Şimdi Ara

yeni bisiklet alacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 16 yasındayım bisiklet almayi düsünüyorum . 2 tane vardı eskidi iyice felan bakımı zorlaştı. sağlam birşey almak istiyorum ve güzel. sehir icinde sürücem çok pahalı birşey olsun istemiyorum. bana linkler atıp ve neden olduğunu yazabilir misiniz? cok tesekkür ederim simdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lothbroks -- 3 Temmuz 2014; 21:31:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xRageer

merhaba arkadaşlar 16 yasındayım bisiklet almayi düsünüyorum . 2 tane vardı eskidi iyice felan bakımı zorlaştı. sağlam birşey almak istiyorum ve güzel. sehir icinde sürücem çok pahalı birşey olsun istemiyorum. bana linkler atıp ve neden olduğunu yazabilir misiniz? cok tesekkür ederim simdiden

Merhaba kardesim.. Artik senin uzun omurlu bir bisiklet alma zamanin gelmis... V fren kesinlikle onermiyorum.. Yillarca kullandim yillarca rezillik cektim... Hidrolik bir bisiklet alda hangi marka alirsan al... Orta kalite bisiklet markalari sunlar olabilir ..salcano kron sedona ... Diger markalar biraz pahali kaciyor...bu uc markada seni uzmez ben salcano ng 650 29 jant hidrolik kullaniyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç kullanılmamış Bianchi speed 3000 var, yeğenime alındı binemiyor, daha ufağı alınacak. 400 TL fiyatı var. İstanbul Beylikdüzü

yeni bisiklet alacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: yukselg

quote:

merhaba arkadaşlar 16 yasındayım bisiklet almayi düsünüyorum . 2 tane vardı eskidi iyice felan bakımı zorlaştı. sağlam birşey almak istiyorum ve güzel. sehir icinde sürücem çok pahalı birşey olsun istemiyorum. bana linkler atıp ve neden olduğunu yazabilir misiniz? cok tesekkür ederim simdiden

Merhaba kardesim.. Artik senin uzun omurlu bir bisiklet alma zamanin gelmis... V fren kesinlikle onermiyorum.. Yillarca kullandim yillarca rezillik cektim... Hidrolik bir bisiklet alda hangi marka alirsan al... Orta kalite bisiklet markalari sunlar olabilir ..salcano kron sedona ... Diger markalar biraz pahali kaciyor...bu uc markada seni uzmez ben salcano ng 650 29 jant hidrolik kullaniyorum..

hocam teşekkürler yorumunuz için birde şu v fren ve hidrolik birde 29 jantın ozelligi nedir bi yardım edebilir misiniz

• quote:

quote:

quote:

hocam teşekkürler yorumunuz için birde şu v fren ve hidrolik birde 29 jantın ozelligi nedir bi yardım edebilir misiniz

V fren papuçlu olan hidrolik frende diskli olan.
    ama hidrolik alıcam diye mekanik fren alma.

• quote:

quote:

quote:

V fren yagmurda camurda fren kalitesini dusurerek tutus mesafesi uzuyor.. Surekli ayari kacarak tekere degiyor ve tekeri degistirmek zorunda kaliyorsun.. Surekli pabuc degistiriyorsun.. Fren teli degistiriyorsun.. Surekli masraf cikartiyor... Hidrolik fren ise yagmur camur kar dolu hic bir sey etkilemez ve normal havada fren kalitesi ne ise diger sartlarda da ayni kalitesini korur. V frende frene abanirken hidrolikte serce parmaginla fren yaparsin.. Senede 1defa balatalari degistirirsin. Diskini guzel korudugun surece yamultmadigin surece hic bir masrafi yok... hidrolik fren kapali fren sistemi icinde hidrolik yagin basinci ile balata diskleri sikarak fren yaparsin. Fren sisteminde tel yok... Diskli olupta telli olanlar var onlari kesinlille alma .. Tel yardimi ile balata diskleri sikiyor tek taraftan siktigi icinde zamanla disk yamuluyor.... 29 jant ise tekerin ebati. Boyun 170 uzeri ise 29 jantli tekerlek kadro boyu ise ya 18 veya 19 inc al... Boyle bir bisiklet alirsan uzun omurlu bir sekilde kullanirsin guzel kullanip bakimlarini yaparsan tabi...

• hidrolik disk frenli bisiklet alacak olursan şunu baştan kafana kazı: SAKIN HA SAKIN TEKERLER ÇIKARILMIŞ İKEN (YANİ DİSKLER ÇIKARILMIŞ VAZİYETTE İKEN) FRENLERİ SIKAYIM DEME, VE BİSİKLETİ ELİNDEN GELDİĞİNCE TERS ÇEVİRMEMEYE ÇALIŞ.

ben disk frenlerimi sorunsuz kullanırken bilgisizliğimden dolayı tekerleri çıkartıp bisikleti ters çevirip frenleri sıktım ve hidrolik ayarı tamamen kaçtı, o gün bu gündür de hidrolik bakımı bile yaptırmama rağmen yine de eski performansı elde edemedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk defa araç alacağım öneri
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yukselg Y kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum size tam tersine hd fren bakımı daha zor iyi usta isteyen bana göre daha sorunlu sistemlerdir.
    çok çamur kıyamet kullanmayacaksanız bisikleti ne kadar gerekir tartışılır halbuki v fren bir 5 numara alyan anahtarı ve tornavida ile her yerde her ortamda ayarlanır 10 dakikanızı almaz, pabuç dağ başında bile bulunur bu yüzden dikkat edin uzun tura çıkanlar genelde V fren kullanırlar,

Ayarı kaçınca neden teker değiştiriyorsunuz anlayamadım pire için yorgan yakarım mı diyorsunuz? ayarı kaçmaz v frenin bir kez adam gibi ayarlarsanız 50 km de bir gibi fren kollarından sıkarsanız (plastik vidası vardır aşınan pabuçu janta yaklaştırır) jantı yamultmadıkça ayarı bozulmaz. Ha jant yamulmuşsa hd frenin diskide yamulmuş demek olacaktır muhtemelen. Jant yamulsa bile 10 dakikada fren pabucunu uyum sağlayacak ayara getirirsiniz acaba disk yamulunca ne yapmayı planlıyorsunuz? Üstelik hd fren sistemi ekstra ağırlık demektir.

HD fren kötü mü? tabi ki hayır ama hepsinin artı ve eksileri var birini göğe çıkartıp birini yerin dibine batırmak mantıklı değil. kişisel olarak hiçbir bisiklet seçimimde hd frenin yanına bile yaklaşmam. Ben dağ başında bile 20 dakika da teli dahil pabuç değiştirip fren ayarı yapabilirim ama hd fren sorun yaşadığı yerde yanımda hidroliği hava alma aparatları vs. yoksa kaldım demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ptahba

Katılmıyorum size tam tersine hd fren bakımı daha zor iyi usta isteyen bana göre daha sorunlu sistemlerdir.
    çok çamur kıyamet kullanmayacaksanız bisikleti ne kadar gerekir tartışılır halbuki v fren bir 5 numara alyan anahtarı ve tornavida ile her yerde her ortamda ayarlanır 10 dakikanızı almaz, pabuç dağ başında bile bulunur bu yüzden dikkat edin uzun tura çıkanlar genelde V fren kullanırlar,

Ayarı kaçınca neden teker değiştiriyorsunuz anlayamadım pire için yorgan yakarım mı diyorsunuz? ayarı kaçmaz v frenin bir kez adam gibi ayarlarsanız 50 km de bir gibi fren kollarından sıkarsanız (plastik vidası vardır aşınan pabuçu janta yaklaştırır) jantı yamultmadıkça ayarı bozulmaz. Ha jant yamulmuşsa hd frenin diskide yamulmuş demek olacaktır muhtemelen. Jant yamulsa bile 10 dakikada fren pabucunu uyum sağlayacak ayara getirirsiniz acaba disk yamulunca ne yapmayı planlıyorsunuz? Üstelik hd fren sistemi ekstra ağırlık demektir.

HD fren kötü mü? tabi ki hayır ama hepsinin artı ve eksileri var birini göğe çıkartıp birini yerin dibine batırmak mantıklı değil. kişisel olarak hiçbir bisiklet seçimimde hd frenin yanına bile yaklaşmam. Ben dağ başında bile 20 dakika da teli dahil pabuç değiştirip fren ayarı yapabilirim ama hd fren sorun yaşadığı yerde yanımda hidroliği hava alma aparatları vs. yoksa kaldım demektir.

Fren kalitesi ve konforlu kullanim varken neden sacma bir sistem kullanayim... Soruyu soran kardesim daha 16 yasinda.. Ne daga cikar nede tepede dolanir... Max yapacagi sey kaldirimlardan atlamak... Yillardir v frenin cilesini cektim yaklasik da 1 senedir hidrolik kullaniyorum... Essekten inip ata binmis kadar kalite ve donanim farki var... Yaklasik 1 senedir hidrolik kullaniyorum bir defa bile balata degistirmedim... Ama v fren kullaniyor olsan 2-3 ayda bir pabuc degistiriyor ve tel degistiriyor olcaktim... Sizin masrafi az ve ucuz dediginiz sey sureklilik arz edince astari yuzunden pahaliya geliyor... En iyi ve en kaliteli sistem hidrolik sistemdir... Bakim bile gerektirmiyor 3-4ayda bir zincirleri yaglarsin arka ve on aktariciyi temizlersin bu kadar... Pabuc yamuluyo mu tekere degiyor mu fren teli kopuyor mu dertleri kesinlikle yok... Ben neden bu cileleri cekiyim ?...

• quote:

Katılıyorum hocam hidrolik fren sisteminin bakımı daha zor ve zahmetli hemde pahalı. V-Frenlerin bakımı hem kolay hemde daha ucuz. Tamam hidrolikler daha fazla sıkı tutuş sergileyebilir ama daha çabuk bozulan ve bozulduğunda ustasını gerektiren bir fren sistemi diye biliyorum.

acaba çok kalitesiz bir sistem mi kullandınız nedir dediklerinizin hiçbirini ne ben yaşadım ne de arkadaşlarım 2-3 ayda pabuç değiştirmeniz için ya ayda 1000 km yol yapıyorsunuz ya da 3-5 liralık kalitesiz pabuç kullanıyor olmanız gerekiyor. Üstelik şehirde kullanılacak bir bisiklette hafiflik önemliyken sistemin ağırlığı cabası. Bu benim görüşlerim belirtmek isterim saldırmanıza gerek yok size v fren kullanın demiyorum ki bana neden bu çileyi çekiyim diye hesap soruyorsunuz anlamak mümkün değil? Bana göre hd fren sorunlu ve hamallık ne yani neden hd fren kullaniyim diye saldırıya mı geçiyim ne yapmalıyım sizce.

16 Yaşında olması farketmez genç dostumuzun iki sistemin de (aslında 3 ama mekanik disk freni önereni hiç görmedim) artısını eksisini bilsin ona göre seçimini yapsın.
  • Malumunuz bisiklet donanımında tüm bileşenler alttan üste doğru kalitelerine göre sınıflandırılıyor. Siz çin malı markasız bir V fren seti ile Deore XT hidrolik disk fren sistemini kıyaslarsanız yerin dibine sokuyor olmanız gayet doğal hale gelir. Kaliteli bir V fren seti ve kaliteli pabuçlarla bahsettiğiniz çileyi çekmek için bir sebep yok, kaldı ki sistem ağırlığı, bakım maliyeti/masrafı ve parça bulunabilirliği konularında hiçbir hidrolik disk, V fren ile yarışamaz.
    Kendi bildiğinizi mutlak doğru diye insanlara dikte ediyor oluşunuz yanlış. Hayatta pek çok şey gibi bu da bir seçim konusu ve her seçimin bir getirisi bir de götürüsü olacaktır.
  • quote:

acaba çok kalitesiz bir sistem mi kullandınız nedir dediklerinizin hiçbirini ne ben yaşadım ne de arkadaşlarım 2-3 ayda pabuç değiştirmeniz için ya ayda 1000 km yol yapıyorsunuz ya da 3-5 liralık kalitesiz pabuç kullanıyor olmanız gerekiyor. Üstelik şehirde kullanılacak bir bisiklette hafiflik önemliyken sistemin ağırlığı cabası. Bu benim görüşlerim belirtmek isterim saldırmanıza gerek yok size v fren kullanın demiyorum ki bana neden bu çileyi çekiyim diye hesap soruyorsunuz anlamak mümkün değil? Bana göre hd fren sorunlu ve hamallık ne yani neden hd fren kullaniyim diye saldırıya mı geçiyim ne yapmalıyım sizce.

16 Yaşında olması farketmez genç dostumuzun iki sistemin de (aslında 3 ama mekanik disk freni önereni hiç görmedim) artısını eksisini bilsin ona göre seçimini yapsın.

Neden saldiriyim yaaa... Ben her isi bisikletle yaptigim icin surekli bisiklet kullandigim icin kesinlikle v fren bana gore degil... Birde bisiklet eskidikce fren ayari sifirdaki gibi olmuyor.. Artil cile cekmeye basladigim icin hidrolik alarak bundan kurtuldum .neredeyse 1 sene olucak ne masraf cikardi nede sorun cikardi... O yuzden ben hidrolik onerdim.. Yoksa v fren sifir alindigi gibi kalsa bir sikinti yok zaten

en az Alıvıo v-FREN OLSA HİÇ Bİ SORUN OLMUYOR.
  • Kalitesiz bir v fren kullanmissiniz bugune kadar. Bisikletle uzun yol yapan hic kimse disk fren tercih etmez. Gerek Turkiye gerekse Dunya turu yapan her bisikletci v fren kullanir.
    Dandik hdisk frenlerde de ayni sorunlari yasarsiniz.
    Hatta baradine vfren pabuclari ve avid in mdisk frenleri bircok hdiskten iyidir.

Bilgilendirme yaparken tek bir ornek uzerinden hareketle genelleme yapmak saglikli olmuyor

• Carraro Crp 710 tavsiyemdir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.