Şimdi Ara

Yeni ADSL Tarifelerinden Memnun Olan Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıdaki yazıhttp://www.inndir.com da yayınlandı.
    Buradan da bakabilirsiniz:http://www.inndir.com/haberler.php?id=63894

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, ADSL tarifelerinde internetin 2 kat hızlandırıldığı ve fiyatların da yüzde 10-18 oranında aşağı çekildiği açıklamasının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Bol, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany'nin ADSL tarifelerinde interneti 2 kat hızlandırarak kotalı internet erişiminde en alt hız limitini 512 kilobite çıkarttıklarını, bunun karşılığında ise ücretlerin yüzde 10 ile 18 oranında aşağı çekildiğini açıkladığını hatırlattı.

Tarifeler incelendiğinde, �hızın 2 kat artması karşılığında fiyatların aşağı çekildiği� açıklamasının gerçekleri yansıtmadığının görüldüğünü iddia eden Bol, şunları kaydetti:

�Türk Telekom kotasız internet tarifelerinde uyguladığı en alt hız limitini 256 kilobitten 512 kilobite yükseltirken, halen 256 kilobit olan en düşük bağlantı hızını tarifelerden çıkarmıştır.

Dar gelirli kullanıcıların ve öğrencilerin rağbet ettiği 256 kilobitlik erişim hızının kaldırılarak 512 kilobite yükseltilmesi indirim değil, ancak zam kavramıyla ifade edilebilir. Daha önce 256 kilobit hıza 49 YTL ödeyen aboneler, 512 kilobit hıza 89 YTL ödemek zorunda kalacaklardır. Yüzde 55 oranında zam anlamına gelen bu düzenleme İngiliz standartlarına göre indirim olarak mı açıklanmaktadır?�

�DÜNYANIN EN PAHALI İNTERNET ERİŞİMİ TÜRKİYE'DE�

Türkiye'de internet alt yapısının sorunlu olduğunu da belirten Bol, yapının �2 kat hız�ı kaldırmaktan uzak olduğunu savundu.

Bol, dünyanın en pahalı internet erişiminin Türkiye'de sağlandığını da kaydederek, Almanya'da 1 megabit kotasız internet erişimi alan kullanıcıların aylık yaklaşık 60 YTL, Japonya'da 100 megabit internet erişimi için ödenen ücretin ise 96 YTL olduğunu, İngiltere'de ise 512 kilobit sınırsız internet erişimi için yaklaşık 30 YTL ödendiğine işaret etti.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar gerçekten ttnet in sitesine girdiğinizde bu yeni tarifeleri görebilirsiniz. Özellikle benim gibi 256 K sınırsız kullanacak arkadaşlara sesleniyorum. TTNET in yaptığı açıklamaların hepsi aldatmaca. Önümüzdeki ay 49 YTL yerine 89 YTL ödeyince hiç şaşmayın. Ben ttnete konu ile ilgili mail atarak hattımı bu ayın sonunda kapattıracağımı söyledim. Çünkü amaçları sizin de gördüğünüz gibi belli. Milleti kotalı kullanıma yönlendirerek millete kol gibi faturaları sokmak. Ben kotalıya geçmiyorum. Gidip kapattıracağım ADSL hattımı. "Hayır ben yeni tarifelerden memnunum 89 YTL öderim" diyen arkadaşlara diyebileceğim birşey yok. Ama benim bütçem 49 dan fazlasını kaldırmayacağı için kapatıyorum. yeni tarifelerden memnun olmayan arkadaşlar bu görüşlerini iletisim@ttnet.net.tr adresine mail atarak bildirirlerse belki tarifelerde düzeltme yoluna giderler. Ben görüşümü bildirdim mail attım. Sizler de atıp sıkıştırın ttneti. saygılarımla....

• http://forum.donanimhaber.com/m_6586262/mpage_44/tm.htm
    burayı takipet anlarsın memnun olan var mı diye
  • Offf yine mi bu topiclerden ya....

@2fast4u'nun verdiği linkten devam et. Ama şunu da söyleyim; 1024K'lık hat ile 3 GB kotayı kullanıp Internet hayatımı mahvetmek istemem. TT'ye gittim az önce, dilekçe yazıp verdim faksladılar. 256K Sınırsız bağlantı istiyorum. 1 Eylüldeki kampanya + son gün 31 Temmuz en ucuz sınırsız hat için. O yüzden....
  • Konu dışında da yazmıştım. Kota hariç memnunum. Kota min. 6 GB olmalıydı.
  • onlarin amaci herkesi kotaliya sokarak. kullanıcılarin Download yapmasini Engellemek
  • arkadaşlar fazla araştırmadım ama şunu sormak istiyorum. ben 256 sınırsız kullanıcısıyım gelecek aydan itibaren 512 hızda bağlanıp 89 milyonmu ödeyeceğim ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MiNiK

arkadaşlar fazla araştırmadım ama şunu sormak istiyorum. ben 256 sınırsız kullanıcısıyım gelecek aydan itibaren 512 hızda bağlanıp 89 milyonmu ödeyeceğim ?

Hiç araştırmamışsın anlaşılan, ttnet in sitesine gir ve bak 256k lara hiçbir değişiklik uygulanmıyor.

www.ttnet.net.tr
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mccartney

onlarin amaci herkesi kotaliya sokarak. kullanıcılarin Download yapmasini Engellemek

Kesinlikle katılıyorum arkadaşım.256 sınırısızı da 1024 yapıp (cazipliğe bak) bilmem kaç gigabyte kota. O hıza ?gb download yeter mi hiç?
  • quote:

Orjinalden alıntı: pashafendy

quote:

onlarin amaci herkesi kotaliya sokarak. kullanıcılarin Download yapmasini Engellemek

Kesinlikle katılıyorum arkadaşım.256 sınırısızı da 1024 yapıp (cazipliğe bak) bilmem kaç gigabyte kota. O hıza ?gb download yeter mi hiç?

arkadasim ust tarifelere gecmekte ozgursunuz

6 ve 9 liya gecebilirsiniz.2 gunde dolacagina 1 gunde dolacak
    ayrica cok bencil dusunuyorsunuz.Bi suru insan var 3gb i doldurmayan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 28 Temmuz 2006; 13:47:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Jincx

quote:

quote:

neden bencilce?

seni bu linkten biliyorum.http://forum.donanimhaber.com/m_7911456/mpage_1/key_BJKKKKK//tm.htm#7915030

şükrediyorum demiştin. bizide cehaletle suçlamıştın.

ordada sormuştum yanıt vermedin. telekom çalışanımısın?

• quote:

Orjinalden alıntı: Jincx

quote:

quote:

o 3 GB tı doldurmayan adam için 512 olmuş 1024 olmuş önemli değil. 256 bile internette dolaşmak için yeterli bir miktar. annemler 512 kotalı kullanıyorlar. bize geldiklerinde 256 kullandıklarında soruyorum bi fark varmı diye yok diyorlar yani ((bence)) download yapmayan adam için 1024 ün pek bi anlamı yok.

• 3gb doldurmayan insanlar neden doldurmuyorlar? Adı üstünde KOTALI. Kotan kadar download yap ki 30 ytl'den fazlası gelmesin. 50 ytl vermek istese kotalı kullanıcı, tabi ki daha fazla download yapar sınırsıza geçip. @Jincx'in telekom çalışanı olmasına gerek yok. Ailesinden biri telekomda çalışabilir ya da iyi bağlantıları olabilir. Forumda biri diyordu "iyi bağlantılarım var o yüzden 2 mbit kullanıyorum 30 ytl" diye. Kim olduğunu anımasayamadım şu an.
  • yani 512 ile 3gb kotayı bir ayda (30 gün diyorum yaw 30 gün) dolduramıyorsanız kusura bakmayın siz interneti ya iş amacıyla ya da karşısına geçip televizyona bakar gibi bakmak amacıyla kullanıyosunuz. Dalgamı geçiyosun 512 ile bile günde 4gb indirir insan hiç kapatmadan
  • İnsanlar fazla para ödememek için kotayı aşmıyorlar, aşamadıklarından değil..
  • üst konu var lütfen orada devam ediniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.