Şimdi Ara

YENİ AVEO & LİNEA sizce hangisini almalıyım ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
16.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Linea'nın dış görünüm dışında hiç bir artısı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

quote:

İkisi arasındaki fiyat farkını göz ardı edersek kesinlikle linea'yı tercih ederim.

neden linea aveoda olmayan nevar

Malesef şuan vaktim yok,oturup uzun uzun yazamam ama konfor,genişlik,segment farkı,motor performansı,yedek parça,ikinci el v.b etkenlerden dolayı aynı fiyatta olduğunu kabul edersek tercihim linea olur.
    Ayrıca bu arada iki aracında baz versiyonlarını belli bir süre kullandım ve iki araç hakkındada bilgim var.

- konfor derseniz yeni aveoya bindiniz mi. keza genişlik de öyle.
    -motor performansı derseniz de 1.3 multijet, aveo dizelde de aynı motor var.
    -kastettiğiniz araç aveo classic olmasın :)
    -lineanın baz modelinde abs bile opsiyonel.
    ama aveoda, abs, es9, yokuş kalkış desteği, anti patinaj sistemi cruise kont., standart.

ayrıca linea ne zaman c segmenti oldu da duymadık. grande puntonun bagajı büyük hali. ki grande punto daha üst bir araba. çünkü baz modelinde bile abs standart.

Evet iki aracıda kullandım bunuda belirttiim zaten mesajımda eğer okuduysanız ve bence linea daha geniş ve daha konforlu.
    Motor performansı konusunda arkadaş 1.3 eveo ile 1.6 linea arasında kalmış bende 1.6 çok daha iyi dedim.Siz 1.3 ile 1.6 aynı diyorsanız zaten pek konuşmaya gerek yok.
    Aveo clasic değil,yeni aveo bahsettiğim araç.
    Ve ister beğenin ister beğenmeyin linea c segmenti bir araçtır,bir aracın donanımı az diye segment farkı oluşmaz.

• O kadar para f/p açısından Linea'ya bağlanmaz şahsi kanaatim. Yeni aveo'yu al gez mis gibi
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İkisi arasındaki fiyat farkını göz ardı edersek kesinlikle linea'yı tercih ederim.

Malesef şuan vaktim yok,oturup uzun uzun yazamam ama konfor,genişlik,segment farkı,motor performansı,yedek parça,ikinci el v.b etkenlerden dolayı aynı fiyatta olduğunu kabul edersek tercihim linea olur.
    Ayrıca bu arada iki aracında baz versiyonlarını belli bir süre kullandım ve iki araç hakkındada bilgim var.

ama aveoda, abs, es9, yokuş kalkış desteği, anti patinaj sistemi cruise kont., standart.

ayrıca linea ne zaman c segmenti oldu da duymadık. grande puntonun bagajı büyük hali. ki grande punto daha üst bir araba. çünkü baz modelinde bile abs standart.

Evet iki aracıda kullandım bunuda belirttiim zaten mesajımda eğer okuduysanız ve bence linea daha geniş ve daha konforlu.
    Motor performansı konusunda arkadaş 1.3 eveo ile 1.6 linea arasında kalmış bende 1.6 çok daha iyi dedim.Siz 1.3 ile 1.6 aynı diyorsanız zaten pek konuşmaya gerek yok.
    Ve ister beğenin ister beğenmeyin linea c segmenti bir araçtır,bir aracın donanımı az diye segment farkı oluşmaz.

abs bile opsiyonel olan c segmenti duydunuz mu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

abs bile opsiyonel olan c segmenti duydunuz mu.

Klimasız olanını bile gördüm.
    Hemde 60.000 liraya satıyorlardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahin_ozn
    Arkadaşlar yeni aveo 1.3 LTZ dizel ile Linea 1.6 multijet emotion arasında kaldım. çokk kafam karışık. sizden yardımlarınızı bekliyorum. daha doğrusu hem yakıt konusunda ekonomik hemde bu araçların fiyat aralığında uygun sizinde önerebileceğiniz araçlar olursa lütfen bilgilendirin. bu kardeşinize bi yardımcı oluverin
    Soruyu soran arkadaş her iki aracın da en donanımlı modelini sormuş. Konuyu arkadaşlar nerelere çekmiş.

- 1.3 multijet ile 1.6 multijet arasında performans farkı olur, olmaz diyen yanılıyor. Yakıt farkı da olur.
    - "f/p açısından Lineaya para verilmez", diyenler olmuş. Fena halde yanılıyorlar. Araba satış sayılarına bakarlarsa yanıldıklarını anlarlar.
    - Lineanın segmentini merak edenler dergilere veya internet sitelerine bakabilirler. Hangi segmentte olduğu son derece açık şekilde yazıyor.
    - Karşılaştırılan iki araçta da (LZT ve emotion plus donanımlar) donanım son derece zengin. Bu konuda her iki araç için de söylenebilecek negatif bir şey yok.
    - Aveo sedanda sunroof seçeneği var, Lineada yok.
    - İki araç arasında yol tutuşu, motor, güvenlik, teknoloji vb. açıdan "kat kat" denebilecek farklar yok. Zaten öyle bir şey olsaydı soruyu soran arkadaş çoktan kararını vermiş olurdu.
    - 2008 yılından beri Linea 1.4 T-jet emotion kullanan biri olarak sık sık servise gitmek gibi bir durumla karşılaşmadım. Rutin bakımlar dışında bir kere wastegate hortumu (ince bir şey, turbo hortumunun oralarda) yerinden çıkmış, onu taktırmak için gittim. Ancak Lineada göstergeler biraz daha güzel olsaydı dediğim olmuştur.
    - Yeni Aveoya dün bindim. Kokpiti beğendim. Genişlik aynı ve yeterli, ancak ön koltuğu kendime göre ayarlayıp arka koltuğa geçtiğimde diz mesafesinin belirgin şekilde az olduğunu gördüm. Kullanıcıya göre bu konu dezavantaj olabilir ya da olmayabilir.
    - İki araçta da bagaj gayet büyük ve ihtiyaca cevap veriyor.

- Fanatik olmanın kimseye faydası yok. Chevrolet ve Fiat şirketi babama ait değil.

• Linea değil ancak aynı ofiste çalıştığım iki kişi 2012 Punto Evo aldılar. İki araçta da Fiat'ın kronik sorunları baş göstermeye başladı. Birinde kapı gıcırtısı başladı, diğerinde ise amortisör üst kule takozundan ses gelmeye başladı.

Tamam, Fiat sağlam araçlar yapıyor ama araçlarındaki plastik aksamın kalitesi, sanki özellikle düşük tutulmuş, araba sapasağlam gidiyor da, her tarafından ayrı bir ses geliyor.
  • Ne desem boş..
  • Linea 1.6 dizel akar.
  • Aveo yeni tasarım ve lineadan üstün bir araçtır.
    Aveo alınmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

aveo iyi guzle ama sınıfına göre. linea daha konforlu ve güçlü yakıt olarak çok fark yok. linea içme kanı da gniş. linea almak daha avantajlı. ayrıca linea sorunsuz sayılabilecek bir araç. motor uzun ömürlü.

Linea ve aveo multijet motorları kullanıyorlar. Motor ömrü konusunda birinin diğerine üstünlüğü bulunmamaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Linea daha büyük ve geniş duruyor.İç mekanı daha güzel.En azından adam gibi bir gösterge grubuna sahip.Aveo gibi motorsiklet göstergesi koymamışlar.
    Tasarım olarak da daha iyi, en azından önüyle arkası arasında tasarım bütünlüğü var.Aveo sedan gibi önü-arkası uyumsuz ve kötü değil.
    Emotion Plus da donanım olarak çok iyi.Motoru da daha güçlü.

Kısaca Linea iç mekan olarak daha geniş,daha güzel,daha konforlu.
    Dıştan da bir B sınıfı değilde B+ olarak duruyor.

Linea B değil C sınıfıdır. B+ durması çok normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coffee store

Herkesin fikrine saygı duyarım ancak bir caddeye çıkıp sayın bakalım dakikada 5 linea geçerken saate kaç aveo geçecek piyasada bu kadar insan yanılıyor demekki...
    Hemen cevap hazır tabiki onlar kiralık :) eeee aveo da kiralık olsun niye olamıyor demekki LİNEA daha avantajlı.
    Saygılarımla...

İsterseniz bir de sokaktan geçen şahin ve BMW leri saymayı deneyin. Şahinciler yanılıyor olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: timarsizsipahi

quote:

Herkesin fikrine saygı duyarım ancak bir caddeye çıkıp sayın bakalım dakikada 5 linea geçerken saate kaç aveo geçecek piyasada bu kadar insan yanılıyor demekki...
    Hemen cevap hazır tabiki onlar kiralık :) eeee aveo da kiralık olsun niye olamıyor demekki LİNEA daha avantajlı.
    Saygılarımla...

İsterseniz bir de sokaktan geçen şahin ve BMW leri saymayı deneyin. Şahinciler yanılıyor olabilir mi?

cliolar peynir ekmek gibi. en iyi araba clio :)
  • quote:

quote:

quote:

Saygılarımla...

cliolar peynir ekmek gibi. en iyi araba clio :)

Evet en cok Renault symbol görüyorum ben demek en iyi araba symbol

Su insanların mantığını anlamıyorum ilginç .)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benzinli fiyatına Bravo alabilirsiniz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Dıştan da bir B sınıfı değilde B+ olarak duruyor.

Linea B değil C sınıfıdır. B+ durması çok normal.

Fiat Merkez dışında hiç kimse linea'ya C segmenti gözüyle bakmıyor.

Grande Punto'nun sedanı gibi. B segmenti bir araçla arasında iç mekan farkı yok, sadece B segmentinin limit uzunluğunu, bagajı nedeniyle geçiyor.
    Fiat bayilerinden birine girip de C segmenti araç istiyorum dediğinizde, Linea'yı değil, Bravo'yu anlatmaya başlıyorlar. Fiat bayileri bile o araca C segmenti gözüyle bakmıyor.
  • Testler ortada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_memur -- 2 Nisan 2012; 15:18:29 >

• Aveo Sedan 1.3 dizel LTZ 42.663 TL
    Fiat Linea 1.6 emotion plus 42.970 TL (euro 5 44.010)
    Tabii bu fiyatlar üzerinden pazarlık yapılacaktır.

Sıfır kilometre arabayı "az kullanılmış" focus ile karşılaştırmak da bize has bir özellik galiba. Yine de karşılaştırmak istiyorsanız yukarıdaki videolara bakın. Videolarda bir de Jetta var, o daha süper.

Yine yukarıdaki testte Lineanın hangi sınıfta olduğunu görebilirsiniz. "Sedanes Compactos"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsanokur -- 2 Nisan 2012; 16:39:16 >
  • Yukardaki vidyolarda yeni aveo yok ama cruze var. Cruze'un ne kadar iyi yol tuttuğu alenen belli. Sert süspansiyonlu diye övülen focus yamulup yere değecek nerdeyse. Zigzag testinde tekeri havaya kalkacak az daha zorlansa. Ancak Cruze en stabil dönen araç. Benzer süspansiyon yeni aveoda da var. Çok sert ve konfordan biraz uzak ancak çok iyi yol tutuyor. Aracı havaya kaldırsanız bile tekerlekler aşağı çok sarkmıyor. Karting arabası gibi gidiyor. Bu vidyolar için biçok sitede fiatın rüşvet verdiği söyleniyor.

http://www.focus clubtr.com/topic/1554-ah-focus-ah-sen-ne-yaptin-linea-ya-bari-gecilme/page__st__1
    http://forum.donanimhaber.com/m_58950235/mpage_1//tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 2 Nisan 2012; 16:23:39 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.