Şimdi Ara

Yeni Bilgisayar Aldım C ve D sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni bilgisayar aldım hp envy 15 k000st alırken 913 gb C 17.3 gb D yapmışlar win 8.1 sing league acaba d yi yükseltebilirmiyim programsız veya ne yapabilirim

• acolaq kullanıcısına yanıt
    Minitool Partition Wizard programını öneririm. Bu zamana kadar kullanıp en memnun kaldığım programlardan biri. Önerdiğim kişilerden de memnun olmayan yok. Kullanımını da gayet basit. Bazen bilgisayarı kapatmadan bazen de bilgisayarı kapatıp tekrar açılışta boot ekranından sonra işini yapar. Genellikle sistemin kurulduğu C diskiyle oynama yapıldımı sistemi tekrar başlattıktan sonra işini yapar.

http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html

Bu da direk indirme bağlantısı,http://download.cnet.com/MiniTool-Partition-Wizard-Free/3001-2094_4-10962200.html?hasJs=n&hlndr=1&part=dl-

• peki 8.1 i sıfırlasam ayarlarında disk bölme yeri geliyor mu bi bilgin var mı teşekkürler
  • acolaq kullanıcısına yanıt
    hayır gelmez. Normal işletim sistemi kurulduktan sonraki ekranla karşılaşırsın. Sözleşme, kullanıcı adı, windows update vb. şeyler işte. Dediğim programla çok rahat halledersin bu sorunu.
  • En temizi format atıp istediğin gibi bölümlemek.
  • Bilgisayar/sağ tık/Yönet/Disk Yönetimi/D: üzerine sağ tık/Birimi Genişlet o olmazsa C: üzerine sağ tık/Birimi Daralt
  • Arkadaşlar yönet yerine geldim fakat d recovery olarak ggözüküyor herhangi bir oynama yapamıyorum ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: acolaq

Arkadaşlar yönet yerine geldim fakat d recovery olarak ggözüküyor herhangi bir oynama yapamıyorum ?

uzaktan erişim ile halledebiliriz.özel mesaj ile team viewer bilgilerini atın bana.
  • Şuanda işteyim yalnız sürekli online olamıyorum resim ekliyim arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim win 8.1 bozmadan yani orjinallik bozulmasın recovery kısmında oynama yapmayınız diyor onunda fotosunu atıcam
  • hocam boşuna uğraşma benimki de ilk aldığımda d ye sadece 20gb driver koymuşlardı gerisi c idi. birim küçültüp genişletme veya programlar halledemez ben denedim yapsa bile saatler sürer.
    en temizi orjinal Windows 8.1 iso indir yüklerken c d yi istediğin gibi ayır, serial istemiyor anakarttan direkt okuyor zaten. indirme işlemi için enpedi ye bak geniş anlatım var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bude recoverynin içi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acolaq -- 9 Şubat 2015; 10:59:20 >
  • foz54 kullanıcısına yanıt
    Dostum eminmisin orjinalligin bozulmucağına ?
  • Formata gerek yok program ile ben yaptım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle win 8 cd si yazsam ve kursam direk orjinal mi olucak ve 2.si sizece receveryi bozmalımıyım ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: acolaq

Dostum eminmisin orjinalligin bozulmucağına ?

http://8.enpedi.com/2014/11/windows-81-core-core-single-language-ve.html
    burada ayrıntı olarak anlatıyor orjinal microsoft aracıyla iso indir sonra ister usb bellekle ister dvd ile format at. ben böyle yaptım çünkü pcnin içinde gelen o recovery kısmında temel windows 8 vardı sürekli güncellendi sonra mağazadan 8.1 geldi, üstüne 8.1 in güncellemeleri derken sistem şişti. bu yolla direkt en güncel 8.1 yüklersin sonra üreticinin sitesinden sürücüleri indirirsin olur biter

format atmadan yapacağım diyorsan disk yöneticisinden birim küçültüp diğer birime eklemeyi deneme çok uzun sürüyordu arkadaş program önermiş de ne kadar sürer bilemem.

ekleme: 10gblık recovery(kurtarma) bölümü kalsın belki garantilik durum olduğunda işe yarar ben de silmedim onu zaten hdd 1tb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foz54 -- 9 Şubat 2015; 12:42:10 >

• D sürücüsü recovery bölümü. Ona dokunma, olur da format atmak istersen onun yerine recoveryden direkt sıfırlayabilirsin bilgisayarı. C sürücüsünü de dedikleri gibi disk yönetiminden bölebilirsin. Orijinalliği etkilemez. Ek bir program kullanmana gerek yok. Uzun sürmemesi lazım bu işlemin normal şartlarda.
  • Arkadaşlar aşagıdaki gibi ben şimdi c yi küçültsem d ye ekliyemiyorum çünkü recovery kısmı bi tane daha sürücü açabilirmiyim göremedim ama ? yardımcı oldugunuz için hepinize teşekkür ederim.
  • Yazdık ya önceden, disk yönetiminde C: üzerinde sağ tık birimi küçült diyeceksiniz / alan hesaplayacak / küçült diyeceksiniz

"ayrılmamış" alan oluşacak onun üzerine sağ tıklayıp / yeni basit birim tıklayacaksanız / gelen penceredeki yönergeleri uygulayarak alanı biçimlendireceksiniz.
  • .:DONANIMHABER:. kullanıcısına yanıt
    Kardeşim dediğin gibi yaptım yalnız ayrılmamış alan gözükmüyor teşekkürler
  • "Küçült" ekranına geliyorsunuz, MB cinsinden belli bir alan seçiyorsunuz, küçült dediğinizde işlem tamamlanıyor, C: nin alanı azalıyor, ama disk yönetiminde ayrılmamış alan gözükmüyor öyle mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.