Şimdi Ara

Yeni AMD işlemci mi Overclock mu SSD mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce de bir konu açmıştım 450 tl civarı amd işlemci öneri diye sat intel al soğutucu al vs vs diyenler oldu bu konuda tam olarak sistemimi ve problemimi yazıcam
    Şimdi öncelikle sistemim:

GTX 950
    FX 4100
    MSI 970A g46
    500 w psu
    8 ram
    500 gb hdd

Probelmim şu : gta 5 tarzı ve işlemciye yüklenen oyunlarda 20 fps civarı alıorum droplar yaşıyorum textureler yüklenmiyor oyun donuyor şimdi açtığım konuda bana verilen tavsiyeler bu saatten sonra amd işlemci alma soğutucu al overclock yap dediler fakat ben işlemci darboğaz mı yapıyor yoksa hdd dolu olup yük altında kaldığı için mi bu sorunu yaşıyorum bilemedim buraya bir konu açayım dedim şuan bütcem sıkıntılı 350 tl civarı ya fx 6100 alıcam ya da 120 gb ssd alıp windowsu oraya kurup 500 gb hdd yi oyunlar için kullanıcam sizce hangisi daha yararlı olabilir ve problemim çözülür ? yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

• hdd takılması fps düşürmez kitler direk o an tepki vermez pc

o işlemciyle gta battlefield tarzı oyunlarda böyle problemler yaşaman normal

i5 altındaki çoğu işlemcide aynı problemi yaşarsınız o yüzden i5 alabiliyorsanız alın yoksa hiç dokunmayın sisteme bu ara

birde ssd alıp oyunlara hdd kurduktan sonra ssd nin oyunlara hiçbir faydası olmaz yine hdd üzerinden çalışır oyunlar bu durumda size oyun performansı olarak hiçbişey katmaz zaten ssd oyun performansını etkilemez sadece yüklemeler kısalır oyun içindeki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A4F57CBB -- 30 Ocak 2016; 2:15:56 >
  • yorum için teşekkürler öncelikle ssd ile kastetmeye çalıştığım windows bu nefes alsın anlamında i5 almam mümkün değil büyük ihtimal seneye para biriktirip bi skylake düşünürüm pekala overlcok yapsa faydalı olurmu bu tarz oyunlarda?
  • Şu dakikadan sonra am3 platformuna yatırım yapılmamalı. Sizin sorununuzda işlemci kaynaklı. SSD alırsanız oyunlardaki etkisini fazla anlamazsınız. Yükleme ekranlarının süresi azalır. İşlemci alırsanız fps olarak bir atış olsa da fps düşmelerine yine maruz kalacaksınız.
  • ChrisC. C kullanıcısına yanıt
    GTA 5 i SSD ' den oynuyorum ama dediğin gibi arabayı filan hızlı kullanınca veya uçakla giderken filan CPU kullanımı birden %100 oluyo ve FPS 70 ten düşüyo 40 lara ki düşün bende i5 4460 var :)
  • Mevcut işlemcini satıp üzerine biraz daha koyup amd fx8300 gibi ikinci el bir işlemci alsan sonra birazda overlock yapsan ardınada 500gb hdd nin aynısından bir tane daha alıp raid0 yapsan sanırım bayağı bir rahatlar sistemin. ekran kartı iyi hakkını vermiş olursun sistemin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diarmitrani

Mevcut işlemcini satıp üzerine biraz daha koyup amd fx8300 gibi ikinci el bir işlemci alsan sonra birazda overlock yapsan ardınada 500gb hdd nin aynısından bir tane daha alıp raid0 yapsan sanırım bayağı bir rahatlar sistemin. ekran kartı iyi hakkını vermiş olursun sistemin.
    FX6100 filan alma sakın herhangi bir fark hissetmezsin ikinci el uygun fiyatlı FX6300 veya 8300 modellerine bakman daha iyi olacak ama yinede çok şey bekleme oyun daha güçlü işlemcileri bile çok zorluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

FX6100 filan alma sakın herhangi bir fark hissetmezsin ikinci el uygun fiyatlı FX6300 veya 8300 modellerine bakman daha iyi olacak ama yinede çok şey bekleme oyun daha güçlü işlemcileri bile çok zorluyor.

Alıntıları Göster
    benim 8150 fena halde patlıyor 4.2 ye oc li hali bile çok yetiyor diyemem ani fps düşüleri oluyor yine soğutucu seidon 120 ekran kartı r9 380 ekran kartınıda gömüyor galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

benim 8150 fena halde patlıyor 4.2 ye oc li hali bile çok yetiyor diyemem ani fps düşüleri oluyor yine soğutucu seidon 120 ekran kartı r9 380 ekran kartınıda gömüyor galiba

Alıntıları Göster
    Aynı işlemciden bir arkadaşımda var FX 8350'nin stok fanı ile 4.2 Ghz'de stabil kullanıyor sıcaklıklar 60 dereceyi geçmiyor.

Ekran kartı GTX 750Ti olmasına rağmen GTA V dahil tüm oyunları sorunsuz oynuyor.

Bence sizin sorununuz HDD kaynaklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Aynı işlemciden bir arkadaşımda var FX 8350'nin stok fanı ile 4.2 Ghz'de stabil kullanıyor sıcaklıklar 60 dereceyi geçmiyor.

Ekran kartı GTX 750Ti olmasına rağmen GTA V dahil tüm oyunları sorunsuz oynuyor.

Bence sizin sorununuz HDD kaynaklı.

Alıntıları Göster
    ekran karti makul ayarlar olmak kosuluyla oyun icin gayet yeterli. hdd ile takilmanin alakasi yok. problem islemci.
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

ekran karti makul ayarlar olmak kosuluyla oyun icin gayet yeterli. hdd ile takilmanin alakasi yok. problem islemci.

Alıntıları Göster
    HDD direk takılma yapar fps düşürmez. Overclock en mantıklısı bence.
  • ChrisC. C kullanıcısına yanıt
    ramlerinin hizi nedir? ve cl degeri?
    evet islemci darbogaz oluyor, 4.5ghz veya üzerine cikarabilirsen belki sorun cözülebilir stock hizda gücsüz kaliyor. asus sabertooth 990 ile 4.7 ye cikariyorlar.
    eger oc yolu kapali ise, uygun fiyatli fx 6350 iyi bir tercih. bi kac yil sonra zaten kompe sistemi degistirirsin.
    fx 6100 bu saatten sonra ölü yatirim olur, cünkü ocli bir fx 4100(4.7ghz) ile ayni performansi gösterir.
    ssd oyunun acilisinda hiz kazandiriyor bunun disinda ssd li veya ssd siz oyunda bir kayip yada kazanim görmedim, iki türlü de denedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 1 Şubat 2016; 18:15:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anomaly

HDD direk takılma yapar fps düşürmez. Overclock en mantıklısı bence.

Alıntıları Göster
    Ya moruk biraz kafanı çalıştır. 4100 den 6100 a geçince nasıl bir performans artışı olmasını bekliyorsun ? 2 çekirdek gelince sabit 60 fps alabileceğini mi sanıyorsun ? 8350 var 4.7 ye vurdurdum fps gene düşüyor gene düşüyor intel al kafan rahat olsun. Ayrıca ssd alırsan bir daha sabit diskli sisteme elini sürmezsin o kadar fark ediyor.
  • whitelotus59 kullanıcısına yanıt
    he bizim kafamiz calismiyor yani
    bütcesi olunca herkes gecer intele, anladigim kadariyla kisa vadeli bir cözüm icin bütcesi var, ssd ile hangi oyunun performansi artmiski elimizi bir daha hdd ye sürmeyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

he bizim kafamiz calismiyor yani
    bütcesi olunca herkes gecer intele, anladigim kadariyla kisa vadeli bir cözüm icin bütcesi var, ssd ile hangi oyunun performansi artmiski elimizi bir daha hdd ye sürmeyelim
    GTA5 cpu lar için işkence aleti, Phenom II X4 @4 ghz işlemcimi değiştirme kararı verdiren oyun.
    Phenom ile tüm grafik ayarlarını düşürdüğümde dahi ne minimum ne maksimum fps de artış olmuyordu, işlemci tıkıyordu ekran kartının önünü.
    Sadece cpu üzerine yük bindiren ve şehrin kalabalığını, araç ve insan çeşitliliğini belirleyen Population Density ve Population Variety ayarlarını kıstığımda işlemci rahatlıyor, minimum fps artıyordu.
    İ5 ile aynı grafik ayarlarında stok hızlarda (2,7-3,3 ghz) 55- 60 fps arası çalışıyor oyun.
    Tavsiyem overclock ile işlemciyi 4.0 ghz üzerine çıkartmaya çalışmanız olacak, bu sayede 30 fps altını görmezsiniz, overclok mümkün olmaz ve bütçe yaratabilirseniz intel i3 6100 oyuncu dostu bir işlemci, overclok ile i5 6xxx performansına yaklaşıyor, üstelik ileride 15 veya 17 terfi şansınız olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratBayrakçı

GTA5 cpu lar için işkence aleti, Phenom II X4 @4 ghz işlemcimi değiştirme kararı verdiren oyun.
    Phenom ile tüm grafik ayarlarını düşürdüğümde dahi ne minimum ne maksimum fps de artış olmuyordu, işlemci tıkıyordu ekran kartının önünü.
    Sadece cpu üzerine yük bindiren ve şehrin kalabalığını, araç ve insan çeşitliliğini belirleyen Population Density ve Population Variety ayarlarını kıstığımda işlemci rahatlıyor, minimum fps artıyordu.
    İ5 ile aynı grafik ayarlarında stok hızlarda (2,7-3,3 ghz) 55- 60 fps arası çalışıyor oyun.
    Tavsiyem overclock ile işlemciyi 4.0 ghz üzerine çıkartmaya çalışmanız olacak, bu sayede 30 fps altını görmezsiniz, overclok mümkün olmaz ve bütçe yaratabilirseniz intel i3 6100 oyuncu dostu bir işlemci, overclok ile i5 6xxx performansına yaklaşıyor, üstelik ileride 15 veya 17 terfi şansınız olur.

Alıntıları Göster
    ssd ise kesinlikle oyun içi fps' yi etkileyen bir unsur değil, eğer kullandığınız hdd arızalı değil ise oyun içi performans ssd ile artmaz, sadece yükleme süreleri kısalır.
    ama şu bir gerçek, ssd kullandıktan sonra hdd kullanan bir bilgisayara elini dahi sürmek istemiyor insan.
    ssd alımını işlemci sıkıntınızı çözdükten sonra gündeme getirin, eğer overclok yapar ve performansı kabul edilebilir seviyeye çekebilirseniz, ssd alırsınız.

• kunGFu kullanıcısına yanıt
    Verdiğin cevaptan çalışmadığı belli. Bütçe muhabbeti eskide kaldı 4460 la 8350 arasında fiyat farkı yok denecek kadar az. Amd ile kısa vadeli çözüm yok gene gelip burada konu açacak ya ben yükseltme yaptım gene performans alamıyorum diye. Ben oyun performansını yükseltiyor diye bir şey söylemedim kendi kafandan bir şeyler söylüyorsun boş konuşuyorsun ama evet performansa etki eder fps arttırmaz ama takılma ve stutteringi önler. Ve işletim sistemini ssdye kurup hızlı bir deneyim yaşayabilir.
  • whitelotus59 kullanıcısına yanıt
    zeki arkadasim bulabilirmisin bana lütfen 400TL ye dedigin islemci ile söyle güzel bi anakart, once sorulan soruyu anlamak lazim, zeka fazla olunca tasiyor etrafa dökülüyor, soru ne cevap ne?! ssd falan 2.planda adamin islemciye ihtiyaci var, adamin elinde Q6600 gibi islemci var. Bizde biliyoruz ssd önermesini yahut intel sisteme gecmesini? kim bos konusuyor ortada... ssd nin hiz deneyimini sormuyor arkadas. kaldi ki ssd ile ssd siz ayni oyunu ayni fps ile oynuyorum diyorum hala konustugumuz seye bak ama farkli ram ile farkli fps aliyorum.
  • quote:

zeki arkadasim bulabilirmisin bana lütfen 400TL ye dedigin islemci ile söyle güzel bi anakart, once sorulan soruyu anlamak lazim, zeka fazla olunca tasiyor etrafa dökülüyor, soru ne cevap ne?! ssd falan 2.planda adamin islemciye ihtiyaci var, adamin elinde Q6600 gibi islemci var. Bizde biliyoruz ssd önermesini yahut intel sisteme gecmesini? kim bos konusuyor ortada... ssd nin hiz deneyimini sormuyor arkadas. kaldi ki ssd ile ssd siz ayni oyunu ayni fps ile oynuyorum diyorum hala konustugumuz seye bak ama farkli ram ile farkli fps aliyorum.
    fx 6350 + gtx 950 yaz tikla youtube, bu kadar millet oynuyor, 40fps ortalama aliyor biz adama acimadan su karisik dönemde komple sistem degistirtelim

ilk söyledigimi tekrar söylüyorum, önce oc ile sorun cözülmeye calisilir, cözülürse ssd keyfe kader alinabilir, olmaz ise fx 6350 uygun fiyatli bulunabilir,
    (psu 650 watt oldugunu ve ram lerin vasat olmadigini varsayiyorum, anakartinda bios update e ihtiyaci olabilir, 125 watt lik islemcileri icin)

• quote:

fx 6350 + gtx 950 yaz tikla youtube, bu kadar millet oynuyor, 40fps ortalama aliyor biz adama acimadan su karisik dönemde komple sistem degistirtelim

ilk söyledigimi tekrar söylüyorum, önce oc ile sorun cözülmeye calisilir, cözülürse ssd keyfe kader alinabilir, olmaz ise fx 6350 uygun fiyatli bulunabilir,
    (psu 650 watt oldugunu ve ram lerin vasat olmadigini varsayiyorum, anakartinda bios update e ihtiyaci olabilir, 125 watt lik islemcileri icin)

Alıntıları Göster
    ramler kaliteli hyxperx fury ve psu 500 w son olarak şöyle düşünüyorum dönem zaten sıkıntılı bir dönem bu aralar o kadar da oyun oynamayıp yazı bekliycem yazın anakartı işlemciyi satıp i3 6100 geçebilirim daha sonra ileride de upgrade şansım olur i7 ye felan zen işlemciyi de düşünebilirim belki ama sonuç olarak ben burda yaza doğru yine bi konu açıcam gibi gözküyor herkese teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.