arkadaslar core 2 duo yetersiz kalmaya basladigi icin i5 islemci aldim..tabiki bir de yani anakart ( asus p8 b75) simdi yeni anakarti taktiktan sonra, islemci ram ve akran karti taktikdan sonra normal windowsumun acildigi gibi acilacakmi yoksa format atilip yeni windows mu kurmak gerekecek??? (hard disk degisikligi yok, windowsun kurulu oldugu harddisk yeni anakartima takilacak)
format atilip yeni windows kurmak gerekecek
Vaktiniz var ise ve üşenmez iseniz, sıfır sistem kurmanız en doğrusudur.
Eski sisteminiz Win7 veya 8 ise, şöyle yaparsanız; eski sistem diski ile devam etme ihtimaliniz olabilir. Eski sisteminiz RAID ise bu yol geçerli değildir. Sıfırdan kurulum yapmanız şart..
1. Eski sisteminizdeki biostaki IDE-AHCI seçeneği ne ise, aynısını yeni anakartınızın biosunda aynı seçeneğe getiriniz. 2. Eski sisteminizdeki ekran kartını, bundan sonra kullanacak olmasanız dahi, yeni anakarta takınız. 3. İlk açılışta, tüm USB, Fireware, CD, DVD, ADSL modem vs. hiçbirini takmayınız. 4. Sistem ilk açılışında windows penceresinde donar kalır ise, 30 sn bekleyiniz, sistemi resetleyip yeniden başlatınız. CPU değişim şoku.. 5. Sistemin açmasını bekleyiniz. 6. ADSL yi takıp, windows update yapınız. tekrarlı aç-kapalar olabilir. Bitene kadar bekleyiniz. 7. Reboot edip, elinizde güncel Cd-DVD var ise, kurunuz.
Kolay gelsin.
sistemim windows 7.. hardisk sata 2.. raid falan yok eski anakartima yeni ekran kartimi taktim (pci-e 3.0 eski anakartimda calisacakmi diye merak ettigim icin) yani su an yeni ekran kartimin driver lari kurulu..eski sistem diski ile dewam etme ihtimaliniz olabilir demissiniz.. yani bu bahsetdiginiz basamaklari uygulasam bile garantisi yokmu? detayli aciklamaniz icin tesekkurler.dakilip kaldikdan sonra yine acilmazsa mecbur windows cd siyle calistirip yeni kurulum yapmak sart olacak anladigim kadariyla
Bir denemenizden zarar çıkmaz. Verilen sırada bir izleyin bakalım..
Kolay gelsin.
tesekkurler
memxM
kullanıcısına yanıt
Sistemin zaten açılacağını sanmıyorum hata mesajı verecektir kesinlikle. Ekran kartı dahi değiştirseniz en sağlıklı yol tam performans alabilmek için her zaman format atmaktır.
hard disk haricinde hersey degismi olacak aslinda :)) tamam teslim oldum.. yedeklemeye baslayiyorum dosyalari..oyunlarin save leri musciler dosyalar bir suru is :(
peki yeni windows 7yi 64 bit olrk kurarsam, kullandigim programlar oyunlar vs calisacakmi??
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme