Şimdi Ara

Yeni başlıyorum Canon'mu Nikon'mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba fotoğraf makinesi almak istiyorum ve bayadır araştırma içindeyim 2. el almayı düşünüyorum 650 tl'yi geçmiyecek şekilde Canon ile Nikon marka arasındaki makinelerde takılı kaldım kullananlardan yardım istiyorum sağlamlık ve çekim açısından hangi marka daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LiveYourLife07 -- 11 Mart 2012; 13:03:29 >

• nikon
  • bmw mi mercedesmi gibi hocam bu sorunun cevabı hangisi hoşunuza giderse alıp kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: snatch1903

bmw mi mercedesmi gibi hocam bu sorunun cevabı hangisi hoşunuza giderse alıp kullanın

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguruyaniker -- 11 Mart 2012; 16:30:30 >
  • bütçe biraz kısıtlı. 250 TL gibi bi raham daha koyarsan Nikon D70s edinebilirsin. ne varsa nikonda var ;)
  • O fiyata ancak yarı profesyonel bir makine bulabilirsiniz. Bence acele etmeyin (içinizdeki canavarı bastırın )

Canon 1100D almanız sizin için çok daha mantıklı olacaktır. ikinci el çok uygun fiyatlara bulabilirsiniz
  • Bencede biraz kendinizi dizginleyip para biriktirip bir sıfır 1100D veya 2. el 450D,500D,K-R,D5000 gibi modellere bakın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSLR mı yoksa Kompakt mı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bencede biraz daha para ekleyip 1100d alabilirsin
  • Hocam makine cok onemli degil alip cekmeye baslayin gozunuzu gelistirin boooool bol cekin. Illa makine tavsiyesi gerekirse o fiyatlara nikon d 50 ya da d70 olabilir ben tadina doyamiyordum. Canonsa 20 d ya da 30 d olabilir.
  •  Yeni başlıyorum Canon'mu Nikon'mu
  • Kardeşim git araştır kendin biraz. Canon mu Nikon mu diye soramazsın, kabl edilecek bi soru değil bu. Gidiceksin bi mağazaya alacaksın eline canonu sonrada nikonu hangisi sana yakın hissedeceksin.

Ps. Canoncular Canon, Nikoncular Nikon tavsiye eder. Buna kendin karar vermelisin.
  • Alacağınız o fiyatta en iyi makine canon 1100d veya nikon d3000'dir.
  • arkadaşlar herkese mrb şimdiden cvp için herkese tşk ederim bugun teknosanın sitesine girdim canon 1100d indirimde fiyatı 1500 uzun zamndan beri böle bakinaların peşindeyim ve okul hayatımdaki bölümümde bunlar uzerineydi ama bugün bişey dikkatimi çekti indirimli olan makina video kaydını mov yapıo hd degil bn video la kesinlikle ilgilenmiyorum ama huylandim bide 18 55 mm + 75 300 mm objektif verio bunlar da 18 55 mm IS yada 75 300 IS degil bu IS cok şeye etki edermi şimdide tşk ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cingibi

Yeni başlıyorum Canon'mu Nikon'mu

bobs
  • Canon mu Nikon mu sorusunu sormadan önce biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

Cevap olarak sebepsiz yere "Canon" ya da "Nikon" diyenlere de itibar etmeyin. Neden Canon neden Nikon sorusunun cevaplanabilmesi gerek.

Ben sana Canon diyorum, nedeni gövdede af motoru olması ve 1100d modelini öneriyorum. Hem giriş seviyesi için ideal hem de fiyatı bu sıralar çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gentleman_

Canon mu Nikon mu sorusunu sormadan önce biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

Cevap olarak sebepsiz yere "Canon" ya da "Nikon" diyenlere de itibar etmeyin. Neden Canon neden Nikon sorusunun cevaplanabilmesi gerek.

Ben sana Canon diyorum, nedeni gövdede af motoru olması ve 1100d modelini öneriyorum. Hem giriş seviyesi için ideal hem de fiyatı bu sıralar çok iyi.

Bilgi verirken doğru vermek önemlidir anlatılması gereken anlatılmış ancak yanlış yoldan günümüz modern canon eos dslr makinelerin buna 5dmark3 de dahil hiçbirinde gövdede af motoru yoktur bunun yerine bütün canon ef ve ef-s lenslerde af motoru vardır buna mukabil nikon cephesinde giriş seviyesi gövdelerde af motoru yokken d90 ve üzeri gövdelerde af motoru vardır. Nikonun her lensinde af motoru olmadığı için giriş seviyesi gövdeler bazı lenslerle af yapamaz en popüler olan 50mm 1.8d modelidir bu lensi mesela d3100 ile af olarak kullanamazsınız daha pahalı olan 50mm 1.8 g af-s almanız gerekir.
    Bu dezavantajına rağmem nikonların avantajı bütün eski yeni lensleri full frame ya da crop farketmeksizin kullanabilmektir. Benim şahsi olarak yorumum yeni başlayanlar için kullanım kolaylığı avantajıyla canon olur ancak bütçe ff ya da üst düzey crop için yeterliyse ve biraz deneyim de varsa o zaman nikon derim marka fanatikliğine gerek yok kullanıcının bütçesine ve gereksinimine göre alacağı makine en iyi makinedir ister canon ister nikon ya da sony olabilir bu herkese selamlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

Bilgi verirken doğru vermek önemlidir anlatılması gereken anlatılmış ancak yanlış yoldan günümüz modern canon eos dslr makinelerin buna 5dmark3 de dahil hiçbirinde gövdede af motoru yoktur bunun yerine bütün canon ef ve ef-s lenslerde af motoru vardır buna mukabil nikon cephesinde giriş seviyesi gövdelerde af motoru yokken d90 ve üzeri gövdelerde af motoru vardır. Nikonun her lensinde af motoru olmadığı için giriş seviyesi gövdeler bazı lenslerle af yapamaz en popüler olan 50mm 1.8d modelidir bu lensi mesela d3100 ile af olarak kullanamazsınız daha pahalı olan 50mm 1.8 g af-s almanız gerekir.
    Bu dezavantajına rağmem nikonların avantajı bütün eski yeni lensleri full frame ya da crop farketmeksizin kullanabilmektir. Benim şahsi olarak yorumum yeni başlayanlar için kullanım kolaylığı avantajıyla canon olur ancak bütçe ff ya da üst düzey crop için yeterliyse ve biraz deneyim de varsa o zaman nikon derim marka fanatikliğine gerek yok kullanıcının bütçesine ve gereksinimine göre alacağı makine en iyi makinedir ister canon ister nikon ya da sony olabilir bu herkese selamlar...

Sonuç olarak verdiğim bilgi hatalı mı, onu mu diyorsunuz? Başlangıç sevyesi olarak Canon ve model olarak af motorlu 1100d önermem yanlış mı?

BENCE DEĞİL...

• evet verdiğin bilgi hatalı canon 1100 d de af motoru yok yazdıklarımı bir daha okursan seni eleştirmeden çok yapılan bir yanlışı düzeltmek istediğimi fark edeceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 650 liraya fazla bir alternatifiniz yok zaten. Ama 350d yi kullandım. Tavsiye ederim.
    Yada bulabilirseniz pentax k-x te olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 6 Mayıs 2013; 18:27:14 >
  • Olympus
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.