arkadaşlar bu zamana kadar 2 tane arabam oldu 2. arabamıda 3 gün önce satmış bulunuyorum sanki elimi ayağımı aldılar benden hayat bir tuhaf gelmeye başladı evim göztepede kadıköye h.sonu ankaragücü maçına gidecem ama yol gözümde büyüyor yanlış anlaşılmasın 6 senedir nerdeyse ekmek almaya bile arabayla giden birisiyim bu zamana kadar aldığım arabalarda öyle lüks sayılmayacak arabalardı birisi 98 corolla diğeride 3 gün önce sattığım 2001 focusdu eminim beni anlayanlar olacakdır arabamla aramda duygusal bi bağ oluşmuşdu bu arabaya bağlı kalma olayı çok kötü birşey sanki araba olmassa hiç bir yere gidemiyecek gibi hissediyorum kendimi sanırım asosyel birisi olacam o yuzden acil araba almam lazım ama size bir kaç soru sormak istiyorum
1-şuanki 2. el fiyatları ile ocak ayındaki 2. el fiyatları aynı olurmu? 2-30.000 tl elimde para var bu fiyata sunroof şart olmak koşuluyla ne marka araba önerirsiniz ? 3-birde dikkatimi çekdi arabada beyaz renk olayı baya trend oldu bu yuzden beyaz araç fiyatları dahamı pahalı ? 4-benim aklımda olan arabalar önceliğe göre yazıyorum (seat leon-ford focus-jetta-honda civic-golf) eğer kullananınız varsa + veya - yönleri nelerdir veya hangisini tavsiye edersiniz model aralığıda 2006-2009 arası tercihimdir tek şartım sunroof ve beyaz renk *
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Hiç arabam yoktu. Her yere yürüyerek gidip geliyordum. Hatta işyeri eve 5 km uzaklıkta. Haftanın 6 günü sabah akşam yürüyerek gelirdim. Spor olurdu. Araba alma, fena alışırsın, yürümeyi bırakırsın dediler.
Ama irade meselesi. Hiç te öyle olmadı. Arabam var. Sabah akşam yürümeye devam. Araba kapının önünde yatıyor. Aylık 150 km ancak yapıyorum. Hem de diesel.
Şu anki 2. el fiyatları ocaktan yüksektir. Yaza doğru daha da yükselir.
hocam dediğiniz rakamlara göre aylık 150 km yol yapıyorsan hesapladım yıllık 1800 km yol yapıyorsun,bu kadar yolu özel taksiyle yapsan daha hesaplı gelirdi sana çünkü verdiğin benzin parası+vergisi+sigortası+kaskosu+bakımı falan derken bu durumda pek hesaplı olmuyor sizinkisi,ben focus arabamı alalı 2,5 sene olmusdu toplam 58.000 km yapmısım ve hepside özel kullanım iş gezisi veya herhangi bi sebepden dolayı kullanım değil o yuzden bende aşırı bağımlılık yapdı bu araba olayı 6 senedir.
quote:
Orijinalden alıntı: sincee83
hocam dediğiniz rakamlara göre aylık 150 km yol yapıyorsan hesapladım yıllık 1800 km yol yapıyorsun,bu kadar yolu özel taksiyle yapsan daha hesaplı gelirdi sana çünkü verdiğin benzin parası+vergisi+sigortası+kaskosu+bakımı falan derken bu durumda pek hesaplı olmuyor sizinkisi,ben focus arabamı alalı 2,5 sene olmusdu toplam 58.000 km yapmısım ve hepside özel kullanım iş gezisi veya herhangi bi sebepden dolayı kullanım değil o yuzden bende aşırı bağımlılık yapdı bu araba olayı 6 senedir.
İnşallah gönlünüze göre araba bulursunuz. Benimkisi mecburi alım oldu. Zaten o yüzden pahalı bir şey almadım. Ucuz temiz bir şey aldım. İmzamdaki araba.