Şimdi Ara

YENİ BAŞLAYANLAR veya TELEFONUM VAR AMA KAMERASI YETMİYOR diyenler -->> (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.333
Cevap
72
Favori
72.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O fiyata 2-3 yaşında sony a33 ler var sahibinden de
    Diğer söyledikleriniz için bu konuyu değil, başka bir arkadaşın yaptığı farklı bir konu var onu öneririm, nitekim bu iş hakkında bu kadar bilgisizseniz makinaları değil, önce fotoğraf terimlerini bir sayfa içinde öğreniniz, makinalar aşağı yukarı aynı işi yapıyor ama bu gevelemelerimiz aynı parayla en doğru tercihe yönlenebilmek
    rx100 en iyi makina falan değil, güzel makina ve üzmüyor , ama en iyi makina demek için çok değişken var, lensi değişmeyen, kopmpakt bir makina ve görüntü kalitesi de iyi, ama fiyatlarını yüksek buluyorum ben,ha biri gelip hediye etse hayır mı derim,yoo gayet güzel makina kullanırım,ama ben o kadar para verip sabit lensli makina almam mesela, siz alırsanız tercihtir
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanozturk

O fiyata 2-3 yaşında sony a33 ler var sahibinden de
    Diğer söyledikleriniz için bu konuyu değil, başka bir arkadaşın yaptığı farklı bir konu var onu öneririm, nitekim bu iş hakkında bu kadar bilgisizseniz makinaları değil, önce fotoğraf terimlerini bir sayfa içinde öğreniniz, makinalar aşağı yukarı aynı işi yapıyor ama bu gevelemelerimiz aynı parayla en doğru tercihe yönlenebilmek
    rx100 en iyi makina falan değil, güzel makina ve üzmüyor , ama en iyi makina demek için çok değişken var, lensi değişmeyen, kopmpakt bir makina ve görüntü kalitesi de iyi, ama fiyatlarını yüksek buluyorum ben,ha biri gelip hediye etse hayır mı derim,yoo gayet güzel makina kullanırım,ama ben o kadar para verip sabit lensli makina almam mesela, siz alırsanız tercihtir

hocam ben sabit lense takılı kalmadım.

ama sanırım istediğim özellik için bütçem yetersiz onu farkettim.

idare edicek bi gövde 500den başlıyor birde lensini alırsam 1000lirayı bulur herhalde.

atıyorum canon 450d stok lensi ile beraber mi daha iyi iş yapar ? 500 TL
    canon 450d + daha iyi değerde lens mi ? 1000 Tl fiyatları sallıyorum kbakmayın :)
    veya rx100 sabit lens mi.

marka fanlığım yok. panasonicde olur fujide. benim istediğim gezilerimde ihtiyacımı en iyi karşılayacak makine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 27 Nisan 2017; 11:5:47 >

• Senkei kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum, size ben önerimi yaptım
    450d kötü bir makina değil ama eski,kullanıcısı çok, yeni aldığınız makinanın biraz da güncel olması lazım hem yıpranma payı olarak tatmin eder hem de teknoloji olarak daha düzgündür, ben 500lira gibi fiyatlarda ikinci el pentax k100 ün falan daha iyi performans verdiğini düşünüyorum, siz olabilecek en güncel gövdeyi alın, 700e falan 100d bulabiliyorsanız hem güncel bir gövde hem daha taşınabilir hem de az kullanılmış birşey bulabilirsiniz
  • biz sağda solda canon nikon sony falan gördükte, pentaxı markasını bu forumda öğrendim ve biraz bakayım dedim, açıkçası şaşırdım.
    sanırım alanın pişman olacağı bir makina değil.

Pentax'ın bazı ilkleri;
    1952 Asahiflex I üretildi. İlk japon SLR makinesidir.
    1954 Asahiflex II: Kullandığı ayna haraketi mekanizması dünyada bir ilk.
    1957 Pentax Vizöründe Pentaprism kullanmaya başladı. Daha büyük ve daha aydınlık bir görüş sağladı. Hala bir benzeri Vizörü makinelerinde kullanmaktadır.
    1964 Pentax Spotmatic: Dünyanın ilk TTL ile pozlama ölçümü yapan makinesi. Artık pek noktadan ölçüm yapan fotoğraf makineleri, hesaplamalarla daha doğru pozu ölçebiliyordu.
    1966 Pentax Nocta: Kızıl ötesi ile odaklama yapan makineyi üretti.
    1969 Pentax Auto 110 Nasa tarafından tercih edildi.
    1971 Pentax ES: Dünyanın ilk TTL poz ölçüm sistemine sahip ve AE (diyafram öncelikli çekim) yapan SLR'si üretildi.
    1971 Super-Multi-Coating: (SMC) Dünyada ilk kez objektiflerdeki mercek gruplarının her yüzeyine iç yansımaları önleyen çoklu kaplama yapıldı. Pentax'ın patentini aldığı bu teknoloji çok geniş aralıklı zoom objektiflerin üretilmesinin yolunu açtı.[1]
    Anolog fotoğraf makinelarinde 5 büyüklerden (Canon, Nikon, Pentax, Konica Minolta, Olympus) sayılan Pentax Dijital Fotoğrafçılık pazarına geç girdi. 2005 yılında Samsung ile (LCD üreticisi) Pentax (Fotoğraf makinesi ve optik) güç birliğine giderek DSLR üretimine başladı. Pentax istDS2, istDL2, K10D, K100D, K20D, K200D gibi modelleri üreterek Sayısal Fotoğrafçılık pazarında prestijli bir yer edindi. K10D ve K20D pek çok kere en iyi makine adında ödüllendirildi. Ürettiği makinelerde Sensör'den titreşim engelleyici, Toza ve yağmura karşı dayanıklı gövde, kaliteli ve Parlak LCD, Düşmeye ve darbeye dayanıklı gövde gibi teknolojilerle bu pazarda iddialı olduğunu gösterdi.

Pentax'ın ürettiği makinelerin lensleri ve objektifleri Samsung tarafından üretilen tüm DSLR makineler ile teknoloji ikizidir. Pentax şu an Dürbün, Tıbbi (endoskopi vs), Fotoğrafçılık alanında faaliyetlerini sürdürmektedir.

kaynak Vikipedia

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 27 Nisan 2017; 12:4:19 >

Eski ürettiklerini boşverin hocam, siz 1 tane makina alıcaksınız, pentax lens olarak geniş bir yelpaze sunuyor, manuel denemek isterseniz gövdesi uygun
    Olabildiğince genç ve güncel bir makina alın, eski makinaya göre daha tatmin edecektir, sonuçta çıkıp eski ama orta üst sınıf makina alın derdim ama onun sağlayacağı özellikler size pek lazım değil zaten
    Düşük ışıkta çok kullanmayacaksanız ve manzara vs çekecekseniz Samsung NX300 veya Canon Eos M (Kit lensli) Sony Nex 5 (kit lensli) vs gibi makinaları tavsiye ederim.

En iyisi diye birşey yok maalesef.

Bu saydıklarımın da vizörü yok mesela. İlla vizör isterseniz mesela bambaşka modeller önerilir.

Düşük ışıkta çekmeyecekseniz her makina işinizi görür açıkçası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Pentax da iyi öneri.

Bazı modellerde mesrla pentaxta videoda işe yarayan bir katmanı kullanmıyor. Videoları kötü oluyor ama fotoğrafları daha iyi oluyor.

Pentax özellikle o yüzden güzel.

Ama ben daha hafif nx300 vs tercih ederdim yerinizde olsam. Hem yeni model olduğunda wifi filan da var galiba

• Sagolun hocam oneriler icin. Onumuzdeki 2 ay icnde almayi dusunuyorum.

Yavas yavas sekillendi.

Samsung malzeme olarak biraz geride diyorlar.

Sony nex-5n ve a33 koydum listeme.

• avrupa seyahatı için yanımda rahat taşıyabileceğim bit makina arıyorum. ikinci el olarak alıcam. ne tavsiye edersiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EDYGL

avrupa seyahatı için yanımda rahat taşıyabileceğim bit makina arıyorum. ikinci el olarak alıcam. ne tavsiye edersiniz

Seyehatlerde kullanılacağı için taşıması kolay olsun diye dslr yerine kesinlikle aynasız almanızı tavsiye ederim.

Ben olympus m10 mark 2 kullanıyorum. Cihazdan pek bahsetmeyeceğim ama kısaca en güzel özelliklerinden birisi 1/5 sn gibi perde hızlarında hiç kasmadan elde çekim yapabiliyorsunuz.

Objektifim 12-50mm. 2x krop çarpandan ötürü 24-100mm e denk geliyor.

Keskinliği bence mükkemele yakın.
    24mm Diğer kit lenslerde bulunmayan bir geniş açı sunuyor.
    1:0.5 yani yarı makro özellikli
    Toza neme dayanıklı
    Elektronik zoom imkanı var.

Bu objektifi m10mark2 ile 2. El bulabilirsiniz belki. Daha küçük gövde isterim derseniz olympus ep5e bakabilirsiniz.

Olmadı fiyatı cebinize uyan fuji film aynasızlar, bulamazsanız da sony a6000 e de bakabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• EDYGL kullanıcısına yanıt
    Düşündüğünüz bütçe nedir?

Konuyu okuduysanız ikinci el olması problem değilse
    RX100 veya RX100m3 öneriyorum, bütçenize göre.
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    1000 TL ayırmıştım

• Ekrem09 E kullanıcısına yanıt
    Alabiliyorsanız RX100 alın.

Daha uygun olsun istiyorsanız.

350Lira altına xz1 veya ex1 alabirsiniz. (500Lira çok bu cihazlara)

xz1 daha ince. Ex1in ekranı dönüyor.

Önemli fark bu.

• -----------------
    Hocam merhaba,
    forumdaki konundan bilgi almıştım fotoğraf makineleri ile ilgili olarak. Rx100 önermiştin. Sahibindendeki satıcılarla görüştüm 750'den aşağıya düşmüyorlar. Bir tanesi 9 bin shutterdaymış mesela. Ereyonda 1149 TL'ye veriyor aynı makineyi. İkinci el rx100 önerdin ancak 0 olarakta bu makine alınır mı 1149'a. Eğer iyi derse 300 lira için ikinci el uğraşmaya değmez diye düşünüyorum. Bugün alacağım.
    -----------------------

Sorunsuz problemsiz olsun da sıfır ikinci el sizin tercihiniz.
    Makineyi alıp yıllarca sizde kalacaksa sıfır almak mantıklı, ama sonra model yükseltirim derseniz ikinci el daha mantıklı.

Fiyat olarak bulduğunuz 750 de iyi fiyat, 1149 da.
    İkinci el tercihi sizin.

Düşünün Amerika'da ikinci el olarak 1000 liradan ucuza alınamıyor bu cihaz (Amazon'da kargo ve eyalet vergisi eklenince)
    https://www.amazon.com/gp/offer-listing/B00889ST2G/ref=sr_1_4_olp?s=electronics&ie=UTF8&qid=1493801782&sr=1-4&keywords=rx100&condition=used

• İkinci el alırken dikkat edilebilecek şeyler:
    *20000 shutter da olsa önemli değil. Bunlar zaten ceptelefonu gibi elektronik. Yani Iphone alırken kaç shutter bu demek gibi manasız.
    Ama haşatı çıkmış her yeri ayrı oynayan, içi açılmış makine problem olabilir tabii.

Alırken ve incelerken "MAKİNANIN SIFIRDAN FARKLARI NELER?" diye sorun. Söylemediği ve sonradan bulduğunuz her büyük problem haklı iade sebebi olur sizin için. Sorunlu cihazları genelde "TERTEMİZ" diye pazarlarlar, ama önemli olan "Kasasındaki ufak tefek çizikler hariç SIFIRDAN FARKSIZ" olmasıdır.

Aklıma gelen dikkat edilebilecek diğer şeyler şunlar olabilir.
    *Pil yuvası vuruk kırık, bantla tutturulmuş filan olmaması,
    *Lensinde, ekranında filan çizik olmaması
    *En önemlisi ürettiği fotoğraflarda bir problem olmaması (Sensörde toz varsa mesela, zoom yapınca gökyüzünü çekince garip halkalar olabiliyor mesela) Mutlaka gökyüzün vs çekip, bilgisayar veya tablette yaklaştırıp bakın.

• -------------------------------------------------------------------
    Rx100le selfie nasil çekeceğiz hocam?
    --------------------------------------------------------------------

Maalesef ekran dönmüyor. ama mükemmel bir özelliği var başka hiç bir makinada görmediğim.
    1 veya 2 kişi yüzünü netle çek ayarı var onu açıyoruz.
    Çubuğu uzatıp tahmini bir kadraj yapıyoruz.
    Çubuğu uzattıktan SONRA, çekim anından hemen önce yüzümüze netliyor. Ve bu yüzden harika selfiler çekebiliyorsunuz.
    Arkplan çerçevesini tahmini ayarlamak kötü ama, yüzü net çekmek çok iyi oluyor. Favori selfie makinası bu benim için.
    Maalesef RX100M3 ten sonra ekran dönüyor fakat bu özelliği kaldırmışlar. Arkaplanı mükemmel çerçeveliyorsunuz fakat bazen siz bulanık çıkabiliyorsunuz.

Çok ayrıntı bir özellik tam anlatamamış olabilirim, ama çok denedim, RX100 ilk versiyon ve bir selfi çubuğu (monopod) çoook kullanışlı.

• biuu kullanıcısına yanıt
    Aynasızlardan konu açılmışken Sony NEX-5 nasıldır peki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam rx100'ü aldım gibi. Bunun için hafıza kartı tavsiyesi verirsen oldu bu iş :)
  • (Wifi hafıza kartı ve özel kalın bele takmalık deri kılıf hediye olan bir ilan linki)
    Hafıza kartı ve deri kılıf ikisi 300-350 liraya anca alınır. Temizde duruyor cihaz. Ne dersin
    -----------------------------------------------------------------

Ben makinayı ince USB HDD yanında hediye gelmiş bir kılıfım var onla kullanıyorum. Kalın kılıf, makineyi cebimde taşıdığımdan bana saçma geliyor. Ama sen kemerime takar kullanırım diyosan olabilir tabii.

Wifi kart da aynı şekilde. Ben kullanmadım ama dahili wifi kadar kullanışlı değil diye duydum.

Ben zaten wifi yerine micro sd kart kullanıyorum. Telefonuma otg ile okutuyorum. Çünkü özellikle uzun videoları wifi ile kopyalamak çok uzun sürüyor.
    (Bunu da sadece acil durumda yapıyorum, çünkü karttaki fotoların vs gitmesi durumu olabiliyor, en garantisi bilgisayara kopyalayıp. yedek aldıktan sonra işlem, paylaşım yapmak.)

(Bir de micro sd ler ile ASLA DANDİK PLASTİK KART dönüştürücü kullanmayın. Çünkü makinenin içinde kalıp makinanın servise götürülmesine bile sebep olabiliyor. )
    (Ben LEXAR SAMSUNG VE SANDİSK marka Yüksek hızlı DÜŞÜK kapasiteli kart kullanıyorum. 128 gb lık yavaş kart alıcağıma 16gb en hızlı kart alıyorum. Çünkü sık sık bilgisayara boşaltma imakanım oluyor. Arşivi kartta yapmıyorum. Siz de eğer uzun 4K videolar filan çekmeyecekseniz büyük kapasite kart almayın derim. Ama hızlı alın, ne kadar hızlı alırsanız o kadar kullnışlı ve uzun ömürlü olur. Şöyle diyeyim Class 4 256 gb micro sd kart hediye etseniz bana kabul etmem )

Micro USB - USB Dönüştürücü Tablet için OTG Kablo
    Lexar 16GB microSDHC UHS-I 633x High Speed with Reader Class 10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 20 Haziran 2017; 10:7:56 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.