< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
YENİ CITROËN C3 AIRCROSS ANA KONU(2021 MAKYAJLI KASA GELDİ) (140. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Şerit takip birkaç kere gerçekten çok işe yaradı. Start-stop benim arabada zaten çalışmıyor denebilir, 6 ayda toplasam 1 dk falan çalışmıştır. Açıkçası işime de geliyor:) Teknik olarak da turbo beslemeli bir motorda (turbonun yağlamayı bırakmaması açısından) start-stop sisteminin çok doğru bir eklenti olduğunu düşünmüyorum. Zaten bu sistemler genelde emisyon değerlerini düşük göstermek için kullanılan, aslında yakıt verimliliği anlamında çok da etkisi olmayan sistemler. Tabii ki şahsi kanaatim...
-
-
geri gorus kamerasi taktiran oldu mu ? fiyat bilgisi alabilir miyim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
3. Stop lambası ( Fren lambası / arka üst stop lambası ) üretimlerinde dışardan gözüken beyaz lens ile arkasında ( kaput içinde kalan ) gövde Ultrasonic kaynak veya Vibrasyon kaynak ile birbirine monte ( kaynak ) edilir bir nevi yapıştırılır. Gözle görülmeyen kaynak atlamaları yüzünden için su sızdırıyor belli ki. Bu parçaların testleri yüksek basınç altında yapıldığı için tazyikli su kullanmış olsanız dahi su geçirmemesi gerekiyor.
Aracınızı garantisi devam ediyorsa servise gitmenizi tavsiye ederim, garanti yoksa bile hızlıca tamir ettirmeniz gerekir. İçinde bulunan devreye su giderse aracın elektronik aksamına zarar verebilir. ( Buna benzer garanti iadesi görmüş ve bilen biri olarak yazıyorum ) Belki de hiç bir şey olmaz ama bilemeyiz...
Garantiniz var ise servisin ücret almadan değişim yapmasını kesinlikle talep edin çünkü bütün fatura 3.stop lambasını üreten firmaya yansıtılıyor.
-
Garanti devam ediyor.götürmem gerekiyor.tesekkurler cevap için.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2022 Model Shine paket satın aldım. Ekim -2022'de sıfır olarak. Shine paket olmasına rağmen geri görüş kamerası yok dediler, parası karşılığında eklettim. Web sitesinde o zaman 3 Bin TL yazmasına rağmen bana 15 Bin TL geçirdiler. Farkı cebe indirdiklerini düşünüyorum. Şimdi nasıl bilmiyorum ama o zaman bayiler açıktan para isteme işinden hiç çekinmiyorlardı. Hatta bir başka Ankara bayisi 50 bin tl açıktan elden verisen istediğin arabayı bir aya getirtirim dedi.
Neyse, konuya dönelim. Kamera o kadar kötü bir görüntüye sahip ki, sorduğumda orjinal kamera olduğunu, ana yazılımın sadece kısıtlı bir çözünürlüğe destek verdiğini söylediler. İyi de böyle bir halt görünmüyor dediğimde, durum bu dediler. Ödemeyi falan çoktan yaptığımız için mecburen aldık devam ediyoruz.
Servisten yaptırma derim, kalitesi çok düşük. Eğer dedikleri doğruysa ve ana yazılım desteklemiyorsa dışarıdan kamerayı upgrade etsek de bir işe yaramaz. ben yokluktan citroen aldım, yaşadıklarımdan sonra asla ama asla almam, aldırmam. Aracın web sitesinde ve bayide yüz yüze anlattıkları çoğu özelliğin olmadığını gördüm.
Örneğin, aktif frenleme sistemi (Active Brake Sytem) olduğunu sanıyorsunuz değil mi, o sadece uyarı olarak çalışıyor, web sitesinde video ile anlattıkları gibi aktif olarak frenleme yapmıyor. Bu servisin cevabıdır. Çalışması için radar donanımı gerekir, aracın önünden baktığınızda radar görüyor musunuz dediler. Tabiki bu cevabı yazılı alamadım. Kısaca citroen dolandırıcılık yapıyor. Türkiyeye böyle gönderiyorlar falan diyerek yumşatmaya çalıştılar.
neden bu konuya bu kadar taktım. >Eşim kullanacağı için ben bu aracı sadece bu özelliği için almış, shine paketi bu yüzden tercih etmiştim.
-
Sakın satın alma. Çok uzun buraya yazacak vaktim yok. Özelden ulaş. Bir youtube incelme videoasunun altına uzun uzun değerlendirmemi yazmıştım. Onu paylaşırım.
Kronik sorunu / eksiği yok diyenler de şu sorular kapak olsun:
1) Cam tavandan su alıyor mu? Citroen TR ceo'nun bu sorunu kabul ediyoruz açıklamsını kulağınla duydun mu?
2) El freni çekili halde araç hareket eder mi, ediyor mu?
3) Boya atma yapıyor mu?
4) Her startta klima 21 derecede maximum'da çalışır mı, her defasında manule kapatmak zorunda mısın, kapatttığın halde bu sefer de ısınmaya geçiyor mu?
5) Aktif Frenleme Sisteminin sadece uyarıdan ibaret olduğunu biliyor musun?
6) Koltukların yarım olmasından dolayı bacak ağrısı yapıp yapmadığını duydun mu, arka koltuk neden çankaya belediyesi bankı gibi birleşik ve rahatsız?
-
Donanıma yıla göre değişir mi bilmiyorum ama 2021 Shine makyajsız paket kullanıyorum, öndeki araba aniden durunca ben de frene yetişemeyince zonk diye kendi durmuştu. Hız 10-20 falandır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunu servis şefi şu şekilde açıkladı. Aktif frenleme sadece uyarı sevşyesinde var. Menülerde yer alanda uyarının ne zaman verileceğine dair mesafe tercihi. Aracın aktif frenleme yapabilmesi için önğnde radar donanımı olması lazım. tamponun orada plastik levha gibi birşey. gördüğün üzere yok dedi.
Kesin kanıtım yok ama sizin yaşadığınız örnek Acil Fren Destek Sistemi (EBA) diye düşünüyorum. Bu çoğu araçta standart bir güvenlik donanımı zaten. Bizim araçlarda da ayrı bir özellik olarak var ve klavuzunda da yazar. Ama Aktif Güvenlik Fren sistemi bambaşka birşey. 80 km hıza kadar otomatik frenlemeyle sonlanan bir güvenlik modu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba, C3 Shine kullanıcısıyım. Aktif güvenlik fren sistemi 2 kere başıma geldi. 1 araba 2 yayaya karşı. Her ikisinde de fren pedalında titreşim ve ses duydum. Ama 2 yılı geçkin zamanda sadece 2 kere başıma geldi. Servis danışmanı çalışıyor sistem ama güvenlik için genelde sadece uyarı veriyor diye uyariyoruz demisti. Bir radar gibi olmasa da sistem çalışır demisti. Aktif güvenlik fren sistemi yazmak yerine neden aktif uyarı sistemi dememisler. İnsanları kandırmak değil mi bu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir iki kez de benim yerime fren yapmışlığı var…
Evet bir radar yok, keşke olsa ama o muhtemelen ileriki yıllarda çıkar …
Ama özetle sistem 3 aşamadan oluşur
-
Merhaba, sağa çekme ve kronik titreme problemleri olduğuna dair yorumlar görüyorum. 2023 model feel bold modelinde de bu problemler var mı tam olarak anlayamadım. Ciddi olarak düşünüyorum almayı, eğer bu sorunlardan ötürü tavsiye etmiyorsanız bu fiyat bandında başka tavsiyeleriniz olur mu? Teşekkür ederim.
-
Valla forumda pek bir şikayet eden olmadı diye hatırlıyorum
Siz istediğiniz model araç ile test sürüşü yaptınız mı ?
Merhaba. Normalde bu tarz toplara girmem. Bende sorun olup olmaması araçta kronik bir sorun varsa bunu değiştirmeyecektir. Ama kapak olsunlu konuşma tarzını yakışıksız bulduğum için yazma ihtiyacı hissettim.
Cam tavandan su almadı benim aracım. Karadeniz'de sele sebep olan şiddette bir yağış altında dahi.
El freni çekiliyken hareket ettiğine hiç bakmamıştım. Denedim, hareket etmedi.
Boya henüz atmadı ama boya kalitesi de harika diyemem.
Aracı çalıştırdığımda klima söylediğiniz şekilde çalışmıyor.
Aktif fren sistemi sadece uyarıdan ibaret değil.
Koltuk da tamamen kişisel bir konu. 20 günde 8000 km yaptığım oldu, aksine diğer b sınıfı araçlara göre bana daha konforlu geldi ki birçok arkadaşım da koltukları konforlu buluyor. Ama dediğim gibi insan fizyolojisi kişiden kişiye çok fark eder.
Benim aracın 2021 model shine paket. Aldığım dönemde o fiyata alınabilecek en dolu ve fonksiyonel arabaydı. Ne kadar ekmek o kadar köfte diye bir söz var. Verdiğim paraya göre en fazla verimi alıyorum ben. Bu sırada tamamen farkındaydım sorunlu bir aracın da gelebileceğinin, bu işler biraz şans işi. Şu an sorun yaşamıyorum diye yarın yaşamayacağım diye bir kaide de yok. Dediğim gibi bir kronik problem varsa, benim yaşamıyor oluşum, araçlarda bu problemlerin olmadığı anlamına da gelmez. Ancak verim/tecrübe/sorun paylaşımı konusunda üslubun bu seviyede olmaması gerekiyor. Bu yüzden ben de cevap verme ihtiyacı hissettim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bro senin araban 2021 model. Makyajsız model, yani 2022 haziranda citroen yeni kasa çıkardı. benim yazdıklarım yeni kasaya yönelik.
Yeni kasaya yönelik tüm eleştirileri özellikle su almasını citreon genem merkezi basın açıklamasıyla kabul etti. Diğerleri servis raporuyla onaylandı.
dediğin gibi senin arabanda bu yaşanmadı ya da eski model arabanda olmuyor diye yazan insanları yaftalamayın. 695 bin tl para verdik, paramızın karşılığını istiyoruz.
örneğin en basitinden senin arabanda arka kamera vardır, benim arabam 2022 ekim model shine paket ama arka kmera yok, sen neden bahsediyorsun.
şimdi aldığım raporlarla dava açacağım. hukuki tarafına bakıyor avukat.
henüz satın almamaış arkadaşlara kesin tavsiyemdir, almayın abi, para kolay kazanılmıyor. iki kuruş ucuz diye çöp almayın.
Hocam almamış arkadaşlara almayın tavsiyeniz üzerinden soruyorum, 2023 model araçlarda da bahsettiğiniz problemler mevcut mu?
-
Kardeş bu dokümanı okudum. Video tanıtımlarını izledim. Hatta ülkeye göre farklı mı yapıyorlar diye fransa web sitesindeki fransızca kullanım klavuzunu da okudum.
Sonuç şu:
Sizin aktif güvenlik fren sistemi sandığınız şey, acil fren destek sistemi. park etmeye çalışırken göremediğiniz engellere çarpmanızı önler. tam hatırlamıyorum sanırım 15 km üstünde işe ayaramaz mesela.
15 km üstünde 80 km ye kadar olan destek sisteminin adı aktif güvenlik fren sistemi. servis der ki, bu avrupada olan bir sistem. sizin aracınızda sadece uyarı olark var. kullanım klavuzuna bakarsan bu her ülkede olmayabilir diye yazıyor der. Ayrıca bunun çalışması için aracın önünde radar plakası olmalı. sizde radar olmadan nasıl çalışmasını beklersiniz. sizin aracınız ön camındaki sensör ile sadece ve sadece uyarı olarak çalışır der.
gayet kanıtlı bilgi. bunun daha neyini tartışıyorsunuz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X