Şimdi Ara

YENİ AVEO & LİNEA sizce hangisini almalıyım ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
16.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

Özetle euroncap'a girmemiş bir araçla sınıfında en güvenli araç seçilmiş bir aracı kıyaslıyoruz farkındasınız umarım.

Bunu nedense bir türlü anlatamadık gitti. Hatchback ve sedan modelleri olan araçların sedan modelleri test edilmez euro n-cap' de. Mesela girin aveo ya bakın. Sedan modelinin testi yok hatchback var. focus vb. araçlarda da öyle. Fiat linea ise grande puntonun sedan versiyonudur. Test sonucunu çok merak ediyorsanız buyurun:
    http://www.euroncap.com/tests/fiat_punto_2005/238.aspx

• 3 aylık hort olmuş.

kesinlikle linea
  •  YENİ AVEO & LİNEA sizce hangisini almalıyım ?

YENİ AVEO & LİNEA sizce hangisini almalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan032 -- 30 Haziran 2012; 16:44:27 >

•  YENİ AVEO & LİNEA sizce hangisini almalıyım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kesheyma

quote:

Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

Özetle euroncap'a girmemiş bir araçla sınıfında en güvenli araç seçilmiş bir aracı kıyaslıyoruz farkındasınız umarım.

Bunu nedense bir türlü anlatamadık gitti. Hatchback ve sedan modelleri olan araçların sedan modelleri test edilmez euro n-cap' de. Mesela girin aveo ya bakın. Sedan modelinin testi yok hatchback var. focus vb. araçlarda da öyle. Fiat linea ise grande puntonun sedan versiyonudur. Test sonucunu çok merak ediyorsanız buyurun:
    http://www.euroncap.com/tests/fiat_punto_2005/238.aspx

Öncelikle mantığınız çok saçma kusura bakmayın. Linea puntodan türetilmiştir ama bu aynı aracın sedanı olduğu, aynı teknoloji ve dayanıma sahip olduğu veya güvenlik testine gerek olmadığı anlamına gelmez. Öyle olsa idi adı punto sedan olurdu. Symbol de clionun sedanı diyelim ve güvenli diyelim o zaman. Alakası bile yok. Linea belli bikaç ülkede satılan bir araç. Aveo küresel bir ürün ve bi ton çarpışma ve güvenlik testine sahip. Haklısınız aynı araç olsaydı hb girdiyse sedana gerek yok. Ama zerre alaka yok iki araç arasında. Linea C sınıfı diye satılırken punto b sınıfı deniyor. Aynı kesitte metali daha uzun yaparsanız daha kolay bükersiniz. Ben varsayımlara değil bilimsel testlere güvenirim. Ayrıca konu hortlatıldı sayenizde. Lineaya ait tek bir çarpışma testi bulamadım. Varsa buyrun. Aklıma gelmişken linea grande punto ile aynı platformda. Yani eski bir teknoloji ve asla şuanki punto kadar güvenli olamaz. Teste 2005te 3 kapılı versiyonuyla girmişler. Şuanki lineanın tepkileri çok daha farklı olacaktır. Zaten o zamandan beri testlerde en az 2 kere ağırlaştırılma oldu.

Değişik ülkelerden sedan aveo testleri:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 30 Haziran 2012; 18:42:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Not: Arka tasarım ise 690 dolarlık bir body kit ile ne hale geliyor şaşırmamak elde değil.

http://www.carid.com/2012-chevy-sonic-body-kits/3d-carbon-352503.html

Kusura bakmayın ama verdiğm 690 dolara acırım.Malesef bu arabaya ne yaparsan yap o arka tasarımını düzeltmek çok zor.

Bu bodykit vs. bence işe yaramamış.Benim zevkim tabi bu beğenen olabilir fakat honda city'le ile beraber gördüğüm en kötü arka tasarım bu arabadadır.

• ikisine de para harcama derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerf

quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Not: Arka tasarım ise 690 dolarlık bir body kit ile ne hale geliyor şaşırmamak elde değil.

http://www.carid.com/2012-chevy-sonic-body-kits/3d-carbon-352503.html

Kusura bakmayın ama verdiğm 690 dolara acırım.Malesef bu arabaya ne yaparsan yap o arka tasarımını düzeltmek çok zor.

Bu bodykit vs. bence işe yaramamış.Benim zevkim tabi bu beğenen olabilir fakat honda city'le ile beraber gördüğüm en kötü arka tasarım bu arabadadır.

Size katılıyorum. Arka tasarımı kötü. Honda city çok güzel araçtı ama bitirdiler ne yazıkki. 1.4 alacak olsam citye kayabilirdim açıkçası ama artık yok. Elimizde bu fiyatlarda sedan çok seçenek kalmadı. Blue, rio ve aveo. Ben rioyu 1994 model seat cordobaya benzetiyorum ve hiç sevmiyorum. Rio alınacaksa HB alınır tasarım olarak. En iyi arka tasarım sıralamam 1 blue, 2 aveo, 3 rio şeklinde olurdu. Symbol, logan vs. arabadan dahi saymıyorum. Güncel şahinler hala halkımızdan kimbilir kaç kişinin canını yakıyor.

YENİ AVEO & LİNEA sizce hangisini almalıyım ?  YENİ AVEO & LİNEA sizce hangisini almalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 30 Haziran 2012; 19:03:42 >

• Bu iki seçenek arasında en mantıklısı Linea diyebilirim bana göre daha tok duruyor ve motoru daha güçlü.
    Biraz beklerseniz Skoda Rapid geliyor araştırın derim.

Saygılar...

• Ben olsam Linea derdim neden ?

Aveo küçük kalıyor Linea yanında.
    Yani nasıl derler i20, yaris, polo, clio vs gibi o sınıfa giriyor.

Linea ise daha buyuk geliyor ve gerek ic hacim gerek bagaj olsun.

Ha dersenki malzemesi kalitesiz evet eskiler kalitesiz ama yeni urban lar çok hoşuma gidiyor.

Yeni linea urban daki tek eksiklik bence kol dayamanın hala orta konsolla arasının boş olması, megane gibi yapamadılar bir.

Bence linea düşün aveo küçük.
  • onaral kullanıcısına yanıt
    2 sene geçmiş konunun son mesajı üzerinden; alan almış satan satmıştır zaten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mortarxl

2 sene geçmiş konunun son mesajı üzerinden; alan almış satan satmıştır zaten...

Eyvallah, bu senin de fark edip mesaj atmanı gerektirecek bir şey değil o zaman.
    Senin mesajın sayesinde şu an 2 sene geçmiş olan konuya tekrar bakıp mesaj yazma ihtiyacı duyuyorum.
  • onaral kullanıcısına yanıt
    benim sayemde?

afyonunuz patlamadı herhalde daha; bir buçuk saat önce 2 senelik konuya ilk mesajı yazan sizsiniz beyefendi... hem konuyu hortlatın üzerine de biz suçlu olalım? ne güzel dünya...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.