Şimdi Ara

Yeni Aldığım arabanın km si düşürülmüş ne yapmam lazım...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
0
Favori
4.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm arkadaşlar bundan 40 gün önce ankara galeriden 2003 tdi bora aldım gitmeden önce tramere sordum sadece kaza raporları geldi 406 tl lik bir kazası vardı ama muayene sonuçları gelmedi onun için 3 kez gönderdim yine gelmedi yalnız araba çok kemikli ve neredeyse hiç ezilmemiş kaporta ve iç döşeme çok iyi ve iyi dediler sonra 1 hafta sonra turbo ve enjektör hatası verdi 1750 tl ye hallettim yalnız araçta ilk kalkışta bir zorlanma var komprösörünü ölçtürdüm zayıf çıktı kurum temizliği yaptır dediler 2 gün araç burda kalacak deyince usta zamanım yok müsait olunca getireyim inş dedim ama yiğenim kuşkulanmış benim telden haberim yokken 5664 e tekrar mesaj atmış sonuç bir geldi hüsran bana 175000 km diye sattıkları araba 03/2012 de 319143 km de muayene ye girmiş sonra da 03/2014 de ise 166177 kmde girmiş bende 02/2015 de aldım arabayı galerice benden 1 ay önce almış yani görünürde galericinin bir günahı yok sonra galericiye telefon açtım adam şaşırdı bende aldığımda sorgulattım bana da gelmedi zaten tanıdıktan aldım fazla da gerek duymadım dedi ben aldığım kişi ile görüşeyim sana haber ederim dedi bugün sabah görüştük adam halledelim demiş öyle deyince bir şey demedim yani bu adam nasıl halledecek onu merak ediyorum ben yaptığım masraflarla arabayı geri aide etmeyi düşünüyorum yoksa bunun hukuki yönden ağır cezaları varmış şimdi arkadaşlar ben ne yapayım sizden bir akıl almak isterim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abka42 -- 12 Mart 2015; 13:38:17 >

• geri alsınlar aracı hocam, turbo masrafını da iste kesinlikle.
  • RitueL R kullanıcısına yanıt
    valla bende öyle yapmayı düşünüyorum kardeşim ama yok felan derlerse ne yapayım hukuki yönden nasıl bir yola gireyim onu bilmiyorum.
  • Hacı dava açıp aracı iade edenler var. Bir de üstüne 5000 TL falan tazminat alanlar var. Tüketici mahkemesi bilirkişi falan atıyor. Yaklaşık 600 TL masrafınız oluyor. Ama dava sonunda geri alıyorsun parayı.

Yaptığın masrafa gelince... Dava dilekçesine konu edip eklersen yaptığım tüm masrafların iadesine deyip faturaları eklersin. Onları da geri alırsın. Sadece biraz çaba. Rica ediyorum hacı şu işi sıkı tut. Galericiler öyle Günahsız falan değildir. Adam neler biliyor neler. Km sini mi anlamayacak. Ilk baktıkları o....

Geçmiş olsun , adamlar dava olmadan halletmek isterlerse masraf + araç bedeli şeklinde Konuşun. Yaptığın masraf bizi bağlamaz derlerse o zaman dava açarım dava masraflarını da siz ödersiniz de... Inşallah davasız hallolur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abka42

valla bende öyle yapmayı düşünüyorum kardeşim ama yok felan derlerse ne yapayım hukuki yönden nasıl bir yola gireyim onu bilmiyorum.
    Savcılığa suç duyurusunda bulun
  • quote:

mahkeme işi uzun bir süreç ama kesin olarak kazanırsın, orta yolu bulun hayır gelmez sana o arabadan gelsede o km de çok masrafı olur gönül rahatlığıyla binemezsin için içini kemirir. ankara'dan araba almak cesaret işi bütün köylü kurnazları galeri işine girmiş o şehirde, sana zorluk çıkartırlar ama yılmadan üstlerine git.
  • hocam çok geçmiş olsun can sıkıcı bir durum başınıza gelmiş eğer aracı geri iade şansınız varsa ettiğiniz masraflar dahil verin geri yok bu konuda uzlaşma sağlanmazsa kesinlikle yargı yoluna gidin. tavsiyem bu şekilde katiyen sineye çekmeyin haklısınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    aracın km si fazla gösteriyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bencede aracı iade edin yaptığınız masrafın faturasınıda verin iade etsinler komple. Geçmiş olsun bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: RitueL

mahkeme işi uzun bir süreç ama kesin olarak kazanırsın, orta yolu bulun hayır gelmez sana o arabadan gelsede o km de çok masrafı olur gönül rahatlığıyla binemezsin için içini kemirir. ankara'dan araba almak cesaret işi bütün köylü kurnazları galeri işine girmiş o şehirde, sana zorluk çıkartırlar ama yılmadan üstlerine git.

Alıntıları Göster
    Isparta’da galericilik yapan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Baysan, 2013’ün Nisan ayında Z.C.’den 2010 model Otomobili 26 bin 500 liraya 45 gün vadeli çekle satın aldı. Noter satış işlemi tamamlandıktan sonra bakım için servise gönderilen otomobilin kilometresinin 189 binden 89 bine düşürüldüğü ortaya çıktı.

Z.C.’yi arayıp otomobilin kilometresinin düşürüldüğü gerekçesiyle satışı iptal etmek istediğini söyleyen Yalçın Baysan, iddiaya göre ’Galerici olan sizsiniz baktırıp alsaydınız’ karşılığını aldı.

'KÖTÜ NİYET' TAZMİNATI
    Satıcı Z.C. vadesi biten çeki tahsil etmek için icra yoluna giderken, Yalçın Baysan ise 2013’ün Haziran ayında Isparta 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurup, çekin tahsiline ilişkin ihtiyati tedbir kararı alınmasını istedi ve kilometresi düşürülmüş otomobil sattığı gerekçesiyle Z.C.’den şikayetçi oldu.

EMSAL BİR KARAR
    Davanın 2 Aralık 2014’te görülen karar duruşmasında, ikinci el araç satışlarında emsal olabilecek bir karara imza atıldı. Mahkeme, ’ayıplı mal sattığı’ gerekçesiyle Z.C.’nin satış fiyatının yüzde 20’si olan 5 bin 300 lira ’kötü niyet tazminatı’ olarak ödemesine hükmetti.

AYIPLI ARAÇ
    Noter onaylı satış sözleşmesi mahkeme tarafından iptal edilirken, otomobil de ’ayıplı araç’ olarak kayıtlara geçti. Halen Yalçın Baysan’da olan otomobilin, tazminat ödendikten sonra Z.C.’ye teslim edileceği belirtildi.

HAKKINIZI ARAYIN
    Başına gelen olayın her an karşılaşılabilecek bir durum olduğunu söyleyen Yalçın Baysan şunları anlattı:

"Galericilik yaptığım halde böyle bir olayda mağdur oldum. İnsanlara güveniyorsunuz. Kötü niyetli olabileceklerini düşünmeden araçlarını satın alıyoruz. Böyle bir durumda mağdur taraf mutlaka hakkını arasın. Mahkeme kilometreyle oynayana gerekli cezayı veriyor. Kesinlikle bu tür bir olayda aracı kabullenip, satmaya kalkmayın. Yoksa sattığınız kişi sizin yapmadığınızı yapar, konuyu yargıya taşır ve suçsuzken suçlu olursunuz."

Geçmiş olsun,
    lütfen peşini bırakmayın

• Yahu çıldırmamak elde değil 2012 de 319000 km de muayeneye giren araba nasıl oluyor da 2014 te 166000 de muayeneden geçiyor AN-LA-MI-YO-RUM!!! Sistemden sorumlu devlet yetkililerini sevgiyle selamlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

Yahu çıldırmamak elde değil 2012 de 319000 km de muayeneye giren araba nasıl oluyor da 2014 te 166000 de muayeneden geçiyor AN-LA-MI-YO-RUM!!! Sistemden sorumlu devlet yetkililerini sevgiyle selamlıyorum.

Katılıyorum böyle saçmalık olmaz tüvtürke gidip bir sonraki muayenede aracın km'si önceden kayıtlı ise düşürüldüğü belli, ha yapan yine yapar muayeneye sokmadan önce ayar verir ama bu durumdakiler için önlem alamıyorlar mı yani
  • sadri.abi kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için Allah kimsenin başına vermesin ilk öğrendiğimde beynimden vurulmuşa döndüm arabadan soğudum akşam bindim arabaya içimden gelerek binmedim psikolojim bozuldu valla içime yediremiyorum ama haklısınız bu işin ucunu bırakmıyacam diğerlerine de örnek olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abka42 -- 12 Mart 2015; 14:19:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

zaten hayır derlerse öyle yapcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abka42 -- 12 Mart 2015; 14:25:31 >
  • escala kullanıcısına yanıt
    Resmi olarak dolandırıcılığa ses çıkarılmıyor, teşvik ediliyor!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

zaten hayır derlerse öyle yapcam

Alıntıları Göster
    bilgisayar diye bişey var artık şu yapılan saçmalıklara bak bu ülke adam olmaz kardeşim
  • Yıl olmuş 2015 hala galeriden araba alıyorsunuz. Dava açabilirsin, emsal kararlar var. Normalde cezası var ama pek iplemiyorlar.
  • Türkiye de ADALET bayan isminden öteye geçemiyor maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Hacı dava açıp aracı iade edenler var. Bir de üstüne 5000 TL falan tazminat alanlar var. Tüketici mahkemesi bilirkişi falan atıyor. Yaklaşık 600 TL masrafınız oluyor. Ama dava sonunda geri alıyorsun parayı.

Yaptığın masrafa gelince... Dava dilekçesine konu edip eklersen yaptığım tüm masrafların iadesine deyip faturaları eklersin. Onları da geri alırsın. Sadece biraz çaba. Rica ediyorum hacı şu işi sıkı tut. Galericiler öyle Günahsız falan değildir. Adam neler biliyor neler. Km sini mi anlamayacak. Ilk baktıkları o....

Geçmiş olsun , adamlar dava olmadan halletmek isterlerse masraf + araç bedeli şeklinde Konuşun. Yaptığın masraf bizi bağlamaz derlerse o zaman dava açarım dava masraflarını da siz ödersiniz de... Inşallah davasız hallolur.

inşallah kardeşim ama devlet bu düşürenelerede ağır cezalar getirmesi lazım yoksa bunun önüne geçilmez

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Hacı dava açıp aracı iade edenler var. Bir de üstüne 5000 TL falan tazminat alanlar var. Tüketici mahkemesi bilirkişi falan atıyor. Yaklaşık 600 TL masrafınız oluyor. Ama dava sonunda geri alıyorsun parayı.

inşallah kardeşim ama devlet bu düşürenelerede ağır cezalar getirmesi lazım yoksa bunun önüne geçilmez

Alıntıları Göster
    ARACININ PLAKASINI ELDEN CIKINCA PAYLAŞ NETTE DUYULSUN.

• quote:

Orijinalden alıntı: Denim_Blue

Yıl olmuş 2015 hala galeriden araba alıyorsunuz. Dava açabilirsin, emsal kararlar var. Normalde cezası var ama pek iplemiyorlar.

kardeşim bunu yapanlar sadece galericiler değil ki kendini bilemeyen şerefsizlerin yaptığı iş ama düşürünlerede ağır ceza getirirlerse o zaman belki önüne geçilebilir
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.