Şimdi Ara

Yeni aldığım harddisk formata ragmen yarısı dolu güzüküyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni aldığım 2 tb wd harddiski dostan tanıttım ve windowsta format attım(normal) fakat yarısı dolu güzüküyor. daha sonra hızlı format attım tamamı boş güzüküyor neden böyle oluyor harddiskte bir problemmi var? windows xp 64 bit kullanıyorum.

• Windows XP kullanıyorsan klasör seçeneklerinden korunan sistem dosyalarını ve gizli dosyaları görünür hale getir. C:\Documents and Settings\kullanıcı adın\local\temp klasörünün içerisindeki herşeyi sil. Vista ve Seven kullanıyorsan aynı şekilde sistem dosyalarını ve gizli dosyaları görünür hale getir. Masaüstündeki kullanıcı adına gir yani; Kullanıcı adı\AppData\local\Temp klasörü içerisindeki herşeyi sil..

Bu anlattıklarım çok karışık geldiyse başlat\donatılar\sistem araçları\disk birleştir'e gir oradaki sorunlu diski birleştir. Düzelecektir.
  • HP Disk Storage Format Utility ile NTFS format atmayı deneyebilirsiniz.
    Windows XP 64bit için Service Pack 2 yüklü mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coloroftheblue -- 17 Haziran 2011; 11:42:54 >
  • Selam
    Hatırladığım kadarıyla Windows XP tek başına 1 TB üzerini görmüyordu! Siz XP 64-Bit kullanıyorsunuz onda durum ne olur bilemem?
    Buna göre, 1 TB üzerini görmediği için sizin HDD'nin yarısını dolu olarak göstermesi gayet normal kardeş.

Windows 7 kurarsanız sorun çözülecektir.. Eğer Windows XP kullanmaya devam edecekseniz ve veri diskiniz 2 TB olacaksa, 2 adet 1 TB HDD takın derim.
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Hatırladığım kadarıyla Windows XP tek başına 1 TB üzerini görmüyordu! Siz XP 64-Bit kullanıyorsunuz onda durum ne olur bilemem?
    Buna göre, 1 TB üzerini görmediği için sizin HDD'nin yarısını dolu olarak göstermesi gayet normal kardeş.

Windows 7 kurarsanız sorun çözülecektir.. Eğer Windows XP kullanmaya devam edecekseniz ve veri diskiniz 2 TB olacaksa, 2 adet 1 TB HDD takın derim.
    Kolay gelsin..

Son Service Pack yüklü mü diye sormamın sebebi oydu. Sanırım service pack ile bu sorun giderilmişti ama emin değilim. Bilgisayarınızı güncelledikten sonra yeni diskinize tekrar bir format atıp deneyebilir misiniz?
  • ntfs olarak formatladın dimi
  • diski birleştir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marlbor0

Windows XP kullanıyorsan klasör seçeneklerinden korunan sistem dosyalarını ve gizli dosyaları görünür hale getir. C:\Documents and Settings\kullanıcı adın\local\temp klasörünün içerisindeki herşeyi sil. Vista ve Seven kullanıyorsan aynı şekilde sistem dosyalarını ve gizli dosyaları görünür hale getir. Masaüstündeki kullanıcı adına gir yani; Kullanıcı adı\AppData\local\Temp klasörü içerisindeki herşeyi sil..

Bu anlattıklarım çok karışık geldiyse başlat\donatılar\sistem araçları\disk birleştir'e gir oradaki sorunlu diski birleştir. Düzelecektir.

gizli dosyaları açtım hiçbir dosya yok zaten yeni harddisk. birleştirdim yine yaklaşık %46 sı dolu güzüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coloroftheblue

HP Disk Storage Format Utility ile NTFS format atmayı deneyebilirsiniz.
    Windows XP 64bit için Service Pack 2 yüklü mü?

hocam disk sabitdisk. evet ntfs ile attım. 64 bit service pack 2 yüklü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leylek26

ntfs olarak formatladın dimi

evet ntfs olarak
  • Gizli dosyalarla ve disk birleştirmeyle pek ilgisi olacağını sanmıyorum.
    Windows XP 64-bit için en son çıkan SP2'yi kurduğuna emin ol, varsa http://update.microsoft.com daki son güncellemeleri tamamla.
    Diski NTFS olarak tekrar biçimlendir öyle dene. Windows'un bu disk üzerine kuruluysa SP2 ve SATA sürücülerini entegre ederek tekrar kurulum yapman gerekebilir. Windows XP 32 bit SP3 ile de deneyebilirsin. XP'den kaynaklanan bir sorun olabilir mi bilmiyorum, çünkü Service Pack ile düzeltildi diye okumuştum. Dilersen Windows 7 yüklü bir bilgisayarda dene ya da direkt Windows 7 ya da Vista yükle bilgisayara. Alternatif olarak bir Linux dağıtımını CD ya da USB diskten açarak diski formatlayabilir ve kontrol edebilirsin. Hatta diski ikiye bölüp öyle de kullanabilirsin.

EDIT: Ben cevap yazarken cevap yazmışsın, görmedim. Dediğim gibi bir de Linux ile dene bakalım görecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coloroftheblue -- 17 Haziran 2011; 14:17:37 >

• quote:

Gizli dosyalarla ve disk birleştirmeyle pek ilgisi olacağını sanmıyorum.
    Windows XP 64-bit için en son çıkan SP2'yi kurduğuna emin ol, varsa http://update.microsoft.com daki son güncellemeleri tamamla.
    Diski NTFS olarak tekrar biçimlendir öyle dene. Windows'un bu disk üzerine kuruluysa SP2 ve SATA sürücülerini entegre ederek tekrar kurulum yapman gerekebilir. Windows XP 32 bit SP3 ile de deneyebilirsin. XP'den kaynaklanan bir sorun olabilir mi bilmiyorum, çünkü Service Pack ile düzeltildi diye okumuştum. Dilersen Windows 7 yüklü bir bilgisayarda dene ya da direkt Windows 7 ya da Vista yükle bilgisayara. Alternatif olarak bir Linux dağıtımını CD ya da USB diskten açarak diski formatlayabilir ve kontrol edebilirsin. Hatta diski ikiye bölüp öyle de kullanabilirsin.

EDIT: Ben cevap yazarken cevap yazmışsın, görmedim. Dediğim gibi bir de Linux ile dene bakalım görecek mi?

service pack 2 yi ve pardus 64 bit çalışan indiriyorum. windows başka diskte. dünden beri format ata ata bir hal oldum :) kolay değil 5-6 saat sürüyo :D

• Pardus çalışan yerine Ubuntu'yla deneyin bence. GParted aracı daha pratik bana göre biçimlendirme konusunda yine de siz bilirsiniz.
  • Bende tek 2 tb ı düzgün görmüyor diye biliyorum. Artık w7 ye geçmenin zamanı geldi bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotocum -- 17 Haziran 2011; 15:36:23 >
  • quote:

Pardus çalışan yerine Ubuntu'yla deneyin bence. GParted aracı daha pratik bana göre biçimlendirme konusunda yine de siz bilirsiniz.

hocam iki tane linux çalışan indirdim senin dediğinide bunlar pcde açılmadı siyah ekran geldi kaldı neden anlayamadım. eskiden çalışıyordu pardus. hocam quick format atınca 1.81 tb görüyo. xp 64 bit cd ile msdostanda baktım computer/manage/ diskmanagement dende baktım %99 free. ama normal format attığımda yine ikisindede (ms dos ve diskmagement) %54 free güzüküyordu. quick atınca full boşaldı diyorum aceba şimdi doldursam diski 1 tb ı geçince hata verirmi doldu filan diye? yoksa 1tb ın dışında kalan kısımdaki dosyaları göstermez ama kaydedermi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotocum

Bende tek 2 tb ı düzgün görmüyor diye biliyorum. Artık w7 ye geçmenin zamanı geldi bence.

hocam bu yaştan sonra xp bırakılırmı :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.