Şimdi Ara

YENİ BMW 1 SERİSİ F40 (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
44
Favori
68.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eyvah eyvah, yakın zamanda bizim araçların ekranları ile "çalındı" haberleri bu forumlarda boy göstermeye başlar...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Almanya dan bir 8 serisi fiyatı ve fotoğrafı paylaşayım dedim:

YENİ BMW 1 SERİSİ F40

• m_albat M kullanıcısına yanıt

Ben de denedim arabanin gideri varken 216 da gaz kesiyor araba, limitor var bu hizda. Cidden hele en son o kadar iyi bir yol vardi 240 i rahat gorurdu araba ama gaz kesti. Motor sesinden bile anlasiliyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fen0men0 kullanıcısına yanıt
    Gereksiz bir limitor olmuş maalesef. Çok hız meraklısı değilim ama garip geldi bana da

hocam hazır siz cevap vermeişken size de sormuş olayım. aslında tüm f40 kullancııları için bir soru da

bu arabanın direksiyonu çok mu ağır yoksa bizim arabada mı problem var, sıfır aldık arabayı 3 senedir kullanıyoruz. herhalde araba böyle diye düşünüyordum ama daha geçenlerde abim sıfır g20 aldı direskyion kuş gibi bunun yanında hatta clio ve astra da çok kullanıyorum ve onlara nazaran da ağır. gerçekten ağır direksiyon ve sanki kademe kademe dönüyor gibi direksiyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fen0men0 -- 24 Haziran 2024; 16:51:49 >
  • Bu konu benim de kafama takılmıştı. Meraktan sordum istinye borusan da birlikte aracı test ettiğimiz kişiye. Kendisi m sport paketlerde özellikle ağır direksiyon ve sert süspansiyon olduğunu söyledi.

aslında m sport da değil, düz sportline ama yani acaba önden çekişi pek beceremiyor mu bmw onunla alakalı bişey mi olabilir dedim.

M sport ve sportline nın zaten bir farkı yok mekanik olarak. Aynı sistemleri kullanıyorlar. Tek fark dış makyaj. O yüzden normaldir hocam )

• Archi33tect kullanıcısına yanıt
    Mesajıma olan cevabınızı tam anlayamadım ?

Bende hem G20 M sport var hem F40 sport line, ikisi de 2024 model, dediginiz gibi G20 direksiyonu daha konforlu. Nedenini bilmiyorum…

• çok ilginç gerçekten hani bizim evde yakın gelecekte 5 tane araba elimize geçti clio, astra, bmw f20, f40 ve g20 bu 5 arabanın içinde direksiyonu bariz en ağır olanı bmw f40 ama çok aşırı hissedilir şekilde ağır. tabi ki böyle eski şahin ya da ford taunus gibi değil ama öyle rahat bir direksiyona sahip değil hiç sorgulamamıştım ama bu forumu görünce acaba herkes de aynı kandıa mı bu f40 lara has bir durum mu diye sormak istedim :)

hocam genel anlamda f40 sert bence; 2021 model sportline var 3 senedir kullanıyorum açıkcası beğeniyorum ben belki de alıştığım için. Diğer araç 2023 msport 320i mesela o da aksine çok yumuşak geliyor. ama kıyaslama yapınca mini Cooper hariç diğer araçlardan sert gerçekten.

• torossidis T kullanıcısına yanıt

çok teşekkürler hocam, vallahi içim rahatladı ben de 3 senedir kullanıyorum gidip de sormadım hiç servise ama içim içimi yiyordu acaba kusurlu araba mı aldık diye :)

• Bugün Avusturya'da dolaşırken denk geldim, bizimkilerin dedesi😀

YENİ BMW 1 SERİSİ F40

YENİ BMW 1 SERİSİ F40

YENİ BMW 1 SERİSİ F40

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi33tect -- 29 Haziran 2024; 18:7:43 >

M sport un süspansiyonları biraz daha sert ve 1 cm civarında yere daha yakın diye biliyorum.

• Biraz araştırdım ve parçanın oem kodu: 54107461831 acoustic seal diye geçiyor. Nereden bulabileceğimi biliyor musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar tekrardan

Acaba hiç arabasına tunning yaptıran oldu mu? Ben bu racechip in rs modelini almayı düşünüyorum. istediğimiz zaman takıp çıkartabiliyormuşuz. yani arabanın kendi yazlımını değiştirilmiyormuş. varsa tecrübesi olan benimle paylaşabilir mi?

aracım 118i 140bg olandan f40

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fen0men0 -- 5 Temmuz 2024; 10:58:3 >
  • Merhabalar,

2021 model f40 kasa iki arac 550 km onlu arkali yol yaptik. Benim aracim m sport arkadasımın ki sport line. Ikisi de 27k km de ve temmuz 2021 cikisli. Bakimlari vs ayni zamanda gerceklesti. Onlu arkali oldugumuz icin yolda gecirdigimiz sure, toplam km ve surus saatlerimiz ayni fakat yakit tuketimlerimiz arasinda 100 km de 1.3 litre oynayacak kadar fark var. Sportline 5.5 ile gelirken, m sport 6.8 ortalama ile geldi. Aynı hız, aynı süre, aynı km de m sport, sport line dan toplam olarak 7 litre daha fazla benzin tüketmiş oldu. Jant lastik bu derece bir fark yaratir mi genel anlamda tecrübelerinize danismak istedim.

Teşekkürler

YENİ BMW 1 SERİSİ F40

YENİ BMW 1 SERİSİ F40

• mrmcann kullanıcısına yanıt

Üstat hesaplamada hata var bence, çünkü dediğiniz gibi aracın biri total olarak 7 litre fazla tükettiyse; arkadaşınızda 7 litre daha fazla benzin olması lazım bu ekstradan 100km eklenmesi demek ama kalan km hesabına göre öyle bir benzin yok gibi. Burada yapılacak en iyi ölçüm araca güvenmektense; iki arabanın deposunu doldurup ödenen parayı km'ye bölmek olacaktır. o zaman hemen hemen aynı rakamları elde edersiniz.

Şahsi düşüncem msport aracın çalışma süresi diğer araca göre 9-10dk daha fazla galiba oradaki rakamsal fark oradan kaynaklanıyor.

• torossidis T kullanıcısına yanıt
    Aslında kalan km yi çekmemişim, yukarıda bahsettiğim hesaplamayla paralel olarak şekilde msport da 185 range kalmışken, sport line da 275 range vardı. Hemen hemen ortalama yakıt tüketiminin 100 km’lik karşılığına paraleldi arada ki fark.

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.