Şimdi Ara

YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM. (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
633
Cevap
6
Favori
55.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

ARaç belki sıfıra yakın olabilr ama galerideki hiçbir araç sıfır olmaz. Galeri birilerinin adına alır aracı ve ruhsat çıkarır. Daha sonra size o şahıstan devrini verirler. Gerçekte sıfır olsa bile aslında evrakta sıfır olmayacaktır. Plaka olmasa bile üzerinde nakliye sırasında bile neler oluyor. İçerisindeki parçalar sıfır ve görmediğiniz parçalar değişebilir. 2-3 bindeki araç tekrar sıfırlanabilir vs. vs. riskli bir durum. Dedimya siz bilirsiniz ama ben 1 km yürümüş aracı almam bundan sonra. Araca ne olacaksa bende olsun ve başına ne geldiğini bileyim isterim. Herkesin durumu farklı tabi. Team ve troy eğer şuan yoksa bunlar eski makyajsız kasa için olan donanımlardır tahminim. Araştırmadım i20 başlığında sorabilirsiniz.

anladım hocam.

hyundai forumunda sorusturdum, alanlar var, firmaların gider oalrak gostermek icin toptan aldıkları araclarmıs bunlar, yani sıfırmış, zaten 20 yıllık boyacı abimle gidip bakıcaz ki o anlar direk.

1.2 benzxili jump modeli 26 , dizel 30bine.

yani sizin yazılarınızla beraber yakınlastıgım aveodan vazgecmek üzereyim o yuzden size yazıyorum daha cok,

peki dizelde her iki motor arasındaki fark nasıldır acaba?
    1.4 90 beygir hyundai ile 1.3 75bg aveonunki arasındaki performans ve yakıt olarak?
    ve de
    her iksiinin de benzinli 1.2 motorları atmosferik dediklerinden, dusuk performanslı sanırım degil mi?

1,3 dizel aveo dan vaz geçme derim. hyudai ye ise yaklaşma ben 2 yıl 2010 "0" accent era kullandım benzinlisi çok yakıyor 1,4 motor gaz taktırdım brc orijinal servis taktı ama yinede çok yakıyor şimdi dizel aveo aldım kafam rahat hyundai ye göre yol tutuşu gayet iyi ve yolculuğu ise hyundailere göre fevkalade

oralarda satılan araçlar evet sıfır araçlar fakat ufak tefek kusurları olan arçlar onun için ucuz satılıyorlar bayiler kusurlu araç satamazlar galeriler ise bu kusurlu araçları toptan alıp galeride satıyorlar.

hocam sende LT vardı.

LS ile arasındaki fark benzinlide 5000tl
    asagıdakilerin hangisinde yanlıs dusunuyorum? ( goreceli konular da onemli degil)

1- 15'' Hafif alaşımlı jantlar
    yol tutus ve sürüş konforuna rahat farkedilir bir etkisi var mı? gorunus ise sadece, direk sallıyorum :)

2 -
    4 yönlü ayarlanabilir sürücü koltuğu
    LSde 2 yonlu mu? yukseklik ayarı farkı mı? bu onemli olabilir sanırım?

3 -
    Elektrikli arka camlar
    hic onemli degil, hatta denize dusme vakalarında arabadan cıkmanız icin sans manuel olması.

4- Bluetooth özellikli entegre müzik sistemi
    fark sadece bluetooth mu? yoksa usb filan farkı da var mı,

5- Direksiyondan müzik sistemi kontrolü - ok.

6- Gözlük saklama gözü
    :) arabanın onunde yeterince goz ve bosluklar var bence zaten.

yani yukardakilerin toplamına 5000 tl nasıl deger anlamıyorum (biliyorum goreceli diyebilirsiniz veya bilmedigim baska bisiyler mi var diye sormak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 8 Kasım 2012; 17:00:15 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ARaç belki sıfıra yakın olabilr ama galerideki hiçbir araç sıfır olmaz. Galeri birilerinin adına alır aracı ve ruhsat çıkarır. Daha sonra size o şahıstan devrini verirler. Gerçekte sıfır olsa bile aslında evrakta sıfır olmayacaktır. Plaka olmasa bile üzerinde nakliye sırasında bile neler oluyor. İçerisindeki parçalar sıfır ve görmediğiniz parçalar değişebilir. 2-3 bindeki araç tekrar sıfırlanabilir vs. vs. riskli bir durum. Dedimya siz bilirsiniz ama ben 1 km yürümüş aracı almam bundan sonra. Araca ne olacaksa bende olsun ve başına ne geldiğini bileyim isterim. Herkesin durumu farklı tabi. Team ve troy eğer şuan yoksa bunlar eski makyajsız kasa için olan donanımlardır tahminim. Araştırmadım i20 başlığında sorabilirsiniz.

anladım hocam.

hyundai forumunda sorusturdum, alanlar var, firmaların gider oalrak gostermek icin toptan aldıkları araclarmıs bunlar, yani sıfırmış, zaten 20 yıllık boyacı abimle gidip bakıcaz ki o anlar direk.

yani sizin yazılarınızla beraber yakınlastıgım aveodan vazgecmek üzereyim o yuzden size yazıyorum daha cok,

1.4 90 beygir hyundai ile 1.3 75bg aveonunki arasındaki performans ve yakıt olarak?
    ve de
    her iksiinin de benzinli 1.2 motorları atmosferik dediklerinden, dusuk performanslı sanırım degil mi?

1,3 dizel aveo dan vaz geçme derim. hyudai ye ise yaklaşma ben 2 yıl 2010 "0" accent era kullandım benzinlisi çok yakıyor 1,4 motor gaz taktırdım brc orijinal servis taktı ama yinede çok yakıyor şimdi dizel aveo aldım kafam rahat hyundai ye göre yol tutuşu gayet iyi ve yolculuğu ise hyundailere göre fevkalade

oralarda satılan araçlar evet sıfır araçlar fakat ufak tefek kusurları olan arçlar onun için ucuz satılıyorlar bayiler kusurlu araç satamazlar galeriler ise bu kusurlu araçları toptan alıp galeride satıyorlar.

hocam sende LT vardı.

asagıdakilerin hangisinde yanlıs dusunuyorum? ( goreceli konular da onemli degil)

yol tutus ve sürüş konforuna rahat farkedilir bir etkisi var mı? gorunus ise sadece, direk sallıyorum :)

2 -

3 -
    Elektrikli arka camlar
    hic onemli degil, hatta denize dusme vakalarında arabadan cıkmanız icin sans manuel olması.

6- Gözlük saklama gözü

yani yukardakilerin toplamına 5000 tl nasıl deger anlamıyorum (biliyorum goreceli diyebilirsiniz veya bilmedigim baska bisiyler mi var diye sormak istedim.

Zaten gözlük saklama gözünde teknik sıkıntı var bence, soldan güneş geldiği zaman güneşliği tam sola yatıramıyorsunuz. Gözlük kabı engel oluyor, saçma bir yerde kalıyor. Heee GM' nin mühendisleri diyorsaki "gözlük saklama gözü olan arabayı alan arkadaş, güneşlik kullanmasın gözlük kullansın" bu olabilir. Yoksa benim aracımda işe yaramıyor. Zaten gözlük kullanmıyorum, sevmiyorum da, benim araçta orda ayetel kürsi ve ufak kuran-ı kerim var yani benimki daha işlevsel. Ulen namaz falan hak getire hiç yoktan başımın üstünde taşıyorum (züğürt tesellisi)

Saygılar

• bu arada dizelde fark 2000 tl imiş

o zaman LS dizel bazı ozellikleri kendinden iceriyor olabilir sanki

benzinlide LS-LT farkı 5000
    dzielde LS -LT farkı 2000 garip oluyo cunku

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 8 Kasım 2012; 17:17:12 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

anladım hocam.

ve de

hocam sende LT vardı.

2 -

3 -
    Elektrikli arka camlar

6- Gözlük saklama gözü

Bence de dediğinde haklısın, 5 000 TL için saydığın özellikler de "bence" tel maşa özellikler. (Heee sürücü koltuğunun yukarı aşağı inmesi bence vazgeçilmezdir bunu ayrı tutuyorum) Yani böyle yeni nesil varya blue tooth suz usb siz olamayan onlarsız, selçuk şahinsiz aykut kocamana dönüşen, ne yapacağını bilemeyen, böyle cancanlar var 1250 TL' ye çalışır ama RayBan alır koyacak yer bulamaz, onlar için olmazsa olmaz. Ama benim gibi daha 30 yaşında eni nerdeyse boyuna bir olmuş, çoluk çocuğa karışmış, kafa sunroofun dibine dibine gelmiş "nispeten" eski nesil için 5 000 TL fark çok.

saygılar

• quote:

bu arada dizelde fark 2000 tl imiş

Laaa dostum niye iii bakmıyosun burda salladıkça sallıyoruz

heee 2 000 liraysa verilir üstüne birde rayban alınır

• quote:

Orijinalden alıntı: MICROBE

quote:

benzinlide 5000 hocam fark, dizelde 2000,
    ben de anlamaya calısıyorum su an configurate yapıp sitesinden

JAnt farkı da ebat oalrak yokmus .. alaşım farkı var sadece.
    Koltuk dosemesi farklıymıs ama ikisi de kumas.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 8 Kasım 2012; 17:32:40 >

• quote:

quote:

quote:

benzinlide 5000 hocam fark, dizelde 2000,
    ben de anlamaya calısıyorum su an configurate yapıp sitesinden

Aslında bunu aveonun piri kesbi' ye sormak lazım. Sanırım bence yakında amerika' ya GM' ye gidip oradaki mühendisleri tokatlayacak "Türkiye' de kilere laf anlatamıyorum, bu fiyata biraz daha dandik araba yapın da milletin ağzı kapansın" diye

Saygılar

• neyse her halükarda LT ye butce cıkmaz,

aralıkta kampanya olur da
    kırmızı LS dizeli 34 e

olmadı denk getiriremezsem,
    kırmızı LS 1.2 benzinliyi 30a denk getirmeye calısiyim
  • quote:

Aslında bunu aveonun piri kesbi' ye sormak lazım. Sanırım bence yakında amerika' ya GM' ye gidip oradaki mühendisleri tokatlayacak "Türkiye' de kilere laf anlatamıyorum, bu fiyata biraz daha dandik araba yapın da milletin ağzı kapansın" diye
    Saygılar
    Öyle bir imkanım olsa tokatlayacak çok adam var aslında. Tabiki yeni aveo da diğer tüm araçlar gibi mükemmel değil ve kul yapısı. Biçok eksiği de var. Ancak fiyatına göre bize sunulun ürün gerçekten şaka gibi. Şuan clio4te ESP ve yan hava yastıkları standartsa bu biraz da aveo sayesinde bence. B sınıfında güvenlik donanımı olarak çıtayı yukarı çıkardı. Aynı şekilde geçen yıl bu anlamda daha boş olan swift bu yıl daha dolu güvenlik donanımıyla sunuluyor. Geçen yıl kesinlikle fiyat performansta rakibi yoktu. Ama bu yıl rakipleri farkı kapatmaya çalışıyorlar. Belli alanlarda elbette daha iyi araçlar var ama aveo bunları en iyi bir arada sunan araçlardan. Çok iyi hatırlıyorum yeni aveodaki standart donanımları ilk okuduğumda şok olmuştum. Bu fiyata nasıl mümkün olabilir gerçekmi diye. Sonra sağlamlık, güvenlik vs. konusunda ucuz etin yahnisi mi diye epey araştırdım ama sonuçta markanın amacının küresel pazarlarda söz sahibi olmak ve agresif fiyat politikası ile pazar payını büyütmek olduğunu gördüm. Tebrik etmek gerek. Ancak başka markalarda da olduğu gibi Türkiye yönetimi ve servislerde düzelmesi gereken bazı şeyler var. Marka bizim ve Avrupa gibi pazarlarda güçlendikçe bu durum iyi yönde değişecektir diye de düşünmekteyim.

LS ile diğer üst donanımdaki bazı farkları imzamdaki konuda bulabilirsiniz. Yol bilgisayarı da yoktur mesela ya da kontak anahtarı sustalı değil samuray kılıcı gibidir vs. vs. Liste fiyatları sedan ve manuel vitesler için ise şu şekilde:

Benzinli:
    LS 1.2 30748
    LT 1.4 35523
    LTZ 1.4 37688

Dizel:
    LS 1.3 37954
    LT 1.3 40135
    LTZ 1.3 43663

İlginç olan bişey daha söyleyim. LS dizel-benzin farkı yaklaşık 7bin iken, LT dizel-benzin farkı 4500 civarıdır.Yani LS dizel bence pahalı ve alınmamalı. LT almaya çalışılmalı. Mesela HB ve sedan fiyatları da çok farklı. HB için ise LS dizel-benzin farkı 7 değil 5bin, hatta LT dizel benzin farkı sadece 3400 lira. İyi düşünüp bütçeye göre hareket edilmeli. HB benzinli alıancaksa ben swifti de değerlendirilebiliecek bir araç olarak görüyorum.

• 1 Aralık’tan itibaren 1 Nisan’a kadar kış lastiğini aracına takmayan eşya ve yolcu taşıyan araçlar yola çıkamayacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tedbirsiz, hazırlıksız yola çıkan araçların daha sıkı denetleneceğini, kar lastiği olmayan araçların yola devam etmelerine kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi. Bakan Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bugün Resmi Gazete’de yayımlanan ve 12 Kasım’da yürürlüğe girecek olan yönetmeliğe göre, ticari araçlara 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu getirildiğini belirtti. Kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların zaman zaman yolu tamamen kapattıklarını söyleyen Yıldırım, ”Bu durum yolların tamamen kilitlenmesine, insanların mağdur olmasına neden oluyor. Bu tip sıkıntıların önüne geçmek için birçok önlem alıyoruz. Son olarak bir yönetmelik hazırladık ve yönetmeliğe göre, yolcu ve eşya taşıyan ticari araçlar kış lastiği takmadan yola çıkamayacaklar. 1 Aralık’tan itibaren 1 Nisan’a kadar kış lastiğini aracına takmayan ticari araçların yola çıkmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu yönetmelikle kış aylarında yaşanan yol kapanmalarının, araçların yollarda kalmasının önemli ölçüde önüne geçmiş olacağız” diye konuştu.

• quote:

quote:

Saygılar
    Öyle bir imkanım olsa tokatlayacak çok adam var aslında. Tabiki yeni aveo da diğer tüm araçlar gibi mükemmel değil ve kul yapısı. Biçok eksiği de var. Ancak fiyatına göre bize sunulun ürün gerçekten şaka gibi. Şuan clio4te ESP ve yan hava yastıkları standartsa bu biraz da aveo sayesinde bence. B sınıfında güvenlik donanımı olarak çıtayı yukarı çıkardı. Aynı şekilde geçen yıl bu anlamda daha boş olan swift bu yıl daha dolu güvenlik donanımıyla sunuluyor. Geçen yıl kesinlikle fiyat performansta rakibi yoktu. Ama bu yıl rakipleri farkı kapatmaya çalışıyorlar. Belli alanlarda elbette daha iyi araçlar var ama aveo bunları en iyi bir arada sunan araçlardan. Çok iyi hatırlıyorum yeni aveodaki standart donanımları ilk okuduğumda şok olmuştum. Bu fiyata nasıl mümkün olabilir gerçekmi diye. Sonra sağlamlık, güvenlik vs. konusunda ucuz etin yahnisi mi diye epey araştırdım ama sonuçta markanın amacının küresel pazarlarda söz sahibi olmak ve agresif fiyat politikası ile pazar payını büyütmek olduğunu gördüm. Tebrik etmek gerek. Ancak başka markalarda da olduğu gibi Türkiye yönetimi ve servislerde düzelmesi gereken bazı şeyler var. Marka bizim ve Avrupa gibi pazarlarda güçlendikçe bu durum iyi yönde değişecektir diye de düşünmekteyim.

LS ile diğer üst donanımdaki bazı farkları imzamdaki konuda bulabilirsiniz. Yol bilgisayarı da yoktur mesela ya da kontak anahtarı sustalı değil samuray kılıcı gibidir vs. vs. Liste fiyatları sedan ve manuel vitesler için ise şu şekilde:

Benzinli:
    LS 1.2 30748
    LT 1.4 35523
    LTZ 1.4 37688

Dizel:
    LS 1.3 37954
    LT 1.3 40135
    LTZ 1.3 43663

İlginç olan bişey daha söyleyim. LS dizel-benzin farkı yaklaşık 7bin iken, LT dizel-benzin farkı 4500 civarıdır.Yani LS dizel bence pahalı ve alınmamalı. LT almaya çalışılmalı. Mesela HB ve sedan fiyatları da çok farklı. HB için ise LS dizel-benzin farkı 7 değil 5bin, hatta LT dizel benzin farkı sadece 3400 lira. İyi düşünüp bütçeye göre hareket edilmeli. HB benzinli alıancaksa ben swifti de değerlendirilebiliecek bir araç olarak görüyorum.

hocam ama su acıdan yaklasınca garip:

benzinli LS - LT farkı 5.000 tl
    dizel LS- LT farkı 2.000 tl

ama farkları aynı

• Zaten dizel alacak kadar çıkabilsem direk en kötü LT alırım. LS sedan dizel demekki çok sattı ki diğerlerine yönlendirmek adına pahalı tutuyorlar. Yine HB olanlarda da ara ara indirimler oluyor. LS dizel şuan hiç mantıklı değil. 1,2 benzli ile arada 7000 lira fark var ve asla değmez diyorum. O kadar ekleyecek gücüm olsa 2-3 yıl bunu kullanıp satarım üstüne ekler yine yeni çıkan bir araç alırım.
  • Eylül 2011'de satın aldığım araç 1.2 LS
     YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM.

Eylül 2012'de satın aldığım araç 1.3 LS
     YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM.

Arkadaşlar aradaki fark bence değer. İkisinide kullandım tecrubelerimi kısaca yazıyım.

1) Yol bilgisayarı. Gerçekten ihtiyaç duyuyorum. LS'de çok aramıştım.
    2) Teyp, bluetooth çok kullanışlı, usb girişi sayesinde cd derdinden kurtuldum. Direksiyon kumandasından telefon görüşmesi de usb şarkı geçişleride yapılıyor. LS'de direksiyon kumandası yok.
    3) Döşeme siyah renk ve şık duruyor.
    4) Elektrikli aynalarda park esnasında çok işe yarıyor. Arka camların elektrikli olması da 2012 yılında gerekli bir donanım bence.
    5) Jant 16" 205 55 16 şık duruyor. Kaslı görünüm sağlıyor.
    6) Aynalar ve bagaj çıtasının araç renginde olması.

LS yerine LT bütçe durumuna göre tercih edilmeli bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stallem -- 9 Kasım 2012; 11:20:14 >

• aveo fiyatları gerçekten uçmuş. ltz hb 38000 e yazın alınabiliyordu biraz para biriktirelim diye bekledik 42600 olmuş ekran eklentisiyle. ha 39000 e inilirse alınabilir o ayrı
  • o zamlar ötv yani vergi zamlarından dolayı gerçekleşti
  • beklemedeyim ben, aralıkta kim kapmanya yaparsa onu alıcam artık..
    oncelik corsa veya aveo sedan 1.3dizel.

2013 modeller ocakta cıkıyormus bu yıldan itibaren kanun cıkmıs oyle midir?
  • quote:

beklemedeyim ben, aralıkta kim kapmanya yaparsa onu alıcam artık..

Aynen dostum ben de beklemedeyim kampanyayı yapandan alacağım arabayı. Aveo Clio Corsa hangisi kampanya yaparsa ondan alacağım :)
  • bugün sanayi çarşısına gittim kış lastiği baktım

fiyatlar şöyle:

continental: 260 TL.
    michlen :225 TL.
    goodyear:200 TL.
    lassa: 195 TL.
    petlas :175 TL.

nakit olursa lastik başına 5 TL düşüyorlar k.k 6 taksit
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYNO

quote:

Aynen dostum ben de beklemedeyim kampanyayı yapandan alacağım arabayı. Aveo Clio Corsa hangisi kampanya yaparsa ondan alacağım :)

ben de bekliyorum i20 baz donanım 32 civarı olursa veya ltz aveo 38 39 arasına gelirse alabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frukfruk

quote:

Orijinalden alıntı: VYNO

quote:

ben de bekliyorum i20 baz donanım 32 civarı olursa veya ltz aveo 38 39 arasına gelirse alabilirim.

Sende aveo için ne kadar fiyat aldın lt için

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.