Şimdi Ara

Yeni başlayana kaliteli tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle merhaba dostlar . bu aralar telefon almaya kararlıydım note 5 fakat şunuda düşündüm note 5 ten çok daha kaliteli fotoğraf çeken fotoğraf makinesi + orta yollu telefon da alabilirim . sony a6000 dikkatimi çekti fakat ne kadar kalitelidir nasıldır açıkçası pek inceleyemedim . açıkçası fotoğraftan istediğim şu . bilirsiniz ki telefonda en kötü sorun zoom dur onun haricinde gerçekten yakın çekimlerde iyi işler çıkartıyorlar artık . bana gerçekten çok kaliteli hani zoom yapsanızda gerçekten kaliteli fotoğraflar sunabilecek fotoğraf makinesi lazım ( fotoğraf makinesi kullanımında yeniyim bunuda dikkate alırsanız sevinirim:) . teşekkürler . NOT:FİYAT ARALIĞIM MAX . 2500TL ve kesinlikle cihaz bilindik mağazadan ve sıfır olmalı .

• lunhker kullanıcısına yanıt
    Gayet iyi bir makinedir. İnternetten alışveriş yaparsanız daha önce 3 kere ürün aldığım ve sorun yaşamadığım bir site:

http://www.cazipshop.com/fotograf-makineleri/aynasiz-fotograf-makineleri/12118-sony-alpha-a6000-16-50-55-210mm-aynasiz-fotograf-makinesi

Birkaç yüz tl daha ucuz olsun derseniz Canon 100D 18-55mm + 55-250mm IS alabilirsiniz. Bu biraz daha fazla yakınlaşma sağlar.

Onların dışında NX300 + 50-200mm biraz daha da düşük fiyatlıdır ama vizör yok. Zoom lensleri vizörle kullanmak daha kolay oluyor. Problem değil derseniz 1400-1500 civarına bulabilirsiniz bunu.

Daha da ucuz olsun derseniz NX3000 + 16-50mm + 50-200mm 1000-1100 civarına alınabilir. Bunda da vizör yok.

Nikon D3200 +18-55 + 55-200mm de 100D ile yakın fiyatlara gelir.

Hepsinin vereceği kalite yakındır. İçlerinde en gelişmiş olan A6000. Tabi en pahalı olan da o. Dslr kullanımı zevklidir ve rahattır. 100D dünyanın en küçük dslr makinesi. Bu yüzden A6000 veya 100D arasında seçim yapmanızı öneririm. Işık seviyesi düştükçe dslr makinelerin odaklama üstünlüğü bulunuyor. Vizörleri de düşük ışıkta daha avantajlı. Elektronik vizörlerin her ortama uyum sağlaması için en azından birkaç seneleri daha var. O yüzden loş ortamlarda da kullanılacaksa dslr tercih etmeniz daha iyi. 100D'nin dokunmatik ekranı da başlangıç için büyük kolaylık sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 8 Aralık 2015; 2:00:09 >

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Ben açıkçası kendimi biliyorum resmi çekerim gelirim pc de zoom yaparım görüntü bozulur benimde kafam atar gider lens alırım vs. Yani gerçekten tatmin olmam lazım . Sanki bunu a6000 le sağlarim gibime geldi çok şık ve peatikte duruyor açıkçası . Fakat sony nasıldır yanlış anlamayın ben hep nikon iyi duydum .) Bilmediğim için cahil muhhabeti yapmis olabilirim .)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lunhker

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Ben açıkçası kendimi biliyorum resmi çekerim gelirim pc de zoom yaparım görüntü bozulur benimde kafam atar gider lens alırım vs. Yani gerçekten tatmin olmam lazım . Sanki bunu a6000 le sağlarim gibime geldi çok şık ve peatikte duruyor açıkçası . Fakat sony nasıldır yanlış anlamayın ben hep nikon iyi duydum .) Bilmediğim için cahil muhhabeti yapmis olabilirim .)

Nikon iyidir,ama DSLR da iyi, aynasız makine konusunda henüz doğru düzgün makineleri yok. Sony yenilikçi bir firma makinelerinde her türlü yeni teknolojiyi deniyor. ve em çok makine model Sony de var. Sony asıl bombayı yeni çıkartacağı aynasız aps-c sensörlü yani a7000 modelinde patlatacak. zaten Sony rakibi Toshiba sensör bölümünü bile satın almış, artık tüm makinlerde,cep telefonlarında sony sensörleri olacak.

Aynasız makinelerin en iyisi samsung NX1 dir, ardından Fujifilm x-t1 geliyor. ama bu iki makinenin fiyatı da alınabilecek seviyede değil. şimdi fujifilm in x-t1 modelinin bir alt modeli çıkmış fujifilm x-t10 diye.
    fiyatı kit lensle 1999tl.
    http://www.hizlial.com/fujifilm-x-t10-16-50mm-lens-aynasiz-slr-fotograf-makinesi-gumus/10976851?gclid=CLuL8-Pry8kCFSkXwwodfJELUA

• Sony a6000 fiyat/performans orani yuksek bir makine makineyi aldiktan sonra yanina tele lens alabilirsiniz bu da sizin zoom isteginizi yerine getirir alabileceginiz yerleri kendimde alisveris yaptigim fotografium fotozeynep ve fotopazar i onerebilirim

• arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınız için. birşey aklıma takıldı bu makine ile uzaktan net fotoğraflar çıkarabilir miyim ? . hani mesela manzara resmi çektim ve daha sonra pc aktardım yakınlaştırdığımda puslu değilde net bir şekilde görebilir miyim .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    uzak manzara fotoğraflarının puslu çıkmasının sebebi makineyle alakası yoktur. havadaki nem ve kirlilik yüzünden puslu çıkıyor. bu sorunun düzeltmek içinse RAW formatında çekip ligtroomda kontrastı arttırıp görüntüyü netleştirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 8 Aralık 2015; 17:25:21 >
  • Havadaki puslari makineler insan gozunden daha fazla goruyor bunun icin uv filtre kullanarak cekebilirsin. Boylelikle sorunun buyuk bir kismi ortadan kalkar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.