Şimdi Ara

Yeni aracı iade etme prosedürü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 15 gün önce sıfır araç alındı
    Dizel
    Otomatik
    Araç 328 km de

Marka vermek kötülemek istemiyorum hemen

Depodaki dizel bitmeye yakındı normalde yıllardır tek dizel markası kullanırım.

Araca ilk dizeli farklı bir firmadan aldım gene türkiyede bilinen bir firma.

Dizeli aldım. Arabayı park ettim yaklaşık 6 saat sonra arabaya gelip çalıştırmak istediğimde

Motor arıza ışığı yandı

Aracın yardım hattını aradım çekici gönderdiler.

Araç firmanın bilinen en büyük servisinde şuan

2 gün geçti.

Şuan için dizel e su katmış olabilirler dendi.

Tam rapor henüz yok

Ben araçtan soğudum.
    Ailem de iade etmemi ileri de daha büyük sorun olacağını balık baştan kokar dediler.

İade kanunen mümkün mü.

Bu tür mevzulardan geçenler oldumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun.

Markanın bir kusuru yok bu durumda.Ben marka olsam iadeyi kabul etmem.Bildiğim kadarıyla hukuken de böyle bir hakkınız yok.Sadece şunu bilin tüm bu işlemlerden dolayı cebinizden 1 lira bile çıkmaz akaryakıt şirketleri bu durumlarda artık yardımcı oluyor.Aracınıza keyifle binin.

Bir de aracın markasını yazmamanız çok yerinde olmuş,tebrik ederim.
  • Kötü yakıt, aracın yada markanın suçu olamaz.

Bu sebepten dolayı ancak yakıt şirketi ile muhatap olabilirsiniz, kendilerinden kaynaklı ise çözüm bulurlar.

Öyle her istediğimiz de "benim içime sinmez artık, alın şunu" dediğimizde "hay hay! alalım" olsaydı...

al-ver al-ver "ohh! ne güzel"

Olurdu..

• karşı tarafın magdurlugu ne olcak.sen su katilmiş mazot aldın diye firmanın sucu gunahı nedir?bu arada neden marka ve benzin istasyonu paylaşmiyorsunuz?ne sakınca varki?arac iade etmekte oyle kolay bişey degil.daha galeriden cıkmamış aracın bile imzalar atilip plaka cıktıkdan sonra iadesi cok ama cok zor.mahkeme kararini bile tınlamıyorlar.
  • bu kadar çabuk soğuduysanız gönülsüz aldınız heralde,bahane arıyorsunuz sanki kul yapısı sonuçta,daha kullandıkça soğumak için yüzlerce bahane var hiç araba almayın daha iyi

• Daha ne olduğu belli değilken neye göre iade etmeyi düşünüyorsunuz, olayın bir tam nedeni belli olsun ondan sonra konuşmak lazım, ki her araçta arıza olabilir, bir parça arızalı çıkabilir, aracı sevmeden aldını herhalde böyle hemen iade etmeye çalışıyorsunuz ki iade etmek çok zordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

bu kadar çabuk soğuduysanız gönülsüz aldınız heralde,bahane arıyorsunuz sanki kul yapısı sonuçta,daha kullandıkça soğumak için yüzlerce bahane var hiç araba almayın daha iyi

Yok hyr gönülsüz almadım

Rengine kadar tercihleri tek tek düşündüm.

Benim garibime giden farklı arkadaşlarımın farklı marka araçları var

Göstergede su işareti var direk motor turuncu ışık yanmıyor bu tür olaylarda

Yaklaşık 88 bin tl para verdim

Ve 15 gün içinde aracı servise motor ışığından vermek canımı sıkıyor.

Eşim araba da çocuk varken yol halinde sürüşte bu hata ile karşılaşma ihtimali olsa can ve mal kaybı bile belki olabilirdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç iade konusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

karşı tarafın magdurlugu ne olcak.sen su katilmiş mazot aldın diye firmanın sucu gunahı nedir?bu arada neden marka ve benzin istasyonu paylaşmiyorsunuz?ne sakınca varki?arac iade etmekte oyle kolay bişey degil.daha galeriden cıkmamış aracın bile imzalar atilip plaka cıktıkdan sonra iadesi cok ama cok zor.mahkeme kararini bile tınlamıyorlar.

Gerçeği bilmeden firma Bilgisi verirsem hak geçer

Hak geçsin istemem

Kimseyi kötülemek bana düşmez.

Keşke servis aracı almadan depodan mazotu çekip örnek alsaydım

Laboratuvarda baktırırdım

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihan

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

bu kadar çabuk soğuduysanız gönülsüz aldınız heralde,bahane arıyorsunuz sanki kul yapısı sonuçta,daha kullandıkça soğumak için yüzlerce bahane var hiç araba almayın daha iyi

Yok hyr gönülsüz almadım

Rengine kadar tercihleri tek tek düşündüm.

Benim garibime giden farklı arkadaşlarımın farklı marka araçları var

Göstergede su işareti var direk motor turuncu ışık yanmıyor bu tür olaylarda

Yaklaşık 88 bin tl para verdim

Ve 15 gün içinde aracı servise motor ışığından vermek canımı sıkıyor.

Eşim araba da çocuk varken yol halinde sürüşte bu hata ile karşılaşma ihtimali olsa can ve mal kaybı bile belki olabilirdi

yakıtı total denmi aldınız

• Akaryakıt ve araç markasını söylerseniz iyi olur aslında. Hatta yakıtı nereden aldığınızı söylerseniz belki birkaç kişiyi kurtarma şansınız olur.

• Cihan kullanıcısına yanıt
    ilk dolum sonuçta yakıt aldığınız firmanın fişi faturası duruyorsa sonuçta sıfır araba gelen rapora göre sorun yakıttaysa her türlü haklı çıkarsınız.
  • Bence önce sonucu bekleyin sorunun ne olduğu ortaya çıksın.Sorun yakıt kaynaklı ise her zaman aldınız markadan alırsınız ve tekrar bakarsınız.Aynı sorun devam ederse zaten araç yine servise gidecek ve bu sefer yakıttan olmadığı anlaşılacak.O zaman ona göre bir yol çizersiniz.Bence şuan çok erken.Servisten sonucu yazılı olarak almayı ihmal etmeyin ki akaryakıt istasyonu için işlem başlatılabilsin.Geçmiş olsun...

• Benim aracım 120 ile giderken stop etti, yine de değişime yanaşmadılar. Bir kaç ay uğraştım. En sonunda mahkemeye başvuracağımı anladıklarında değişime ikna oldular.

Yani araç değişimi kolay bir süreç değil, hele ki markanın kusuru yoksa değiştirmeleri imkansıza(*) yakın.

*İmkansız diyemiyorum çünkü burası Türkiye, biryerlerden öyle bir telefon, öyle bir buyruk gelir ki değişmek ne kelime üstüne para bile öderler..
  • araç kendi sorunu yüzünden bile çalışmamış olsaydı yine iade almazlardı, senin dava açıp kazanman lazım
  • Araç vw, servis doğuş oto

• İade prosedürü mu ? O da ne burası Türkiye firmalar hatalı sattığı aracın iadesini almıyor nerde kalmış müşteri kaynaklı hatayi kabul edip iade alsın

• hocam emin olmamakla beraber iade süreci zor gibi görünüyor ayrıca sorun yakıttanda kaynaklanmış olabilir.
  • Hocam iade olmaz ama sizden bir kuruş alınmadan tamir edilir .
  • İki türlü de biraz meşakkatli de olsa çözülür bu mesele.
    Sorun yakıttan ise yakıt alınan firma direkt suçludur.Ve bu da fişiyle kanıtlanabilir.Zira araç yeniymiş,mahkeme süreci vs. uzar bu iş biraz.Ama sonuç alırsınız.
    Eğer sorun araçtan ise ki büyük firma demişsiniz 90 bin küsür para verip dandik bir firmadan yakıt almazsınız bana da araçtan gibi geldi,
    o zaman yakıtı aldığınız firma dahil her türlü angajmanı devreye sokarak mücadeleye girişmeniz gerekmekte.
  • Geçenlerde epdk başkanı basbas bağırdı, istediğiniz firmadan en ucuz olan yakıtı alın diye.Alın başınıza bir şey gelirse firma suçludur biz de gereğini yaparız diye.Yakıttan dolayı araç satan firma suçlanamaz.Yakıt satan firma ile görüşüp zararı tazmin ettirin, yada arabayı öylece takasa sayıp yeni bir araç alın.Gizli kusur filan olmadan aracı iade edemezsiniz maalesef..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.