Şimdi Ara

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.288
Cevap
108
Favori
481.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 400 km'de 10.2 ortalama yakaladığınıza göre demek ki bir depoyla 600 km'den biraz daha fazla yapabileceksiniz.
    bence 1690 kg'lık henüz rodajda bir araç için hiç fena değerler değil.
    nihayetinde kompressörlü c180'ler de bu civarlarda tüketiyor.
  • Psikolojik olarak 9,9'a razıydım. (Ama sıkışık trafikte 12'yi bile geçer tüketim.)
    Sabah 06.30 boş trafik sayesinde hedefi 9 litreye indirdim.

Şöyle 1 ay zaman geçsin rakam yerine oturur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egeliefe

Psikolojik olarak 9,9'a razıydım. (Ama sıkışık trafikte 12'yi bile geçer tüketim.)
    Sabah 06.30 boş trafik sayesinde hedefi 9 litreye indirdim.

Şöyle 1 ay zaman geçsin rakam yerine oturur.

Benim aracın yakıt tüketimi 11 civarı değişiyor. Güya dizel. İstanbul'da kullandığım güzergahta sabah ve akşam korkunç trafik var ve bayır. Dolayısıyla tüketim rezalet. Herhalde senin araç olsa 15-16 ları görürüm. Ben bu tüketim değerine alıştım. Bazen uzak bir yere giderken seyahat bilgisayarını sıfırlıyorum. Yol açıksa 6 lara kadar düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 10 Mayıs 2013; 15:01:36 >
  • quote:

Bazen uzak bir yere giderken seyahat bilgisayarını sıfırlıyorum. Yol açıksa 6 lara kadar düşüyor.

2.0 Dizel X1 ile benim aracın fiyatları yakın olsa tercihim olurdu ama onun da tüketimi çok iyi değil demek ki!

Özetle X1 keyif arabası. Akaryakıt tüketimi 'D' olarak geçiyor. Yani biraz fazla tüketiyor. Almak isteyenler bunu gözönünde bulundurmalı.

1.16, 3.16 ve C180 gibi araçların tüketimi de 'C' olarak geçiyor. Sanırım 'A' olmak için küçük, 1.2 dizel ve hafif araç lazım.
  • En çok duyduğum övgü 'X1' jip gibi araba oluyor.

• egelife X1'iniz hayırlı olsun.
    Ben Ekim 2010'dan bu yana X1 xdrive 20d kullanıyorum. İki buçuk yılda sadece 20 bin km yaptım.
    Donanım olarak sadece gerekli olanlar var (otomatik vites, otomatik klima, PDC, etc.).
    Retrofit olarak ufak tefek şeyleri sonradan taktırdım. (aluminyum tavan rayları, ön kol dayama etc.)
    xdrive sistemi karlı havalarda çok işime yarıyor.
    2 set jant-lastik takımım var (yaz-kış). İkisi de 17 inç. Runflat lastiklerle 18 inç çok sert ve gürültülü oluyor.
    En fazla 210 yaptım. Otoyolda stabil bir araç.

1 yaşında kızım var. Onun eşyası-çantası-bebek arabası en ufak yolculukta bile lazım.
    O yüzden iç hacminin kullanışlı olmasından memnunum.
    Bir de BMW'nin junior seat I-II çocuk koltuğunu ebay'den aldım.
    O da araca göre yapıldığından çok uyumlu ve güvenli oldu.
    Özetle çok memnunum.
  • quote:

En fazla 210 yaptım.

Ben henüz 140 üstünü zorlamadım ve katalog değeri 200 üst sınır olarak görünüyor bende.
  • Tüm annelerin 'Anneler Günü' kutlu olsun.

• Gün geçtikçe daha çok seviliyor bu X1
  • Cumartesi günü yine Kosifler Göztepe'deydim.
    Aracı Mayfest'te almakla, bekleyip Ekim - Kasım dönemindeki indirimde almanın benim açımdan
    artılarını eksilerini konuştuk satış temsilcisiyle.
    Su anki şartlara bakarsak yüzde 6'lık indirimle, 60 ay için 0.73 krediyle alabiliyorum.
    Klasik olarak boya koruma, kaucuk paspas hediyesi sunuluyor. Bunlara ek olarak cam filmi de hediye ediyorlar.
    Aslında bebeğin ve eşimin mahremiyeti için özellikle arka camların 1.5 numara olmasını istedim ama ne yazık ki
    garanti dışı kaldığı için bu hediyeyi kabul etmedim.

Ekim ayını beklememdense asıl indirimlerin Ocak ayında elde kalan araçlar için uygulanacağını öğrendim.
    Bu durumda çok fazla beklemiş olacağım. Bir de 2014 yılında 2013 model araç alma durumu var.
    Üstelik X-line ile birlikte gelen 18'' jantlar, büyük ihtimalle 17'' janta dönecek.

Öyle görünüyor ki daha fazla bekleyemeyeceğim

• %6 indirim üstüne 395 euro indirim (vergi mergi hesabına göre 700 euro) yok mu?

Orada Berna hanım var. Satış danışmanı. Onunla mı görüşüyorsun?
  • Tüm indirimler uygunlandıktan sonra tescille birlikte yakalanan fiyat 46.090 Euro.
    Ben Kosifler'den Çağlar Beyle, Borusan Dolmabahçe'den de Oğuz Bey'le görüşüyorum.
  • Tamam Nisan ile aynı rakam. Sanırım bana %5+395 euro indirim yapıldı. Bu da totalde %6 indirime denk geliyor.

Umarım durumun uygun olur ve X1'ine bir an önce kavuşursun.
  • Çok sağol. İnşallah, ayarlamaya çalışıyorum.
    Bu arada 0.73 oranlı kredi için bakım paketi almış olmak gerekiyor.
    3 yıllık bakım paketinin fiyatı 1140 lira. bu rakam kredinin içine dahil ediliyor.

Böyle olunca 3 yıl içindeki 3 bakımın her biri 380 liraya geliyor. Bana hesaplı geldi.

Özellikle bu konu başlığı altındaki paylaşımlar çok işime yaradı.
    Aklımda 3.16 mı C180 mi sorusu varken meseleye bambaşka bir açıdan yaklaşmama yardımcı oldu.
    Şimdi 3.16 çok alçak ve basık geliyor. C180 ise her köşe başında var.
    Yardımlar, yönlendirmeler için tekrar teşekkür ederim.
  • 3 yıl veya 60.000 km. bakım paketi için benden 1.821 TL yani 775 euro aldılar.

(Edit: Rakam hatası)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeliefe -- 14 Mayıs 2013; 10:28:44 >
  • Aradaki farka bakılırsa Inclusive Ultimate Paketini almış olmalısın.
    Bana da herhalde başlangıç seviyesinde olan Inclusive paketini söylediler.
    İçerikleri farklı.
  • X1'de çift ekran olduğu için hem araç hem de seyahat bilgisayarını aynı anda görebiliyoruz.

Yaklaşık 1.000 km. Oldum. Sol taraf bu 1.000 km.'nin ortalamasını gösteriyor. Sağ taraf ise bu sabah yaptığım yolun ortalaması:

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • (Ters yüklenmeseymiş iyi olacaktı.)

Genel ortalama 9,9'a indi nihayet. Günlük ortalamam 8,3 litre/100 km.
  • Ben gün içinde 4 defa araç kullanıyorum. 06.30-07.00+09.00-09.30+15.30-16.00+17.00-18.00 arası.
    Bu saatler arası trafik çok kötü olmuyor.
    Özellikle sabah 06.30-07.00 kullanımım 30 km. mesafede ve tüketim o sırada 6,5 litrelerde oluyor ki bu rakam gayet muhteşem bence.
  • Bahsettiğim rakamlar. Güzergah Ataşehir-Pendik E-5

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.