Şimdi Ara

Yeni Aracin On Cami Cizikler Nedeniyle KASKOdan Degistirilmeye Deger mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar. Elimizde bir arac var, 2008 1.8 Civic Full.

Yanliz alali 1 yil oldu neredeyse. Camda sileceklerden ve yoldan dolayi kucuk cizikler var. Cok da rahatsiz etmiyor aslinda. Cok kucuk bazi tas izleri de var. Kaskoyu da hic kullanmadik. Ve kaskoyu bozmadan hala aracta bir parca degistirme hakkimiz var. Kasko 1 ay icinde bitiyor.

Siz olsaniz ne yapardiniz? Orjinali ile degistirir miydiniz? Ilerde bir sorun yaratir mi? En onemlisi eski orjinali gibi olur mu cam? Tek korktugumuz bu. Sonucta yetkili serviste degisecek ama guvenim hic yok onlara.

Cam degisme sirasinda konsol falan sokuluyor mu? Cunku ben konsolu sokturtmeye karsiyim.

Tecrubeli arkadaslar, ne onerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turetskiy_Muj -- 15 Aralık 2008; 20:22:59 >

• Evet zaten degisecek cam da Orijinal Japan mali cam olacak zaten. Yonlendirdikleri yer Yetkili Honda Servisi. Yan sanayi falan olmayacak ama ben iscilikden korkuyorum. Yani konsol falan sokulecek mi? Yetkili servisin de cam degistirme tecrubesi ne kadar olur o da sans.
  • yok arkadaşım konsol falan sökülmez.eski cam çıkarılıp yenisi yapıştırılır. orijinal cam ile kasko sorunu yaşayabilirsin. kaskolar yan sanayiye yönlendiriyorlar.
  • Kesinlikle değmeyecek bir birşey, ha birde yeniden kasko yaparken indirim alamamana neden olabilir bu değiştirme, yani kendi paranla yaptırıyor olabilirsin o camı dikkat et aynı hesaba getirmesinler
  • Bazı kaskolar cam değiştirirsen indirimden muhaf tutuyorlar benden söylemesi başıma gelmişti
  • Bence gerek yok .

Gidin kendi cebinizden ödeyin çok rahatsız ediyorsa.
    Ama yok rahatsız etmiyor diyorsan sadece silecek lastiklerini değiştir zarar görmüş olabilir.

SAYGILAR..
  • rahatsız edici değilse gerek yok bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence değiştirin .
  • Benim de önceki otomobilimde benzer bir sorun vardı tam gözümün önüne denk gelen bir sürü kılcal çizik vardı ,özellikle geceleri gözüm oraya takılıp kalırdı.
    Sebebide ucu plastik buz kazıyıcı ile buzları temizlemeye çalışmaktan oldu ,ucu plastik olmasına rağmen yine de çizdi ,sizin de aklınızda olsun kesinlikle otomobilinizin camındaki buzu fiziksel yollarla temizlemeye çalışmayın ,havalandırma çözene kadar bekleyin.
    etrafta çok sayıda çatlakları tamir edbilen yerler var.Bence komple camı değiştirmekten daha mantıklı olur.Yalnız ufak kılcal çiziklere bir şey yapabilirler mi bilmiyorum.
    Siz bence bir araştırın her şeyin orjinali güzeldir ,sonra daha fazla pişman olabilirsiniz.
  • Bir kere kesin Yetkili servise yolluyorlar. Yetkili servis de yan sanayi takmaz sanirim. Zira garanti disi olur o zaman.

Zaten kasko sirketini degistiriyoruz. Onun icin ne koparirsak kardir diye birseyler yapicaz. Jant hafif cizik. Yolda kucuk bir tas gelmisti kaputa. Onu da gosterip pasta cila neyse yaptiricaz. Ne koparirsak kardir diyoruz yani.

Ama cam konusunda endiseliyim. Sonucta evet, yeni cam da cizilecek.

Belki de parayi kabul ederim. Cami yaptirmam. Bu sekilde oluyor mu? Zaten kasko bitiyor. Parami alirim. Yaptirmam ya da cila falan attiririm. Sonucta kaskodaki ekspertize tekrar goturmem. Nasilsa kaskom bitti diye zaten cagirmazlar kontrol etmek icin.

Siz ne dusunuyorsunuz?
  • Madem konu kaskodan açılmış bende birşey merak ediyorum..

Mesela arabamızla ufak çaplı bi kaza geçirdik..Direğe felan vurduk mesela küçük bir hasar oldu..Bunu hemen kaskoya haber vermek gereklimi yoksa sonraki günlerdede kaskodan işlem yapılabilir mi?

2.si çizik felan oldumu veya ufak göçük durumları..Kasko karşılar mı?
  • 1) kaskonuzun ücretis cam değişimi olup olmadığını kontrol edin.

2) ücretsiz cam değişim olsa bile hiçbir sigorta şirketi öyle çizikle mizikle cam değişimi yapmazlar. kaskoya ödediğiniz kadar para tutan bir malzemeyi keyfe keder değiştiremezsiniz. görüşünüzü bozacak derecede kırık ya da çatlak olmalı ki eksper buna onay versin.

3) değişim yapılacak düzeyde bir hasar varsa, aracın camı orjinal olduğu sürece orjinal cam konusunda ısrarcı olma hakkınız var. size yan sanayi cam için ısrar edemezler. benimki değişeceği zaman da "orjinali yok piyasada, yana sanayi olsa olmaz mı" dediler, "hayır, olmaz, orjinal olacak" diye ısrar ettim. ingiltere'den tıpış tıpış getirdiler. şu püf noktasını sakın unutmayın : eğer size yan sanayi cam diye diretirlerse ve siz de tongaya düşüp kabul ederseniz, daha sonra cam tekrar değişim gerektiğinde, orjinal isteyecek olursanız, kırılan camınız yan sanayi olduğu için fark ödemek zorunda kalırsınız. oysa size orjinal camınız yerine yan sanayi cam önerdiklerinde ve siz kabul ettiğinizde onlar size fark ödemeyecekler.

4) konsol sökülmesi durumu söz konusu değil. daha sonra sorun çıkması durumu ise, tamamen işçiliğe kalmış bir şey. benim camım değişti ve orjinal halinden ufacık bir farkı bile yok. ne fark var, ne de sorun.

• quote:

Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR

Madem konu kaskodan açılmış bende birşey merak ediyorum..

Mesela arabamızla ufak çaplı bi kaza geçirdik..Direğe felan vurduk mesela küçük bir hasar oldu..Bunu hemen kaskoya haber vermek gereklimi yoksa sonraki günlerdede kaskodan işlem yapılabilir mi?

2.si çizik felan oldumu veya ufak göçük durumları..Kasko karşılar mı?

kaza olduğunda tutanak tutturacaksınız zaten. tutanakta da olay gün ve saati yazacağı için, hemen o anda, kaskonuzu arayıp, kredi kartı çalıntı bildirim yapar gibi bildirim yapmak zorunda değilsiniz. ertesi gün ya da 1-2 gün içinde aracınızı servise çekip o zaman haber verebilirsiniz. tabii bu süreyi abartıp 1 aya filan çıkarmayın. kimse size niye hemen haber vermediniz diye hesap soramaz. çünkü insanlık halidir ve hastane, karakol, veya özel işler vs. gibi bir sürü şeyden dolayı gecikmiş olabilirsiniz. zaten aracınızı eğer serviste yaptıracaksanız, bildirimi de siz yapmıyorsunuz. evraklarınız veriyorsunuz ve bildirim, eksper isteme, hasar çıkarma, onarım vs. her türlü işinizi servis hallediyor.

ufak çaplı çiziklerin karşılanması durumu ise, kasko teminatlarınıza bağlı. kaskonuzu yaptırırken ufak hasarları karşılama (autoking) teminatını almışsanız ya da belli meblağlara kadar muafiyet almışsanız yani belli miktarlara kadar hasarsızlık bozulmadan tamirat teminatı almışsanız sorun olmaz. almamışsanız 1 liralık hasarda bile kaskonuz bozulabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Turetskiy_Muj

Belki de parayi kabul ederim. Cami yaptirmam. Bu sekilde oluyor mu? Zaten kasko bitiyor. Parami alirim. Yaptirmam ya da cila falan attiririm. Sonucta kaskodaki ekspertize tekrar goturmem. Nasilsa kaskom bitti diye zaten cagirmazlar kontrol etmek icin.

Siz ne dusunuyorsunuz?

bu mesajınızı yeni okuduğum için ayrı bir mesaj ile cevap veriyorum.

böyle bir şey söz konusu bile olamaz. cam hasarı için bildirimde bulunacaksınız ve eksper gelip camınızın değişim hasarı olup olmadığına bakacak. sonrasında değişim yapılan servisten yeni camın faturasını isteyecek. kimse de size değişmeiş bir cam için sahte fatura kesmez/kesemez. stoktan çıkış göstermek zorunda. hatta bazı kasko şirketleri değiştikten sonra kırılan camınızı bile almak isteyebilirler. çünkü cam dışındaki kazalarda da parça değişiminden sonra hasarlı parçaları (far, sinyal, çamurluk, tampon) kasko şirketleri istiyor. onlar da serviste kalmıyor. her zaman böyle yapacaklar diye bir kural yok ama isterlerse başınız derde girebilir...

• quote:

Arkadaslar. Elimizde bir arac var, 2008 1.8 Civic Full.

Yanliz alali 1 yil oldu neredeyse. Camda sileceklerden ve yoldan dolayi kucuk cizikler var. Cok da rahatsiz etmiyor aslinda. Cok kucuk bazi tas izleri de var. Kaskoyu da hic kullanmadik. Ve kaskoyu bozmadan hala aracta bir parca degistirme hakkimiz var. Kasko 1 ay icinde bitiyor.

Siz olsaniz ne yapardiniz? Orjinali ile degistirir miydiniz? Ilerde bir sorun yaratir mi? En onemlisi eski orjinali gibi olur mu cam? Tek korktugumuz bu. Sonucta yetkili serviste degisecek ama guvenim hic yok onlara.

Cam degisme sirasinda konsol falan sokuluyor mu? Cunku ben konsolu sokturtmeye karsiyim.

Tecrubeli arkadaslar, ne onerirsiniz?

arkadaşım ben senin yerinde olsam kesinlikle değiştirmezdim, hiçbir servis faBrika standartlarında işçilik yapamaz bunu aklından çıkarma...

• quote:

Orjinalden alıntı: aya

quote:

Siz ne dusunuyorsunuz?

bu mesajınızı yeni okuduğum için ayrı bir mesaj ile cevap veriyorum.

böyle bir şey söz konusu bile olamaz. cam hasarı için bildirimde bulunacaksınız ve eksper gelip camınızın değişim hasarı olup olmadığına bakacak. sonrasında değişim yapılan servisten yeni camın faturasını isteyecek. kimse de size değişmeiş bir cam için sahte fatura kesmez/kesemez. stoktan çıkış göstermek zorunda. hatta bazı kasko şirketleri değiştikten sonra kırılan camınızı bile almak isteyebilirler. çünkü cam dışındaki kazalarda da parça değişiminden sonra hasarlı parçaları (far, sinyal, çamurluk, tampon) kasko şirketleri istiyor. onlar da serviste kalmıyor. her zaman böyle yapacaklar diye bir kural yok ama isterlerse başınız derde girebilir...

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Yanliz ben Rusya`da yasiyorum. Burada biraz daha durumlar degisebiliyor. Birkac yere daha sorucam en azindan.

Hatta bir ara soyle bir durumum olmustu. Bulamadigim bir arac bizim araca tamponda falan surtmus, hafif de janti da cizmis. Ben kaskodan o orjinal janti bile aldim. Evde duruyor. Hala eskisini kullaniyorum. Kimse benden eski janti istemedi. Hatta simdi parktan dolayi yine on jantta cizikler gordum. Hanim yapmis. Sansimi deneyecegim. Belki yine, yenisini alabilirim.

Sonuc olarak genel kani, camin degistirilmemesi yonunde. Ben de orjinali gibi olmayacagindan korkuyorum. Misal camdaki etiketler(airbag vs) bile gidecek. Arabayi satarken arabanin orjinalligi acisindan da yine de bir + sayilabilir, parcalarin degismemis olmasi. Bunu da goz onunde bulundurdum.

Bir de neden bunlarin pesindeyim? Burada kasko ucretleri asiri pahali. Resmen soyuyorlar bizi. Hanimin Civic`e kaskoyu 2000USDe yaptirdik. Ve bu sene icin indirim yerine bindirim yaptilar. Neymis kriz varmis, neymis kredi faizleri artmis. Neymis Dolar deger kazanmis. Anlayacaginiz kazikliyorlar. Biz de farkli bir firmaya yoneldik. Daha ucuz ve kaliteli. Bu sebeplerden dolayi hali hazirdaki Kasko firmamdan ne koparsam karimdir. Zira aracim hem otoparkta. Hep guvenli. Onlara bir zarar getirmedigim halde, onlar bana indirim yerine bindirim yapiyor.

• Şunun garantisini veririm ki serviste değiştirdiğin camı , aracını teslim aldıktan sonra çeşitli şikayetlerle bir daha servise götürmek zorunda kalacaksın. Başımıza geldiğinden anlatıyorum. Kia Sorento ve Nissan Primera marka aracımızın camları farklı zamanlarda cama taş gelmesi sonucu camda oluşan çatlak sebebiyle yetkili servislerde değiştirildi. Primera'yı teslim aldığımızda camdan içeri su alıyordu , Sorento'yu teslim aldığımızda ise Rüzgar alıyordu içeri. Sonuç olarak 2 araba da servise 2.kez gitti ve bize ekstra zaman kaybı yarattı. Eğer aracını cam değişimi için servise vermeyi hala düşünüyorsan ; Üzerine basa basa sağlam yapmaları konusunda uyar ve yukarıdaki olabilecek problemleri kendilerine hatırlat. Gerekirse araç 1 gün serviste fazla kalsın ama sağlam olsun.

Geçmiş olsun...
  • Evet, ben de vazgectim bu sevdadan. Zaten yenisini de alsak yine cizilcek ve tas gelecek. En iyisi bu sekilde kalsin. Yorumlar ve tecrubeler icin tesekkur ederim. Yetkili servisler bile pis calisiyorlar. Cok kez tanik oldum. Hatta bazi yerlerde ciraga veriyorlar isi, artik ne yaparsa.

Tek sunu bilirim, bir arac ne kadar servise girerse o kadar kotudur. Ellendikce daha da sorunlar artacaktir.
  • Verilen cevapları okumadım ama 2 sene önce mıcırlı yolda öndeki araçtan gelen mıcır ön camı çatlatmıştı. Sigortadan değiştirdik. 5 kuruş vermeden. Cam hala sağlam.
    Ama şu da var yetkili servis bile olsa muhabbet'e çok önem verir. Önceden gitmediyseniz ve tanıdık bir servis yoksa gerekli özeni göstermeyebilirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.