Şimdi Ara

YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM. (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
633
Cevap
6
Favori
55.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: engin_er_26

benim aracım 2012 teemuz başı aldım şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım, servisi aradım z rot ile bilgi aldım hepsinde değilmiş bu sorun olursada garantiden değişiyormuş.

eşiniz hiç nazlanmasın bu araca bindikten sonra getz ona at arabası gibi gelecek.

Zaten dün testte o da vardı yanımda, daha doğrusu zaten aracı ona göstermek amaçlı gitmiştim, test aracı müsaitmiş ve kısa bir test ettik, eşimin sedana bakış açısı değişti resmen aracın içini görünce :)

Bilgi için de ayrıca teşekkürler, aracın dolu halde çekişi nasıl memnun musunuz?
  • çekişi gayet güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: whitewrite

quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Ben de bugün kısa da olsa 1.3 dizel LT'yi test ettim. Araç düşündüğümden çok daha albenili ve konforlu. İçi çok rahat, kullanımı da öyle. Özellikle benim getz'den sonra uçağa binmişim gibi geldi bana. Üstelik beygiri ve torku çok daha düşük olmasına rağmen gidişi de hiç fena değilmiş doğrusu. Eşim bile sedan arabaya hiç sıcak bakmamasına rağmen arabayı yakından görüp içine binince beğendi. Sandero Stepway düşünüyoduk ama donanımlarına, malzeme kalitesine filan bakınca az buçuk daha verip Chevrolet Aveo 1.3 LT mi almalıyız acaba demeye başaldık bile, derdimiz büyük bagaj da oduğundan Aveodaki 502 litrelik bagaj bana tekne gibi geldi.
    Artık kafamızda Aveo da var hatta benim için donanımı, lüks görünümü ve düşük vergisi ile şu an ilk sıraya oturmuş durumda. Önümüzdeki 6 ay içinde almayı planlıyoruz, umarım fiyatta çok artış olmaz da biz de Bir Chevy sahibi oluruz.

onların dışında 1,3 motorun vergi avantajıda var unutmayın., şimdiden hayırlı olsun derim.

Evet ondan da bahsettim zaten. Benim 4.yılna giren 1.5 aracım halen 620tl vergi ödüyor, oysa sıfır 1.3 Aveo 517 lira vergi veriyor yani aldığımız anda kara geçiyor gibi oluyoruz aslında. Üstelik çok komik benim aracım gibi4.yılına girince vergisi oluyor 361 lira, müthiş. Eskiden 1.4 altı araba alınmaz filan diye düşünürdüm ama vergi kazıklarını kasko v.b. kazıkları yedikçe şimdi gayet de güzel alınır diyorum ki kullanımımızın çoğu şehir içi oluyor bu durumda motorun ve beygir gücünün küçülmesi bana göre çok da dezavantaj değil, yakında bebek de geleceği için iç hacim ve o dev bagaj bizim için çok faydalı olacak gibi. Eşim hala sedan araba konusunda azcık su yapsa da, yavaş yavaş onu da ikna edeceğim zira getz'in bagaja puseti koyduğumuz anda başka yer yok gibi bişey.

Yalnız bazı sorularım da yok değil, özellikle chevroletclub sitesinde z-rot sorunundan bahsedilmiş, bu 2013lerde de devam ediyor mu, garantiden değiştiğini filan söylemişler ama merak ettim nedir?
    Bir diğer sorum, bagaj dolu ve araçta 4 kişi varken 75 hp olan 1.3 aveonun çekişi nasıl, yokuştan bahsetmiyorum zira yokuşta 1.5 aracımda bayılma eğilimli. Düz yolda gidişi ne durumda onu meraktayım benim aracım 88hp ve uzun yolda filan 4 kişi ile gayet iyi gidiyor haliyle ondan merak ettim. Benim dün bindiğim 75 hp LT araçta 3 kişi idik ve fena gitmiyordu ama tabi 4 ya da 5 kişi ve de bagaj dolu iken çok fark edecek mi merak ettim doğrusu. Gerçi biz arabaya genellikle 2 yetişkin bir bebek ya da 3 yetişkin olarak bineceğiz sanırım çok sıkıntı yaşanmaz bu konuda, en azından kısa süreli de olsa dün bindiğim araçta çekiş fena gelmedi bana. Kullanıcılar ne der?

aynı düşüncelerle araç bakıyoruz ve aynı durumdayız sanırım biz de gelecek yeni misafirimizi bekliyoruz. citroen saxo aracımızdan sonra düşünüp taşınıp karar verdik ve 1.3 aveo sedan LT aldık. pazartesi teslim alıcaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mersahin

aynı düşüncelerle araç bakıyoruz ve aynı durumdayız sanırım biz de gelecek yeni misafirimizi bekliyoruz. citroen saxo aracımızdan sonra düşünüp taşınıp karar verdik ve 1.3 aveo sedan LT aldık. pazartesi teslim alıcaz.

Siz şanslısınız aracı almışsınız, biz ancak bebek geldikten sonra alabileceğiz, şimdilik bir süre daha Getz'le idare edeceğiz, bi 6 ay kadar sonra onu satıp aveo düşünüyoruz. Ama sizin de dediğiniz gibi çocuklu aileler için hatchbek araba hele de küçük sınıf bişeyse kullanışlı değilmiş, ben çocuk olsa da getzi satmam diyordum ama aldığımız puseti bagaja koyup deneyince (ki sadece puset zor sığdı) sedan araba alanları ve rahmetli babamın niye hep sedan araç aldığını anladım.
  • quote:

Ben de bugün kısa da olsa 1.3 dizel LT'yi test ettim. Araç düşündüğümden çok daha albenili ve konforlu. İçi çok rahat, kullanımı da öyle. Özellikle benim getz'den sonra uçağa binmişim gibi geldi bana. Üstelik beygiri ve torku çok daha düşük olmasına rağmen gidişi de hiç fena değilmiş doğrusu. Eşim bile sedan arabaya hiç sıcak bakmamasına rağmen arabayı yakından görüp içine binince beğendi. Sandero Stepway düşünüyoduk ama donanımlarına, malzeme kalitesine filan bakınca az buçuk daha verip Chevrolet Aveo 1.3 LT mi almalıyız acaba demeye başaldık bile, derdimiz büyük bagaj da oduğundan Aveodaki 502 litrelik bagaj bana tekne gibi geldi.
    Artık kafamızda Aveo da var hatta benim için donanımı, lüks görünümü ve düşük vergisi ile şu an ilk sıraya oturmuş durumda. Önümüzdeki 6 ay içinde almayı planlıyoruz, umarım fiyatta çok artış olmaz da biz de Bir Chevy sahibi oluruz.

Çok doğru bir seçim yapmış olursunuz hele ki Sandero' ya göre.
    Benim z-rot problemim yoktu ama servis davet etti garantiden 1-2 saatlik işlemle değiştirdiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandostigre

quote:

Çok doğru bir seçim yapmış olursunuz hele ki Sandero' ya göre.
    Benim z-rot problemim yoktu ama servis davet etti garantiden 1-2 saatlik işlemle değiştirdiler.

Eşim ısrarla hala Sandero stepway'i de test etmeyi beklese de ben dünkü aveo sürüşünden sonra sandero'yu test etmeye bile gerek görmüyorum açıkçası, zira sanderonun içini plastik kalitesini filan bayii de inceledim Aveo ile bariz kalite farkı var. Sandero'yu kötülemek istemem kullanmadım ama şimdi Aveo'yu yakından görünce benim için Sandero dosyası kapanmıştır. Artı renaulttakilerin müşteri yaklaşımını da çok sevdiğimi söyleyemem.

• Bu arada ben dün dikkat etmedim araçta yani LT modelinde de yol bilgisayarı var mı acaba?
  • Renault bayisine hiç gitmedim ama sizin gibi şikayet edenlerle çok karşılaşmaya başladım. Hatta ikinci Doğuş Oto olma yolunda ilerliyorlar yorumları yapanlar var.

Aveo' nun iç kalitesi kendi sınıfına göre parasının hakkını sonuna kadar veriyor. Ama Dacia tarzı araçlar hem estetik hem kalite olarak bunu sunmuyor.

Edit: LT' de yol bilgisayarı var. LS' de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandostigre -- 29 Mart 2013; 15:26:32 >
  • quote:

Bilgi için teşekkür ederim. Zaten alırsak LT alırız.
  • quote:

quote:

aynı şekilde ben de başta LS bakıyordum ama LT ile arasında 2000 liranın hakkını verecek (bence) özellik var. ben de o yüzden LT aldım. hatta beyaz alacaktım sözleşmeyi imzalamaya 10dk kalana kadar. metalik renk farkında da biraz indirim yaptı bayi. 600 lira fark olunca hakim gri genk aldım.

asit yağmurunda veya kuş pisliğinde falan avantajı oluyr. hem de daha çok yakışıyor bence gri araba.
  • quote:

quote:

quote:

aynı şekilde ben de başta LS bakıyordum ama LT ile arasında 2000 liranın hakkını verecek (bence) özellik var. ben de o yüzden LT aldım. hatta beyaz alacaktım sözleşmeyi imzalamaya 10dk kalana kadar. metalik renk farkında da biraz indirim yaptı bayi. 600 lira fark olunca hakim gri genk aldım.

asit yağmurunda veya kuş pisliğinde falan avantajı oluyr. hem de daha çok yakışıyor bence gri araba.

hayırlı olsun hocam iyi günlerde kullanın ,Allah kaza bela vermesain çok iyi bir seçim yapmışsınız

• quote:

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın, ben de siyah ya da saten gri düşünüyorum, o kadar para verip istediğin rengi alamamak kötü, bu yüzden bu kez istediğimiz rengi almak niyetimiz. Şu anki arabamızı siyah isteyip siyah kalmadığı için beklemeyi göze almayıp mavi almıştık.
  • Tesekkur ederim arkadaslar, umarim herkes istedigi ve gucunun yettigi, ihtiyacini karsilayan en onemlisi de kazasiz belasiz kullanabilecegi bir araba alir.
    Ben bu adimi 1,5 sene bekledikten sonra gectim darisi basiniza.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun.Allahım kaza bela vermesin.
  • arcımda kış lastikleri takılı ve yakıt miktarı aşağıda görüldüğü gibidir, daha sonra ankara eskişehir yolunda sabit 117 km hızla geldim ve yakıt ortalaması 3,7-3,8 geçmedi. aracım şu anda 4400 km civarında

YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 31 Mart 2013; 18:43:34 >
  • Bir arabayı alma sebepleri arasında güvenlik yoksa bence markanın hiç bir önemi yok, sanırım bizim insanımızın önce bunu anlaması lazım. Hava atmak ya da ikinci el düşünülerek araba alınmaz. Bunu ancak benim gibi arabasıyla erimiş asfaltta spin atıp karşı şeride geçenler anlar.

http://www.youtube.com/watch?v=ALlLE42EINM

http://www.youtube.com/watch?v=vq9464HWz3s

http://www.youtube.com/watch?v=54RsYiIZkIk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitewrite -- 31 Mart 2013; 19:02:43 >

• aracımı dün akşam teslim aldım.

ilk izlenimlerime gelince araca alıcı gözle bakmakla sahibi olmak bile insanı farklı hissettiriyor. araç daha bi güzel geliyor.

ancak dikkatimi çeken bişey oldu. LT pakette kol dayama var sanıyordum 2013 modellerde yokmuş. neden çıkardılar bilmiyorum tabi.ya da sadece dizelde mi yok onu da anlamadım çünkü benzinlide sanki görmüştüm showroom da
  • quote:

aracımı dün akşam teslim aldım.

ilk izlenimlerime gelince araca alıcı gözle bakmakla sahibi olmak bile insanı farklı hissettiriyor. araç daha bi güzel geliyor.

ancak dikkatimi çeken bişey oldu. LT pakette kol dayama var sanıyordum 2013 modellerde yokmuş. neden çıkardılar bilmiyorum tabi.ya da sadece dizelde mi yok onu da anlamadım çünkü benzinlide sanki görmüştüm showroom da

Hayırlı olsun...
    Biz de Cumartesi günü başka bi bayiye daha gidip aracı uzun uzun tekrar inceledik eşimle LT'de kol dayama yoktu. Yalnız benim de bu kez dikkatimi çeken LT'ede arkada orta koltuk için boyun koruması yoktu. Bu kadar dolu araçta orta koltuğa boyun koruma niye konmaz anlamadım. Öbür taraftan aynı kasada 95 beygir daha mı iyi acaba, diye de düşünmeye başladım. Bu sebeple de LTZ'yi de iyice inceliyorum sitesinden. Benim şu an bindiğim araç 88 Beygir ve zaman zaman çok iş görüyor o beygir gücü. Aracı alırsam uzun süreli kullanmak niyetinde olduğum için sonradan keşke daha güçlü olsaydı demek istemem doğrusu. Bakalım artık yıl sonuna doğru kampanya filan olursa belki de LTZ kaptırırız bi tane...
    Bir de dikkatimi çeken ikinci elde az araç var nette ama hep az km yapmış araçlar, insanın aklına düşüyor, acaba ciddi sıkıntıları mı var ya da düşündüğümüz gibi değil mi de bu kadar erken satıyolar diye. Zor iş zor, üstelik altında oldukça memnun olduğun bi araç olup da yeniden araç araştırmak zormuş yav... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitewrite -- 2 Nisan 2013; 9:46:27 >

• quote:

quote:

Hayırlı olsun...
    Biz de Cumartesi günü başka bi bayiye daha gidip aracı uzun uzun tekrar inceledik eşimle LT'de kol dayama yoktu. Yalnız benim de bu kez dikkatimi çeken LT'ede arkada orta koltuk için boyun koruması yoktu. Bu kadar dolu araçta orta koltuğa boyun koruma niye konmaz anlamadım. Öbür taraftan aynı kasada 95 beygir daha mı iyi acaba, diye de düşünmeye başladım. Bu sebeple de LTZ'yi de iyice inceliyorum sitesinden. Benim şu an bindiğim araç 88 Beygir ve zaman zaman çok iş görüyor o beygir gücü. Aracı alırsam uzun süreli kullanmak niyetinde olduğum için sonradan keşke daha güçlü olsaydı demek istemem doğrusu. Bakalım artık yıl sonuna doğru kampanya filan olursa belki de LTZ kaptırırız bi tane...
    Bir de dikkatimi çeken ikinci elde az araç var nette ama hep az km yapmış araçlar, insanın aklına düşüyor, acaba ciddi sıkıntıları mı var ya da düşündüğümüz gibi değil mi de bu kadar erken satıyolar diye. Zor iş zor, üstelik altında oldukça memnun olduğun bi araç olup da yeniden araç araştırmak zormuş yav... :)

LT lerde kol dayama olması gerek benim araçta var çünkü, orta koltuk ise çocuk koltuğu bağlanır düşüncesi ile konulmadığını söylediler. ne kadar doğru bilemem

• quote:

hayırlı olsun Allah kazsız belasız günlerde binmek nasip etsin, kol dayama benim araçta var ama ben pek kullanmıyorum alışamadım doğrusu.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.