Şimdi Ara

YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM. (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
633
Cevap
6
Favori
55.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stallem

quote:

Orijinalden alıntı: fastfoodball

İstanbul bulgurluda oturuyorum ve bizim mahallede benimkinden hariç 2 tane görüyorum hemen her gün. Bence piyasada iyi bir yer edinecek. Tabi ki bir accent, linea ya da clio olmasını beklemiyorum.

Beyaz sedan benim:)Bende bulgurluda oturuyorum.

Benimki de beyaz sedan. Sabahları bulgurlu caddesinde gördüğüm beyaz sedan sizin o zaman
  • ya arkadaş yazmış yalıtım önemli diye ama motor sesinden hiç bahsetmemiş. o saydığı araç sahipleri benim arabaya "benzinli mi bu?" diye soruyorlar. kendi araçlarındaki dizel sesinin içeriye ne kadar geldiğini siz düşünün.
    ben o araç sahiplerini ; onları alanları eleştirmiyorum. herkes hesabını kitabını yapar, ona göre araç alır.
    Türkiye'de araç almayı hâlâ yatırım olarak düşünenler var. satıp satamama kaygısı var. daha bir sürü sebebi var aldığı araç için.
    ancak gelişmiş ülkelerde araba kendini ispatlamalı. yeni aveo da kendini ispatlamış ki avrupada satış rekorları kırıyor. satılan chevroletlerin neredeyse yarısı yeni aveo.
    dedim ya herkesin bir sebebi var araç almak için.
    benimde öncelikli sebebim güvenlik.(yakıt, donanım, bagaj, fiyat, kalite vsvsvsvsvsvsvsvsvssvs)
    kendini tüm dünyada ispatlamış, buradaki arkadaşa ispatlayamamış!!! beni ilgilendirmez. kimseye zorla araba satmıyorum,kimsenin dediği ile de araba almıyorum.
    alınacak araç seçeneği çok. zaten biri tutup diğerleri hiç satmasa kimse satmayanları almaz. her aracın alınmasına gerek en az bir sebebi var ki bu kadar satıyor.
    "ben bunu almam" demeyin "ben bunu alırım" diye söyleyin ki kimsenin fikrine saygısızlık aracına da çamur durumları olmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aveo konusu almış yürümüş ben şunu merak ettim önümüz kış kar lastiği alacağız aveo ya en uygun ne alsak modeli beğenip beğenmemeyi bırakalım işimize bakalım biz bazı gerçekleri ve önceliklerimizi belirleyerek bu aracı aldık nedir bunlar 1-güvenlik,2.genişlik özellikle bagaj,3- fiyat performans e tabiki bazı eksileri vardır ama bu üçü konusunda neticede ödün vermemiş lastik konusu önemli arkadaşlar 1 ayda 4000 km yaptım yaptıkça yakıt oranı azalıyor hız sabitleme de şehirler arası yolda konforu müthiş yaptı e birde uzun süreli ışıklarda yakıt harcamadığını bilmek oda güzel
  • Merhaba arkadaşlar, bende de bu araç dan var. 10 aydır kullanıyorum genel olarak memnun olduğumu söyleyebilirim fakat sorunlarıda çıkmadı değil.

Yeni AVEO 1.3 LT Dizel

4 ncü Ayda ZROT lar değişti,
    Ön Cam çatladı değişti, 750 TL tuttu orijinal cam,
    Debraj pedal a basınca ses geliyor,
    Sol cam diğer cam lardan farklı olarak sonuna kadar kapandıkdan sonra hala kapanmaya çalışıyor kasıyor (Servis bunun sorun olmadığını söyledi)
    15000 bakım için 440 TL aldı yetkili servis,
    Çok ilginçtir her zaman yapmıyor fakat motordan acayip şıkır şıkır bir ses geliyor, dışardan duyanlar bu ne diye soruyor. Her zaman yapmadığı için servisde ispat edemedim, 15000 bakımda da herhangi bir sorun yok dediler.
    Geniş bağajı dizayn edeni bir yakalarsam bu muhendislik harikasını ona yedireceğim. Bu devirde böyle bir bagaj kapağı olamaz..Bagajı azına kadar doldurmaya kalktnız (valiz, çanta vs..) kapak kapanmıyor. Sağ ve sol mekanizma bagajın içine olduğu gibi kaplıyor.

Bu kadar sorunum oldu fakat hala memnun olduğumu söylebilirim :-)

Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: egemen

Merhaba arkadaşlar, bende de bu araç dan var. 10 aydır kullanıyorum genel olarak memnun olduğumu söyleyebilirim fakat sorunlarıda çıkmadı değil.

Yeni AVEO 1.3 LT Dizel

4 ncü Ayda ZROT lar değişti,
    Ön Cam çatladı değişti, 750 TL tuttu orijinal cam,
    Debraj pedal a basınca ses geliyor,
    Sol cam diğer cam lardan farklı olarak sonuna kadar kapandıkdan sonra hala kapanmaya çalışıyor kasıyor (Servis bunun sorun olmadığını söyledi)
    15000 bakım için 440 TL aldı yetkili servis,
    Çok ilginçtir her zaman yapmıyor fakat motordan acayip şıkır şıkır bir ses geliyor, dışardan duyanlar bu ne diye soruyor. Her zaman yapmadığı için servisde ispat edemedim, 15000 bakımda da herhangi bir sorun yok dediler.
    Geniş bağajı dizayn edeni bir yakalarsam bu muhendislik harikasını ona yedireceğim. Bu devirde böyle bir bagaj kapağı olamaz..Bagajı azına kadar doldurmaya kalktnız (valiz, çanta vs..) kapak kapanmıyor. Sağ ve sol mekanizma bagajın içine olduğu gibi kaplıyor.

Bu kadar sorunum oldu fakat hala memnun olduğumu söylebilirim :-)

Saygılarımla

bütün araçların bagaj kapağı kolları içeri doğrudur ben dışarıda olanını görmedim hiç. ağzına kadar doldurun ama o kısımları boş bırakın o zaman kapanır. biliyorsunuz bu araçlar binek araçlar yük aracı değiller. ona göre kullanmak gerekir.

camın çatlaması ise kendi kendine olmamıştır mutlaka küçük bir taş camı çatlatabilir.

ben aracımdan memnunum ama zrot lar için bir şey diyemem zaman gösterecek

• Cam a taş geldi doğrudur fakat bagaj kapağı tam bir facia..Ben başka araçlarda gördüm, malesef kapak dizaynı için hiç emek harcanmamış. Dedim ya yinede memnunum :-)
  • söz bagajdan açılmışken, bagaj kapağını biraz sert kapatmak gerekiyor. sizin araçlarda da bu şekilde mi acaba? yoksa benimkinde mi problem var. yavaş şekilde bagaj kapanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastfoodball -- 3 Kasım 2012; 8:59:51 >
  • benim bagaj gayet güzel kapanıyor sert kapamaya gerek yok
  • quote:

Cam a taş geldi doğrudur fakat bagaj kapağı tam bir facia..Ben başka araçlarda gördüm, malesef kapak dizaynı için hiç emek harcanmamış. Dedim ya yinede memnunum :-)

Biçok B sınıfı sedanda bu bagaj sorunu var. 301 de öyle, c eliyse de, accent blue de. Yani bunu hepsine söylemek gerek. Sadece yeni rapidde (belki yeni toledo da öyledir) bagaj kapağı camla açılıyor ve mekanizma içeri girmiyor. Güzel yapmışlar. onun dışında tüm B sınıfı ve hatta pek çok C sınıfı sedanda bu sorun var. Yani sizin istediğiniz şekil çok az araçta var.

YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM.  YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM.  YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM.  YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM.

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

Cam a taş geldi doğrudur fakat bagaj kapağı tam bir facia..Ben başka araçlarda gördüm, malesef kapak dizaynı için hiç emek harcanmamış. Dedim ya yinede memnunum :-)

Biçok B sınıfı sedanda bu bagaj sorunu var. 301 de öyle, c eliyse de, accent blue de. Yani bunu hepsine söylemek gerek. Sadece yeni rapidde (belki yeni toledo da öyledir) bagaj kapağı camla açılıyor ve mekanizma içeri girmiyor. Güzel yapmışlar. onun dışında tüm B sınıfı ve hatta pek çok C sınıfı sedanda bu sorun var. Yani sizin istediğiniz şekil çok az araçta var.

YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM.  YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM.  YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM.  YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM.

hocam 1. fotograftaki yorum ne oyle? :)

accent blue aynı ozellikelrdeki fiyatı neymiş bi bakiyim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

Ben bu konudan aldım bu fotoğrafı.
    http://forum.donanimhaber.com/m_55396354/tm.htm

Ben genelde burdaki fren karşılşatırmasını kullanıyorum. Disk fren ile kampana arasında (arka taraftakiler için) fren performansı açısından fark olmadığını, önemli olan frenleri tasarlayanların mühendisliği diyorum. Benzer donanımdaki fiyatını bilmem ama arka koltukta kafam tavana değdiğinden hiç bakmadım bile gerisine.

Şimdi baktım da saddece en fulünde yan ve perde hava yastığı var. Hatta en boşunda yolcu hava yastığı bile yok. Dacia ile rakip olmaya çalışıyorlar sanırım. En boşu üstelik 34100den başlıyor. Hyundai iyi uçmuş. İlginçki ESP var hepsinde. Biz ESP diye tutturuyoruz ama hava yastığı daha öncelikli olmalı.

http://accentblue.hyundai.com.tr/brosur_accentblue.pdf
    http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=fiyatlistesi&menu_id=241

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 4 Kasım 2012; 17:33:43 >

• quote:

quote:

Ben bu konudan aldım bu fotoğrafı.
    http://forum.donanimhaber.com/m_55396354/tm.htm

Ben genelde burdaki fren karşılşatırmasını kullanıyorum. Disk fren ile kampana arasında (arka taraftakiler için) fren performansı açısından fark olmadığını, önemli olan frenleri tasarlayanların mühendisliği diyorum. Benzer donanımdaki fiyatını bilmem ama arka koltukta kafam tavana değdiğinden hiç bakmadım bile gerisine.

Şimdi baktım da saddece en fulünde yan ve perde hava yastığı var. Hatta en boşunda yolcu hava yastığı bile yok. Dacia ile rakip olmaya çalışıyorlar sanırım. En boşu üstelik 34100den başlıyor. Hyundai iyi uçmuş. İlginçki ESP var hepsinde. Biz ESP diye tutturuyoruz ama hava yastığı daha öncelikli olmalı.

http://accentblue.hyundai.com.tr/brosur_accentblue.pdf
    http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=fiyatlistesi&menu_id=241

hocam LS 1.2 dizelin beyaz veya kırmızısını 34e bulabilir miyim diye bakınırken (30.000 limitimdi güya)

birden bunları gordum:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-2012-sifir-km-gumus-yeni-i20-1.4crdi-90-beygir-dizel-30.750-tl-102925077/detay

buyatlar cok iyi degil mi? nolmus boyle

• quote:

hocam LS 1.2 dizelin beyaz veya kırmızısını 34e bulabilir miyim diye bakınırken (30.000 limitimdi güya)

birden bunları gordum:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-2012-sifir-km-gumus-yeni-i20-1.4crdi-90-beygir-dizel-30.750-tl-102925077/detay

Öncelikle 1.2 dizel motor aveoda yok. Dizellerin hepsi 1.3 motordur. Ordaki araç galeride ve 2. el. En boşu ve riskli bence. Size devir verecekler tekrar. İyice kontrol ettirip öyle alın alacaksanız. Malum galerilerden herşey beklenir.

• quote:

quote:

birden bunları gordum:

Öncelikle 1.2 dizel motor aveoda yok. Dizellerin hepsi 1.3 motordur. Ordaki araç galeride ve 2. el. En boşu ve riskli bence. Size devir verecekler tekrar. İyice kontrol ettirip öyle alın alacaksanız. Malum galerilerden herşey beklenir.

1.4 dizel aveoda yok evet.

sıfır olup olmadıgı anlasılır degil mi? ben degil de bu işlerden anlayan birileriyle giderim zaten.
    baska galeride de benzer ilanlar var:

http://www.sahibinden.com/hyundai/dizel?a5_min=2012&a4_min=0&a4_max=0&sorting=price_asc&a5_max=2012&price_max=32000

rekabet mi kızısmıs diycem ama sadece i20 dizeller icin boyle gorunuyor.
    30.500e dizel, hatta vade yaparım yazmıs satıcı

bir de Jump modeli tamam da, TEAM veya Troy oalrak gecen model hangisi onu anlamadım, hyundai sitesinde o isimli model yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 6 Kasım 2012; 10:29:35 >

• quote:

quote:

quote:

birden bunları gordum:

1.4 dizel aveoda yok evet.

sıfır olup olmadıgı anlasılır degil mi? ben degil de bu işlerden anlayan birileriyle giderim zaten.
    baska galeride de benzer ilanlar var:

http://www.sahibinden.com/hyundai/dizel?a5_min=2012&a4_min=0&a4_max=0&sorting=price_asc&a5_max=2012&price_max=32000

rekabet mi kızısmıs diycem ama sadece i20 dizeller icin boyle gorunuyor.
    30.500e dizel, hatta vade yaparım yazmıs satıcı

bir de Jump modeli tamam da, TEAM veya Troy oalrak gecen model hangisi onu anlamadım, hyundai sitesinde o isimli model yok.

Bu sefer de 1,4 yazmışsınız. 1,2 veya 1,4 dizel motor yok sadece 1,3 dizel var aveoda.

ARaç belki sıfıra yakın olabilr ama galerideki hiçbir araç sıfır olmaz. Galeri birilerinin adına alır aracı ve ruhsat çıkarır. Daha sonra size o şahıstan devrini verirler. Gerçekte sıfır olsa bile aslında evrakta sıfır olmayacaktır. Plaka olmasa bile üzerinde nakliye sırasında bile neler oluyor. İçerisindeki parçalar sıfır ve görmediğiniz parçalar değişebilir. 2-3 bindeki araç tekrar sıfırlanabilir vs. vs. riskli bir durum. Dedimya siz bilirsiniz ama ben 1 km yürümüş aracı almam bundan sonra. Araca ne olacaksa bende olsun ve başına ne geldiğini bileyim isterim. Herkesin durumu farklı tabi. Team ve troy eğer şuan yoksa bunlar eski makyajsız kasa için olan donanımlardır tahminim. Araştırmadım i20 başlığında sorabilirsiniz.

• quote:

ARaç belki sıfıra yakın olabilr ama galerideki hiçbir araç sıfır olmaz. Galeri birilerinin adına alır aracı ve ruhsat çıkarır. Daha sonra size o şahıstan devrini verirler. Gerçekte sıfır olsa bile aslında evrakta sıfır olmayacaktır. Plaka olmasa bile üzerinde nakliye sırasında bile neler oluyor. İçerisindeki parçalar sıfır ve görmediğiniz parçalar değişebilir. 2-3 bindeki araç tekrar sıfırlanabilir vs. vs. riskli bir durum. Dedimya siz bilirsiniz ama ben 1 km yürümüş aracı almam bundan sonra. Araca ne olacaksa bende olsun ve başına ne geldiğini bileyim isterim. Herkesin durumu farklı tabi. Team ve troy eğer şuan yoksa bunlar eski makyajsız kasa için olan donanımlardır tahminim. Araştırmadım i20 başlığında sorabilirsiniz.

anladım hocam.

hyundai forumunda sorusturdum, alanlar var, firmaların gider oalrak gostermek icin toptan aldıkları araclarmıs bunlar, yani sıfırmış, zaten 20 yıllık boyacı abimle gidip bakıcaz ki o anlar direk.

1.2 benzxili jump modeli 26 , dizel 30bine.

yani sizin yazılarınızla beraber yakınlastıgım aveodan vazgecmek üzereyim o yuzden size yazıyorum daha cok,

peki dizelde her iki motor arasındaki fark nasıldır acaba?
    1.4 90 beygir hyundai ile 1.3 75bg aveonunki arasındaki performans ve yakıt olarak?
    ve de
    her iksiinin de benzinli 1.2 motorları atmosferik dediklerinden, dusuk performanslı sanırım degil mi?

• quote:

quote:

anladım hocam.

hyundai forumunda sorusturdum, alanlar var, firmaların gider oalrak gostermek icin toptan aldıkları araclarmıs bunlar, yani sıfırmış, zaten 20 yıllık boyacı abimle gidip bakıcaz ki o anlar direk.

yani sizin yazılarınızla beraber yakınlastıgım aveodan vazgecmek üzereyim o yuzden size yazıyorum daha cok,

1.4 90 beygir hyundai ile 1.3 75bg aveonunki arasındaki performans ve yakıt olarak?
    ve de
    her iksiinin de benzinli 1.2 motorları atmosferik dediklerinden, dusuk performanslı sanırım degil mi?

i20 güzel araç ama jump vs. çok boş. Güvenlik açısından en boşunu önermem. i20 1.2 sense olması lazım test srüşü yapmıştım. Çekişi bir miktar daha düşüktü ama yakıtı da daha düşük. Süspansiyonu daha yumuşak ve fena değildi beğendim. Ama yol tutuş için çok zorlama şansım olmadı. Trafik yoğundu. Yerli bir araç, LPG uyumu var, parçası uygun. Alınabilecek bir araç ama ESP ve yan hava yastığı mutlaka olsun. Az yakacağım diye sizin veya sevdiklerinizin başına bişey gelemsini istemezsiniz sanırım. Çekiş ve yakıt değerlerini sitesinden ve i20 başlığından sorar veya bakarsınız. Şimdiden hayırlı olsun.

• quote:

quote:

quote:

anladım hocam.

ve de

i20 güzel araç ama jump vs. çok boş. Güvenlik açısından en boşunu önermem. i20 1.2 sense olması lazım test srüşü yapmıştım. Çekişi bir miktar daha düşüktü ama yakıtı da daha düşük. Süspansiyonu daha yumuşak ve fena değildi beğendim. Ama yol tutuş için çok zorlama şansım olmadı. Trafik yoğundu. Yerli bir araç, LPG uyumu var, parçası uygun. Alınabilecek bir araç ama ESP ve yan hava yastığı mutlaka olsun. Az yakacağım diye sizin veya sevdiklerinizin başına bişey gelemsini istemezsiniz sanırım. Çekiş ve yakıt değerlerini sitesinden ve i20 başlığından sorar veya bakarsınız. Şimdiden hayırlı olsun.

anladım hocam tesekkurler,

bir araca sonradan esp ve/veya yan hava yastıgı taktırmak baya pahalı oluyor diye biliyorum.
    o zaman 30bin denile dizel yine aveo dizelle aynı fiyata gelmesin

• quote:

anladım hocam tesekkurler,

bir araca sonradan esp ve/veya yan hava yastıgı taktırmak baya pahalı oluyor diye biliyorum.
    o zaman 30bin denile dizel yine aveo dizelle aynı fiyata gelmesin

O iş sonradan pek işe yaramaz alırken o şekilde almaya çalışın. i20 ile ilgili sorularınızı i20 başlığında sorarsanız daha iyi olur.
  • quote:

quote:

anladım hocam.

ve de

1,3 dizel aveo dan vaz geçme derim. hyudai ye ise yaklaşma ben 2 yıl 2010 "0" accent era kullandım benzinlisi çok yakıyor 1,4 motor gaz taktırdım brc orijinal servis taktı ama yinede çok yakıyor şimdi dizel aveo aldım kafam rahat hyundai ye göre yol tutuşu gayet iyi ve yolculuğu ise hyundailere göre fevkalade

oralarda satılan araçlar evet sıfır araçlar fakat ufak tefek kusurları olan arçlar onun için ucuz satılıyorlar bayiler kusurlu araç satamazlar galeriler ise bu kusurlu araçları toptan alıp galeride satıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 8 Kasım 2012; 9:08:02 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.