Şimdi Ara

Yeni aldıgım ssd biosta gözükmüyor windows görüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba asus x550jx-xx171d marka laptop kullanıyorum dün 240 gb ssd aldım. Bilgisayarın dvd-rom kısmına harddiski, hdd kısmına ise ssdyi taktım windowsta ikiside gözüküyor ardından macrium reflect programı yardımıyla harddiskteki windowsu ssd ye aktardım bilgisayarı yeniden başlattım biosa girdim fakat orada ssd gözükmüyor nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz

Yeni aldıgım ssd biosta gözükmüyor windows görüyorYeni aldıgım ssd biosta gözükmüyor windows görüyorYeni aldıgım ssd biosta gözükmüyor windows görüyorYeni aldıgım ssd biosta gözükmüyor windows görüyor

• Merhaba, disk sistem bölümlerini klonlamayı doğru yaptınız mı, paylaştığınız ilk görseldeki disk bölümleri klonlama yaptıktan sonraki durum ise hata var. Efi kurulumlarda HDD'nizdeki gibi bir çok bölüm oluşmalı, sonda ve başta kurtarma bölümleri, ikinci sırada efi sistem bilgisi bölümü, üçüncü sırada işletim sisteminin kurulduğu c: bölümü olmalı.

Eğer klonlama sorunu ise, artık bir WD iştiraki olan Sandisk SSD'ye sistem klonlamak için "Acronis True Image WD Edition" ı kullanın. Linki:

• quote:

Orijinalden alıntı: KOKTURUK

Merhaba, disk sistem bölümlerini klonlamayı doğru yaptınız mı, paylaştığınız ilk görseldeki disk bölümleri klonlama yaptıktan sonraki durum ise hata var. Efi kurulumlarda HDD'nizdeki gibi bir çok bölüm oluşmalı, sonda ve başta kurtarma bölümleri, ikinci sırada efi sistem bilgisi bölümü, üçüncü sırada işletim sisteminin kurulduğu c: bölümü olmalı.

Eğer klonlama sorunu ise, artık bir WD iştiraki olan Sandisk SSD'ye sistem klonlamak için "Acronis True Image WD Edition" ı kullanın. Linki:https://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/19869/~/acronis-true-image-support-information
    Çok teşekkür ederim sanırım oldu. Sayenizde yapabildim çok teşekkürler

Ass ssd benchmark testimi resim olarak koyacağım bakabilir misiniz bi sorun olup olmadığına bir de ssd'yi tek parça yapacakken ikiye bölmüşüm sanırım 140 ve 80 gb'lik parçalar halinde bir sorun oluşturur mu bu birleştiremedim de

• mahmutt159 M kullanıcısına yanıt
    Test sonucu normal.

İki ayrı disk bölümü olması, sistem diskindeki alanın az olması; ileride kurulacak programlar, önbellekleme verileri, indirilecek veriler, sistem güncellemeleri gibi artan veri yükü sebebiyle disk kullanım alanı sınıra yaklaştığında halledilebilir geçici sorunlara neden olabilir sadece.

Eğer iki bölüm arasında ayrıca bölüm bulunmuyor ise, windows disk yönetimi aracılığıyla yanlış oluşturulan bölümü silerek, ardından sistem bölümünü seçip sağ tıklayarak genişlet seçeneğiyle bölümleri merge edebilirsiniz.

Ya da önceki iletimde linkini verdiğim yazılım, Sandisk ve WD disklere özel ücretsiz araç olduğu nedeniyle, klonlama dışında eğer more tools seçeneğinde merge desteğini veriyorsa, bu şekilde windows disk yönetiminin kısıtlamalarına takılmadan merge(birleştirme) işlemi yapabilirsiniz, veya başka ücretsiz yazılımlar ile merge işlemi yapabilirsiniz.

Bunlar karmaşık geliyor ise disk klonlamayı tekrar edin, ancak bu sefer adımları tek tek kontrol ederek ilerleyin. Yazılım, klonlama aşamalarında hedef diskin son haline ilişkin bilgileri görüntüleyip bunlara müdahale izni verebiliyor olmalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.