Şimdi Ara

Yeni Bilgisayar Verim Alma??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anakart:ASUS P5QC, P45, DDR2-DDR3, 2X PCIExp, Socket 775, ATI CrossFireX
    İşlemci:Intel Quadcore q8400 2.66g 1333m 4mb
    Ekran Kartı:ASUS ENGTX260 TOP 896MB
    Ram:2 x Kingston 2 GB 1333 MHz DDR3
    Hd:500 gb seagate 7200rpm sata ncq
    Sup:Cooler master 500w

Arkadaşlar ben yukardaki sistemi topladım ve hard diskimi 2 ye bölüp vista sevmediğimden dolayı windows xp kurararak kullanmaya başladım..Fakat bilgisayarı açtığımda windows xp yükleme yerinde baya bi bekleme yaptığını görüyorum bunun sebebi ne olabilir daha hızlı açılmasını bekliyordum en azından bilgisayarın çünkü bu sistemden daha kötü bilgisayarlar daha hızlı açılıyo:) yada ben mi büyütüorum acaba?:)

Ayrıca 4 gb ram olmasına rağmen bilgisayarımdan özelliklere girdiğimde neden 3.25 gb ram gözüküyor??

Bide bu sisteme masraf yapmadan ve riske etmeden küçük veya büyük gelişmeler nasıl kaydedebilirim önerilerinizi beklerim arkadaşlar teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joshua85 -- 9 Temmuz 2009; 1:07:50 >

• Öncelikle bios güncellemelerini yap derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EnGErD

Öncelikle bios güncellemelerini yap derim.

teşekkürler fakat bios güncellemesi derken bios ayarlarımı yoksa anakart driverlarımı çok anlamadığım için sormak zorundayım??:)
  • 4 Gb rami 32 bit olmasından dolayı 3.25 görmesi normal. Fazla gösteren yöntemler var ama yine de çalışma hızında değişiklik olmaz.

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=ShiLE9XNeuFKwFDC&content=download

Bu linkten de bios ve diğer bileşenlerin güncel olup olmadığını kontrol edebilirsin.

Ama öncelikle biosun nasıl güncelleneceğini çok iyi öğrenmen gerekir yoksa anakartın tamire gidebilir. Öğrenirsen basit bir işlemdir.

Baktığım kadarıyla mayıs ayında biosun yeni versiyonu çıkmış. Büyük ihtimal güncellemen gerekebilir.

Kolay gele.

• quote:

Orjinalden alıntı: e-rose

4 Gb rami 32 bit olmasından dolayı 3.25 görmesi normal. Fazla gösteren yöntemler var ama yine de çalışma hızında değişiklik olmaz.

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=ShiLE9XNeuFKwFDC&content=download

Bu linkten de bios ve diğer bileşenlerin güncel olup olmadığını kontrol edebilirsin.

Ama öncelikle biosun nasıl güncelleneceğini çok iyi öğrenmen gerekir yoksa anakartın tamire gidebilir. Öğrenirsen basit bir işlemdir.

Baktığım kadarıyla mayıs ayında biosun yeni versiyonu çıkmış. Büyük ihtimal güncellemen gerekebilir.

Kolay gele.

Yönlendirdiğin sitedeki bios un son versiyonu ile şu anda anakartımdaki versiyonlar aynı ondan dolayı indirip de yüklemeye gerek görmedim yinede teşekkürler..

• ön yargılarınızı kırıp vista 64bit sp2 kurun olmadı yine 64bit olmak kaydıyla win7 de geçebilirsiniz.

bırakın artık şu takoz xp'yi.
  • Windows 7 64 bit indiriyorum yarın kurup gelişmelere bakıcam bu tavsiye içinde teşekkür ederim çok:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birde 32 bit xp kopyadan 64 bit windows 7 rc ye geçişte bi sorun olurmu arkadaşlar??

Ek olarak arkadaşlar bilenleriniz vardır şu anda windows 7 yi önceden sipariş ederek yarı fiyatına gibi bir avantajla alabiliyoruz galiba..

http://store.microsoft.com/micro ... de/product/B0F9E641

şu anda xp 32 bit kopyası kullanıyorum ve windows 7 64 bit indiriyorum yarın kurup kullanmaya denicem..
    Benim sorum şu olucak bu yarı fiyata satılan ürün aynı windows xp cd si gibi mi olucak yani takıp boot edip format atıp windows 7 yi direk kurabilcezmi yoksa bu upgrade dediği daha önce sahip olduğumuz orjinal bi işletim sistemini windows 7 yemi upgrade edicek..Şöylede sorabilirim sanırım bu yarı fiyatına alıncak ürünü kullanabilmek için daha önceden yüklenmiş orjinal bi işletim sistemimi gerekiyor??

Eğer sipariş vericemiz dvd xp cd si gibi bi işletim sistemi gerektirmeden direk windows 7 yi kurcaksa sizce satın almaya değermi??

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.