Iyi günler arkadaslar.eski microstar anakartimin sorun cikarmasi nedeniyle . islemcime uygun asus marka ikinci el bir anakart aldim.sorum su yeni aldigim anakarti taktigim zaman bilgisayar hemen calisir mi ? yoksa bios ayari filan yapmam lazimmi veya format atmalimiyim? simdiden tesekkürler
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Aslında çalışabilirde ama uzun vadede sorun yaşamamak için format atmalısınız önceki anakart'ınıza uygun kurulan sistem dosyaları başınızı ağrıtabilir.
Sistemi kurdugunda görürsün bunu bir ihtimal calışabilir. Ama büyük bir olasılıkla mavi ekran hatası verir.
mavi ekran hatasi olsa bile format atinca bir sorun kalmaz herhalde
eğer chipsetleri ayniyse sorunsuz çalışır dostum ama farklıysalar sistemin çalışması biraz zor ama tbi format atıp sistemi yeni anakarta kurarsan çokdaha iyi olur
yani simdi hartdiski baglicam ekran kartini ve diger dvd rom u falan takicam format aticam ondan sonra olacak galiba
hard diskin yenı anakartın özelliklerini görmesi gerekir senin son dedıgın gıbı
Windowsu açabilirsen Takıl :D:D Çünkü Taktığında Tahmini Windows Açılımı 5-10dk sürede olcak :D
O iş biraz şans işi direkt olarak çalışabilirde çalışmayabilirde.Anakartı monte et ve başlat windows açılırsa sorun yok.Açılmazsa mecbur format.Açıldığı da oluyor açılmadığı da neye göre değiştiğini bende bilmiyorum.Şansın varsa açılır.Son not açılırsa formatla falan uğraşma bence öyle kullan bir sorun çıkmaz.Saygılar.
farzedelimki calismadi formatlamak istiyorum dvd rom calisirmi onu tanitmak falan gerekir mi ?
Herkese cok tesekkür ediyorum ilk defa böyle bir ise kalkicam bazi sorularim size basit gelebilir kusra bakmayin , dedigim giba acemiyim
Yeni anakartını kasaya tak ve diğer bileşenleride anakartına monte et.(DVD Rom otomatik olarak çalışır)
Daha sonra format at ve yeni anakartının sürücülerini yükle.
Format atıp yeni anakartın sürücülerini kurman lazım
Selamlar!
İlla mavi ekran verecek diye bir şey yok! Epox MF-570SLI ve x2 4200+'tan şimdiki sisteme geçtim. Sadece anakart değil de CPU da değişti. Hem XP hem vista kuruluydu. Vista sorunsuz açtı ve gerekli sürücüleri yükledi. XP ilk mavi ekran verdi, ama güvenli kipte açıp sürücüleri ve aygıtları tanıdı. Sonra tüm eski sürücüleri kaldırdım, yenileri yükledim, tamaaaam. Her iki sistekm de sorunsuz çalışıyordu. 64-bit sisteme 2 ay sonra geçip format atmıştım...
pc bileşenleri (dvd-rom,yazıcı,tarayıcı vb hariç) değiştiğinde format atmak en sağlıklı yoldur
arkadaslar dediklerinizi dikkate alicam . herkese yardimlari icin tesekkür ederim.
arkadaslar birsey daha sorucam islemciyi yeni anakarta takarken tekrar termal macun sürmek gerekir mi gene ayni fani takicam
quote:
Orjinalden alıntı: unyeli
arkadaslar birsey daha sorucam islemciyi yeni anakarta takarken tekrar termal macun sürmek gerekir mi gene ayni fani takicam
hem soğutucunun hem de işlemcinin üzerindeki macunları temizleyip, macunu yeniden sürmen daha sağlıklı olur.
via çip setli asrock anakart yerine p35li msi ve asus 770 çipsetli anakart yerine sapphire 790 çipsetli anakartala değiştirdiğimde sorun olmamıştı, fakat intelden amdye geçtiğimde xp mavi ekran vermişti. Zaten onunda çözümü söylenmiş.
quote:
Orjinalden alıntı: safe-e
eğer chipsetleri ayniyse sorunsuz çalışır dostum ama farklıysalar sistemin çalışması biraz zor ama tbi format atıp sistemi yeni anakarta kurarsan çokdaha iyi olur
aynı olmasına gerek yok arkadasımın hdd si arızalanmıstı ödunc hdd taktım gerı aldıgımda çalıstı onun makına amd benım intel msn otomatıkte kalmıs hackledım dıye hava atmıstım herkese
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme