Şimdi Ara

Yeni bilgisayar kendini sürekli aniden yeniden başlatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar öncelikle. Başlıkta da belirttiğim gibi daha alalı 1 ay olan, ilk taksidini yeni ödediğim bilgisayarım aniden kapanıyor ve yeniden açılıyor. İlk başta ısınmadan olduğunu düşündüm fakat az önce bilgisayarı yeni açtım 15 saniye geçince yine başıma geldi buz gibiyken. Bu yüzden buraya konu açıp işi bilen sizlerden yardım almak istedim.

(Dipnot: Ne alaka bilmiyorum ama belki size bir fikir verir diye yazayım; masaüstünün üst şeridine yatay olarak dizdiğim masaüstü simgelerim yeniden açılında solda dizili oluyor. )

Bilgisayarın modeli şu:http://www8.hp.com/tr/tr/products/laptops/product-detail.html?oid=18491323

Yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler herkese.

• Sorun ramlarde usta not kısmından bariz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kurcalamanızı önermem. Zaten yeni almışsınız. Büyük ihtimalle fabrikasyon bir donanım arızası mevcut. En kısa süre içerisinde servisle irtibat kurup değişim isteyin. Tamirat derlerse 1 aylık ürün olduğunu belirtin. Değişim için ısrarcı olun. Olur ki kabul edilmezse mecburen tamirat süreci başlar.

Yalnız sıkıntı olabilecek husus şurası; 1 ay oldu yazmışsınız. Yani son günlere kadar sorunsuz kullandığınız anlamına gelir. Yoksa 1 ay elde tutmanın bir anlamı yok. Doğal olarak yüksek voltaj ya da daire içi elektrik tesisatından kaynaklı bir hatadan dolayı oluşmuşsa bu arıza kullanıcı hatası diyebilirler. Bu zor bir ihtimal bile olsa aklınızda bulunsun ki alacağınız böyle bir cevap süpriz olmasın size. Hem böyle bir olay varsa eğer (umarım yoktur) yapılsa ya da değişse bile aynı durum ortaya çıkabilir. O zamanda daire içi elektrik tesisatına elektrikçi çağırıp baktırmanız lazım. Yoksa aynı sorunu bir daha yaşarsınız. Bu kısmı sadece uyarı amaçlı yazdım. Normal şartlarda değişim yapılması gerekir. Tavsiyem de bu yönde zaten. Kurcaladıkça fabrikasyon hatayı kullanıcı hatasına çevirirsiniz. Bu gibi yeni ürünlerle uğraşılmasını tavsiye etmem.

Garantili yeni ürün hiç uğraşmadan direk aldığınız yerle irtibat kurmanızı öneririm. Çünkü arıza herşeyden kaynaklı olabillir. Bu sorunun çok sayıda yazılımsal ve donanımsal sebebi vardır. Onu da tek tek test etmeden öğrenemezsiniz. O yüzden satıcı ve servis ile irtibat kurun.

• quote:

Orijinalden alıntı: MexeSs

Hocam kurcalamanızı önermem. Zaten yeni almışsınız. Büyük ihtimalle fabrikasyon bir donanım arızası mevcut. En kısa süre içerisinde servisle irtibat kurup değişim isteyin. Tamirat derlerse 1 aylık ürün olduğunu belirtin. Değişim için ısrarcı olun. Olur ki kabul edilmezse mecburen tamirat süreci başlar.

Yalnız sıkıntı olabilecek husus şurası; 1 ay oldu yazmışsınız. Yani son günlere kadar sorunsuz kullandığınız anlamına gelir. Yoksa 1 ay elde tutmanın bir anlamı yok. Doğal olarak yüksek voltaj ya da daire içi elektrik tesisatından kaynaklı bir hatadan dolayı oluşmuşsa bu arıza kullanıcı hatası diyebilirler. Bu zor bir ihtimal bile olsa aklınızda bulunsun ki alacağınız böyle bir cevap süpriz olmasın size. Hem böyle bir olay varsa eğer (umarım yoktur) yapılsa ya da değişse bile aynı durum ortaya çıkabilir. O zamanda daire içi elektrik tesisatına elektrikçi çağırıp baktırmanız lazım. Yoksa aynı sorunu bir daha yaşarsınız. Bu kısmı sadece uyarı amaçlı yazdım. Normal şartlarda değişim yapılması gerekir. Tavsiyem de bu yönde zaten. Kurcaladıkça fabrikasyon hatayı kullanıcı hatasına çevirirsiniz. Bu gibi yeni ürünlerle uğraşılmasını tavsiye etmem.

Garantili yeni ürün hiç uğraşmadan direk aldığınız yerle irtibat kurmanızı öneririm. Çünkü arıza herşeyden kaynaklı olabillir. Bu sorunun çok sayıda yazılımsal ve donanımsal sebebi vardır. Onu da tek tek test etmeden öğrenemezsiniz. O yüzden satıcı ve servis ile irtibat kurun.
    Cevabın için çok teşekkür ederim hocam. ilk aldığım günlerde de 1-2 defa kapandı uzun aralıklarla ama pek dikkate almamıştım. Son günlerde biraz daha fazla çalışınca kapatma sayıları çok arttı. Fakat konuyu açtığım gün yüklediğim bios güncellemesinden sonra hiç kapanmadı aynı anda 5-6 programda bile çalışsam hiç kapanmadı ısınması da azaldı. Tekrar kapandığı an garantiye götüreceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.