Şimdi Ara

YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM. (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
633
Cevap
6
Favori
55.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet sordum ortalama hemen hemen aynı fiyatları aldım izmir içi bu aldığım bayinin evime yakın alması bir de arkas olmasından dolayı tercih ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siylis

quote:

Orijinalden alıntı: Clive

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cengizonur

quote:

bugün dacia stepway alma niyetiyle eşimle evden çıktık içimdeki sese uyup chevrolet bayisine girdim giriş o giriş, aveo hb 1.3 ls için anlaştık. kaporasını da verdim arabayı bağladık nasipse ocak başında alacağım. konuya vakıf arkadaşlar ne dersiniz sizce doğrusunu yapmış mıyız?

kaça aldın
    hayırlı olsun güle güle kullan :)

teşekkürler. darısı olmayanların başına.
    toplamda 34.700 TL. Her şey dahil.

Hayırlı olsun liste fiyatından ne kadar bir indirimle almış oldunuz acaba ?

Liste fiyatı 35.110 TL (Beyaz Opak) ben kent grisi aldım boya farkını eklersek 35.810 TL fiyat çıkmıştı. Çok fazla indirim yapamayacaklarını söylediler ayrıca kredi olanağı çok güzel %0,86 dan kredi veriyorlar. Ekstra olarak park sensörü ekleniyor.

kater muhafazası ve kışlık kauçuk paspas ile ilk yardım çantası ve yangın söndürücüde isteyiniz bana hepsini vermişlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cengizonur

quote:

bugün dacia stepway alma niyetiyle eşimle evden çıktık içimdeki sese uyup chevrolet bayisine girdim giriş o giriş, aveo hb 1.3 ls için anlaştık. kaporasını da verdim arabayı bağladık nasipse ocak başında alacağım. konuya vakıf arkadaşlar ne dersiniz sizce doğrusunu yapmış mıyız?

kaça aldın
    hayırlı olsun güle güle kullan :)

teşekkürler. darısı olmayanların başına.
    toplamda 34.700 TL. Her şey dahil.

Hayırlı olsun liste fiyatından ne kadar bir indirimle almış oldunuz acaba ?

Liste fiyatı 35.110 TL (Beyaz Opak) ben kent grisi aldım boya farkını eklersek 35.810 TL fiyat çıkmıştı. Çok fazla indirim yapamayacaklarını söylediler ayrıca kredi olanağı çok güzel %0,86 dan kredi veriyorlar. Ekstra olarak park sensörü ekleniyor.

kater muhafazası ve kışlık kauçuk paspas ile ilk yardım çantası ve yangın söndürücüde isteyiniz bana hepsini vermişlerdi.

Bilgi için teşekkür ederim. Ls modellerinde park sensörü yok onu hediye ediyor, diğerleri için de talepte bulanayım bakalım ne diyecekler?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

quote:

bir kere ne kadar km yaparsanız yapın mutlaka dizel alın derim. ve dizel aracında mutlaka sıfırını almaya çalışın.

Kesinlikle katılıyorum. Tamam benzinli sessiz bir motor olabilir ama hani "sessiz atın çiftesi pek olur" sözüne istinaden, benzinli aracın yakıtı içme durumu gerçekten can sıkıyor. LPG taktırayım diyorsunuz, bu sefer LPG işi sizi araçtan soğutmaya başlıyor. Aylık sırf aracı çalıştırmak için 20-30 lira benzin atmak filan can sıkan şeyler...
    Canavar gibi motor olsun, dizel olsun.

motorun dizeli, severiz biz güzeli

Mutlaka konusu geçmiştir diye düşünüyorum,yine de sormak istiyorum.Aracın broşüründe 1.3lt sedan için tüketim verileri ş.içi 4.2lt,ş.dışı 3.3lt,karışık 3.7lt olarak verilmiş.Bu veriler stop-start etkinken olan veriler olsa gerek.
    Sizde ki veriler bu değerlere yaklaşıyormu,gerçekten çok ekonomik bir motor mu?Somut verilerle cevaplayabilirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: dentul

quote:

quote:

quote:

bir kere ne kadar km yaparsanız yapın mutlaka dizel alın derim. ve dizel aracında mutlaka sıfırını almaya çalışın.

Kesinlikle katılıyorum. Tamam benzinli sessiz bir motor olabilir ama hani "sessiz atın çiftesi pek olur" sözüne istinaden, benzinli aracın yakıtı içme durumu gerçekten can sıkıyor. LPG taktırayım diyorsunuz, bu sefer LPG işi sizi araçtan soğutmaya başlıyor. Aylık sırf aracı çalıştırmak için 20-30 lira benzin atmak filan can sıkan şeyler...

Mutlaka konusu geçmiştir diye düşünüyorum,yine de sormak istiyorum.Aracın broşüründe 1.3lt sedan için tüketim verileri ş.içi 4.2lt,ş.dışı 3.3lt,karışık 3.7lt olarak verilmiş.Bu veriler stop-start etkinken olan veriler olsa gerek.
    Sizde ki veriler bu değerlere yaklaşıyormu,gerçekten çok ekonomik bir motor mu?Somut verilerle cevaplayabilirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: bilmemk_i

quote:

quote:

quote:

quote:

fabrika verileri test ortamında alınmış verilerdir, bu verilere +1 litre eklemelisiniz. hiç bir aracın fabrika verileri tutmaz, bunu hava ve sürüş ile yol şartları etkiler.

• Fabrika verilerini bir alt veri oalrak alabiliriz genelde. MEsela ortalma tüketimi uzun yol, şehir içi tüketimi karma veri olarak alabilirsiniz.
  • arkadaşlar 1.3 LS için işlemlerim tamamlandı nasipse ocakta da plaka çıkacak ilk iki haftasında alacağım aracı. dizel araç bana 34.700 TL na mal oldu. ekstra olarak park sensörü, ilk yardım çantası, yangın söndürücü ve ve trafik sigortasını hediye ettiler.
    konuya vakıf arkadaşlardan şu konuda bilgi rica etmek isterim; toplam 700 TL karşılığında alt takım koruması ve boya koruması yapalım dediler kabul etmedim. sizce hata mı ettim acaba? bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden herkese teşekkürler.
  • quote:

arkadaşlar 1.3 LS için işlemlerim tamamlandı nasipse ocakta da plaka çıkacak ilk iki haftasında alacağım aracı. dizel araç bana 34.700 TL na mal oldu. ekstra olarak park sensörü, ilk yardım çantası, yangın söndürücü ve ve trafik sigortasını hediye ettiler.
    konuya vakıf arkadaşlardan şu konuda bilgi rica etmek isterim; toplam 700 TL karşılığında alt takım koruması ve boya koruması yapalım dediler kabul etmedim. sizce hata mı ettim acaba? bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden herkese teşekkürler.

karter muhafaza sacınıda mutlaka ücretsiz isteyin taksınlar.
  • quote:

arkadaşlar 1.3 LS için işlemlerim tamamlandı nasipse ocakta da plaka çıkacak ilk iki haftasında alacağım aracı. dizel araç bana 34.700 TL na mal oldu. ekstra olarak park sensörü, ilk yardım çantası, yangın söndürücü ve ve trafik sigortasını hediye ettiler.

Hayırlı olsun, Allah güzel günlerde kazasız belasız binmeyi nasip eder inşallah

Alt takım koruması ne ola ki, bildiğimiz karter muhafazasıysa, eğer fırçayla yıkanmadan, kuş pisliğinin asitlik değerinden vs bilimum nedenlerden oluşabilecek mikro çizik vs gibi şeyler sizde takıntı yapmıyorsa bence 700 TL çok. Karter koruma fiyatını bilmiyorum ama genel anlamda yetkili servislerin çektiği fiyatlar piyasadan daha fazla oluyor. Banada servistekiler cam filmi için aracı alırken bir fiyat söylemişlerdi, aracı aldığım çocuk bile abi git dışarda yaptır zaten aynısı demişti.

Tekrar hayırlı olsun

Saygılar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

fabrika verileri test ortamında alınmış verilerdir, bu verilere +1 litre eklemelisiniz. hiç bir aracın fabrika verileri tutmaz, bunu hava ve sürüş ile yol şartları etkiler.

hali hazırda kullanan arkadaşlar reel verileri yazarlarsa çok memnun oluruz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: egemen

Merhaba arkadaşlar, bende de bu araç dan var. 10 aydır kullanıyorum genel olarak memnun olduğumu söyleyebilirim fakat sorunlarıda çıkmadı değil.

Yeni AVEO 1.3 LT Dizel

4 ncü Ayda ZROT lar değişti,
    Ön Cam çatladı değişti, 750 TL tuttu orijinal cam,
    Debraj pedal a basınca ses geliyor,
    Sol cam diğer cam lardan farklı olarak sonuna kadar kapandıkdan sonra hala kapanmaya çalışıyor kasıyor (Servis bunun sorun olmadığını söyledi)
    15000 bakım için 440 TL aldı yetkili servis,
    Çok ilginçtir her zaman yapmıyor fakat motordan acayip şıkır şıkır bir ses geliyor, dışardan duyanlar bu ne diye soruyor. Her zaman yapmadığı için servisde ispat edemedim, 15000 bakımda da herhangi bir sorun yok dediler.
    Geniş bağajı dizayn edeni bir yakalarsam bu muhendislik harikasını ona yedireceğim. Bu devirde böyle bir bagaj kapağı olamaz..Bagajı azına kadar doldurmaya kalktnız (valiz, çanta vs..) kapak kapanmıyor. Sağ ve sol mekanizma bagajın içine olduğu gibi kaplıyor.

Bu kadar sorunum oldu fakat hala memnun olduğumu söylebilirim :-)

Saygılarımla

Geniş bağajı dizayn edeni bir yakalarsam bu muhendislik harikasını ona yedireceğim. Bu devirde böyle bir bagaj kapağı olamaz..Bagajı azına kadar doldurmaya kalktnız (valiz, çanta vs..) kapak kapanmıyor. Sağ ve sol mekanizma bagajın içine olduğu gibi kaplıyor.

bütün araçların bagaj kapağı kolları içeri doğrudur ben dışarıda olanını görmedim hiç. ağzına kadar doldurun ama o kısımları boş bırakın o zaman kapanır. biliyorsunuz bu araçlar binek araçlar yük aracı değiller. ona göre kullanmak gerekir.

camın çatlaması ise kendi kendine olmamıştır mutlaka küçük bir taş camı çatlatabilir.

ben aracımdan memnunum ama zrot lar için bir şey diyemem zaman gösterecek

Sanırım arkadaşın bagaj kolları konusunda anlatmak istediği amortisörlü bagaj kapağıydı.
    Amortisörlü olanlarda içeri giren kapak kolu yoktur dolayısıyla içeride bir alan kaybı olmaz ya da çok az olur.
    Ancak amörtisör kollu tasarıma göre ekstra maliyettir,hatta çoğu japon aracında hala amortisör yoktur,eski kollu tasarımın modernleşmiş versiyonlarını kullanırlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşım ''hiç bir aracın fabrika verileri tutmaz'' diye genelleme yapmasan iyi olur.Bütün araçları kullandın mı da biliyorsun diye sorarlar adama.
    Ayrıca çok iddialı ve büyük laf söylemiş olursun.Ve de yanlış bir ifade olur.Sana bu yanlışınla ilgili 2 örnek veriyorum
    Şöyleki;
    Örnek1-
    2005-2010 yılları arasında Megane2 HB 1.5 dCi 80 hp kullanmıştım.(175.000 km)Şehir:Adana
    yakıt değerleri şöyleydi;
    Katalog Ş.içi 5,6 lt/100km
    Gerçekleşen ş.içi tüketim: 5,0-5,2 lt/100 km

Katalog Ş.dışı: 4,0 lt/100 km
    Gerçekleşen Ş.dışı tüketim: 3,8-4,4 lt/100 km

Karma tüketim: 4,6lt/100 km
    Gerçekleşen karma tüketim;4,7 lt/100 km

Örnek2-
    2002-2005 yılları arasında Civic HB 1.6 ES VTec 110PS AT kullandım (75.000 km)
    Katalog Ş.içi tüketim: 9,8 lt
    Gerçekleşen ş.içi tüketim: 9,2-9,5 lt

Katalog ş.arası tüketim:5,8 lt
    Gerçekleşen ş.arası tüketim:5,7-6,1 lt

Katalog Karma tüketim;7,8 lt
    Gerçekleşen karma tüketim: 7,2 lt

gördüğün gibi Megane fabrika verilerini tutturduğu gibi,Civic AT fabrika verilerinin bile altında değerler elde etmişti.
    Son olarak kullandığım Fiorinonun tüketim değerlerini de paylaşayım.75 hp Multijet motor tüketim olarak fabrika verilerinin çok üstündeydi.
    Fabrika verilerine göre ş.içi/ş.arası/karma : 5,8/3,7/4,4
    tüketmesi gerekirken gerçekte ş.içinde 6,0 altına inemedi,şehirler arasında bir kaç kez 4,7-4,8 yaptıysa da genelde 5,0-5,2 civarında gezdi.
    ortalamada ise tüketim 5,4-5,5 idi.
    Aynı motor Aveoda da var.Ve ben bu aralar Aveo almayı ciddi olarak düşünüyorum.Ancak bu diesel motoru (M.jet 75 hp)daha önce Fiorino'da kullanmış ve beğenmemiştim.O nedenle 1,2 LS daha mantıklı gibi geliyor.Çünkü 1,3 LS de o söylenen değerlerin yakalanabileceğini hiç sanmıyorum.
    Yalnız şöyle de bir şey var;her ne kadar motor aynı olsa da Aveo'da kullanılan vites kutusu herhalde Fiat'tan farklıdır,ayrıca muhtemelen motor yazılımı da farklıdır,ilave olarak bunda stop-start da var.Öyle olunca Aveo tahminimce benim kullanımımda 5,2 lt gibi bir ortalama tüketim verir diye düşünüyorum ki kötünün iyisidir benim için.Tabi fiilen kullananlar daha iyisini bilirler.Ama Multijet motorun Fiattaki hantallık sorunu Aveoda ne olmuştur onu bilemem.

• maalesef senin yaşın kadar araba kullanmışlığım var. derler adama

o verileri tutturmak gerçekten zordur. siz o verileri hesaplarken yaktığınız yakıtımı baz aldınız yoksa yol bilgisayarınımı baz aldınız. mesela benim araç bazan fabrika verilrinin çok altına düştüğü oluyor, geçenlerde yol bilgisayarı 12 km yolda 5. vites 130 km. hız ile 2,1 LT. gösterdi. yine 40 km.lik bir mesafede yol bilgisayarı 3,8 lt. gösterdi. daha sonra 3 km. lik bir mesafede 12,4 litre gösterdi.
    ama ben depoya koyduğum yakıta bakarım onu hesaplarım. yol bilgisayarına hiç bir zaman aldanmam
  • Aveo HB 29,850 lira olmuş fiyatı ama sedana indirim gelmemiş kredi koşulları nasıl acaba onu merak ediyorum en çok
  • quote:

Aveo HB 29,850 lira olmuş fiyatı ama sedana indirim gelmemiş kredi koşulları nasıl acaba onu merak ediyorum en çok

benzinli mi
  • quote:

quote:

Aveo HB 29,850 lira olmuş fiyatı ama sedana indirim gelmemiş kredi koşulları nasıl acaba onu merak ediyorum en çok

benzinli mi

Benzinli o fiyat, dizel olsa şu an bayilerde kuyruk olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: MICROBE

quote:

Alt takım koruması ne ola ki, bildiğimiz karter muhafazasıysa, eğer fırçayla yıkanmadan, kuş pisliğinin asitlik değerinden vs bilimum nedenlerden oluşabilecek mikro çizik vs gibi şeyler sizde takıntı yapmıyorsa bence 700 TL çok. Karter koruma fiyatını bilmiyorum ama genel anlamda yetkili servislerin çektiği fiyatlar piyasadan daha fazla oluyor. Banada servistekiler cam filmi için aracı alırken bir fiyat söylemişlerdi, aracı aldığım çocuk bile abi git dışarda yaptır zaten aynısı demişti.

Tekrar hayırlı olsun

Saygılar

Cevap için teşekkür ederim. Alt takım koruması (bunu servis söyledi) aracın altına tüm plastiklere kadar kauçuk benzeri özel bir maddeyle kaplıyorlarmış bu da alt kısmı vurduğunuzda ve ya sürrtüğünzde zarar görmemesini sağlıyormuş ayrıca motrun sesini azaltıyormuş (kabine giren). Benim anladığım kadarıyla karter muhafazaya alternatif gibi geldi. kararsız kaldım
    ayrıca camlar için güvenlik filmi çekelim dediler 200 TL na istemedim. boya korumasından vazgeçtim, belirttiğiniz gibi bana anlamsız geldi. tek derdim çocuklarımı arabaya bindirdiğimde içim rahat olsun. bu modeli seçmemin en önemli nedeni de bu...

• alt takım koruması dedikleri ziftleme oluyor taşa kayaya çarpmaya karşı değil ama benim tavsiyem mutlaka karter muhafazası taktırın aracın altı yere çok yakın boya koruma diyorlar ama ben sanmıyorum boya koruma yapsınlar yaptıkları sadece cilalama parlatma
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MICROBE

quote:

Tekrar hayırlı olsun

Saygılar

Cevap için teşekkür ederim. Alt takım koruması (bunu servis söyledi) aracın altına tüm plastiklere kadar kauçuk benzeri özel bir maddeyle kaplıyorlarmış bu da alt kısmı vurduğunuzda ve ya sürrtüğünzde zarar görmemesini sağlıyormuş ayrıca motrun sesini azaltıyormuş (kabine giren). Benim anladığım kadarıyla karter muhafazaya alternatif gibi geldi. kararsız kaldım
    ayrıca camlar için güvenlik filmi çekelim dediler 200 TL na istemedim. boya korumasından vazgeçtim, belirttiğiniz gibi bana anlamsız geldi. tek derdim çocuklarımı arabaya bindirdiğimde içim rahat olsun. bu modeli seçmemin en önemli nedeni de bu...

Zaten hemen hemen hepimiz aynı düşüncelerle aldık bu aracı

Tekrar hayırlı olsun

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.