Şimdi Ara

YENİ AVEO & LİNEA sizce hangisini almalıyım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
16.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aveoya göre linea tercihin olsun gerek parça gerek satarken 2 el değeri satma kolaylığı
  • linea
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

İkisi arasındaki fiyat farkını göz ardı edersek kesinlikle linea'yı tercih ederim.

neden linea aveoda olmayan nevar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

quote:

İkisi arasındaki fiyat farkını göz ardı edersek kesinlikle linea'yı tercih ederim.

Malesef şuan vaktim yok,oturup uzun uzun yazamam ama konfor,genişlik,segment farkı,motor performansı,yedek parça,ikinci el v.b etkenlerden dolayı aynı fiyatta olduğunu kabul edersek tercihim linea olur.
    Ayrıca bu arada iki aracında baz versiyonlarını belli bir süre kullandım ve iki araç hakkındada bilgim var.
  • bu karşılaştırmada linea diyenler araçlar hakkında bilgi sahibi olmadan, basmakalıp bilgilerle linea diyorlar yada chevrolet e karşı bir çekememezlikleri var bu yüzden (Kİ AVEOYA KARŞI LİNEA ÖNERENLERİN HİÇ BİRİSİ YENİ AVEOYU SÜRMEMİŞ İNSANLARDIR)

ben bu iki araca baktığımda linea nın alınmasına sebep olcak hiç birşey görmüyorum.

her açıdan yeni aveo üstün.

güvenlik ? aveo kat kat üstün

donanım ? aveo kat kat üstün

teknoloji, mühendislik ? aveo kat kat üstün. (üstte yeni aveonun mühendisliğiyle ilgili videolar verdim, yeni aveonun üzerinde GM mühendisleri bu kadar dururken linea nın üzerinde ne kadar duruldu acaba)

yol tutuşu, oturaklılık ? aveo kat kat üstün (lineayı da aveoyu da yeteri kadar kullandım, diğer linea önerenler sürmeyip de gibi kafadan sallamıyorum)

motor ? aynı 1.3 multijet veya 1.6 multijet farketmez, 1.3 multijet 95 hp linea kullandım 3 hafta, motoru 1.3 olmasına rağmen canavar gibiydi

marka imajı ? chevrolet'in fiat dan daha iyi bir marka imajı olduğuna yemin edebilirim .)

tasarım ? görecelidir

kalite ? linea ya kalitesiz demem asla, fakat C sınıfına göre epey kalitesiz, B sınıfına göre ortalama. sonuç olarak yeni aveonun kalitesi lineadan daha iyi.

bunların haricinde

parçası ucuz diye bi araba alınmaz.
    2. eli kolay gider diye bi araba alınmaz (3-5 ay içerisinde satılmıcaksa)
    servisi yaygın diye bir araba alınmaz.

bu üstte yazdığım sebeplerden dolayı zaten hala bu symbol tarzı araçlar kapış kapış satılıyor. o kadar para veriyosunuz araba bindiğinizde bi haz duymanız lazım bu benim arabam derken mutlu olmanız lazım. donanımı, güvenliği olması lazım. sizi cezbetmesi lazım.

lütfen biraz farklı açılardan bakın artık. insanlar arabalara o kadar para veriyorlar. adam 40.000 para vercek gelmişsiniz "parçası ucuz linea al" diyosunuz. gerçekten merak ediyorum kendiniz aveo yada linea olcak olsaydınız aveoya karşı tutup linea alırmıydınız ?

• Herkesin fikrine saygı duyarım ancak bir caddeye çıkıp sayın bakalım dakikada 5 linea geçerken saate kaç aveo geçecek piyasada bu kadar insan yanılıyor demekki...
    Hemen cevap hazır tabiki onlar kiralık :) eeee aveo da kiralık olsun niye olamıyor demekki LİNEA daha avantajlı.
    Saygılarımla...
  • Benzinli cruze mu benzinli linea mı olsa cruze ok.
    Ama burada bence linea..Aveonun dış tasarımı berbat, göstergeleri de motorsiklet göstergesi gibi, sadece bunlar asla o aracı aldırmaz bana.
    Merak etmeyin lineayı da mühendisler tasarlamıştır
    Aveo gibi küçük araç bakılıyorsa i20,c3 gibi araçlara da bakılabilir,güzel seçenekler..
  • Sorumu bu tabıkı lınea hemde 1.6 akar akar..
  • Birbirine çok yakın araçlar, karar vermek zor.

- Lineanın dingil mesafesi daha fazla dolayısıyla koltuklar arası mesafe daha fazla. İç hacim daha iyi.
    - Aveo'nun 1.3 motor nedeniyle vergisi daha az. Aveo daha az yakıt harcar.
    - Lineanın performansı daha iyi.
    - Aveo yeni dizayn, daha heyecan verici bir araç.
    - Lineanın yerli üretim oranı daha yüksek, verdiğiniz paranın daha fazla bir oranı Türkiye içinde kalacak.
  • ben olsam linea tercih ederdim. 1.6 dizel motor performans olarak 1.3'ten kat be kat üstün.
  • Bu Linea diyenler eminimki hiç Linea yada binmemişlerdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: saruhan33

Bu Linea diyenler eminimki hiç Linea yada binmemişlerdir

Sız aksama kadar aveo.kullanıyorsunuz herhalde :))
  • arkadaşlar hepinize ayrı ayrı tşk ediyorum. ama hala çook kararsızım. bu arada araçların ikiside aynı fiyat belirtmek istedimmm ...ve ve ve ben bu aracı alınca gittiği yere kadar binmeyi düşünüyorumm bunu da dikkate alırsanız sevinirim . saygılar . . .
  • bizim şirkette var linea 1.6 en ful modeli. motor atak, bagaj geniş, koltukları fena değil. bunlar iyi tarafları. arka tarafa oturunca kafam tavana değiyor, önde bacaklarım sıkışıyor(boyum 1.84), motor atak fakat kullanırken hiç keyif alamıyorum, birde aracın dizaynı hoşuma gitmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gladiotürk

kesinlikle linea.. serwis parça sıkıntın olmaz..

Dogru, cok sık servise gidecegi icin daha iyi olur linea ...
  • Birbirine çok yakın araçlar, karar vermek zor.

- Lineanın dingil mesafesi daha fazla dolayısıyla koltuklar arası mesafe daha fazla. İç hacim daha iyi. Araçların genişliği hemen hemen aynı.
    - Aveo'nun 1.3 motor nedeniyle vergisi daha az. Aveo daha az yakıt harcar.
    - Lineanın performansı daha iyi.
    - Aveo yeni dizayn, daha heyecan verici bir araç. Göstergeler Aveoda daha güzel.
    - Lineanın yerli üretim oranı daha yüksek, verdiğiniz paranın daha fazla bir oranı Türkiye içinde kalacak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

quote:

Malesef şuan vaktim yok,oturup uzun uzun yazamam ama konfor,genişlik,segment farkı,motor performansı,yedek parça,ikinci el v.b etkenlerden dolayı aynı fiyatta olduğunu kabul edersek tercihim linea olur.
    Ayrıca bu arada iki aracında baz versiyonlarını belli bir süre kullandım ve iki araç hakkındada bilgim var.

- konfor derseniz yeni aveoya bindiniz mi. keza genişlik de öyle.
    -motor performansı derseniz de 1.3 multijet, aveo dizelde de aynı motor var.
    -kastettiğiniz araç aveo classic olmasın :)
    -lineanın baz modelinde abs bile opsiyonel.
    ama aveoda, abs, es9, yokuş kalkış desteği, anti patinaj sistemi cruise kont., standart.

ayrıca linea ne zaman c segmenti oldu da duymadık. grande puntonun bagajı büyük hali. ki grande punto daha üst bir araba. çünkü baz modelinde bile abs standart.

• Dayanamayarak bikaç şey söylemem gerek. Linea ile genişlik hemen hemen aynıdır. Lineada diz mesafesi daha iyidir. Ancak arkada baş mesafesi daha kötüdür. Ben arkada başım değdiği için lineayı direk elemiştim. Bagaj hacimleri aynı gibi bişey. Tasarım kısmında ise sedan aveonun arkası pek iyi değil. Ancak lineanın tek bir yeri bile iyi değil. Kişiye göre değişir tabi ama kurbağa gibi önü var. Aston martin çakması yapacağız derken sıvamışlar. İç tasarımda ise çok büyük fark var. Sadece zeugma mozaikleri gibi tek satır ekranı olan teyp (sarı ışık bir de ) bile yeterli bence.
     YENİ AVEO & LİNEA sizce hangisini almalıyım ?

Motorlar aynı teknoloji ve parça servis olarak ilerde benzer avantaj veya dezantaja sahip. Biraz daha iyi çeksin diye fazla vergi ödemek mantıklı mı karar alıcıdadır.

Gelelim can alıcı kısma. Linea euronacap'a bile girmemiş ve sanırım 2006'dan beri üretilen bir araç. Yeni aveo ise B sınıfının en güvenli otomobili seçilmiştir ve yekpare şasi kullanır. En güncel GM platformlarından gamma 2 platformunda üretilir. Corsanın gelişmiş ve güncellenmiş hali diyebiliriz ki corsa da epey yaşlanmıştır teknoloji olarak. Linea biçok ülkede göremeyeceğiniz puntodan uzatılarak türetilmiş bir araçtır. Yeni aveo (T300) ise tüm dünyada satılması için özel olarak tasarlanmış ve tüm dünyada değişik adlarla (barina, sonic, new aveo) satılmaktadır. Lineanın yedek parça ve 2. el değeri tabiki daha uygundur. Lineanın yakında üretimden kalkacağı söyleniyor. Bir araştırın. Kararınızı test etmeden vermeyin.

Not: Arka tasarım ise 690 dolarlık bir body kit ile ne hale geliyor şaşırmamak elde değil.
     YENİ AVEO & LİNEA sizce hangisini almalıyım ?

http://www.carid.com/2012-chevy-sonic-body-kits/3d-carbon-352503.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 2 Nisan 2012; 10:58:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

bu karşılaştırmada linea diyenler araçlar hakkında bilgi sahibi olmadan, basmakalıp bilgilerle linea diyorlar yada chevrolet e karşı bir çekememezlikleri var bu yüzden (Kİ AVEOYA KARŞI LİNEA ÖNERENLERİN HİÇ BİRİSİ YENİ AVEOYU SÜRMEMİŞ İNSANLARDIR)

ben bu iki araca baktığımda linea nın alınmasına sebep olcak hiç birşey görmüyorum.

teknoloji, mühendislik ? aveo kat kat üstün. (üstte yeni aveonun mühendisliğiyle ilgili videolar verdim, yeni aveonun üzerinde GM mühendisleri bu kadar dururken linea nın üzerinde ne kadar duruldu acaba)

yol tutuşu, oturaklılık ? aveo kat kat üstün (lineayı da aveoyu da yeteri kadar kullandım, diğer linea önerenler sürmeyip de gibi kafadan sallamıyorum)

motor ? aynı 1.3 multijet veya 1.6 multijet farketmez, 1.3 multijet 95 hp linea kullandım 3 hafta, motoru 1.3 olmasına rağmen canavar gibiydi

marka imajı ? chevrolet'in fiat dan daha iyi bir marka imajı olduğuna yemin edebilirim .)

tasarım ? görecelidir

kalite ? linea ya kalitesiz demem asla, fakat C sınıfına göre epey kalitesiz, B sınıfına göre ortalama. sonuç olarak yeni aveonun kalitesi lineadan daha iyi.

bunların haricinde

bu üstte yazdığım sebeplerden dolayı zaten hala bu symbol tarzı araçlar kapış kapış satılıyor. o kadar para veriyosunuz araba bindiğinizde bi haz duymanız lazım bu benim arabam derken mutlu olmanız lazım. donanımı, güvenliği olması lazım. sizi cezbetmesi lazım.

lütfen biraz farklı açılardan bakın artık. insanlar arabalara o kadar para veriyorlar. adam 40.000 para vercek gelmişsiniz "parçası ucuz linea al" diyosunuz. gerçekten merak ediyorum kendiniz aveo yada linea olcak olsaydınız aveoya karşı tutup linea alırmıydınız ?

ağzınısın kenarlarından fanaktiklik salyaları akıyor. biraz objektif

• quote:

Orijinalden alıntı: İbo!

quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

bu karşılaştırmada linea diyenler araçlar hakkında bilgi sahibi olmadan, basmakalıp bilgilerle linea diyorlar yada chevrolet e karşı bir çekememezlikleri var bu yüzden (Kİ AVEOYA KARŞI LİNEA ÖNERENLERİN HİÇ BİRİSİ YENİ AVEOYU SÜRMEMİŞ İNSANLARDIR)

tasarım ? görecelidir

bunların haricinde

ağzınısın kenarlarından fanaktiklik salyaları akıyor. biraz objektif

Bu yazdıklarımın tek cümlesinde bile fanatiklik yoktur

İki aracı da kullandım dogruları yazdım. Kimse de gelip bu yazdıkların yanlis diyemez

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.