Şimdi Ara

Yeni bilgisayar kurmak istiyorum parçaları yazdım sizce nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci :AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz / 3.3GHz Turbo Core 9MB Cache İşlemci

Anakart :ASUS M5A97 EVO AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart

Ekran Kartları :ASUS HD6570 GDDR3 1GB 128Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı

Ram :CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Bellek

Sabit Disk :WD 3.5" 1TB Caviar Blue 7200Rpm SATA 3.0 32MB Cache Harddisk

Kasa :XIGMATEK ASGARD PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA

Ekran :SAMSUNG 18.5" B1930N GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR

Optiksürücü : ASUS DRW-24B3ST 24X ± DOUBLE LAYER SLİM DVD YAZICI

arkadaşlar parçalar bunlar bakıp yorumlarınızı bekliyorum bunlara yakın bunlardan biraz daha iyi fiyatlarıda uygun parça biliyorsanız veya eksik olan parça varsa cevaplarınızı bekliyorum
    fiyat aralığı 1500 veya 1600tl olabilir.
    herkese yorumları için teşekkür ederim şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askcil -- 29 Eylül 2011; 23:04:34 >

• parçalar iyi gibi duruyor ama ben 350 wattlık bir kasanın (everest bi de) bu sistemi besliyebileceğini pe ksanmıyorum
    http://www.thermaltake.outervision.com/
    bu linkten bi kontrol et bakalım ne kadar güç ihitiyacı çıkıcak sistemin
  • Genel olarak güzel duruyor. ama bence birkaç değişiklikle daha iyi hale getirilebilir. tabi bu biraz ihtiyacınıza bağlı. oyun oynamayacaksanız veya grafik tasarım yapmıyorsanız ilk önerim dışındakileri boşverin.

-am3+ anakart yakında çıkacak olan ilk nesil buldozer işlemcileri destekleyebilir. bu nedenle daha uygun bir işlemci alıp(idareten) buldozerleri bekleyebilirsin.
    -Hd6570 oyun amaçlı şimdilik yeter ama en fazla 1 yıl sonra değişiklik ister diye düşünüyorum. 6790 veya 6850 kartlara bi göz atmanı öneririm. fiyat performans dengesi olarak çok daha iyi olucaktır.
    -xigmatek kasaları ve psu ları kalite olarak gayet güzel. ama biraz daha ekleyerek utgart almayı düşünürseniz soğutma çok daha rahat olucaktır (buda oyun için düşünülüyorsa geçerli)
    -18.5" desteklediği çözünürlükler nedeniyle biraz dertli olabilir. aradaki fiyat farklarıda çok olmadığından 22" öneririm. yine samsung veya lg bu işte önde gelen markalar. özellikle led lcd olmasına dikkat edin. renk derinliği çok farkeder.

• ekran katı 256 bit olsun monitor ise 22 inç olsun diyerleri fena deyil
  • nestra kardeşim yorumların için çok tşkler yakında çıkacak dediğin buldozer işlemcileri bekleye bilirim ama şimdilik bununla idare edeceğim dediğin gibi ekren kartını değiştirip HIS HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı bunu eklemeyi düşünüyorum tşkler

ayriyeten bioshock1975 ve Lestat lion arkadaşlarıma da çok tşkler yardımları için
  • o sisteme o kart olmamış 6790 veya 6850 diyorum bende. hatta bütçe varsa daha üstü. :)
  • buldozer düşünüyorsan amd nin daha uygun fiyatlı işlemcilerini öneririm. çünkü şimdi bile 4 çekirdeği kullanabilen oyunlar bir elin parmaklarını geçmez. sen 6 çekirdekli seçtiğin için böyle diyorum.
    buldozer ların giriş seviyesi 8 çekirdek olucak çıkışa kadar değişmez ise.
    şu anda için 2 çekirdekli ortalama bir işlemci bile herhangi bir oyun için yeterli olucaktır. abartı oyun bilgisayarlarına kanma o kadar gücü kullanabilen oyun yok dediğim gibi.
    nadirde olsa civ5 gibi oyunlar 4 çekirdekli işlemciyi tamamen kullanabiliyorlar.

hd 6790 ve 6850 serileri verdikleri performansa göre çok ekonomik. daha üst seviye kartlar tabikide tercih edilebilir fakat çok az bir performans artışı için bile 2 katı bütçe ayırman gerekicektir.
    ekran kartına abartı fiyat vermeden iyi performans almak için en fazla 6870 öneririm. ki 6850 ile arasındaki persormans farkı belki %1-2 kadar olucaktır.
    kesin "üst seviye ekran kartından al bilmemkaç fps alırsın" diyenler çıkıcaktır ki forumda dolu.
    kendim xfx hd6850 black edition kullanıyorum. herhangi bir oyunda 30 fps nin altına asla düşmedi. (çoğu oyunda 80 in bile altına düşmedi)
    bide insan gözü 23 fps nin altına inene kadar bir fark hissedemez. (bazıları bunu hz ile karıştırıyor. hz min 50 olmalı. hz değerinin ekran kartıyla alakası yok tabi monitörle alakalı)

bide alıcağın ekran kartını iyi araştır. heatsink ve fanların ne kadar iyi olduğu önemli oluyor. bazı kartlar kompresör gibi ses kaptığından rahatsız olabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nestra kardeşim yorumlatın için tşkler ekran kartımı HIS HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran veya XFX HD6790 Çift Fan GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı bunlardan biri olacak ama xfxhd6790 fiyat olarak daha uygun sence işlemci olarak 4 çekirdekli amd ne önerirsin bekliyorum yardımlarını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askcil -- 3 Ekim 2011; 10:09:51 >
  • AMD Phenom II X4 955 Black Ed. AM3 8MB 3.2GHz - 275TL.
    Gigabyte 990XA-UD3 DDR3 1866MHz S+GL+16X AM3+ - 290TL.
    Samsung Spinpoint F3 1TB 32MB 7200rpm SATA 3.0Gb/s - 140TL.
    Geil Plus 8GB DDR3 1600Mhz CL9 Low Voltage Dual Kit (2x4GB) - 130TL.
    Sapphire ATI HD6870 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı - 410TL.
    Dark Falcon Çift USB 3.0 Portlu High Power B12S 750W 80+ - 350TL.

Toplam : 1595TL

İlerde 2.ekran kartı ile CF yaparsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

AMD Phenom II X4 955 Black Ed. AM3 8MB 3.2GHz - 275TL.
    Gigabyte 990XA-UD3 DDR3 1866MHz S+GL+16X AM3+ - 290TL.
    Samsung Spinpoint F3 1TB 32MB 7200rpm SATA 3.0Gb/s - 140TL.
    Geil Plus 8GB DDR3 1600Mhz CL9 Low Voltage Dual Kit (2x4GB) - 130TL.
    Sapphire ATI HD6870 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı - 410TL.
    Dark Falcon Çift USB 3.0 Portlu High Power B12S 750W 80+ - 350TL.

Toplam : 1595TL

İlerde 2.ekran kartı ile CF yaparsınız.

Güzel sistem önerisi.
    işlemcide fiyat/performans olarak çok iyi. kullanan arkadaşım var ve özellikle render alırken farkı hissettiriyor.
    askcil Chris Brown çok güzel bir öneride bulunmuş zaten bende aynı işlemciyi önericektim.
    bulldozer lar piyasaya çıkıp, fiyat olarak oturana kadar seni çok rahat idare eder.
    fakat aman anakartta ve psu da fiyat kısma. çoğu kişi bu hatayı yapar ve sonra ekran kartından ve işlemciden tam verim alamaz. özellikle psu da 80+ sertifikası (Chris Brown un önerdiği kasa/psu da var bak) çok önemlidir.

• Chris Brown süper tşkler bilgilerin için sistemin baya hoş ellerine sağlık
    Chris Brown kardeşim parçaların adresini verirmisin bi bakayım oraya vatanda fiyatla daha yüksek birde bazı parçalar orda yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askcil -- 10 Ekim 2011; 12:43:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.