Merhaba arkadaşlar geçen gün 8 gb kingston furry 1600mhz yeni ram aldım ve bugün elime ulaştı almadan önce internette araştırma yapmıştım uyumlu olur mu olmaz mı tarzında anakartım 16gb a kadar destekliyor ancak bugün ram i taktığımda pc açılıyor ancak 10 sn sonra otomatik kapanıyor. Acaba güç kaynağında mı problem var diye baktım ancak eski kullandığım ramlerin toplama 4v iken yeni aldığım ram 1.5v o yüzden güç kaynağının sorun çıkardığını sanmıyorum.
elinde olan bir ramin yanina mi taktin o ram nedir evetse.o aldigin rami ben sevmiyorum almadan once suraya bir baslik acar insan.1.65v oluyor bir suru cesidi var.acilinca biosa girme sansin oluyor mu yoksa aciyorsun kut diye gidiyor mu?rami farkli slotlara takip dene ama bence o rami yolla sen geri anakartimda calismadi makine acilmiyor diye ve corsair marka ram al.
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
elinde olan bir ramin yanina mi taktin o ram nedir evetse.o aldigin rami ben sevmiyorum almadan once suraya bir baslik acar insan.1.65v oluyor bir suru cesidi var.acilinca biosa girme sansin oluyor mu yoksa aciyorsun kut diye gidiyor mu?rami farkli slotlara takip dene ama bence o rami yolla sen geri anakartimda calismadi makine acilmiyor diye ve corsair marka ram al.
yok hocam eski ramlerin mhz değeri farklı diye onları çıkarıp takmıştım. corsair marka bir ram önerebilir misiniz peki?
yeni rami tek taktin acilmadi yani.biosa da girip mudahale edemiyorsan 1.65v istiyorsa onu da veremiyorsan yapilacak bir sey yok iade et.su ram hesapli ve corsair ve 1.5v takinca calisir tek gicikligi cl10 demis ama anakart cl9 ayarlarsa calisir mi acaba ya da 1.55v ayarlayip kendin cl9 yapabilirsin.acilista biosa gir de gerisi sorun degil ayarini yaparsin gerekiyorsa tabi belki hic dokunmasan da calisacak ama boyle yazmislar ben soyluyorum.
elindeki ram 1333 ise ve bu gosterdigim rami takarsan biostan 1333 cl10(belki gerekmez) ayarlarsan elindekini de kullanma sansin olabilir.
Louni
kullanıcısına yanıt
Merhaba Anakartınız 16GB ı destekliyor ama 8gb modülü desteklemiyor. 4 adet 4GB ile 16GB yapabilirsiniz. Ayrıca dual rank bellek kullanmanız gerekiyor. 8 gb Fury sizin için uygun değil. diğer markaların dual rank ürünlerini tercih edin sadece, herhangi bir ürünü satın almayın. Farklı markalarda bulduğunuz ramlerin uyumluluğunu bize maille sorabilirsiniz. destek@bilendenal.com a mail atarsanız teknik ekibimiz size bilgi verecektir.