Şimdi Ara

Yeni Aldığım arabanın km si düşürülmüş ne yapmam lazım...! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
4.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NZM_TURKEİ

ARACININ PLAKASINI ELDEN CIKINCA PAYLAŞ NETTE DUYULSUN.

plaka benden çıkınca bilgilerde çıkar aracı bir geri veriyim o zaman resimlerle paylaşırım.
  • allstar34 kullanıcısına yanıt
    : ) doğru söylüyorsun tesbit güzel uygulama acı :(
  • aracı iade edin aksi taktirde savcılığa gidin
  • Bakın, türkiye'de adalet yok, insanlar kötü ama sizin de saf olmamanız lazım.

2003 yılında 1.6 motorun neredeyse 2 katı fiyatına alınmış 1.9 tdi bora'nın 175 bin km yapmak için alınmış olduğuna nasıl inanabiliyorsunuz.

Bu aracın yılda 15 bin km yapmak için alınmış olmasına imkan olmadığını herkes bilir.

Geçmiş olsun umarım istediğiniz neticeyi alırsınız ama şansınız çok düşük ve çok uğraşmanız gerekecektir.

Yazık bu araca birde 30 bin civarı para saymışsınızdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RitueL R kullanıcısına yanıt
    kardeşim sadece ankara değil her taraf tehlikeli valla doğru diyon arada bakıp keyif aldığım arabaydı şimdi kullanırken bile keyif almıyorum ya ben anlamıyorum ufacık bir kul hakkına girsem içim rahat etmez öbür tarafta karşıma çıkacak korkusu ile gider helalleşirim ama bu adamlar hiç ölmeyecek gibi davranıyorlar Allah kalplerine hidayet versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

Bakın, türkiye'de adalet yok, insanlar kötü ama sizin de saf olmamanız lazım.

2003 yılında 1.6 motorun neredeyse 2 katı fiyatına alınmış 1.9 tdi bora'nın 175 bin km yapmak için alınmış olduğuna nasıl inanabiliyorsunuz.

Bu aracın yılda 15 bin km yapmak için alınmış olmasına imkan olmadığını herkes bilir.

Geçmiş olsun umarım istediğiniz neticeyi alırsınız ama şansınız çok düşük ve çok uğraşmanız gerekecektir.

Yazık bu araca birde 30 bin civarı para saymışsınızdır.

kardeşim saflıkla alakası yok arabadan anlayan birisiyim ama olmuyor. Türkiyede çok temiz ve az kmli araç çok babamın arabası 2004 model tdi passat 190000 de ve kesinlikle orjinal onda önce 2000 model tdi passat vardı sıfır almıştık o aracı 2013 yılında 115000 kmde sattık komşumuzun mercedes var 20 yaşında olması lazım modelini tam olarak bilmiyorum orj. tek el 250000 de ama sen benim aracı görsen kesinlikle 300000 nin üzerinde gibi değil gören bu aracın km si kesinlikle orjinal diyorlar ama değil işte Allah kimsenin başına vermesin 30000 nede almadım ama masraflarla yaklaştı ne olursa olsun sonuna kadar uğraşacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abka42 -- 12 Mart 2015; 15:18:23 >

• Adamlarla görüşünce buraya editle de bakalım nolcak böyle bir durumda öğrenelim

• Beyler 2. el kim dizel alsa çevremde 1 hafta 1 ay sonra fix turbo ve enjektör arızası veriyor ya istisnasız farkeden var mı bilmiyorum
  • 5664 e km sorgulama için mesaj atıyorsunuz gelmiyor, üstelik 4 tl yi de anında kesiyorlar. Geçenlerde ben de mesaj gönderdim, sadece kaza bilgileri geldi km bilgisi gelmedi,saatler sonra bir mesaj "T.C. ULASTIRMA VE DENİZCİLİK BAKANLIGI sistemlerine erisim saglanamadıgı icin muayene bilgisi verilememektedir." diyor. Ulan 4 tl yi niye alıyorsunuz o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekmaster

5664 e km sorgulama için mesaj atıyorsunuz gelmiyor, üstelik 4 tl yi de anında kesiyorlar. Geçenlerde ben de mesaj gönderdim, sadece kaza bilgileri geldi km bilgisi gelmedi,saatler sonra bir mesaj "T.C. ULASTIRMA VE DENİZCİLİK BAKANLIGI sistemlerine erisim saglanamadıgı icin muayene bilgisi verilememektedir." diyor. Ulan 4 tl yi niye alıyorsunuz o zaman

soygun yapan bir firma. Veriler geç işleniyor. para iadesi için uğraşmak lazım aslında. çok büyük haksız kazanç sağlıyorlar ama "4 tl için kim uğraşacak" diyoruz.
  • Galerici de demişki tanıdık falan gerek duymadım sorgulamaya demiş. Vah vah pek üzüldüm galerici arkadaşa demek onun da haberi yokmuş öyle mi? Yahu kimi kandırıyor bu adam? Masal anlatıyor anlamayana kitliyorlar böyle araçları anlayana da hep aynı hikaye öylemiymiş haberimiz yokdu da tanıdıkdan aldık da güvendik de bilmem ne hepsi hikaye, işin peşine bırakmayın gerekirse mahkeme vs. sonuna kadar gidin
  • Kesinlikle galericinin sözüne itibar etmeyin.

Ne zaman km düşürülmüş araç konusu görsek galericilerin doğal cevabı " abi çok ilginç ben de baktırmadan almıştım arkadaşımdan bir araştırayım".

Arabayı geri vermeye bakın zorların galericiyi başka da çözüm gözükmüyor çok geçmiş olsun

Araç alırken ilk sahibinden almak gerek artık malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpha Centauri

aracı iade edin aksi taktirde savcılığa gidin

İade almam derse ilk müracaat avukatım ve savcılık.....
  • abka42 A kullanıcısına yanıt
    kolay gelsin allah yardımcınız olsun inş herşey istediğiniz gibi sonlanır
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Kesinlikle galericinin sözüne itibar etmeyin.

Ne zaman km düşürülmüş araç konusu görsek galericilerin doğal cevabı " abi çok ilginç ben de baktırmadan almıştım arkadaşımdan bir araştırayım".

Arabayı geri vermeye bakın zorların galericiyi başka da çözüm gözükmüyor çok geçmiş olsun

Araç alırken ilk sahibinden almak gerek artık malesef

teşekkür ederim kardeşim inş. geri vermeye çalışacam başka bir çare yok yani bu aracı ben ne kullanabilirm nede satabilirm satarkende bu kansızlar gibi söylemeden satamam söylesem fiyatı çok aşağıya çekerler o yüzden geri vermek en iyisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpha Centauri

kolay gelsin allah yardımcınız olsun inş herşey istediğiniz gibi sonlanır

teşekkür ederim kardeşim Allah kimsenin başına da vermesin böyle bir durumu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Isparta’da galericilik yapan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Baysan, 2013’ün Nisan ayında Z.C.’den 2010 model Otomobili 26 bin 500 liraya 45 gün vadeli çekle satın aldı. Noter satış işlemi tamamlandıktan sonra bakım için servise gönderilen otomobilin kilometresinin 189 binden 89 bine düşürüldüğü ortaya çıktı.

Z.C.’yi arayıp otomobilin kilometresinin düşürüldüğü gerekçesiyle satışı iptal etmek istediğini söyleyen Yalçın Baysan, iddiaya göre ’Galerici olan sizsiniz baktırıp alsaydınız’ karşılığını aldı.

'KÖTÜ NİYET' TAZMİNATI
    Satıcı Z.C. vadesi biten çeki tahsil etmek için icra yoluna giderken, Yalçın Baysan ise 2013’ün Haziran ayında Isparta 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurup, çekin tahsiline ilişkin ihtiyati tedbir kararı alınmasını istedi ve kilometresi düşürülmüş otomobil sattığı gerekçesiyle Z.C.’den şikayetçi oldu.

EMSAL BİR KARAR
    Davanın 2 Aralık 2014’te görülen karar duruşmasında, ikinci el araç satışlarında emsal olabilecek bir karara imza atıldı. Mahkeme, ’ayıplı mal sattığı’ gerekçesiyle Z.C.’nin satış fiyatının yüzde 20’si olan 5 bin 300 lira ’kötü niyet tazminatı’ olarak ödemesine hükmetti.

AYIPLI ARAÇ
    Noter onaylı satış sözleşmesi mahkeme tarafından iptal edilirken, otomobil de ’ayıplı araç’ olarak kayıtlara geçti. Halen Yalçın Baysan’da olan otomobilin, tazminat ödendikten sonra Z.C.’ye teslim edileceği belirtildi.

HAKKINIZI ARAYIN
    Başına gelen olayın her an karşılaşılabilecek bir durum olduğunu söyleyen Yalçın Baysan şunları anlattı:

"Galericilik yaptığım halde böyle bir olayda mağdur oldum. İnsanlara güveniyorsunuz. Kötü niyetli olabileceklerini düşünmeden araçlarını satın alıyoruz. Böyle bir durumda mağdur taraf mutlaka hakkını arasın. Mahkeme kilometreyle oynayana gerekli cezayı veriyor. Kesinlikle bu tür bir olayda aracı kabullenip, satmaya kalkmayın. Yoksa sattığınız kişi sizin yapmadığınızı yapar, konuyu yargıya taşır ve suçsuzken suçlu olursunuz."

Geçmiş olsun,
    lütfen peşini bırakmayın

kardeşim paylaşımın için ve temennin için teşekkürler inş. sonuca varırız....

• TÜVTÜRK'te aracımın ruhsatında "araç sınıfı" kısmı yanlış olduğu için ağır kusurlu bulunup muayeneden geçmemişti.
    Bir önceki muayenede 319 bin km olan araç sonraki muayenede 166 bin km olarak nasıl kayda geçiyor ben de anlamıyorum. Buna çare bulunsa bu kez de muayeneden önce düşürülüyor. Bu sahtekarlığı galerici de yapıyor alım-satım işi yapan birtakım çakal insan grubu da, bu yüzden gittim sıfır araba aldım

• Hukuki yönden ağır cezaları var sayılmaz.
    Öncelikle ispatlamanız gerekir.
    Kilometre düşürüldüğü sırada aracın sahibi kimdi onu biliyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

Hukuki yönden ağır cezaları var sayılmaz.
    Öncelikle ispatlamanız gerekir.
    Kilometre düşürüldüğü sırada aracın sahibi kimdi onu biliyor musunuz?

ispat etmesi çok zor değil 2012 ile 2014 yılı arasında bu aracı kimler kullanmış hepsini savcılık araştırır ve bulur belkide suçu galeriye yükler çünkü sonuçta bunlar resmi olarak ticaretini yapıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.