Şimdi Ara

YENİ BMW 218İ ACTİVE TOURER Mİ? YOKSA MERCEDES B 180 Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
13.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Forumu inceledim ancak bu iki aracın karşılaştırması yapılmamış. Bmw 218i active tourer siparişi verince ve en sıkı rakibinin B serisi olduğunu düşününce bu forumu açmak istedim.

Eşim için bir araç arıyorduk ve en uygun seçeneğin bmw 218i active tourer olduğunu düşündük ve sipariş verdik. Malumunuz bmw'nin ilklerini barındıran bir model. ilk önden çekiş ve mpv sınıfında ürettiği ilk araç. İki aracın teknik bilgilerine bakılınca bmwnin hem performans hem yakıt konusunda daha iyi olduğu ortada. İç mekanda bagaj genişliği ikisinde de aynı, bana bmw daha şık ve daha kaliteli geldi. Mercedes'in sonradan takılma gibi duran ekranı mercedese bir türlü yakıştıramadım.

bmw de 18inç jant,Spor Ön Koltuklar,güneş korumalı arka camlar,arka koltuk ayarı ve katlanabilir arka koltuklar,Elektrikli Panoramik Cam Tavan,ön arka park sensörü, otomatik bagaj kapağı 124 bin liraya anlastık. Mercedes urban liste fiyatı 115 bin lira.

B 180 Teknik bilgiler:

Silindir sayısı: 4
    Silindir hacmi: 1595
    Performans
    Vites 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman
    Hızlanma (0-100 kmh) 9,1 saniye
    Azami hız 200 kmh
    Tüketim Bilgileri
    Yakıt tüketimi şehir içi:
    6,9 - 6,9 litre/100 km
    Yakıt tüketimi şehir dışı:
    4,5 - 4,7 litre/100 km
    Yakıt tüketimi ortalama:
    5,4 - 5,5 litre/100 km

218İ active tourer Teknik bilgiler:
    Motor
    Silindir hacmi :1499
    Güç (hb) :136 / 4400
    Tork (Nm)/Tork: 220 / 1250-4300
    Yakıt tüketimi
    Şehir içi (lt/100 km) 6.4 [6.5–6.3]
    Şehir dışı (lt/100 km) 4.6 [4.6–4.4]
    Ortalama (lt/100 km) 5.2 [5.3–5.1]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngzhan -- 16 Şubat 2015; 13:50:14 >

• Hayırlı olsun konumuz.
    Benim seçim belli.
    Umarım fanatik bir çekişme olmadan güzelce paylaşımlar olur. B serisi kullanıcılarda faydalanır.
  • cngzhan kullanıcısına yanıt
    İki araçta o fiyatı haketmiyor.İki araç arasında BMW active tourer'i öneririm.

Eğer SUV araç istiyorsanız mazda cx5 tavsiye ederim.

Mazda cx5 ile ilgili sorularınızı varsa sorabilirsiniz,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel fiyat
    Kaliteli araç , hayırlı olsun :)
    Mercedes otobüs üretmeye devam etsin...
    BMW gerçekten araba yapıyor.
  • Geçen sene piyasaya çıkmış ama bizim nedense yeni haberimiz oluyor bu araçtan... Yollarda da pek görmüyoruz... Hayırlı olsun aracınız... B serisine alternatif olması gerekiyordu... Ancak bir süre sonra katalog verileri değilde kullanıcı verileri alsak sizden daha iyi olur... Ben aracı hanıma verdiğimde tüketim artıyor nedense

• DrMobile kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • Zeytinbey Z kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim . aracımız martta gelecek. Yurt dışında 3 gun kullanma fırsatı buldum genelde sehir dışı kullandım 5,2 litre. Şehir içi, forumda 2 serisi avtive tourer sayfasında 8,5 litre tüketim diyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bmw 1 mi Audi A3 mü?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrMobile

Güzel fiyat

Biri şu arkadaşı hayata döndürsün hayrına ya da aynı kafadan bende istiyorum.

• Bilenler bilir mercedesde bir sls birde s class ı severim.Bunlarin disinde her turlu BMW. Ama gel gelelim ki bu iki araç arasında 2 active tourer ın zamana ihtiyacı oldugunu düsünüyorum.Active tourer ancak makyajdan sonra alinir diyorum.Yani beklerseniz 2 serisi yok alinacaksa b class.
    Edit:Araci almissiniz hayirli olsun. Kazasiz belasiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrandLotus -- 16 Şubat 2015; 14:37:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

Güzel fiyat

Ne vereyim abime ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

Güzel fiyat

Ne vereyim abime ?

Yukarda fanatik bmw ci bile mercedes demiş bak.
    Onu örnek alabilirsin :)

• bmw yi de mercedes i de incelemiş biri olarak bmw güzel araç yapmış cidden ama benm tercihim mercedes den yana olurdu.. cidden çok fiyakalı araç. Medcezir dizisinde bi tane görmüştüm dağ grisi ve hafif koyu jantlı bi araç o haliyle süper ötesi duruyor.
  • Tabi ki de bmw 218i. Bmw daha sportif duruyor. Daha kaliteli malzemeye sahip, performans olarak daha üstün. Daha yeni olduğu için tanınmaya ihtiyacı var. Şehir içi yakıt tüketiminde iki araçta fabrika verilerini tutturamıyor. 218i kullanıcısı olarak şehir içi 8,2 litre tüketimde. Aracım daha 1120 km'de rodajdan sonra düşeceğini de biliyorum ama 7.5 litre'de kalır.
    Ayrıca mercedesde çift kavramalı şanzıman var. Çift kavramalı şanzımanlardan uzak durmayı tercih ediyorum. Ya 6 ileri otomatik şanızıman tercih ederim yada 8 ileri. Bu tamamen şahsi görüşümdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bir_vatansever -- 16 Şubat 2015; 16:37:22 >
  • GrandLotus kullanıcısına yanıt
    Hocam siz 1 serisi ile karıştırdınız herhalde makyaj ona gelecek, yeni piyasaya çıkmış bir kaç aylık bir araçta makyaj beklemenin mantığı nedir anlamadım bahsi geçen araç Bmw 2 serisi Active Tourer.
  • Bende bu Aracın 7 Kişilik grand tourer modelini merak ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: yalnızaslan

Bende bu Aracın 7 Kişilik grand tourer modelini merak ediyorum

F45 sayfasında resimleri vardı, Avrupa'da çıkmış.

• cngzhan kullanıcısına yanıt
    Ülkemize ne zaman geleceği hakkında bir bilginiz var mı?
    Hayırlı olsun bu arada kazasız belasız iyi Günler'de kullanmanız dileğiyle...

• yalnızaslan kullanıcısına yanıt
    cngzhan kullanıcısına yanıt
    2015 Yaz Avrupa için, araç şu an satışta değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1872 -- 16 Şubat 2015; 18:37:51 >
  • yalnızaslan kullanıcısına yanıt

• Araçları karşılaştırmaya gelince TV den görerek değil de daha çok kullanıcı ya da inceleme yorumlarını alırsak daha iyi olur. Dış görünüş beğenme işi kişiden kişiye değişir illaki ama Mercedes'in tasarımlarını ben de beğeniyorum sadece B değil A ve CLA serileri de tasarım olarak çok hoşuma giden araçlar ama araç satın alırken haliyle aracın kalitesi ya da performansı gibi kalemler çok etkili oluyor ya da olmalı.

Ben de araç araştırması yaparken bu iki araca da gidip bayilerinde baktım sağını solunu iyice inceledim. Aslında daha küçük bir araç düşünüyordum forumda konusunu da açmıştım A serisine bakmak amacıyla Mengerler'e gittim ama iç hacim ve oturuş pozisyonu, iç malzeme kalitesi vs. hiç hoşumuza gitmedi. Bundan önce Audi A3 inceledim araç fiyat ve performans olarak bana kötü geldi baktığım araç bom boş bir arabaydı ve boş A3 için 108bin TL fiyat çıkardılar. Fiyatı ayrı, araç özelliği olarak radyosu var demeleri ayrı bir komediydi. Satış elemanı da baya bir gergindi ben hayatımda böyle bir şey görmedim o kadar para verip böyle muamele görmek kiminin hoşuna gidiyor demek.

Neyse Mengerler'e geri gelirsek ilgi alaka çok farklıydı müşteriye değer veriliyor hissediyorsunuz hatta Borusan dan bile iyiler diyebilirim. Gelmişken B serisine de bakalım dedik iç hacmi, bagajı vs. çok hoşumuza gitti, dedik tamam bu arabanın boyutları vs. güzel ama araçın iç plastikleri çok basit duruyordu, torpido üzerindeki o kaplama olan kısım dokununca çıtır çıtır ötüyordu, ekran çözünürlüğü çok kötü az vakit ayırıp pikselleri sayarak çözünürlüğün kaça kaç olduğunu çıkartırsınız o derece. Sonuç olarak B serisi içime sinmedi ama iç hacim vs. olarak A dan daha iyiydi baktığım araç B180 Benzin+otomatik, Style paket son fiyat 99bin TL dediler. Satış elemanına kalite neden bu şekilde diye açık açık sordum o da A, CLA ve B serisinin Macaristan'da üretildiğini, 3 araçta çok sayıda ortak parça olduğunu ve bu 3 araçta durumun bu şekilde olduğunu söyledi yani adamlarda farkında aslında sattıkları araçların.

Daha sonra Borusan a gittim 1 serisine bakmaya (kafada hala küçük araçlar var), ellerinde otomatik 1 serisi yoktu vs. derken 2 serisi Active Tourer gördüm. Daha önce internetten vs. görmüştüm ama inceleme fırsatını o gün yakaladık. 1 mi A mı deseler tasarım olarak çok rahat A serisi derim ama Active Tourer ve B serisi arasında tasarım olarak aman aman fark göremiyorum hatta arka tasarımı B den daha güzel bence hafif SUV havası veriyor.. Bu işler biraz zevk meselesi bunu geçersek araç çok hoşuma gitti B serisi klasmanında bir başka premium araç, en dişli rakibi ve araca oturunca torpido kaplaması vs. insanda daha fazla kalite hissi uyandırıyor. Kalite olarak bir 5 serisi değil elbet ama Bmw ye yakışan bir malzeme kalitesi, işçiliği var. Not olarak araç Almanya üretimi. Sonuç olarak oturduk pazarlığımızı yaptık Mercedes'ten uygun fiyat vermeleri bizi tamamen şaşırttı fiyatı çok yüksektir alamayız ama yine de soralım gibi sorduk ama kaporamızı verdik aracımızı beklemeye başladık Eğer bu aracı almamış olsam büyük ihtimal ile Volvo V40 D2 Advance paket satın alacaktım, iç hacim genişliği ve Bmw markası olduğu için Active Tourer da karar kıldık.

Araca gelirsek aracın konforu çok iyi süspansiyonlardan vs. çok memnunuz, vitesi çok iyi tam otomatik şanzıman, vites geçişlerini hissetmek diye bir şey söz konusu değil tek vites gibi gidiyor. Ses yalıtımı oldukça iyi yol tutuşu çok iyi. 1.5 benzinli motor 136 beygir hani yağ gibi akıyor derler öyle gidiyor performansı çok iyi. Motor Mini Cooper da kullanılan motor (malumunuz Mini de bir Bmw markası) öyle yeni motordur sorun çıkartır mı filan gibi endişem de yok, önden çekişli ilk Bmw olduğu için Bmw sevenler bu aracı biraz dışlıyor ama aracın hitap ettiği kesim zaten arkadan itiş beklemiyor ki her ne kadar ülkemizde satılmasa da aracın xDrive versiyonu mevcut.

Teknik olarak kataloglara bakınca Bmw ve Mercedes standart donanım, motor performansı neredeyse aynı araçları üretmişler ama mesela ön ve arkada full led farlar Bmw de standart. B serisi yeni makyaj gelmesine rağmen sadece gündüz led farı var sanırım. Bunun gibi bazı kalemlerde Bmw daha öne çıkan bir araç koymuş ortaya burada hem yıllardır girmediği bir sınıfta iddialı olmak hem de daha yeni bir araç olmanın avantajı var sanırım.

Son olarak diyeceğim yukarıda yapılan yorumun aksine bu iki araç arasında kalan kişiler illa Mercedes alacağım, yıldızı yeter diyorsa yeni kasa Mercedes beklesinler belki kalite olarak bir artış olur araçta ama şu an piyasadaki araçlarda Active Tourer daha iyi diye düşünüyorum ki tercihimi de bu yönde kullandım.

Araçların çarpışma testlerine de dün baktım. 2 araçta EuroNcap 5 yıldız ama Mercedes te önden vurmada marşpiyeli kopup gidiyor mesela, aynanın oradan üçgen şeklinde plastik parça araca veda ediyor, dış aynalar koptu kopacak, iç dikiz aynası kopuyor. A sutunundan ön cam lastiği ya da sütun sacı çıkıyor...

Pole side impact dedikleri yandan direğe vurmada Mercedes A sütununa ve aldığı hasarın boyutuna bakın. A sütundaki sac ya da lastik yerinden çıkıyor... (Sanırım sac)

Kaza yaptıktan sonra çıtanın, sacın ne önemi var diye düşünebilirsiniz ama bu kalitesizlik araca oturunca vs. de anlaşılıyor bence.

Edit: Video linkleri düzenlendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1872 -- 16 Şubat 2015; 20:55:08 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.