya.
Beni endişelendiren araçlarımızla Allah korusun alttan darbe alacak bir kazaya karışırsak bataryadan kaynaklı bir yangın başlar mı? Benzinli bir araçta da yangın riski var biliyorum ama elektirikli araçlarla ilgili pek bir veri yoj ne yazıkki -
Bence yangından ziyade birde olaya EMF radyasyon açısından bakmak gerek. Korkunç derecede güçlü bir bataryanın üzerinde oturarak hergün saatlerce seyahat ediliyor. Bununla ilgili makaleleri araştırdım. Çok yeni tarihli bir yayın bulamadım. Olan yayınlar da elektrikli araçların yaydığı EMF radyasyonun WHO tarafından belirlenmiş standartların altında olduğu yazıyor. Yani bir radyasyon yayıyor. Cep telefonlarının bile sağlık riski açısından şüpheli olduğu günümüzde bence bunu zaman gösterecek. Biliyorsunuz pilotların çoğu ileri yaşlarda kanser oluyor. Bu gerçeği bir akrabamda yaşadım.
Youtube’da bazı kişiler bu konuda ölçüm videoları yayınlamış. Özellikle araç şarj olurken EMF radyasyon Tesla’da tavan yapıyor. Şarj olurken asla içinde beklemeyin demişler.
-
Arkadaşlar merhaba. Araçlarınızda "kişisel e-sim" opsiyonu var mıydı? Teşhirde birkaç arabanın özelliklerinde yazıyordu. Ancak rezerve et kısmında böyle bir opsiyon göremedim (ne Türkiye paketinde, ne Favoured paketinde, ne de ek özelliklerde). Aracı uzaktan kontrol fonksiyonlarınız çalışıyor mu? Acaba onunla ilgili birşey mi?
-
Araçta internet var ve mobil app üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. -
hocam sanki şu linkteki mail adreslerine atılabilir, https://www.mini.de/de_DE/home/footer/kontakt.html
direkt mini connected için de ayrı bir mail adresi var sitede.
şurada da bize ulaşın diye bir kısım var borusan otomativin sayfasında.
-
Bilgilendirme için yazıyorum benzer bir sorun yaşayan arkadaşlar olabilir diye:quote:
Orijinalden alıntı: arda_yaman
Bugün arabayı kullanırken devamlı telefon şarj standı ile ilgili hata uyarısı alıp durdum.
Asla gitmek bilmedi kapattım aracı açtım. Yok , şarj özelliğini kapattım ona rağmen hala uyarıyı vermeye devam etti. Özellikle elle kontrol ettim stand ısındı mı diye hayır hissedilir bir sıcaklık da yok. Ama malesef arabayı kapatım bir kaç daat sonra eve dönerken , telefon şarj standında olmamasına rağmen bütün gün ekranda bu uyarı kaldı. Pazartesi günü konuyu direk bayiye aktarıcam. Durup dururken nazara mı geldik noldu anlamadım canım da sıkıldı yani 😩
Yukarıdaki mesajımda belirttiğim şarj standı uyarı sorunu 3 gündür arabaya biner binmez devam etmekteydi. Şu anda arabayı satın aldığım bayinin yetkili servisindeyim.
Az önce servis müdürü “Arabanıza program atılıyor” diye bilgilendirdi.
Bir de belirtmek istiyorum ki bugün servise gelmeden önce özellikle bir iki saat arabada vakit geçirdim ve malesef arabaya biner binmez telefonu şarja koyduğum anda (araba kapalı garajda ve 23 derecede idi) bu uyarıyı verdi. Koyduğum ilk 4-5 saniye şarj aktif diyor ama hemen akabinde hatayı veriyordu. Servise geldim aracı park ettim sorunu göstereyim diye çalıştırdım ve telefonu koydum hata vermedi ! Şaka gibi ya rezil oldum adamlara allahtan fotoğrafını çekmiştim de biz bi kontrol edelim dediler. Murphy kanunu gerçekten peşimde şu ara 😂
Neyse arabayı teslim alınca yeniden bilgilendirmemi yapıcam . Sanırım kimsenin başına gelmedi bu sorun pek cevap gelmeyince öyle hissettim gelmesin de zaten ama dediğim gibi ben bu bilgilendirmeyi yapayım kenarda dursun.
Bu arada bizim yazılım güncellemelerini kendimizin yapabiliyor olması gerekmiyor muydu? Eğer öyleyse bende yazılımınız güncel diyordu neden ? Ya da burada attıkları program bizim yazılımla aynı mı reset mi atıyorlar bakalım görücez.
-
yok hocam bende sadece bir kez arabanın ekranı biraz saçmaladı o da park esnasında idi. çok geçmiş olsun, mininin bu UI yeni olduğu için birkaç ay aramızdan bazılarına böyle saçma şeyler olabilir gibime geliyor. keyifli sürüşler dilerim.
-
Arkadaşlar atılan programın ne olduğunu sordum çünkü yeni bir yazılım olsaydı bizim de uygulamadan görmemiz lazım olurdu dedim. Mevcut yazılım yüklenmiş gene ve bu süre içinde de teknik arkadaşlar şarj standını aktif kullanmış sorun olmamış. Ben de teslim aldım hemen arabayı sürüş esnasında da bir kaç kez aldım koydum filan sorun yok sorun sanırım gerçekten de yazılımsalmış. Bir müdahaleye ihtiyaç duymuş sanırsam. Şu anda her şey normal çok mutluyum.quote:
Orijinalden alıntı: arda_yaman
Bilgilendirme için yazıyorum benzer bir sorun yaşayan arkadaşlar olabilir diye:
Yukarıdaki mesajımda belirttiğim şarj standı uyarı sorunu 3 gündür arabaya biner binmez devam etmekteydi. Şu anda arabayı satın aldığım bayinin yetkili servisindeyim.
Az önce servis müdürü “Arabanıza program atılıyor” diye bilgilendirdi.
Bir de belirtmek istiyorum ki bugün servise gelmeden önce özellikle bir iki saat arabada vakit geçirdim ve malesef arabaya biner binmez telefonu şarja koyduğum anda (araba kapalı garajda ve 23 derecede idi) bu uyarıyı verdi. Koyduğum ilk 4-5 saniye şarj aktif diyor ama hemen akabinde hatayı veriyordu. Servise geldim aracı park ettim sorunu göstereyim diye çalıştırdım ve telefonu koydum hata vermedi ! Şaka gibi ya rezil oldum adamlara allahtan fotoğrafını çekmiştim de biz bi kontrol edelim dediler. Murphy kanunu gerçekten peşimde şu ara 😂
Neyse arabayı teslim alınca yeniden bilgilendirmemi yapıcam . Sanırım kimsenin başına gelmedi bu sorun pek cevap gelmeyince öyle hissettim gelmesin de zaten ama dediğim gibi ben bu bilgilendirmeyi yapayım kenarda dursun.
Bu arada bizim yazılım güncellemelerini kendimizin yapabiliyor olması gerekmiyor muydu? Eğer öyleyse bende yazılımınız güncel diyordu neden ? Ya da burada attıkları program bizim yazılımla aynı mı reset mi atıyorlar bakalım görücez.
Alıntıları Göster
-
Euro'da her geçen gün artıyor. Araç gelene ne olacak bakalım. Satış temsilcisi aracın Eylül sonu veya Ekim başı geleceğini söyledi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 14 Ağustos 2024; 14:17:46 > -
Merhaba, hafta sonu birçok markanın elektrikli versiyonunun test sürüşünü yaptım. Araçlarda , benim önceliğim konfor ve yalıtımın iyi olması. Bu nedenle en çok beğendiğim ve bütçeme uyabilecek Volvo EX 40 ve Mini arasında kararsızım. Volvo 79kW net batarya, 185 kW motor gücü , adaptif hız sabitleme ve şerit ortalama , 360 kamera , hayalet gösterge paneli , multimedyada yerleşik internet youtube vb. uyulmalarının standart olması nedeniyle bana önde geldi. Ancak Volvo fiyatı %50 ÖTV oranı ile 500 bin TL pahalı ve yıllık MTV 15 bin TL olması nedeniyle beni kendinden uzaklaştırıyor. Donanımlardan 360 kamera hariç diğerleri benim içi çok önemli değil ve bu fiyat farkına değmeyeceği kantatındayım. Mini'nin bataryasının 64.5 kW civarı olması beni düşündürüyor. Yılda 1 yada 2 kez tatil için 500-600 km civarı uzun yolum var. Bunun harici her ay olmamak kaydı ile bazı zamanlarda ayda 1-3 kez farklı zamanlarda yaşadığım ilçe olan Bandırma'dan 100-110 km uzaklıkta Bursa 'ya veya il merkezine gideceğim. Mini bizim için bu batarya yönünden yeterli olur mu? Ortalama bir sürücü olarak bu araç şehir dışında kaç km , şehir içinde kaç km gider ? Evden 220 ile şarj etmeyi düşünüyorum. Aracı uzun süre deneyimleyen arkadaşların fikirleri benim için çok önemli teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur20uz -- 14 Ağustos 2024; 14:47:43 >
-
Şerit ortalama ve 360 kameralı bir arabadan Mini Countryman E ‘ye geçmiş birisi olarak bizzat şöyle söyleyebilirim size: 360 ın eksikliğini şu an bu kampanyalı pakette asla hissetmiyorsunuz çünkü mevcut sensör ve kameralarla gayet etrafını çok güzel tarayıp gerek kendi frenlemeleri, gerek acil durum direksiyon müdahalelerini yapıyor. Ben bunu alırken bilmiyordum mesela geri geri çıkarken arkadan geçen arabaya uyarı verip kendi frenini yaptığı an bütün soru işaretlerim gitmişti ve çok mutlu olmuştum.
Ha şu noktada hiçbir şey diyemem; kıyasladığımız araç volvo. Güvenliği olsun mevcut donanımları olsun illa ki artıdır bunlar ama şöyle de düşünmek lazım ; zaten Countryman’in de aynı özelliklere sahip olan paketini (kampanyasız olarak) alacak olsanız fiyat yine aynı noktaya hatta daha bile üzerine çıkacak. Malesef ülkede can güvenliğinizi istiyorsanız daha fazla para verdirtiyorlar saçmalık.
Menzil konusunda 15-16 gündür aracı şehir içinde kullanıyorum hatta arada şehir dışına ufak kaçamaklar yaparak yaramazlıklar yapıyorum bu süreçte virajlı inişli çıkışlı yollarda go-kart hissiyatı için. Size şehir içi menzille alakalı şunu net söyleyebilirim %80 şarjla şu an ben klima açık 420-390 km menzil rahatlıkla alıyorum. E haliyle 1.0 turbo motordan elektriğin gücüne geçmiş birisi olarak heves almak adına arada yaramazlıklar yapıyorum, arabaya binen birilerine go-kart moduyla bi ufak gezinti filan yaptırıyorum bunlar da gereksiz menzil kısaltan öğeler. 15 günlük süreçte menzil ortalamasını kötü etkiliyor tabi.
Evden şarj imkanınız varsa bence 100-110 kilometrelik mesafelerin sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Uzun yol yapmadım bu konuda deneyimim yok yarın bi Konya-İzmir yapıcam 3 yetişkin ve köpeğimle bagaj full dolu olarak. Durumu analiz eder tekrardan güncellememi yaparım buraya zaten.
-
Çok teşekkür ederim. Şimdi Almancası güzel bir arkadaş taleplerimizi belirten bir metin oluşturursa toplu şekilde buraya mail atabiliriz.
Bu arada serviste güncellemeyi yaptım. Sadece bugfix içeren bir güncelleme ama en önemli artısı artık sonraki güncellemeleri telefon üzerinden yapabilecekmişiz. Bu güncelleme araç içerisindeki sim kartı aktif hale getiriyor. Artık telefondaki mini uygulaması üzerinden seyahatlerimi görebiliyorum ve haritası çalışıyor. Yani google map üzerinden güzergah hazırlamamıza gerek kalmıyor. Bir diğer artısı da artık yakınlarda tüm şarj istasyonlarını hem araç üzerinden hem de telefondan görüntüleyebiliyoruz. Yani herkesin mutlaka yaptırması gereken bir uygulama ama araca ekstra yeni özellik kazandırmıyor.
Servis yetkilisiyle kapalı özellikleri tıpkı İngiltere'de olduğu gibi aktif hale getirebilir miyiz diye konuştum, adamın mini countryman hakkında hiçbir bilgisi yoktu maalesef. Ne özelliği olduğunu dahi bilmiyordu yani tek yol sanırım toplu şekilde mail atmak
-
Bu çok güzel habermiş ama benim araca konya servis daha 3 gün önce program attık dediler şarj standı sorunum için gittiğimde. Heralde onlara gelmedi mi nedir ? Ben de bir daha sorayım kontrol etsinler bakalım. -
Bunun için ayrı bir randevu oluşturmanız gerekiyor. Bir de anladığım kadarıyla yeni teslim edilen araçlarda bu özellikler açık şekilde veriliyormuş. Ben Mayıs sonunda teslim almıştım, o yüzden güncelleme gerekti
-
Ben temmuz 29 da aldım ama haritam telefondaki uygulamada çalışmıyor🤔
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X